Йогурт Плейбой

  • 7 255
  • 53
  •   1
Отговори
  • Мнения: 529
Йогурт Плейбой

"Плейбой", защото е преписана от списание "Плейбой" . Преди имаше и рецепти.

200 мл. прясно мляко
130 гр. захар
2 жълтъка

Прясното мляко със захарта се поставят в тенджера на котлона докато заврат. Тенджерата се сваля от котлона и се добавят разбитите жълтъци, като се бърка непрекъснато. След като изстинат се добавя следната смес от:

330 гр.кисело мляко
500 гр. заквасена сметана + захар на вкус (аз слагам 400гр сметана)
30 гр ром
30гр желатин


 На дъното на форма се поставя готов блат  и върху него се изсипва сместа.
Оставя се за 3-4ч. в хладилника да се стегне.
Върху стегнатия вече крем можете да наредите плодове и да  ги желирате.

 

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 09:56 от Amaretto

# 1
  • Мнения: 407
Изглежда апетитно. thumbsup

# 2
Разтваряш ли желатина преди да го сложиш към сместа с киселото мляко?

# 3
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Много си падам по подобни сладкиши с готови блатове и желирани кремове отгоре.

Мерси, веднага отива в тефтера   bouquet

# 4
  • Мнения: 529
Разтваряш ли желатина преди да го сложиш към сместа с киселото мляко?
О, да. Разтваря се в малко студена вода. Понякога става на гранули, тогава го затоплям на водна баня. Но, аз не съм от най-вещите в занаята.
 Тортата е лека и моя мъж, затова я харесва.

Последна редакция: вт, 30 окт 2007, 16:01 от sladur4e*2

# 5
Много вкусна тортичка.
Аз отгоре сложих горски плодове и направо си облизахме пръстите.

# 6
  • Мнения: 22 867
Много вкусна тортичка.
Аз отгоре сложих горски плодове и направо си облизахме пръстите.

sisinci , нямаш ли снимчица? Embarassed Искаше ми се да я видя. Колко голяма става? В смисъл, ако се използва тортена форма с какъв диаметър е?

# 7
  • Мнения: 529
labrex, специално за теб:
   
Диаметъра е 22см, висока е около 4.5см.

# 8
  • Мнения: 22 867
labrex, специално за теб:
  Диаметъра е 22см, висока е около 4.5см.


Е, това е! Превъзходна е, направо си примирам само като я гледам! Хиляди благодарности!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 9
  • Мнения: 529
 Сега обаче, ще трябва да дойдеш да помогмеш с яденето. Аз щях да почвам диета днес. Мъжа ми, и той много се зарадва, но каза да поспра с тези торти.
 Височината е без плодовете.
 Забравих да напиша, че по рецепта сметаната е 500гр., а желатина 35гр. Мисля че, се втвърдява за по-малко от 8ч..

# 10
  • Мнения: 22 867
Сега обаче, ще трябва да дойдеш да помогмеш с яденето. Аз щях да почвам диета днес. Мъжа ми, и той много се зарадва, но каза да поспра с тези торти.
 Височината е без плодовете.
 Забравих да напиша, че по рецепта сметаната е 500гр., а желатина 35гр. Мисля че, се втвърдява за по-малко от 8ч..

Е, чак покани не трябваше да отправяш.  Цял ден ще съжалявам, че си ми доста далече. Иначе с най-голямо удоволствие бих ти помогнала да си почнеш  диетата точно днес. Ама, ядец............
Благодаря за уточненията, ще си направя тая тортичка в най-близко време.

# 11
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Звучи вкусно!  Thinking

# 12
sisinci , нямаш ли снимчица? Embarassed Искаше ми се да я видя. Колко голяма става? В смисъл, ако се използва тортена форма с какъв диаметър е?
[/quote]

За съжаление не бях направила снимка Sad ,но пак ще я правя за партито  newsm59 на малкия ми син ,да има торта и за родителите. Тортената ми форма е 24см,

Върху тортата слагам горски плодове -купувам готов пакет със замразени плодове-малини,боровинки,
ягоди,но не ги оставям пресни а ги приготвям по следния начин:

Около 150 мл.сок череша +5с.л.захар+канела+1 к.л. ликьор слагам да заври и изсипвам 1 пак.замр.плодове около 500гр,разтварям
1 с.л.нишесте ванилия с малко сок череша и с леко бъркане го прибавям към плодовете,като внимавам да не ги разкашкам.Като се сгъсти го дърпам от котлона.С решетъчна лъжица взимам от сместа,изчаквам да се отцеди малко и плодовете слагам в чиния да изстинат.После ги слагам отгоре тортата,а като сервирам от по течната смес декорирам върху парчето и чинийката.
Обещавам снимка скоро smile3509

# 13
 Embarassed Ами то покрай празниците "скоро" малко се удължи,ама ето и снимката с горски плодове:

# 14
  • Мнения: 22 867
Ето и моята плейбой / плейметка Grinning:



 Amaretto , благодарности за споделената рецепта!  bouquet  bouquet  bouquet

# 15
  • Мнения: 678
Тортата я приготвям вече няколко години.Показвам снимки/лошо качество от телефон./



Последна редакция: чт, 07 фев 2008, 16:38 от Пепито

# 16
  • София
  • Мнения: 35 963
Хареса ми много, и скоро ще я направя
Мерси за рецептата   bouquet

# 17
  • Мнения: 529
 Толкова е лека и приятна, че наскоро имахме гости и един от тях изяде 3 парчета! Много бях доволна!
Между другото наскоро я правих в купа с рула, като една известна тук торта.
 labrex, супер е плеймейтката.

Последна редакция: чт, 07 фев 2008, 12:03 от Amaretto

# 18
  • София
  • Мнения: 448
Много благодаря за рецептата!В събота като не съм на работа ще зарадвам моите момчета! Hug

# 19
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
Тортичките ви изглеждат страхотно. Плодовата пита на "Неделя" ряпа да яде! Записвам си рецептичката.

# 20
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Момичета,един въпрос.Как изваждате сладкиша от формата?Веднъж бях правила сладкиш във форма с подвижно дъно,е, не можах да махна дъното и си остана така в подноса,със дъното на формата.

# 21
  • Мнения: 678
max-mama ,защо не можа да я извадиш?
Беше залепнала ли беше?
Следващия път не сиропирвай блата,сложи го с гладката страна нагоре.

# 22
  • Разград
  • Мнения: 3 110


Ще пробвам със сигурност йогурта,но имам чувството,че ще изсипя сладкиша при опит да го прехвърля в поднос.

# 23
  • Мнения: 529
 Нямам такава форма, но се чудя не може ли да не слагаш дъното. Идеята ми е да заключиш стените, изрязваш плътно блата, слагаш кръга с блата върху подноса и тогава изсипваш сместа. Ама и аз едно обяснение дръпнах.

# 24
  • Мнения: 678
Нямам такава форма, но се чудя не може ли да не слагаш дъното. Идеята ми е да заключиш стените, изрязваш плътно блата, слагаш кръга с блата върху подноса и тогава изсипваш сместа. Ама и аз едно обяснение дръпнах.

Може и така да стане -добре идея Peace

# 25
  • Мнения: 2 498
И аз имам въпросче....
Колко време след като стегне крема се нареждат плодовете и как се желират?
Може ли някой подробно да ми обясни?

# 26
  • Мнения: 22 867
Аз използвах тази смес и ми се стори доста вкусничко:

100 мл вода
20 мл водка
50гр захар
10гр желатин
1 ванилия
Желатина се накисва с водата.Като набъбне се добавя захарта и се разтопява,без да завира.Прибавят се водката и ванилията и се изчаква да се охлади и да стане на гел.Тогава с помоща на найлоново пликче с дупка отпред се шприцова върху плодовете.

От форума е, но пак не съм отбелязала от кого е. Embarassed
Като постои тортата в хладилник половин-един час, може да я извадиш и да редиш плодовете. След това ги заливаш с желиращата смес.

# 27
# 28
  • Мнения: 110
Amaretto, благодаря за рецептата, правих го за моя РД и гостите ми много го харесаха  bouquet

# 29
# 30
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
Ето и моята импровизация по темата, вместо готов блат използвах бишкоти, като ги полях с крема и изплуваха отгоре, като стегна обърнах тавичката, украсих и готово

# 31
влюбена съм в тази торта ,за седмица я правих 2 пъти  и за моя радост тази торта се хареса от всички в къщи в графа любими  е  и пак ще я направя

# 32
  • Мнения: 5 178
Амаретка извинявай, че досега не писах в темата ..Тортата е страхотна, правих я два пъти вече, не изкарва и 2 дни в хладилника Simple Smile
За празника исках да я направя с горски плодове, но нямаше в Пикадили.. пак ще е стандартната комбинация

Ето и моите издънки :
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=225601&photo=2
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=225601&photo=3

# 33
  • Мнения: 529
ola, dista46, KOTE, много се радвам, че ви е харесала.
Kali, много добре се е получила въпреки обръщането.

# 34
  • Мнения: 638
Amaretto,привет! Simple SmileЗаписвам се в теми4ката,хареса ми идеята за тортата-бързо,лесно ,вкусно! Simple SmileЩе я пробвам при първа възможност!

# 35
  • Мнения: 6 713
Задължително ли е да сложи алкохол?  newsm78

# 36
  • Мнения: 22 867
Задължително ли е да сложи алкохол?  newsm78

С него е по-ароматна тортата, но изобщо не е задължително. Можеш с нещо друго да ароматизираш - ванилия, лимон.

# 37
  • Мнения: 529
 Аз не слагам алкохол, по-големия ми син също я харесва и си хапва.

# 38
  • Мнения: 655
ауууууууууууууууу Embarassedпросто върховно!

# 39
  • Мнения: 162
имам едно въпросче: желатина се прибавя заедно със к.мляко и сметаната.... и след това върху плодовете се слага още един желатин?- така ли да го разбирам? Blush Blush Blush

# 40
  • Мнения: 5 178
Да 3 желатина в млякото
и после още един с 100 мл вода за отгоре върху плодовете

# 41
А ако сложиш желатина направо в млякото без да го разтвориш предварително ще стане ли?
Нали и в киселото мляко си има вода, дали ще се разтвори желатина или е задължително да се разтвори предварително?

Последна редакция: нд, 16 мар 2008, 18:27 от bu4i

# 42
  • Мнения: 5 178
не съм пробвала, мисля че сместта става по-гладка ако се разтвори желатина на водна баня

# 43
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
А ако сложиш желатина направо в млякото без да го разтвориш предварително ще стане ли?
Нали и в киселото мляко си има вода, дали ще се разтвори желатина или е задължително да се разтвори предварително?

Нищо няма да стане, желатина първо се накисва във вода ( 1 пакетче в около 50 мл вода ), и като набъбне се слага на водна баня докато се втечни, тогава вече се прибавя към това което трябва да се желира

# 44
A веднага ли горещ се прибавя към студените продукти (кис. мляко, сметана с температура от хладилника)
или се изчаква да се охлади и колко?  Лесно ли се размесва с или трябва да се сипва по малко и бърка?  До сега никога не съм ползвала желатин и се притеснявам да не опропастя продуктите.

# 45
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
Аз го прибавям веднага, при непрекъснато бъркане, миксера ми е със стойка и купа и докато се върти сместа на ниски обороти го добавям

# 46
Благодаря за съветите!   bouquet

# 47
  • Мнения: 529
 Благодаря на Кали за обясненията.
 Много пъти съм правила тортата, но ми се случва желатина да стане на бучки, все пак сместа е студена. В този случай пасирам сместа с пасатора и нямам проблеми.

# 48
  • Мнения: 5 178
Aз да си призная без бой, за тази рецепта не ползвам миксер...

# 49
  • Мнения: 169
Супер торта! Благодаря Амаретка!   bouquet
Направих я по случай последния си взет изпит. Ето какво се получи:

Май не трябваше да чакам желатина много да желира преди да го сложа върху плодовете и не стана гладко отгоре, но следващия път ще я направя по-хубава.   chef За пръв път ползвам желатин и не очаквах, че ще се получи. Учудих се как такова рядко нещо стана на торта  hahaha  Embarassed   
Сега и моят мъж все ме пита кога пак ще направя.  Grinning

# 50
  • Мнения: 529
 Тони, радвам се, че ви е харесала! А за изпита - честито, скоро ще намина да почерпиш!

 Сега се сетих за още нещо: за да стане по - диетична последния път към киселото мляко прибавих течен подсладител вместо захар, хубавото е, че може да се опитва и нагоди на вкус. С броенето на капките нещо не се справям.

# 51
  • Мнения: 169
Втори опит (този път се справих по-добре с желирането отгоре):


Амаретка, когато дойдеш се обади непременно, че нямам време сега да следя отчетната тема.

# 52
  • Мнения: 529
 tonitta, браво. Много е красива. За съжаление не ми остана време да се обядя.

 Тия дни ми се дояде чийзкейк. Взех извара и заквасена сметана, сложих и кондензирано мляко, но нешо вкуса не ми беше тамън. После сложих и първата част на йогурта ( жълтъци, мляко и захар), прибавих и 1 желатин. Като се желира покрих със сладко от боровинки и мисля, че се получи доста добър чийзкейк, но всичко е въпрос на вкус.

# 53
  • Мнения: 162
аз понеже немога да работя (все още) с желатин и върху чиизкеика си слагам топинг за сладолед- боровинка Mr. Green но гледам да купувам по гъстичък  chef

Общи условия

Активация на акаунт