Вкусен "Миш-маш"

  • 23 047
  • 17
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 162
           Мъжът ми много обича миш-маш, но аз не мога да го приготвя. Искам тази събота да го изненадам. Моля, дайте ми някакъв съвет?

# 1
  • Мнения: 5 001
Слагаш в тенджерата или тигана олио,като се загрее прибавяш сурови(почистени от семките) нарязани чушки на по-едри парченца.След като леко поомекнат,прибавяш домати(ако са пресни - настъргани,ако са от буркан- без люспи леко пасирани)като се посгъстят добавяш намачкано сирене.Пообъркваш малко и добавяш яйцата(по желание и 1-2 щипки черен пипер).Пак разбъркваш и като се стегнат яйцата е готово.Има много варианти на миш-маш,но този ми е най-вкусен.Лук не слагам,променя се вкуса,но някои слагат.
Ако пак не ти е ясно,ще ти пиша пак с точни пропорции,но мисля че ще се справиш   Heart Eyes

Последна редакция: пт, 09 ное 2007, 13:45 от TheNMaster

# 2
  • Мнения: 162
Слагаш в тенджерата или тигана олио,като се загрее прибавяш сурови(почистени от семките) нарязани чушки на по-едри парченца.След като леко поомекнат,прибавяш домати(ако са пресни - настъргани,ако са от буркан- без люспи леко пасирани)като се посгъстят добавяш намачкано сирене.Пообъркваш малко и добавяш яйцата(по желание и 1-2 щипки черен пипер).Пак разбъркваш и като се стегнат яйцата е готово.Има много варианти на миш-маш,но този ми е най-вкусен.
Ако пак не ти е ясно,ще ти пиша пак с точни пропорции,но мисля че ще се справиш   Heart Eyes
             Мерси за рецептата! Утре ще я изпробвам. Само да- попитам какво сирене да ползвам? До сега всичко което приготвя със сирене става солено. Rolling Eyes

# 3
  • Мнения: 4 841
Питай го обаче как точно го обича - със сурови, или с печени и обелени чушки. Защото ако го обича по втория начин, а ти го приготвиш със сурови, изненадата може и да не е приятна.

Аз задушавам първо лука (1 глава стар или 1-2 стръка пресен), после прибавям доматите, нарязаните чушките, малко преди да достигнат готовност - добавям сиренето, накрая яйцата и подправките. Слагам сол, малко червен и малко черен пипер. Сервирам, поръсен с магданоз. 

# 4
  • Мнения: 3 622
Слагаш в тенджерата или тигана олио,като се загрее прибавяш сурови(почистени от семките) нарязани чушки на по-едри парченца.След като леко поомекнат,прибавяш домати(ако са пресни - настъргани,ако са от буркан- без люспи леко пасирани)като се посгъстят добавяш намачкано сирене.Пообъркваш малко и добавяш яйцата(по желание и 1-2 щипки черен пипер).Пак разбъркваш и като се стегнат яйцата е готово.Има много варианти на миш-маш,но този ми е най-вкусен.
Ако пак не ти е ясно,ще ти пиша пак с точни пропорции,но мисля че ще се справиш   Heart Eyes

И аз го правя по този начин, но слагам и няколко скилидки чесън

# 5
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Тъкмо и аз щях да пиша за люспите на чушките. Аз не обичам чушки в ядене, точно заради люспите. Или на много дребно; или цели за да може да се съблече люспата; или печени и белени. В къщи винаги се е правил с печени чушки; даже и без домати - само чушки, сирене и яйца. Но не съм против доматите - става и така, стига да няма люспи. Виж към семките съм по-толерантна Wink

По въпроса за сиренето - можеш да го изкиснеш няколко часа във вода. Или да слагаш по-малко.

# 6
  • Мнения: 5 001
Виждам,че са ти отговорили за сиренето да го изкиснеш,а за чушките...се съгласявам,че може и с печени.Въпрос на вкус  Grinning

# 7
  • Мнения: 325
Питай го обаче как точно го обича - със сурови, или с печени и обелени чушки. Защото ако го обича по втория начин, а ти го приготвиш със сурови, изненадата може и да не е приятна.

Аз задушавам първо лука (1 глава стар или 1-2 стръка пресен), после прибавям доматите, нарязаните чушките, малко преди да достигнат готовност - добавям сиренето, накрая яйцата и подправките. Слагам сол, малко червен и малко черен пипер. Сервирам, поръсен с магданоз. 

Аз го правя по същия начин. С лук ми е по-вкусно.

# 8
  • Мнения: 224
И аз обичам много миш-маш и често си го правя,защото само аз си го ям. newsm62 Мъжа и голямата щерка на това му викат буламач.Може да е буламач,но на мен си ми харесва. newsm53 Приготвям си го така-запържвам първо малко лук и малко праз,после чушки-каквито имам,саламчето,доматките,сиренцето и накрая яйцата. newsm10

# 9
  • Мнения: 162
             Благодаря ви, момичета! Ще го приготвя с печени и обелени чушки, накиснато сирене! Ще сложа и малко чесън. Мисля, че една карирана покривка ще свърши работа.... и свещ! А най-важнато е детето трябва да спи при някоя баба! Grinning

# 10
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Аз го обичам със соров пипер, придава спицифичен аромат на миш-маша. Леко го запържвам с лука. Слагам сирене и кашкавал нарязани на дребно, също така и царевица. Ето едно интересно решение. Аз съм си го измислила, но е много вкусно:

МОЯ КАРТОФЕН МИШ-МАШ
 
•   4-5 картофа
•   1 пиперка
•   3 яйца
•   сол, копър
•   пр. мляко или вода
Картофите се сваряват предварително след което се настъргват на едро ренде и се смесват със яйцата и копър и млякото.  Пиперката се запържва в малко мазнина след което се добавя сместа от картофите и се оставя леко да се зачерви и се разбърква или се оставя да се запече добре и се обръща като омлет. След като се изкара може да се поле със сос от кис. мляко, майонеза, сметана и копър.
Ето снимките:

Последна редакция: пт, 09 ное 2007, 17:18 от "Estir"

# 11
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Питай го обаче как точно го обича - със сурови, или с печени и обелени чушки. Защото ако го обича по втория начин, а ти го приготвиш със сурови, изненадата може и да не е приятна.

Абсолютно, аз много обичам миш-маш, но с печени чушки, със сурови има люспи  Sick
Аз го правя като TheNMaster, но с печени чушки. Лук не слагам, можеш да поръсиш с магданоз по желание, аз не слагам не го обичам. И черен пипер не слагам, мисля че червен по му върви. Сиренето се кисне, за да не е солено, но аз така или иначе кисна сиренето и не ми е проблем  Wink

# 12
  • Мнения: 1 064
Аз пък го правя така:

Запържвам лук...към него прибавям нарязани и изчистени от семето пресни пиперки...задушвам...като поомекнат, добавям доматено пюре или настъргани пресни домати...като поизври водата на доматите, добавям натрошеното сирене...след това яйцата и магданоз...  chef

# 13
  • Мнения: 162
           Утре ще ви кажа отзивите от моя миш-маш. Много ви благодаря. От скоро съм в сайта-новачка, но темите ми харесват, обичам да готвя и ще споделям с вас и моите рецепти.

# 14
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Аз задушавам леко лук, после добавям чушките (печени и белени), след това малко домати, няколко яйца. Като са готови яйцата, изключвам котлона и добавям натрошено сирене и ситно нарязан магданоз! Днес точно това ни е манджата и е супер вкусна!  Peace

# 15
  • Мнения: 946
Точно това готвих вчера.Моя мъж малко му се мръщи ама имаме много яйца.Правя го така-слагам да се поизпържат печени чушки/от буркан/,сипвам дом.пюре да заври,слагам разбитите леко яйца като се пресекат слагам сиренето и поръсвам с магданоз.Лук не слагам щото не ми харесва с него.

# 16
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Невероятно колко различни рецепти има за миш-маш .
Моят миш-маш приготвям с :

печени червени чушки
печен патладжан
сгъстен доматен сос
натрошено сирене
яйца
скълцан чесън
магданоз
захар
сол

Изпечените чушки ги нарязвам на парченца.
Печения патладжан на пюре .
В доматения сос като се посгъсти сипвам олио - така се поизпържва и придобива приятен леко оранжев цвят - смесвам с чушките и патладжана да покъкри - бъркам да не залепне - овкусявам със сол и захар - поема повече захар и пречупва киселата жилка на доматите - тава е тайната на вкусния миш-маш . Майка ми слага мед - по здравословно е .
Чуквам яйцата и енергично бъркам за да се усвоят и сготвят и те .
Отмествам от огъня - ръся със сирене и магданоз .

С лук за мен си е манджичка , не миш-маш .

# 17
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Другарче, а чесъна кога го слагаш?

Общи условия

Активация на акаунт