Примерна схема за захранване 4

  • 47 541
  • 583
  •   2
Отговори
# 555
  • София
  • Мнения: 5 735
Ще пробвам и ще търся Сънвал  Peace Hug  bouquet

# 556
  • София
  • Мнения: 3 524
какъв плод мога да въведа освен круша, ябълка и слива, за предпочитане - рзхрабващ? от изброените всичките са ми въведени, но приема само сливата и то имам опасения, че и нея ще ми откаже до няколко дни  Rolling Eyes
сливата и на нас не ни действа за запека. а се запече от тиквички+картоф/малко/  Rolling Eyes
аз не погледнах нагоре мила дали си писала други плодове, но съм захранила коки с манго и му действа чудесно. Peace а тиквичките с картофче го регулират по принцип Thinking
досега съм дала ябълка, круша, сини сливи, банан и манго и спирам за известно време с плодовете новите, като най-последно адох мангото и банана от съображения за реакция. Peace
димяни, на сънвал спанака сега давам втори ден, засега пу пу няма реакция. обаче да знаеш че аз поне намерих само големи бурканчета Peace

# 557
  • София
  • Мнения: 5 735
След малко ще излизам и ще потърся  bouquet
Видях,че имат и хубави месни,дано намеря Rolling Eyes

# 558
  • София
  • Мнения: 3 524
слатина, магазин детски свят на много добри цени имат. близо до пазара "слатина"
пинокио в дружба 1, там е малко по-скъпо но имат
тези ги знам  Wink

# 559
  • София
  • Мнения: 5 735
Бая далечко са ми! Мерси!  Hug  bouquet

# 560
  • Мнения: 19 322
момичета,някой от вас беше писал,че е давал каша от ръж и че в ръжта глутенът се усвоява по-лесно от този в пшеницата.искам и аз да дам ръж,но не намерих готова каша.затова купих брашно от пълнозърнестта ръж.
не знам обаче как да го приготвя?за елдата четох съветите на Косе Босе,че се кисне.тук пак така ли?

# 561
  • Мнения: 1 900
Искам да питам за пъпеша. Мога ли да давам вече, как да го приготвя? newsm78

# 562
  • Мнения: 1 449

Варианти:
* Ръженото брашно се накисва предварително, после се вари поне 15 мин. (проблемът е да се прецени кога е наистина готово)
* Ръженото брашно се препича, залива се със студена вода и се вари.
* Ръженото брашно се добавя към овесени или други ядки, накисват се заедно, варят се (сместа се вари по-продължително заради брашното)
* Ръжените ядки са най-лесният вариант (задължително се варят, за разлика от овесените например)

Ръжта е трудносмилаема: ръженото брашно, вкл. непълнозърнестото, има доста високо съдържание на влакнини. Пълнозърнестото например може да съдържа над 20% фибри.

Ръжта има по-ниско съдържание на глутен (той е в по-неустойчива форма) – в сравнение с пшеницата. Това е в общия случай, иначе хлебните и кулинарните брашна имат различно съдържание на протеини и глутен в зависимост от вида на зърното и коя част от него е използвана.

# 563
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
  • Мнения: 2 975
Искам да питам за пъпеша. Мога ли да давам вече, как да го приготвя? newsm78
Още не съм давала. Нали е мъхест, може би след 10-ти месец, суров, намачкан, но сега нали няма в БГ.

# 564
  • Мнения: 1 900
но сега нали няма в БГ.
Мъжа ми е купил от Била, та за това се чудех може ли да го дам, но значи ще си го хапнем ние  Mr. Green

# 565
  • Пловдив
  • Мнения: 972
да питам аз кайсии и пракови от кога дадохте, ако съм изпуснала отговора, сори предварително Embarassed

# 566
  • Варна
  • Мнения: 3 894
да питам аз кайсии и пракови от кога дадохте, ако съм изпуснала отговора, сори предварително Embarassed
Аз давам от скоро. Прасковата в каша на Hipp с банани и праскови. А кайсията давам в пюре на Ovko - ябълки, моркови и кайсии. Много го харесва!

Да ви се похваля вчера за сефте направих кисел-пюре от един банан, малкият беше възхитен!

Последна редакция: нд, 10 фев 2008, 10:55 от svetli

# 567
  • Пловдив
  • Мнения: 972
да питам аз кайсии и пракови от кога дадохте, ако съм изпуснала отговора, сори предварително Embarassed
Аз давам от скоро. Прасковата в каша на Hipp с бабани и праскови. А кайсията давам в пюре на Ovko - ябълки, моркови и кайсии. Много го харесва!

Да ви се похваля вчера за сефте направих кисел-пюре от един банан, малкият беше възхитен!
тенк ю Светли  Mr. Green

# 568
  • Мнения: 957
Здравейте!
Нова съм в темата. От 1 месец захранвам и вчера реших да дам месо. Пробвах 2/3 лъжички пуешко ( на хип). Забелязах няколко пъпчици около очичките и устата. Възможно ли е да е реакция от месото (имам съмнение, че може и да е от друго)? Пуешкото алергезира ли или просто ни е много рано още за месо?
И друго нещо, синът ми още е с  колики Shocked Има ли плодове или зеленчуци, които трябва да избягвам да му давам. До тук съм дала тиква, тиквичка, ориз, картоф, морков, круша, ябълка, банан, пащърнак, праскова, царевица ( в пюре с тиквичка), просо ( на каша).

също друго се сетих- как се прави кисел и от кога се дава? newsm78

# 569
  • Мнения: 352
Момичета,
Смятам вече да въвеждам зърнените храни и съм накупила някои: напр. купила съм брашно от елда. Прочетох какво е изписано за кашата от елда, но не ми стана ясно едно нещо - дали и готовото брашно трябва да се накисне и ако да, за колко време. А вие с какво овкусявате кашата от елда(произволен плод?) и кога я давате на бебоците?
Предварително благодаря за отговорите.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт