Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 17

  • 40 240
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Ами изглеждаше добре, но щом сложих захарта се скапа (не я пресях, изглеждаше перфектна: ситна, а не на бучки и реших, че не е нужно) следвах точно указанията на грамажите, дори си купих кантарче. Колкото повече месех повече се топеше, цяло пакетче от 250кг. отиде и ставаше по-зле. Ами пипнах тестото и беше стайна температура. Сега стана рядка каша, какво да я правя? Какво мога да направя от нея? Cry Пареното тесто стана изведнъж там ли бъркам, равни количества вода и брашно сложих и за секунда се отдели от тенджерата.  newsm78

# 76
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Чакай, чакай - стайна температура или температура на тялото? Щото двете коренно се различават. Според мен ти е било топло тестото. Иначе си процедирала добре, като не си държала дълго на котлона.


# 77
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 242
Чакай, чакай - стайна температура или температура на тялото? Щото двете корено се различават. Според мен ти е било топло тестото. Иначе си процедирала добре, като не си държала дълго на котлона.



и още нещо момичето пише сложих цялото пакетче 250 гр предполагам за захарта иде реч , но тя далеч не е 250 гр по рецепта а повече най малко 400 .Според мен и захарта и е малко.

# 78
  • Мнения: 208
Здравейте всички и аз да се запиша, малко припуснах няколко темички но наистина нямах време. Онзи разрез на тортичка с черешките вътре направо ме обсеби. Много се радвам че сега влизам щото цял уикенд правя украси за торти и се чудя какви да са тортите направо добре дошло. Довечера ще смарцафосам едно марципанче Варна и почвам да чакам рецептата за тортичката

# 79
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Чакай, чакай - стайна температура или температура на тялото? Щото двете корено се различават. Според мен ти е било топло тестото. Иначе си процедирала добре, като не си държала дълго на котлона.



и още нещо момичето пише сложих цялото пакетче 250 гр предполагам за захарта иде реч , но тя далеч не е 250 гр по рецепта а повече най малко 400 .Според мен и захарта и е малко.

Да, но аз колкото повече слагах ставаше все по-рядко и по-рядко и затова спрях. Ами не беше по студено от ръцете ми.  Thinking

# 80
  • Мнения: 208
Имам предвид тортичката на Tandoori.  Tandoori, нямам проблем с английския ако ти нямаш време пусни моля те рецептата като лично съобщение и аз ще я преведа. 
 

# 81
  • Мнения: 144
Момичета,
ето моята рецепта за Роял айсинг:

 1. вариант с пресни белтъци:


2 белтъка от големи яйца

2 ч.л пресен лимонов сок

3 ч.ч (330  гр.) пудра захар, задължително пресята


Tandoori  поздравявам те за невероятната торта, по която ми останаха очите! Искам само  да те питам как точно се приготвя айсинга - разбиваш белтъците на сняг с лимоновия сок и пудрата захар ли? А с каква консистенция се получава - в смисъл много твърд ли става айсинга като изсъхне или става за ядене?
Благодаря предварително   bouquet

# 82
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 242
Днес малкото ми момче става на 2 г.
Нямах време никакво затова и тортичката ми е простичка , но детето се радва  Grinning



п.с много се изнервих че не докарах червено ,но сложих 3 пакета червена боя и все розово стоеше  Rolling Eyes

# 83
  • Мнения: 285
Зечова, да ти е честит рожденика!!! Да е жив и здрав, много да ви радва и да слушка, и по-малко белички да прави!
 newsm38 Tada
Тортата е много хубава..... вътре каква е?

След 10-ина дни и аз ще се отчета с резултат.

# 84
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Зечка, тортата е симпатяга! Така това е валковата калинка  bouquet

Да ти е жив и здрав!   bouquet  bouquet Hug

# 85
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Момичета,
ето моята рецепта за Роял айсинг:

 1. вариант с пресни белтъци:


2 белтъка от големи яйца

2 ч.л пресен лимонов сок

3 ч.ч (330  гр.) пудра захар, задължително пресята


Tandoori  поздравявам те за невероятната торта, по която ми останаха очите! Искам само  да те питам как точно се приготвя айсинга - разбиваш белтъците на сняг с лимоновия сок и пудрата захар ли? А с каква консистенция се получава - в смисъл много твърд ли става айсинга като изсъхне или става за ядене?
Благодаря предварително   bouquet

Айсинга всъщност е белтъчна глазура (погледни първия пост на темата). Става по-гъста консистенция от тестото за целувки. Става за ядене и за украса на меденки става... Mr. Green

Зечова, чудесна калинка! Да е живо и здраво детенцето ви и много да ви радва!  bouquet

# 86
  • Мнения: 144
Благодаря Наталина,  bouquet.
Аз на първа страница ги изчетох нещата, ама хич не стоплих, че продуктите са едни и същи и става въпрос всъщност за едно и също нещо  ooooh!. Ще я пробвам тая глазура за коледната торта, че реших да е бяла.

# 87
  • Мнения: 7 091
Нанделче, тук е рецептата ми на английски, аз пуснах основните продукти, ама исках да я преведа цялата, пусто не ми остава време, последните няколко дни съм претрупана с работа!
Ето го на английски,обещавам до края на седмицата да я преведа цялата на БГ:
http://tandoorisjourney.blogspot.com/2007/12/chocolate-cake-with … te-cream-and.html

Самата рецепта не е нещо сложно, аз по-горе писах продуктите на БГ. Пече се блата, после без да се сиропира се прави пълнежа ( обикновен сметанов крем + черешовото сладко), намазва се с маслен крем ( бътъркрийм, не роял айсинг!), оставя се да престои в хладилника една нощ и на другия ден се покрива с фондана. После украсата е по желание.  Peace

# 88
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Зечова, да ти е жив и здрав малкия, да е мноооого послушен и с мярка палав . А тортата си е супер- нищо че не е ярко червена. Ако някой пита за цвета кажи че това е нов вид калинки  Mr. Green

# 89
  • Мнения: 208
Нанделче, тук е рецептата ми на английски, аз пуснах основните продукти, ама исках да я преведа цялата, пусто не ми остава време, последните няколко дни съм претрупана с работа!
Ето го на английски,обещавам до края на седмицата да я преведа цялата на БГ:
http://tandoorisjourney.blogspot.com/2007/12/chocolate-cake-with … te-cream-and.html

Самата рецепта не е нещо сложно, аз по-горе писах продуктите на БГ. Пече се блата, после без да се сиропира се прави пълнежа ( обикновен сметанов крем + черешовото сладко), намазва се с маслен крем ( бътъркрийм, не роял айсинг!), оставя се да престои в хладилника една нощ и на другия ден се покрива с фондана. После украсата е по желание.  Peace
мерси утре сутринта ще я че сега си тръгвам от работа

Общи условия

Активация на акаунт