Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 16

  • 35 791
  • 301
  •   1
Отговори
# 225
  • София
  • Мнения: 2 671
Торта без сиропоиране мога да ти предложа Медовик: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,106.msg382.html#msg382
На мен ми пое почти двойно повече крем, и като престои става мммм, чудна! Освен това е много лесна за декорация - става доста компактна и можеш дори да я изрязваш в някакви форми.

За крема под чаршафа - трябва да има тънък слой маслен крем, за да не го стопи.
 
За бои - виж инфото за магазините в различните градове на първа страница, а ето тук съм писала къде аз съм намирала: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=247523.0

# 226
  • Мнения: 452
Nelly Dieva и аз вчера правих трансфер в/у сметана но снимките утре ще покажа.
По-добре ако го запълниш предварително,защото моят черният шоколад стана толкова разтеглив уж му сложих само масло.И като запълних с белия той стегна всъщност залепи се за черния и нямах никакъв проблем с отлепването.Но внимавай с какъв кафяв шоколад ще работиш аз взех на Своге.

# 227
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Nelly Dieva, за пълнеж може да използваш крем по желание, важното е най-горният слой да ти е покрит с маслен крем или кайсиев конфитюр - хем да изравниш , хем да не ти се разтече покритието.
Estell, виж горния ред в поста и както на първа страница местата по градове откъдето могат да се купят боички и често задаваните въпроси и отговори. Ще  намериш всичко необходимо в линковете  дадени от момичетата, събрани на 1-ва страница.  Hug

# 228
  • На небето
  • Мнения: 5 530
За крема под чаршафа - трябва да има тънък слой маслен крем, за да не го стопи.

Масления крем отделно ли се прави, и как се прави? Някой каза, че ставали и боите за яйца, вярно ли е?

# 229
  • София
  • Мнения: 2 671
Аз използвам този на Ванчето - много ми е вкусен и не е само масло: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=122979.msg2262616#msg2262616
а боите за яйца стават, но чети внимателно да не съдържат сол  Sick

# 230
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Много благодаря и все пак бих се радвала, и смятам, че много хора биха се зарадвали, ако публикувате някоя от вашите торти с подробна рецепта.
Смятате ли, че един новак би се справил с чаршафа, а под марципановото покритие, пак се слагаше крем нали изравнен или може върху блата?  newsm78 Ох, много съм боса.  ooooh! Да вземете да направите един виртуален курс за новаци! Twisted Evil

Ами и при нас е имало първи път... ти да не си мислиш, че сме се родили научени Laughing
Ето моя първи чаршаф: (Копирам от Галерия торти)

  Торта цици - това е останалия от тортата-топка крем, обвит с обикновени бисквити вместо рула

Футболна топка (вътре е тортата с рула)

Двете торти са правени наведнъж, а украсата е през 2 дни (не можех да извадя пред децата първата торта (и двете са за рождения ден на мъжа ми през Февруари тази година)). Първата е на самия ден след като заспаха децата, а втората - на другия ден. Всички мои останали торти са правени в рамките на тази година - съвсем не много като време. Но съм се учила с много висене пред компютъра - изчела съм всичко, което съм открила... не само от този форум, но оттук беше основното. Можеш да си представиш като не разбирам английски, как съм търсила всяка дума в речника... изгледала съм стотици картинки (само за Барбито съм прехвърлила около 1000 снимки)... с руския се справям много добре - в руските форуми също има страшно много информация. Та така съм започнала. После просто пробвах и стана (и после взех да давам акъл на другите Laughing).

На другите въпроси са ти отговорили, а и вече на първа страница има страшно много информация.

Последна редакция: пт, 07 дек 2007, 12:17 от М_е_г_и

# 231
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравейте момичета!

Какви страхотни торти видях! #Crazy  bouquet

_Пепи_ - много си е добре апликацията - не  виждам защо се оплакваш! Hug

Mimito, патока е много сладък. Аз успях някак си да загладя на Гарфийлд главата, но и аз имах същите проблеми. newsm78

Rumya, супер торти - най-много ми хареса чайника!  bouquet

Munichka, най- ефектното и елементарно е да наредиш бишкоти или пурички или рула около тортата и да завържеш панделка. Отгоре може да натържеш шоколад на свитъци или да направиш с шоколад някакви орнаменти - погледни в първия пост има линк за това как се работи с шоколад! Peace

silrai, ах каква чудесна цветна градина! Браво! Hug

Tannita - Немо е страхотен, а тортата супер! И какви красиви раковини... Shocked  bouquet

barcela, много добре си се справила с всички торти, не знам защо си мислиш, че не си достатъчно добра!  bouquet

Estell, няма нуждас от курс - който иска да пробва го прави, ако нещо не знае, пита тук - мисля, че всички са намерили отговори! Хич недей мисли, ами се залавяй - ще видиш, че ще стане! Просто трябва търпение и желание - опита и усъвършенстването ще си дойдат с практиката! Hug Simple Smile

# 232
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Благодаря ви момиче, още другата седмица, ще се пробвам и ще докладвам. Ще я направя с крема на Ванчето.   bouquet

# 233
  • Мнения: 141
Имам един спешен въпрос , с какви бои да оцветя белия шоколад? Много ви моля за помощ , че довечера ще правя трансфер  Hug  Praynig   bouquet

# 234
  • Там някъде нейде !!!
  • Мнения: 1 136
Аз оцветявам със степче . Искам да ви се похваля , че направих тортата кесия с жълтици . Стана много красива а и вкусна . Благодаря ви , че ви има .

# 235
  • Мнения: 2 956
И аз да се престарша да се разпиша във вашата темичка. Дълго мислих дали да покажа въобще първият ми опит с марципан "Варна" ,но след като прочетох терзанията на Естел реших да я видите, пък макар и да се срамувам  Blush  Laughing Laughing Laughing
Ето го позораEmbarassed Имаше и още украса ,но не успях да я снимам. Не,че беше кой знае какво де-само я понашарих със цветни кокосови стърготини и шарени мъниста за украса.

Искам да изкажа искреното си възхищения към вашите способности   bouquet Колкото повече гледам, толкова повече онемявам и си мисля,че никога няма да се усъвършенствам чак толкова. А и набирам инерция едва от миналата седмица  Crazy

Имам и втори опит от вчера с торта. Мисля,че се получи малко по-добре. Правих блатове (за 1-ви път) и кремове. Не е с чаршаф. Ще я покажа по-късно.

И последно- искам да попитам може ли да сложа желатин или незнам и аз какво в разбита сладкарска сметана,за да седи по-стегната?  Rolling Eyes Искам да съм сигурна,че като я изкарам от шприца няма да мърда  Laughing
Благодаря   bouquet

П.П. Аха-сетих се и още нещо- забъркала съм сместта за марципан Варна. В момента чака месеното с пудрата захар.И да попитам кога да сложа боичките.  Blush Може ли след като "отлежи" после да си отделям по малко и да си размесвам с различните цветове?

# 236
  • Мнения: 243
Здравей, Дика! Идеята за желатина в сметаната е супер. Мисля, че ще се получи, защото аз съм украсявала с мус-а на Танита, в който има и сметана и желатин и консистенцията беше повече от перфектна за шприца. Така че, действай смело! Grinning

# 237
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Аз оцветявам със степче . Искам да ви се похваля , че направих тортата кесия с жълтици . Стана много красива а и вкусна . Благодаря ви , че ви има .

Е, дай я насам да се порадваме Simple Smile

# 238
  • Мнения: 2 956
Мерси много Порша   bouquet

# 239
  • Мнения: 7 107
Ще покажа и аз злополучната тортата, която украсих тази сутрин за една приятелка, чийто син утре има РД. Самата торта си е правила тя, украсата е от мен, като уговорката беше за торта с диаметър 28 см., но тя нещо е объркала пропорциите за блатовете и тортата станала 22 см. От тук идва и проблема, че фигурките които правих бяха предвидени за по-голяма торта и стоят малко нереално и тромаво върху тази, но преди малко разбрах че рожденникът се е стопил от кеф, така че и аз съм доволна вече  Simple Smile.



Можеше и по-добре да стане, но от вчера за днес и с дете на главата, толкова  Simple Smile.

п.п. Аааа, изабравих да кажа, че животинчетата ги моделирах снощи след 2-3 чашки винце и затова са леко мутирали  hahaha.

Последна редакция: пт, 07 дек 2007, 15:09 от 3ори

Общи условия

Активация на акаунт