Как съхранявате кашкавала в хладилника?

  • 9 600
  • 32
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • софия
  • Мнения: 25 488
Е, това ми е въпросът. Писна ми като извадя кашкавала от хладилника и има мухъл, независимо дали го държа в  кутия или в плик  Crossing Arms

# 1
  • Варна
  • Мнения: 1 553
В нашия хладилник не се задържа по вече от седмица и мухъл не образува. Обикновено го опаковам в домакинско фолио.

# 2
  • Мнения: 3 376
Обикновено го опаковам в домакинско фолио.
Peace

Да не би да купуваш някакъв с по-занижено качество или по-стар?Не ми се е случвало досега кашкавал да мухлясва newsm78

# 3
  • варна
  • Мнения: 263
Режа си колкото ми трябва.Другият в найлонче във фризера.

# 4
  • Мнения: 1 043
АЗ СЛАГАМ В КУТИЙКА - КУПУВАМ ПО МАЛКО И НА МЕН ДОСЕГА НЕ МИ Е МУХЛЯСВАЛ , ПОЛЗВАМ ГО ДОСТА ОБАЧЕ , ПОРЪСВАМЕ СИ ПРИНЦЕСИТЕ ОТГОРЕ , ИЛИ ПЪЛНЕНИТЕ КАРТОФИ , НАЙ МНОГО СЕДМИЦА ДА СЕ ЗАДЪРЖИ ЕДНО ПАРЧЕНЦЕ ...
А ПОПРИНЦИП , НЕ Е РАЗВАЛЕН КАТО МУХЛЯСА КАШКАВАЛА - ПРОСТО ТРЯБВАЛО ДА СЕ ИЗРЕЖЕ ТАЗИ МУ ЧАСТ КОЯТО Е МУХЛЯСАЛА И ОСТАНАЛОТО МОЖЕ ДА СИ СЕ ПОЛЗВА - ПОНЕ ТАКА СА МИ СПОДЕЛЯЛИ

# 5
  • Мнения: 2 018
И в нашият хладилник не се задържа много, много кашкавала - 1/2 кг на седмица не ни стига, но ако го забравим в някой ъгъл случайно, то той наистина си мухлясва и вмирисва. Тогава изрязвам мястото с мухъла и го използвам или за пица или за спагети...

# 6
  • София
  • Мнения: 1 833
В найлоново пликче. Но не купуваме големи количества, за да не мухлясва.

# 7
  • Мнения: 5 001
В найлоново пликче. Но не купуваме големи количества, за да не мухлясва.
И аз така   Peace ....Масово се продава неузрял кашкавал,затова мухлясва.....

# 8
  • Мнения: 3 622
В найлоново пликче. Но не купуваме големи количества, за да не мухлясва.

И аз така  Peace

# 9
  • Мнения: 3 641
Специално кашкавала  го слагам в пластмасова кутия! Simple Smile

# 10
  • София
  • Мнения: 12 554
В пластмасова кутия. По принцип от майка ми знам, че в хладилника не се оставят отворени продукти, нито се слагат чинии, защото се вмирисва хладилника. Затова всичко слагам в кутии, а останали манджи в буркан или направо с тенджерата.

# 11
  • Мнения: 1 655
И при мен се случва да мухляса, когато много се застои в хладилника. Според мен е нормално. Просто трябва да се купува по по малко количество  и да  се изяжда за около седмица. А относно в какво го съхранявам - в найлоново пликче.

# 12
  • Мнения: 2 000
В торбичка го държа. Но купувам малки разфасовки, най-много 300 грама и гледам много да не се задържа, щото както й да го съхранявам мухлясва.

# 13
  • Мнения: 3 830
В найлоново пликче. Но не купуваме големи количества, за да не мухлясва.
И аз така   Peace ....Масово се продава неузрял кашкавал,затова мухлясва.....

 Peace

# 14
  • Пловдив
  • Мнения: 295
 Peace
найлоново пликче

# 15
  • Мнения: 3 360
Купувам по малко и го съхранявам в кутия с капак.

# 16
  • софия
  • Мнения: 25 488
Благодаря, момичета  Hug
При нас понякога се позадържа и явно е от това, защото съм пробвала да го съхранявам и в пликче, и във фолио, и в кутия, но винаги, когото престои не-помня-колко-време хваща мухъл, та реших, че аз нещо не правя като хората. Явно трябва да го оползотворяваме по-бързо  Grinning

# 17
  • варна
  • Мнения: 1 830
Винаги купувам по малко Peace

# 18
  • Мнения: 804
 Напоследък все купуваме големи пити кашкавал (бг магазина ни е надалечко и за това Grinning) и си го режа на по-малки парчета, завивам във пластик фолио и оставям само едно парче в хладилника, другото във фризера Wink В кутия, много ми изсъхва по-краищата и все изрязвам, абе явно не го ядем много.

# 19
  • Sofia
  • Мнения: 8 221
Съхранявам в пластмасова кутия, но последния път не беше много качествен и на мен ми мухляса за  около седмица в хладилника. Вярно е , че взех калъп от 1кг , но не би трябвало да мухлясва ако е узрял добре.

# 20
  • Мнения: 1 679
купувай по-малко количество и няма да имаш този проблем

# 21
  • София
  • Мнения: 7 097
Купуваме вакумиран кашкавал и го държа в опаковката му, но рядко го оставяме да мухляса  Wink В къщи много се яде кашкавал.

# 22
  • София, Борово
  • Мнения: 1 773
съхранявам във фолио.
Винаги се радвам, когато мухлясва, защото това означава, че  е озрял. Peace

# 23
  • Мнения: 314
В найлоново пликче. Но не купуваме големи количества, за да не мухлясва.
И аз така   Peace ....Масово се продава неузрял кашкавал,затова мухлясва.....

 Peace

 Peace

# 24
  • София
  • Мнения: 35 983
във фолио Peace
Винаги купувам по малко/200-300гр. за определено ястие/,защото никой не обича в нас кашкавал.

# 25
  • София
  • Мнения: 4 294
У нас не се задържа кашкавал толкова, че да мухляса  Laughing

# 26
  • област Софийска
  • Мнения: 1 719
Купувам по малко кашкавал, обикновено към 300тина грама, така че няма как да мухляса. А и ние си го похапваме, определено не му позволяваме да мухляса. А и да има малко мухлясало по краищата, го изрязвам и пак си го употребявам за нещо.

# 27
  • Мнения: 3 456
У нас не се задържа кашкавал толкова, че да мухляса  Laughing
smile3521

# 28
  • Мнения: 656
Купувам по малко и го държа в пликче,ако изсъхне го слагам на сандвичи,пици ,гювечета и др.

# 29
  • Мнения: 2 591
и аз в пликче го слагам или в опаковката, в която съм го купила, но и вкъщи понякога се появява мухъл - просто го изрязвам и ползвам останалото Peace

# 30
  • Мнения: 2 774
Изваждам от опаковката и слагам в чиния-никога не мухлясва,а купуваме доста 600-700гр.Майка ми го държеше в найлонова опаковка-резултата винаги лепкав или мухлясал кашкавал  ooooh!

# 31
# 32
  • Мнения: 410
Като начало, спряхме да купуваме бг кашкавал, зашото не може 2 пъти да купиш марка и качеството да е еднакво! Не казвам еднородност, защотот от партида до партида разлика има, няма спор, но обикновеният консуматор не може да я улови.
Освен това цената на вносните сирена Едам, Гауда и др, близки до бг кашкавал, е същата.

На времето си спомням, като дете, някой беше посъветвал майка ми , ако съхранява кашкавал в кутия, да сложи до него и шипка захар. Предполагам захарта поема влагата, вместо същата да остава по сиренето и да създава условия за развитие на плесен.

Общи условия

Активация на акаунт