Паниран лук? Как?

  • 11 475
  • 29
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 2 199
Здравейте  Party
Скоро в едно заведение опитах паниран лук (панирани халки)
По принцип не знаех, че е лук, иначе не бих го опитала  Mr. Green но много ми хареса  Flutter
Имам си на идея как може да се направи, но не съм опитвала и преди да опитам исках да се допитам до вас  Hug Някой панирал ли е лук? И как го правите? вари ли се лука?   Blush
(сетих се за тези халки, след като видях поста за пълнения лук...  Embarassed )

# 1
  • Мнения: 720
Аз го правя по следният начин: режа големи глави лук на шайби и вадя пръстенчетата едно от друго. Топя всяко пръстенче в галета, разбити яйца, пак галета и пържа в много мазнина. След това задължително ги отцеждам на салфетка, защото са тежки.
Стават много хрупкави  Grinning

# 2
  • Мнения: 2 199
Eli* много ти благодаря, значи не се варят  Grinning

# 3
  • Мнения: 5 001
И аз правя така паниран лук,но накрая завършвам панирането с яйце(а не с галета) и така не става чак толкова мазно.Е,разбира се пак отцеждам върху хартия... Grinning

# 4
  • Мнения: 720
Айля, дано ти харесат  Hug
TheNMaster, следващият път ще опитам по твоя метод, защото ги обожавам, но мазничкото ми идва в повече  Hug

# 5
  • Мнения: 5 001
Хе-хее,после да кажеш дали ти допада повече така Heart Eyes   bouquet
А дали по заведенията не правят течна панировка се зачудих  newsm78 за да стане пухкаво кръгче?Как мислите?

# 6
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
аз го правя с паста патафри.

купувам зеленчуков лук (една глава е половин кило Laughing), режа на кръгчета, отделям пръстените и в патафри Crazy
ама си е тежко ядене Whistling

# 7
  • Мнения: 720
И аз веднъж опитах с патафри, защото ми беше останала, а нямах вече какво да панирам, но патафрито се пържи много бързо и  лукът си остана суров вътре. Може би някъде съм сбъркала  newsm78

# 8
  • София
  • Мнения: 10 825
Това, което си яла в заведение е било полуфабрикат. Продават се замръзени лучени кръгчета. Стават много вкусни

# 9
  • Мнения: 69
    Хубаво е пръстенчета лук, да бъдат потопени във вода и след това брашно- яйце и пържим.
       Това е моят начин.Вкъщи много ги харесваме.
 

# 10
  • Мнения: 2 199
Това, което си яла в заведение е било полуфабрикат. Продават се замръзени лучени кръгчета. Стават много вкусни

 newsm78 така ли  Thinking

# 11
  • Мнения: 7 474
Не съм правила, но сигурно е вкусно  Crazy

# 12
  • Мнения: 5 001
Да,виждала съм във фризерите на магазините тия полуфабрикати,но номера е да си го направим в къщи Grinning без разните му там консерванти и добавки......

# 13
  • София
  • Мнения: 461
Това, което си яла в заведение е било полуфабрикат. Продават се замръзени лучени кръгчета. Стават много вкусни

 newsm78 така ли  Thinking

Да, продават се замразени в почти всеки хранителен магазин. Добре ме посетихте, трябва да си взема, и аз много ги обичам Grinning

# 14
  • Мнения: 491
Аз ги правя с паста Патафри без да варя лука, не остава суров. Купешките обаче не поемат толкова много мазнина, може би защото ги пускам направо замразени във фритюрника.

# 15
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Наистина е голяма вкусотия - правя го с паста за Темпура - 2 яйца, около 2 кафени чашки леденостудена вода, 1/2 кафена лъжичка бакпулвер(някои слагат мая, а не бакпулвер) и около 2 к. чашки брашно. Слагам и пръчици морков, тиква, тиквички или ряпа. сурова чушка(каквото имам), шушулка зелен боб, въобще зеленчуци според сезона. Зеленчуците се смесват с пастата и с лъжица се загребва от сместа и се пържи в силно сгорещено олио. После със соев сок е страхотно, някои хора предпочитат лимонов сок! А ако пибавиш към сместа и скариди става божествено! Crazy

# 16
  • Мнения: 2 199
Наистина е голяма вкусотия - правя го с паста за Темпура - 2 яйца, около 2 кафени чашки леденостудена вода, 1/2 кафена лъжичка бакпулвер(някои слагат мая, а не бакпулвер) и около 2 к. чашки брашно. Слагам и пръчици морков, тиква, тиквички или ряпа. сурова чушка(каквото имам), шушулка зелен боб, въобще зеленчуци според сезона. Зеленчуците се смесват с пастата и с лъжица се загребва от сместа и се пържи в силно сгорещено олио. После със соев сок е страхотно, някои хора предпочитат лимонов сок! А ако пибавиш към сместа и скариди става божествено! Crazy

 Crazy има много почитатели на лучените шайби явно  Mr. Green
много идеи открих, благодаря   bouquet
natalyna след като направиш тази паста потапяш лучените шайби сурови, и после пържиш, така ли е ? или грешно съм разбрала?
Както и с тази смес потапяш парченца тиквички, моркови и така нататък в сместа и пак пържиш  newsm78

# 17
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Айля, нарязаните на тънко зеленчуци се потапят в пастата и с лъжица се загребват и пържат. Аз обикновено пускам в пастата по 2-3 пръчици(лука режа на половин шайби и става като на пръчици) от поне 3-4 вида зеленчуци. Овалвам добре в пастата и с лъжицата ги загребвам и пържа. Леле така ми се прияде, че ще взема да спретна тези дни...

# 18
  • Мнения: 3 478
И тук са много вървежни лучените шайби. По ресторантите идват зазмръзени и мисля че за това са по-меки от вътре. В къщи съм правила и наистина лукът остава по-хрупкав. Иначе може с мокра панировка ( тук най-хубавите се водят бирените) или само суха. Мокрият лук се овалва в подправено по вкус брашно и така се пържи. Аз определено предпочитам готова паста за тази цел, брашно, яйца, галета или вариации на този вид за лучени шайби лично на мен ми се струва голяма игра и не толкова удачно в случая.

# 19
  • Мнения: 832
Мъжът ми много обича лук - във всякакъв вид - и смятам довечера да му ги направя тези панирани лучени кръгчета.Със сигурност ще го изненадам и ще му хареса.Интересна идея е.

# 20
  • Мнения: 2 199
  bouquet
 bowuu Направих ги и станаха много вкусни  newsm47

Направих и зеленчуците с Темпура на natalyna
станах много хрупкави и вкусни  Crazy
и като количество са много ще ги ям до края на седмицата  hahaha

# 21
  • Мнения: 832
Снощи направих панирания лук.Стана много вкусен,мъжа ми беше много доволен.Но стана малко хрупкав,незнам защо.Може би трябжа да са по-тънки самите кръгчета.Или нещо да се накисната,за да омекнат ли.Ако някой има съвет да сподели.

# 22
  • Мнения: 5 001
Може да го посолиш и да го оставиш малко да поомекне,после го измиваш и панираш...Или да поседи малко в солена вода....Това се сещам сега... Grinning

# 23
  • Мнения: 2 199
Снощи направих панирания лук.Стана много вкусен,мъжа ми беше много доволен.Но стана малко хрупкав,незнам защо.Може би трябжа да са по-тънки самите кръгчета.Или нещо да се накисната,за да омекнат ли.Ако някой има съвет да сподели.

Моя си беше "поомекнал"  според мен е по-добре да ги пържеш на слаб огън   chef
Друг съвет не мога да ти дам  Embarassed

# 24
  • Мнения: 832
Със сигурност пак ще го правя този лук и ще пробвам така,както ми казвате.Но и така беше изядено цялото количество. Wink

# 25
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 715
Който още не смее да ги направи, само може да съжалява, стават страхотно мезе и е много подходящо за украса.

# 26
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Който още не смее да ги направи, само може да съжалява, стават страхотно мезе и е много подходящо за украса.
Аз съм от тези, дето не съжаляват!  Wink
Супер вкусотия е!  Peace

# 27
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Обожавам лук и веднага си копвам рецептата Peace

# 28
  • Мнения: X
Е,подсетихте ме,че скоро не съм правила   bouquet......аз ги панирам с яйце,брашно и бира/на гъста каша/ и стават невероятни...особенно за бира са един път мезе....и си панирам суров лук/само да не е от много лютия-има един с по-кръгли глави и по-воден/,пържа във фритюрника и никога не са ми хрупали....А пък колко пъти гостите са се чудили каква е тая вкусотия........

# 29
  • Мнения: 795
Ще ги пробвам и аз панирани. Досега съм запичала лучени кръгчета на скарата, пържени не съм опитвала.

Общи условия

Активация на акаунт