Как панирате кашкавал?

  • 5 725
  • 33
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
Днес за втори път в живота си се пробвах да панирам кашкавал и нестана:((.Първия път когато се пробвах кашкавала се разтопи.Вторият път(днес) стана един такъв твърдичък и не се получи.НАРЯЗВАМ ГО  на парчета,малко по-дебели,после го слагам в брашно,яйца и пак в брашното,но уви.Как става при Вас?
Май за последен път правя такова нещо!!

# 1
  • Мнения: 1 434
Много зависи и от кашкавала не всеки  става за паниране..
Иначе аз го  панирам така  отрязвам   парчето кашкавал да не е     тънко средно на дебелина     потапям  го  в вода след  това   го  потапям   в   брашно   след това в  яйцата ,галета , пак яйце  и пържа .Вода-брашно -яйце галета -яйце    е формулата .Олиото трябва да е нагорещено разбира се Mr. Green

Последна редакция: сб, 01 дек 2007, 18:59 от bluevelvet

# 2
  • Мнения: 3 036
За да не се разтегли,го сложи за половин час във фризера.
Така ще остане цяло парчето.

# 3
Това с водата го чувам за първи път,иначе аз от фризера го извадих,по-точно кашкавала преди да го приготвя седя около час там:(

# 4
Явно поне още веднъж ще се пробвам  chef

# 5
  • Мнения: 1 434
Пробвай пак   и пиши  Успех  Hug

# 6
  • Мнения: 656
Опитай пак.И на мен не ми се получава всеки път-според мен много зависи от кашкавала.Аз го нарязвам,после го топя във вода,после брашно и накрая яйце.Успех.

# 7
Благодаря Ви,но вие каква марка кашкавал използвате за случая?

# 8
  • Мнения: 1 434
Кашкавал Драгоданово   Wink     навкус е хубав много   добър за паниране   ..

# 9
# 10
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 321
Аз панирам кашкавала така:
Парчета по 1 см ги слагам във фризера за 15 мин. През това време си приготвям в една чинийка галета, в друга яйца и в трета брашно размито с вода на гъста като боза каша.
после последователно потапям в брашно с вода,  яйца, галета, яйца. Става с дебела хрупкава коричка, а от вътре размекнат.
Успех следващия път.

# 11
  • Мнения: 1 802
Тайната е както са ти писали във панировката. И потапянето във студена вода, което е задължително. Преди и аз не го топях  и по време на пърженето се изливаше от панировката. Която пък колкото е по-дебела, толкова по- добре! Успех и да се похвалиш със добре свършена работа.   chef Не е сложно, като му хванеш цаката!

# 12
  • Мнения: 30
За панирането на кашкавала е задължително вече нарязаният кашкавал на не много дебели парчета да се държи в купичка със студена вода
около 1 ч.Опитай и сподели пред нас.  cook

# 13
Благодаря Ви момичета,ще пиша какво е станало  bouquet

# 14
  • Мнения: 3 641
Кашкавал Драгоданово   Wink     навкус е хубав много   добър за паниране   ..
Уф, такъв не съм срещала.  Rolling EyesДа препоръчате някой друг, че напоследък все не уцелвам ooooh!

# 15
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Аз пък го държа във фризера за 20тина минути,вадя,намокрям, валям в яйце галета пак яйце и пак галета и хоп в тигана  chef

# 16
i az go potapqm v stydena voda.zadarjaw go da postoi malko i togava go potapqm v brawno i qitse.i stava idealno nezavisimo kakva marka e kawkavala

# 17
  • Варна
  • Мнения: 2 036
И на мен ми е много трудно да направя паниран кашкавал. Но намерих една рецепта,която е доста лесна и просто няма как да не се получи, освен ако кашкавала е кофти. Настъргвам 250-300 гр. кашкавал, прибавям 1 яйце, брашно и черен пипер. Трябва да се получи нещо като тесто, от него си правя 6-7 сантиметрови "соленки" и така тези завъртулки ги пържа. Много бързо стават, като хапчици.  Hug

# 18
  • Мнения: 157
Кашкавала и панировката са от значение , но най важно е да ти силно сгорещено олиото или мазнината.

# 19
  • ТАМ КЪДЕТО ИМА ВОДИЧКА
  • Мнения: 82
И на мен ми е много трудно да направя паниран кашкавал. Но намерих една рецепта,която е доста лесна и просто няма как да не се получи, освен ако кашкавала е кофти. Настъргвам 250-300 гр. кашкавал, прибавям 1 яйце, брашно и черен пипер. Трябва да се получи нещо като тесто, от него си правя 6-7 сантиметрови "соленки" и така тези завъртулки ги пържа. Много бързо стават, като хапчици.  Hug

 СТАВА БЪРЗО И ЛЕСНО

# 20
  • Мнения: 386
Много зависи от кашкавала.Аз го избирам по-твърд.Нарязвам го на желаните от мен парчета.Разбивам яйца,брашно и малко водичка на каша,по-гъсто от боза.Топя парчетата в кашата ,овалвам в галета и пържа,става страхотно!

# 21
  • Мнения: 444
За да не се разтегли,го сложи за половин час във фризера.
Така ще остане цяло парчето.
newsm10
С всеки кашкавал ми се получава !

# 22
  • Мнения: 2 100
И на мен ми се "разлива", затова си правя друг вид паниран кашкавал  Embarassed

# 23
  • Мнения: 132
След всичко по-горе писано мога да добавя,че панировката става по-хубава ако се използват само  разбитите белтъци на яйцата.И е задължително кашкавала да престои във фризера преди панирането.

# 24
  • Мнения: 3 641
Това за фризера го чувам за пръе път EmbarassedЩе си взема поук аи ще пробва задължително, че ми омръзна да  се разтича ooooh!

# 25
На мен винаги ми става кашкавала,без значение дали е мек или по-твърд и каква марка е.Ето я и рецептата:нарязаните парчета кашкавал с дебелина около 1,5-2 см се потапят в студено пр.мляко /може и студена вода,но с мляко е по-вкусно/,после се овалват добре в брашно,потапят се в разбити яйца и се овалват в галета.Слагат се във фризера за около 8-10 мин и после се потапят в яйцата и се пържат в сгорещеното олио.Най-важното е парчетата да бъдат мн добре оваляни за да не се спукат при пържене.

# 26
  • Мнения: 6 461
Кашкавала без значение какъв е ...винаги ми се получава когато го панирам - БЯГ(брашно ,яйце ,галета) и в силно загряна мазнина ,става за минутки Wink

# 27
  • Мнения: 418
формулата за добре паниран кашкавал ...отделят се жълтъци и белтъци и се редува :

  1) вода
  2)брашно
  3)жълтък
  4)галета
  5)белтък 

 пробвайте и пишете
 успех  chef
 

# 28
  • Мнения: 3 641
Момичета благодаря!  bouquetСложих го във фризера, панирах както сте посочили и стана невероятен. Отвън леко хрупквав, а вътре мекичък. Половинката го хапна с удоволствие, но това е благодарение на вас Hug

# 29
  • Между два живота
  • Мнения: 132
Ето и моя метод: Приготвям си паста патафри: яйца, брашно, бира (може и сол и черен пипер) до консистенция подобна наистина на гъста боза или кексово тесто. Овалвам парчетата кашкавал и пържа.   cookГотово! Hug

Последна редакция: нд, 09 дек 2007, 02:23 от Rajana

# 30
  • у нас
  • Мнения: 5 716
Задължително кашкавалът се панира с галета.  И ако не е узрял кашкавалът се разтапя, независимо какъв вид е Hug

# 31
  • Мнения: 15
Здравейте,днес панирах .Панировката я правя така,,,,яйца,брашно и бира.Пържа в нагорещено олио. Peace

# 32
  • Мнения: 2 803
И аз съм чувала с бира, но не съм пробвала. Панирам в яйце с галета. Нищо не се разтича, но загребвам с лъжица и правя по-малки кашкавалчета.

# 33
  • Мнения: 4 433
с бира става убийствен Wink

Общи условия

Активация на акаунт