Яйчно руло - step by step

  • 7 016
  • 63
  •   1
Отговори
  • Някъде там, ела и провери...
  • Мнения: 253
Предлагам ви една рецепта, което наскоро я открих и останах доволна както аз така и семейството ми. Искрено се надявам да ви хареса  newsm53
И така ето я :

Нужните продукти
за блата - 5 яйца, 1 майонеза, около 400гр кашкавал
за плънката - 1кг. кайма, лук (кой колкото обича), 2 яйца, сол, червен, черен пипер, копър

Каймата се смесваме с яйцата, лука и подправките и я оставяме да поема аромата докато подготвяме блата.
За блата - разбиваме яйцата, майонезата и рендосания кашкавал хубаво (аз лично винаги ползвам миксер). След като получи хомогенна смес, вземаме тавичка на дъното на която поставяме хартия за печене и разпределяме равномерно сместа за блата





Загрява ме фурната на 200градуса и печен някъде около 20-25 мин след което вадим и оставяме да изстине хубаво.





Сред като е изстинал блата разпределяме от горе равномерно плънката и започваме да навиваме





и го слагаме да се пече на 200 градуса след като започне да хваща коричка може да намалин на 180 -150 градуса. И така се пече някъде около 1 час.




 ДОБЪР АПЕТИТ   chef

# 1
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Аууууууу,много апетитно изглежда.  bouquet

# 2
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Изглежда страхотно ама нали не може да се спазват рецептите на 100% сигурно ще пробвам да направя няколко рулца - като порцийки.

# 3
# 4
  • У дома
  • Мнения: 1 741
А може ли грамажа на майонезата, моля?

# 5
  • Някъде там, ела и провери...
  • Мнения: 253
Аз сложих една малка кутийка, че я избягваме по принцип, но мисля че 250гр.  Simple Smile

# 6
  • Мнения: 2 199
 Hug И аз съм яла, правила съм го със плънка от кисели краставички   bouquet и колбас   chef

# 7
  • Мнения: 2 220
Много ми харесва и май не изглежда трудно. Само един въпрос - след като блата вече е все пак изпечен, за час с плънката няма ли направо да прегори?

# 8
  • Мнения: 4 496
И аз мислех да попитам дали няма да изсъхне много? Rolling Eyes

# 9
  • Мнения: 7 474
 Crazy Много вкусно изглежда  Crazy

# 10
  • Мнения: 286
Рецептата я има и в последния брой на "Журнал за жената".

Рулото е супер, и аз вече го пробвах Grinning

# 11
  • Мнения: 2 774
Интересно и вкусно предполагам.Ще се пробва .Благодаря   bouquet

# 12
  • Някъде там, ела и провери...
  • Мнения: 253
Много ми харесва и май не изглежда трудно. Само един въпрос - след като блата вече е все пак изпечен, за час с плънката няма ли направо да прегори?

ами не защото ти все пак не го печеш много преди това пък и докато самите яйца се изпекат кашкавала с е стопи напълно не ...поне на мен до момента не ми е изгарял но винаги можеш да сложиш едно фолио от горе и после по някое време да го махнеш  Wink

# 13
  • Мнения: 3 622
Изглежда вкусно  Laughing

# 14
  • София
  • Мнения: 1 320
Заради такива рецепти ще си ходя все дебела  Mr. Green Още утре ще го пробвам, дано стане!

# 15
  • София
  • Мнения: 35 991
Ще го пробвам, мерси.  bouquet
Много вкусно изглежда

# 16
  • София
  • Мнения: 3 679
Ау, страхотно изглежда  Simple Smile

# 17
  • Мнения: 362
 много интересна рецепта ще я пробвам задължително Peace
 имам един въпрос-каква е големината на тавата в която печеш блата ,за да не го направя много тънък или пък по дебел отколкото трябва

# 18
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Ауууу, много интересна рецепта, потече ми лигичката  Mr. Green
И без това рулото стефани взе да ми омръзва, това е доста по-интересно,мерси за рецептата   bouquet

П.П. само едно въпросче -  за блата, всичко се омесва и се разбива с миксер, ами кашкавала?  Tired Щото гледам в тавата си сложила гладка смес, значи напълно се е разбил  Thinking

# 19
  • Мнения: 1 202
Много лесно изглежда направата на рулото , аз точно такива рецепти обичам ! Laughing
А и моите капризни мъже ядат всичките продукти за рулото .  Peace

# 20
  • София
  • Мнения: 1 320
Момичета, сега го почвам рулото, дано да стане...

# 21
  • София
  • Мнения: 1 320
Пак аз... Направих го и стана страхотно, само  добавих и малко грах към каймата. Вкъщи много го харесаха. Благодаря за споделената рецепта.

# 22
  • Някъде там, ела и провери...
  • Мнения: 253
® Радвам се че са го харесала във вас  Hug

а относно тавата T i T  с размери 30 на 50 някъде  Simple Smile

Камамбер в сместа слагам кашкавала и него с миксера той си се разбива и става почти еднородна смес от всичките продукти  Peace

# 23
  • Мнения: 4 371
Никога не съм ползвала хартия за печене и нямам. Мога ли да заместя с фолио?

# 24
  • Мнения: 4 668
Леле , страхотно е  Peace Още утре ще гледам да го направя  Hug
Не изглежда трудно ...

# 25
  • Мнения: 362
 правих рулото преди няколко дни стана супер,много ни хареса.Херка   bouquet
  Дуци и аз до сега не бях ползвала хартия за печене,но си купих специално за тази рецепта и съм много доволна.

# 26
  • Мнения: 4 371
Е, направих го с фолио снощи. Малко трудно го отлепих на места, но стана. Определено не е моята рецепта, но мъжът ми много я одобри Simple Smile

# 27
  • Мнения: 239
Днес и аз ще правя руло.Дано да стане като твоето,Xepka  chef.

# 28
  • Мнения: 4 380
О, отдавна го правя това руло. Grinning Наистина е много хубаво, но си иска малко сръчност при навиването. Като всяко руло впрочем. Едно улеснение. Каймата разреждам с вода за да се намаже на тънък и равномерен слой. Така рулото се завива по-красиво.

Последна редакция: вт, 08 яну 2008, 16:04 от xenia

# 29
  • Мнения: 4 371
Каймата в БГ е достатъчно водна, освен ако не си си я направил сам.
Аз с навиването се справих, а иначе съм от схванатите в ръцете Simple Smile

# 30
  • Някъде там, ела и провери...
  • Мнения: 253
rodito - ще стане сигурна съм

до сега никога не съм разреждала каймата с вода..., но на който както му е удобно  Hug
Много се радвам,че ви харесва рецептата  Heart Eyes

# 31
  • Мнения: 4 358
Страхотна рецепта. Много обичам такива - лесни за изпълнение и вкусни.Ще го пробвам.Имам и яйца и кайма.Мерси за рацептата  bouquet

# 32
  • Мнения: 4 380
Снощи ми остана малко кайма и завъртях набързо руло. Пак не ми се зави много добре, но на всяка цена трябваше да набутам всичката кайма. Laughing


# 33
# 34
  • Мнения: 4 358
И аз снощи го направих това рулце.Малко промених плънката, но стана превъзходно.
Благодаря за рецептата  bouquet Толкова бързо се приготвя и е много ефектно и вкусно.

# 35
  • Някъде там, ела и провери...
  • Мнения: 253
xenia - екстра е  Heart Eyes станало  по начало аз винаги слагам повече кайма, че иначе после се мусят в къщи   Simple Smile

# 36
  • Мнения: 98
С това руло спасих една вечеря.Свърши бързо! Rolling Eyes

# 37
  • Мнения: 239
Това е моето руло:

# 38
  • Мнения: 216
Задължително ще се пробва.

# 39
  • Мнения: 400
Ще се пробва обезателно!  bouquet

# 40
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
аз също планирам да го направя, като успея, ще споделя

# 41
  • Някъде там, ела и провери...
  • Мнения: 253
С нетърпение очаквам да видя  Party

родито  smile3521

# 42
  • Popovo, Bulgaria
  • Мнения: 559
ох, да го пробвам ми се ще, ама като ми са кръгли всичките тави. Като си купя подходяща тогава ще се пробва.

# 43
  • Мнения: 192
Ох,като го гледам ми изтекоха.........очите.Ще го пробвам в най-скоро време. Laughing

# 44
  • Мнения: 674
 Направих го! Стана много добре и е супер за гости. Само дето забравих да снимам - другия път! Laughing

# 45
  • Мнения: 319
Тази рецепта миналата година една мама беше пуснала, направо обра овациите в къщи. Сега ме подсетихте, че отдавна не съм я правила Peace

# 46
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Супер изглежда! Ще го пробвам в скоро време!  Peace

# 47
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Чудна идея!

# 48
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802


Направих го, много ми хареса ! Simple Smile

Благодаря Херка !
 bouquet

# 49
  • Мнения: 460
А,бе аз само да попитам за плънката-предварително каймата там с подправките не я ли задушавате,нещо??защото в противен случай блата ще изгори,а вътрешнотоно остава сурово! Thinking

# 50
  • Бургас
  • Мнения: 5 683
Ето и моя опит
 
 

Каймата ми дойде в повечко, но това стана защото тавата ми е квадратна, а не правоъгълна и рулото стана по-дълго за сметка на частта, която се завива. Добавих и малко мариновани краставички към каймата, а другия път смятам да сложа и малко царевичка и грах. Иначе каймата ли не беше много хубава не знам, но в тавата имаше поне 150-200 мл течности изтекли-при вас така ли е  newsm78 Иначе стана много вкусно  Crazy

# 51
  • Някъде там, ела и провери...
  • Мнения: 253
Даммм много добре изглежда  Peace
Не знам от къде ти се е появила тази течност може би каймата не е била баш кайма си  Thinking

# 52
  • Бургас
  • Мнения: 5 683
А бе половината беше от месарски магазин, където на място си я правят, а другата половина-готова на "Сами" дето стои на ивички. Май от нея ще да е...Важното е, че беше вкусно, а и дори мъж ми, който е скаран с естетиката  Mr. Green каза "Много красива вечеря бееее"  Whistling

# 53
  • Мнения: 2 082
а мен ми залепна блата за хартията.при вас лесно ли се отлепя и маже ли се хартията с нещо предварително?

# 54
  • Мнения: 500
Изглежда страхотно!Струва ми се и се и лесно....и със сигурност-вкусно!Имам продуктите,мислех утре да правя спагети,но ще опитам това!

# 55
  • Някъде там, ела и провери...
  • Мнения: 253
nano...не не се маже с нищо това общо всето е идеяат на хартията за печене да не се слага мазнина.Аз колкото пъти съм го правила нито веднъж не ми се е случвало да залепне.

# 56
вече в списъка ми с опити,скоро ще го пробвам

# 57
  • Мнения: 444
Ето го и моето рулце:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4989845
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4989847

С кис. краставички, топ. сирене и царевица като добавка също става много вкусно.
В началото сложих фолио отгоре, а после го махнах да се запече.

Херка Мерси, че сподели!  bouquet

# 58
# 59
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Ето и моето руло, спретнато на бързо за гости. Не стана добре на вид, но на вкус е един път. Добавих кисела краставичка в средата и като месих каймата, добавих бяло вино, също и сминдух, аз на всичко го слагам  Blush, на десерти не съм го пробвала още  Mr. Green

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4993934
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4993935

# 60
Интересна рецепта и определено ще се пробва.  bouquet

# 61
  • софия
  • Мнения: 25 516
Направих го. Нещо малко сух ми стои блата, но на мъж и майка ми им хареса.

# 62
  • Мнения: 239
bradata,и аз пекох блата в квадратната тава от самата печка и проблем с плънката и завиването нямах.А водата най- вероятно е от каймата. 

# 63
  • Бургас
  • Мнения: 5 683
Е, аз не че имах проблеми, ако така се е разбрало-просто ако беше правоъгълен блата щеше да има повече "материал" за навиване т.е. щяха да се получат повече жълти пластове пластове (уф, ама и аз като не мога да го обясня точно  ooooh! ) и щеше да е по-красиво. А за каймата съм решила другия път да пробвам само с тази от месарския магазин, да видим дали ще пуска пак толкова вода и мазно  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт