Бързи и лесни рецепти за микровълнова?

  • 125 094
  • 234
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 9 123
в йената - нарязани изпечените чушки + необходимото количество олио + изварен доматен сок/домати от консерва.  Това да  "заври" и продължи около 10 мин на 75% мощност. Прибавят се натрошеното сирене разбъркано с яйцата. Обърква се. Връща се и пак на 75% мощност около още 4-5 мин. като през това време се разбърква 2-3 пъти.  всъщност продължителността зависи от мощността на печката.

# 76
  • Мнения: 40
А тиквички дали стават на микровълнова? newsm78

# 77
  • Добрич
  • Мнения: 5 462
Не съм правила тиквички, но патладжан и тиква правя. И пипер готвя, но го пускам на комбинирана програма микровълни с грил.

# 78
  • Мнения: 40
Не съм правила тиквички, но патладжан и тиква правя. И пипер готвя, но го пускам на комбинирана програма микровълни с грил.
Да и патладжана ме урежда - кажи как го правиш Praynig

# 79
  • Мнения: 422
Стават тиквичките, но за кратко време с малко мазнинка и сол, без да са похлупени, без вода. Така приготвени малко хрупкави/аз така ги харесвам, не разкашкани/ имат лек вкус  и аромат на гъби.

# 80
  • Добрич
  • Мнения: 5 462
Не съм правила тиквички, но патладжан и тиква правя. И пипер готвя, но го пускам на комбинирана програма микровълни с грил.
Да и патладжана ме урежда - кажи как го правиш Praynig
Обелвам 1 кг. патладжани и ги срязвам надлъжно на 4 или 6 части, зависи от големината. Слагам ги в йенската тенджера за 20 мин. Когато ги извадя са нещо средно между задушени и варени и са си пуснали водата с чернилката. После ги правиш каквото решиш. Ние ги обичаме разбити с майонеза и малко чесън. Понякога преди да ги разбия слагам лъжица доматено пюре, някой печен пипер или 1 ч.л. червен пипер, защото стават по - приятни на цвят.  Тази смес е много вкусна , когато се шприцова отгоре на пица вместо лютеница. Друг път ги режа на хапки, настъргвам кашкавал, слагам маргарин и ги връщам, докато кашкавала омекне. Добавяла съм ги към гювеч. Правила съм ги после с доматен сос и чесън отново на микровълновата. Вече 2 години си затварям в буркани такъв патладжан и после зимата приготвям нещо на бързо.

# 81
  • София
  • Мнения: 7 090
Вела, като  сложиш патладжана в йенска тенджера, колко вода му слагаш и слагаш ли капак на тенджерата?Като се извадят паднали ли им е горчилката?

# 82
  • Добрич
  • Мнения: 5 462
Въобще не слагам вода. Нито на патладжаните, нито на картофите слагам вода. Тенджерата я захлюпвам с капака, за да се задушат и да не се изсушат. Когато са готови патладжаните те са пуснали вода, в която е чернилката и горчилката. Просто ги изцеждам от водата, която сами са  си пуснали в тенджерата.

# 83
  • Мнения: 40
Вела страхотна идея - благодаря ти Hug аз много обичам патладжани,но винаги ме е дразнил пипкавия им начин на приготвяне,а с малкия дявол у дома вече ги бях отписала  Cry,но така както го обясняваш звучи лесно и вкусно  Party а бурканите ?само ги пълниш и заваряваш? слагаш ли нещо допълнително?

# 84
  • 1st floor
  • Мнения: 9 126
 а може ли , да се задушат пресни картофки с копър , в плик за печене newsm78
и ако може - колко вода се слага и дупчи ли се плика?

# 85
  • Добрич
  • Мнения: 5 462
Бурканите ги пълня само с патладжани. Обикновено от 4кг. се пълнят 5 буркана с вместимост 700мл. Като ги извадя от йенската тенджера направо ги слагам в буркана без да ги режа повече и ги стерилизирам. После, когато си отворя буркана според това каква рецепта ще приготвя ги режа или пасирам и  т. н.

Цитат:
 а може ли , да се задушат пресни картофки с копър , в плик за печене
и ако може - колко вода се слага и дупчи ли се плика?

 Не помня какво бях пробвала да правя в торбичка, но знам, че леко отрязах едното ъгълче, за да може парата да излезе и да не се получи налягане. Не съм правила в торбичка пресни картофи, но мисля, че ще станат в плик за готвене. Не е необходимо да се слага вода. Когато има вода част от веществата на картофа преминават в нея, а без вода се запазват и той става много по - вкусен. Освен подправки може да се сложи някаква мазнина, според това за какво ще се използват после. Правила съм и без мазнина - също са много вкусни. А картофите с кашкавал и маргарин или с кашкавал, шунка и сметана са направо фантастични.

Последна редакция: ср, 14 май 2008, 17:19 от Вела

# 86
  • 1st floor
  • Мнения: 9 126
Не съм правила в торбичка пресни картофи, но мисля, че ще станат в плик за готвене. Не е необходимо да се слага вода. Когато има вода част от веществата на картофа преминават в нея, а без вода се запазват и той става много по - вкусен. Освен подправки може да се сложи някаква мазнина, според това за какво ще се използват после. Правила съм и без мазнина - също са много вкусни. А картофите с кашкавал и маргарин или с кашкавал, шунка и сметана са направо фантастични.
изобщо без вода ли? newsm78...няма ли да станат сухи?

# 87
  • Добрич
  • Мнения: 5 462
Изобщо без вода. Те са захлюпени и ще станат сухи само, ако ги държиш повече от времето, което им е необходимо. Така си правя даже картофите за пюре: 1кг. за 20 мин. После ги пасирам на два пъти в резачката още докато са горещи с маргарин, лимонов сок и мляко. Въобще не остават вътре сухи парченца. Когато обаче сложа картофи по - малко от килограм и ме домързи да ги претегля, може да не преценя точно времето, което им е необходимо и да ги държа по - дълго в микровълновата. Тогава някои парченца се изсушават / но не всички /.

# 88
  • Мнения: X
Филе от скумрия/или друга подобна риба/ осолявам,ръся черен пипер,тук там резен лимон,малко масло или зехтин  и пека за около 25-зо минути в захлупена йена.
Купувам си по-голямо количество гъби и след като ги измия ги мятам в йената само с малко сол поръсени...те си пускат водичка-после си ги ползвам за готвене или замразявам в камерата.
патладжани -също там си задушавам-за кьополу/дано така да се пише/-но си ги нарязвям и осолявам предварително и си отцеждам черната вода преди да ги задуша.

Иначе редовно задушавам  картофи,правя ориз за гарнитура...гювечета/но тях вече сте ги казали/
Но теоретично почти всичко може да се сготви в МВ-аз имах един период дето ми се развали обикновенната фурна и разполагах само с МВ-то и с котлон...та съм готвила и мусака и пълнени чушки и какво ли още не.

# 89
  • Мнения: 284
Страхотни идеи има тук.Благодаря момичета Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт