Не се сдържам

  • 25 281
  • 190
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 9 127
охо че интересно става  тук -и ма и торта мюсли, и мойте сусамки  , снимки на канеления сладкиш на sladka hapka заедно с наши - дето сме го правили, Каприза на Морена - какво да изреждам, те са все откраднати от тук и гответе с мен.

Колко ниско може да изпадне човек, за да привлече внимание, а?

# 31
  • Варна
  • Мнения: 672
Тая жена наистина е прекалила  #Crazy

# 32
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
В блога си е публикувала моята рецептата за казан депи. Не е необходимо да знам перфектен испански за да разбера, че директно я е превела  #Cussing out. Е, много нахална жена.

# 33
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
ооуу, и майонезените сладки на xenia са в блога , не е добре това момиче, спор няма  ooooh!

# 34
  • Мнения: 2 241
В блога си е публикувала моята рецептата за казан депи. Не е необходимо да знам перфектен испански за да разбера, че директно я е превела  #Cussing out. Е, много нахална жена.

Там е работата, че дори не я е публикувала цялата, а само общи приказки и списъка с продуктите, та по тази причина една жена я пита дали няма все пак да напише как се прави този десерт, защото й е харесал по описание.  ooooh!

# 35
  • Мнения: 7 091
На мене ми е интересно въпросната кокона как е определила, че са и любими тези рецепти, като не ги е правила?! newsm78 Ако ги е правила пък, защо не е пуснала нейните си снимки? newsm78
И се била извинявала...да се беше извинила преди да открадне снимките и да се подиграе с труда на хората, а не след като вече са я хванали и е опряло яйцето до задника ( извинявайте за френския)!

Не може да ме убеди, че е било случайно, защото тука непрекъснато се коментира как са крадени снимки от тук и там и трябва да си мега заблуден, за да си мислиш, че можеш ей така безнаказано да си публикуваш откраднати неща. Още повече, че не трябва да си завършил ядрена физика, за да се сетиш, че поне за снимката трябва да питаш този, който я я пуснал! Тя не е твоя!  #Crazy
И защо ще трие коментари от блога си? Нали била писала, че рецептите не са нейни? Какъв е проблема тогава да се разбере, че не са? Confused

# 36
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
В блога си е публикувала моята рецептата за казан депи. Не е необходимо да знам перфектен испански за да разбера, че директно я е превела  #Cussing out. Е, много нахална жена.
Тeop, спокойно. тоз казан не е изцяло по твоята рецепта Laughing, брашното, което е дала тя за сладкиша е оризово и царевично.
иначе да, мерките са си баш твоите Laughing
аз ако бях, щях да пиша 7 ванилии и лъжичка и половина канела...малко творчество, хитрост се иска Mr. Green
една мацка се впечатлила по тази вкусотия и помолила за подробности, но нашето момиче я оставило да сънува балкански сладкиши...

бе, да не би наистина да не се усеща момичето Rolling Eyes
де да знам....

# 37
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802


А за локумената баница я питат какво е локум  hahaha, идея си нямат какво е, но тя с рецепта се е отчела   Crazy..

# 38
  • Spain
  • Мнения: 3 750
В блога си е публикувала моята рецептата за казан депи. Не е необходимо да знам перфектен испански за да разбера, че директно я е превела  #Cussing out. Е, много нахална жена.
писала е 4е е рецептата на една гъркиня ! в представянето си е написала 4е въпросните рецепти са от българската кухня и 4е е събрала любими рецепти .
 моми4ета не ми се обсъжда и на мен въпросния ник - нашата пък тема е пълна с нейни преведени рецепти от другия форум - поне там не е казвала 4е ги  е правила (поне аз разбирах 4е само ги е превеждала ) . както и да е - в блога видях една интересна снимка на бакла4ивки от бутер тесто . моля ви ако някои знае откъде то4но е "взета " да пусне един линк към темата ! благодаря   bouquet

# 39
  • Мнения: 7 091
писала е 4е е рецептата на една гъркиня ! в представянето си е написала 4е въпросните рецепти са от българската кухня и 4е е събрала любими рецепти .
 моми4ета не ми се обсъжда и на мен въпросния ник - нашата пък тема е пълна с нейни преведени рецепти от другия форум - поне там не е казвала 4е ги  е правила (поне аз разбирах 4е само ги е превеждала ) . както и да е - в блога видях една интересна снимка на бакла4ивки от бутер тесто . моля ви ако някои знае откъде то4но е "взета " да пусне един линк към темата ! благодаря   bouquet

Не знам дали са същите, но тук има рецепти за бутер баклавички
Виж тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=252156.0
 и тук:
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=86.msg2941;topicseen#msg2941

# 40
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
Ани, съгласи се  че е кофти да си видиш някъде изпльокано творчеството  без да се намеква грам, че заслугата всъщност не е на тоз, който я е публикувал  Grinning
и друго, що като я хвалят тя не застане мъжки и да каже, че  не тя е автора.
испанката дали ще схване четейки продуктите, че pita с мед и орехи всъщност може да бъде нещо много вкусно, ако не го види на картинка.
чувала тя за пита Wink


за баклавичките на фитили ли?  дело са на теодора барух newsm78 така разбрах аз от снимката
ма линк, не знам...

ох, и аз се чудя как да я оправдая...да не би да няма фотоапарат момичето Tired

# 41
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802

Да, баклавичките са на Теди ( и аз ги познах по снимката ),  ЛаАдаДеспейнада ако тях търсиш ето рецептата  :

 
1 пакет точени кори
125 гр масло

за плънката:
1 чч смлени орехи
2 сл захар
1/2 чл канела

за сиропа:
1 чч захар
3 чч вода
1 ванилия
канела
кора и сок от лимон

На котлона се слагат захарта и водата до разтапяне на захарта. Добавят се ванилията, канелата и парчета кора от лимон (само жълтата кора, без бяло). След като се сгъсти се маха от котлона, вадят се парчетата кора и се добавя сокът на половин лимон.

Разтапя се маслото. Точените кори се сгъват на две (по средата на късата страна) и се намазват с масло. Слага се плънка и се завива на стегнато руло.
Рулцата се редят в тавичка, заливат се с останалото масло и по желание може да се нарежат.

Пекат се до зачервяване.
Горещите баклавички се заливат със студения сироп. Хубаво е да престоят поне 24 часа.

# 42
  • София
  • Мнения: 1 891
      Момичета, абсолютно същото се беше случило и в КМ в темата за нейларта миналата година. Някакво момиче си беше копнало голяма част от снимките там и ги беше пуснало в един немски форум като нейни. Германките се скъсаха да я хвалят, а тя даже обяснява как ги е лакирала ноктите.  Sick Аз се регистрирах и написах под всяка една от снимките , че са крадени.  Mr. Green
     Как им се занимава на тия хора, не знам...  Thinking

# 43
  • Spain
  • Мнения: 3 750
О-Хара  никак не я оправдавам даже ! смятам го за безо4ие и затова не ми се обсъждаше . в слу4ая с преводите и от испанския  форум в нашия мога да кажа само 4е добренесе с развитието на " испанската кухня . когато оба4е публикува6 4ужди снимки и събираш овации все пак трябва да отдадеш заслуженото и на създателите . това исках да кажа с предния си пост !
мерси за рецептата !

# 44
  • En un lugar de La Mancha...
  • Мнения: 284
на мен пък ми изтекоха очите по тази пита с мед и орехи Crazy,ако някой може да ми каже на кой е и къде мога да намеря рецептата ще съм му много благодарна(то не че му е тук мястото ама като не мога да я намеря... Thinking)
А по темата-когато момичето пишеше в испанската темичка за рецепти,никой не и обърна внимание,че ползва чужди снимки без да споменава името на автора,въпреки че знаехме ,че го прави.А тя и никога не го е крила,даже си казваше от кой форум ги е взела.Затова си мисля,дали не е малко заблудена и да си мисли,че това е нормална практика,знам ли newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт