Баница с вариация "TheNMaster"

  • 4 277
  • 27
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 5 001
Здравейте     bouquet
  Снощи сътворих една месно-картофена баница,която се оказа много добро попадение и реших да споделя рецептата заедно с вас.

Кайма около 300-400гр,се запържва почти до готовност с 2-3 глави лук(гледайте каймата да я мачкате с лъжицата докато се запържва,за да стане на трохи).Дърпа се от котлона и се добавят млян черен пипер,млян кимион на вкус,1 равна чаена лъжичка червен пипер(който обича люто може да сложи и лют такъв).Обърква се добре и се добавят 4 средно големи настъргани на едрото ренде СУРОВИ картофа.Посолява се с 3-4 щипки сол(защото картофите поемат) и всичко се обърква много добре.
    След това в подмазана тава започнах да редя  2 листа(аз използвах точени кори "Фамилия),плънка,2 листа,плънка...и така докато свършат,завършва се с кори най-отгоре.Наредената баница се намазва с мазнина,нарязва се на квадрати и се слага във фурната.След като порозовее се залива с 1 кисело мляко + 3 яйца+200гр газирана вода - Разбъркано!!! Като газираната вода се слага в последният момент,изчаква се да шупне сместта и се залива баницата.Това служи за набухвател!
   Допича се и се сервира с айрян.


Писах заглавие на темата "Баница с вариации",защото който не яде месо,може да направи плънката само от настъргани картофи,задушен лук,чубрица,черен пипер,сол.След това по същия начин се реди,пече,залива.........Става някакъв вид пататник.


                                         ДА ВИ Е СЛАДКО!

Последна редакция: сб, 26 яну 2008, 11:29 от TheNMaster

# 1
  • Мнения: 3 622
Интересна рецепта  Peace

# 2
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Мила, ти нали беше на диета, какви са тез баници кво е тва чудо  hahaha
Звучи чудесно, както винаги   bouquet
Събота и неделя си нямам работа ще взема да я спретна, ама картофите не остават ли сурови  newsm78 Баницата се пече 20-30 минути  newsm78

# 3
  • Мнения: 5 001
Мила, ти нали беше на диета, какви са тез баници кво е тва чудо  hahaha
Звучи чудесно, както винаги   bouquet
Събота и неделя си нямам работа ще взема да я спретна, ама картофите не остават ли сурови  newsm78 Баницата се пече 20-30 минути  newsm78
Диетката ми свърши вчера в 15:30(лунната фаза).Е,аз си хапнах не се натъпках...Ееее не може аз все така -   food002 
и после така  smile3505   Не е честно...... Animal Pig (ще ми се наруши грухинското удоволствие..... hahaha
Картофите не остават сурови(като се прави тиквеник нали и тиквата е сурова...) задушават се и стават пухкави вътре,а заедно с каймата става супер комбинация.Не става сбита и глетава баницата.

Последна редакция: чт, 24 яну 2008, 09:26 от TheNMaster

# 4
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Уф, вярно че тиквеника е суров и се опича  ooooh!
Мерси за пояснението, ще се пробва  Flutter

# 5
  • Мнения: 315
звучи страхотно!ще я пробвам-мъжете ми ще са доволни,че е с месо Joy

# 6
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
На колко градуса печеш баницата,че малко ме притеснява дали ще се опекат картофите вътре?

# 7
  • Мнения: 5 001
На колко градуса печеш баницата,че малко ме притеснява дали ще се опекат картофите вътре?
Няма вариант картофите да останат сурови по никой начин.ГАРАНЦИЯ!  Peace
а за градусите - 180-200 .Като първо започвам да пека отдолу(долен реотан) и след 10 мин. и отгоре.

# 8
  • Мнения: 3 268
А като сложиш отгоре 1 кисело мляко,3 яйца и газираната вода,не става ли водно?И колко време се пече?

# 9
  • Мнения: 5 001
А като сложиш отгоре 1 кисело мляко,3 яйца и газираната вода,не става ли водно?И колко време се пече?
Не не става водно.Ако не се сложи заливка е много суха тая баница.Тя самата плънка не е течна и когато се сложи заливката(киселото мляко+ яйцата+газираната вода РАЗБЪРКАНО)  тя си попива,а това което е останало непопито си се изпича отгоре.Става сочна и пухкава.Изпича се за около 1/2 час до 40 мин.

# 10
  • Мнения: 3 268
Много ти благодаря!Утре идва свекървата,та ще я шашна с тази баница Grinning

# 11
  • Мнения: 5 001
Много ти благодаря!Утре идва свекървата,та ще я шашна с тази баница Grinning
Ихааа.....Кажи после отзиви..     chef bouquet

# 12
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Страхотна рецепта, и от мен поздравления, и аз съм все така:



   food002 
и после така  smile3505  


  bouquet

# 13
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
TheNMaster, е сега направих баницата, метнах я във фурната на 200градуса. Чакам да се запече и да е сложа заливката  Mr. Green Ааа и картофите изстисках добре, знам си урока от картофените кюфтета    Flutter

# 14
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Интересна рецепта  Peace
Аха!  Peace

# 15
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Докладвам за баницата- наистина стана разкошна, много пухкава от въпросната заливка. Дойдоха ни неочаквани гости и излапаха всичко, не остана за една снимка  ooooh! Но пък хората много я харесаха, дори ме питаха за рецептата  Sunglasses

п.п. и с бира много върви, не само с айран  Whistling

# 16
  • Мнения: 5 001
Докладвам за баницата- наистина стана разкошна, много пухкава от въпросната заливка. Дойдоха ни неочаквани гости и излапаха всичко, не остана за една снимка  ooooh! Но пък хората много я харесаха, дори ме питаха за рецептата  Sunglasses

п.п. и с бира много върви, не само с айран  Whistling
Joy  Joy  Joy  Joy  Joy  Joy  Joy  Joy
Смеха беше за бирата....  hahaha  hahaha  hahaha
Много се радвам,че ви е харесла,ама и ти добре си се справила   chef . Браво!      bouquet

# 17
  • Мнения: 22 867
TheNMaster, е сега направих баницата, метнах я във фурната на 200градуса. Чакам да се запече и да е сложа заливката  Mr. Green Ааа и картофите изстисках добре, знам си урока от картофените кюфтета    Flutter

TheNMaster, вгледах се в поста на Камамбер - трябва ли да се изстискват картофите? Пишеш, че без заливката баницата е суха, може би не е нужно да се изтискват настърганите картофи newsm78.Я уточни, че нещо и на мен ми се прияде такава баничка, да не взема да я разсипя.................. Embarassed

# 18
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
labrex, Изстискай ги да не стане баницата вътре глетава. После като сложиш заливката непосредствено преди да е готова, тя си става пухкава и сочна.

# 19
  • София
  • Мнения: 3 816
Страхотна рецепта, мъжът ми ще се зарадва много! Задължително ще я направя.  bouquet

# 20
  • Мнения: 22 867
labrex, Изстискай ги да не стане баницата вътре глетава. После като сложиш заливката непосредствено преди да е готова, тя си става пухкава и сочна.

Благодаря!   bouquet

# 21
  • Мнения: 7 418
   #Crazy И на мен ми се дояде тази баница!К'ви лиги точа в момента...... Crazy

# 22
  • Мнения: 2 774
Уф заинтригувахте ме с тази баница,май ще трябва да запретна ръкави и да я направя.По принцип не си падам по баниците с кайма,риба или с  праз или  зеле,харесвам баници със сирене само.....,но тази ще я пробвам при първа възможност.Мерси   bouquet

# 23
  • Мнения: 5 001
Aз като я правих баницата не изстисквах картофите.Не ми е станала глетава,но ако искате да се застраховате - изстискайте настърганите картофи.Нищо не пречи.Камамбер хубаво е казала...  bouquet

# 24
  • Мнения: 22 867
Ето и моята баница с вариации, разликата е, че сложих за подправки чер пипер, джоджен и дивисил. Тя си е направо готова манджа! Вкусна е!  Heart Eyes

TheNMaster, благодаря за идеята!  bouquet  bouquet  bouquet

# 25
  • Мнения: 5 001
labrex ,Страхотно изглежда.Браво! Фантастично си се справила    bouquet   bouquet   bouquet

# 26
  • София
  • Мнения: 847
В момента се пече, стискайте палци да стане, че друго няма, а цял ден бях вкъщи...

# 27
  • Мнения: 192
И аз ще я спретна.Досега не съм правила баници с месо,но съм сигурна,че ще е много вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт