Редена салата "Цвети"
Яйца за ордьовър
Пълнена палачинка
Овчарска салата
Салата с риба тон
Венец от картофена салата с колбас
Салата "Костенурка"
Картофено руло
Панирани палачинки
Солена торта
Майонезена салата с кус-кус
СУПИ
Телешко варено
ЯСТИЯ С МЕСО
Пържоли по ловджийски
Мозайка "Цвети"
Пържен боб с пушени свински гърди
Гювечета със свинско
Кюфтета по Цариградски
Дроб по селски
Невероятно вкусни рулца - step by step
Капама
Кашкавалено руло по Ирландски
Боб със свински ребърца
Пълнен тостолоб
Млечно рагу с гъби
Птичи гнезда
Пиле с кайма
Пиле фрикасе
Свински хапки с гъбен сос
Пълнена пуйка с печени картофи
Сусамени бутчета с хрупкава коричка
Винен кебап
Свинско филе с шунка и кашкавал
Чорбаджийски сърми
Пълнен заек
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО
Пълнени чушки с яйца и сирене
Чушки бюрек
Картофи с кашкавал и сирене
Кюфтета от кисело зеле и орехи
Кюфтета от качамак с кашкавал
ПИТКИ
Питка "Милинка"
Питка "Мимето"
Питка за курбан
Питки
Плетена питка
Питка "Възелчета" - step by step
Питка с кашкавал - step by step
Содени питки
Питки със сирене
Арабски питки
Питка "Розички" - step by step
ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ
Студен козунак
Пури с кренвирши
Солен кекс
Яйце в дупка
Палачинки с кисело мляко
Козунак "Краси"
Улични банички - step by step
Баница с лапад и сирене
Бухти със сирене
Кренвиршки
Добруджанки
Солени кошнички
Соленки със сирене и кашкавал
Печени кашкавалени кюфтенца
Дърпана баница
Домашни гевречета
Солени мъфини
Сполучливо тесто за всичко
Домашен хляб
Мнооого вкусни кашкавалки
Соленки с мас
Соленки с мас II
Бутерки със сирене
ДЕСЕРТИ И БОНБОНИ
Бонбони
Тиквено парфе
Кодрит Кадир
Карамелено шоколадови бонбони
Трюфели с бял шоколад и бисквитки
Шоколадови трюфели
Домашни бонбони "Ferrero Rocher"
СЛАДКИШИ, СЛАДКИ, КЕКСОВЕ
Полумесеци
Локумките на баба
Сладки „Очички"
Домашен каприз
Линзер
Дребни сладки
Скалички
Кекс с кока-кола
Руло с конфитюр
Курабии
Фъч
Гевречета с пудра захар
Мъфини с кондензирано мляко
Целувки
Кекс с белтъци
Прасковки
Пури
Рап сладкиш Поли
Много нежни пудингови мъфинки
Кекс "Планина"
Портокалов маслен сладкиш
Кекс с тиква
Ефектен кекс в бяло, жълто и кафяво
Тиквени сладки
Масленки с мармалад
Сладкиш от бисквити
Невероятен кекс
Пай с ябълки
Фунийки с крем
Млечна баница
Мъфини за "Св. Валентин"
Пухкав кекс
Тиквен кейк с орехи
Ореховки
Сиропиран сладкиш
Кекс с пудинг
Лешниково руло
Мъфини с ягоди
Мини мъфини
Кекс с череши
Шоколадова лава
Забравени сладки
Сладки с орехи и канела
Какаови бисквити с фъстъчен пълнеж
Шоколадови бисквити с ядки
Шоколадови бисквити
Меденки
Гръцки курабии с бадеми
Двойни бисквити
Кекс с лимонада
Кокосови топчета
ТОРТИ
Торта „Черита"
Домашна торта "Гараш"
Спяща торта
Торта "Фантазия"
Домашна торта
Трицветна бисквитена торта
Маслено - шоколадова торта
Детска тортичка
Торта "Сърце"
Лека торта
Палачинкова торта
Еклерова торта
Торта Тирамису
Новогодишна торта "Снежинки"
Малиново парфе
Торта "ЧЕРИТА"
Продукти:
За платките: 1 ч. ч. = 200 мл.
200гр. масло
1 ч. ч. чаша захар 1 каф. ч.=100 мл.
4 с. л. с връх какао на Dr. Oetker
200 мл.пр. мляко
5 яйца
8 с. л. с връх брашно
1 пак. бакпулвер на Dr. Oetker
За плънката:
700 гр. заквасена сметана
5 с. л. п. захар
1 пак. ванилена захар на Dr. Oetker
За конфитюра:
1/2 кг. вишни
шепа череши
1 каф.ч. захар
1/2 каф. ч. вода
Приготвяне на платките:
В тенджерка разтопяваме маслото, захарта,какаото и млякото.След като сместа леко заври отстраняваме я от огъня и отделяме 1 ч. ч. за заливка.
Разбиваме жълтъците и ги прибавяме към охладената какаова смес.Добавяме и брашното с бакпулвера и с леко разбъркване-разбитите на сняг белтъци.
Изпичаме последователно 4 платки като всеки път застиламе формата с хартия за печене.
Пече се 10-15 мин. на умерена фурна.
Приготвяне на плънката:
Разбива се сметаната с п.захар и ванилената захар.
Приготвяне на конфитюра:
Вишните и черешите се почистват от костилките.Сваряват се със захарта и водата(на по-слаб огън).
Когато се посгъсти се дърпа от огъня и се прецежда.
Първата платка се слага в тортена форма и отгоре се нареждат част от плодовете от конфитюра и отгоре се покрива със сметана.
Слага се втората платка,пак плодове и пак сметана, третата платка, плодове, сметана.
Поставя се четвъртата платка и се залива с отделената чаша течен шоколад.
Оставя се тортата в хладилник за една нощ.На другия ден се намазва отстрани с разбита течна или суха сметана и се украсява по желание.
Ако я правите през зимата може да замените с готов конфитюр.Става много вкусна.Опитайте.
Домашен Каприз
Продукти:
4 яйца
1 пак. масло
1 ч. ч. п. захар
2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. пр. мляко
1 бакпулвер
1 ванилия
мармалад
Приготвяне:
Отделят се белтъците от жълтъците.
Маслото се разбива със захарта.
Прибавят се жълтъците,пр.мляко,брашното с бакпулвера и ванилията.
Пече се в намазана с олио и брашно тава ок. 35 мин. на ум. фурна.
Белтъците се разбиват с 2 суп. л. п захар и 2-3 капки оцет.
След като се опече сладкиша се намазва с мармалада и белтъците отгоре.
Запича се леко.
ЛИНЗЕР
Продукти:
1 пак. масло
125гр. маргарин
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. пр. мляко
1 ч. ч. смлени орехи
1 яйце
3 ч. ч. брашно
1/2 бакпулвер
1 ванилия
конфитюр
Приготвяне:
1/3 ч. ч. от брашното се оставя.
Маслото,маргарина,захарта,жълтъка,пр.мляко,орехите,ванилията и брашното с бакпулвера се разбиват.
Полученото тесто се оставя в хладилника за 2 часа.
2/3 от тестото се разстила в подмазана тава.Отгоре се маже с конфитюра. Останалото брашно и тесто се омесва.
От него се прави кора и се изрязват лентички,които се редят върху конфитюра.Мажат се с разбития белтък.
Пече се ок. 35 мин. на 200 градуса.