От какви плодове мога да правя пюре за бебо?

  • 1 097
  • 22
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 3 777
В момента давам ябълка с кърма?
Но какви други мога да му правя.
ягоди и цитруси не става, банана е под въпрос Thinking

Само да спомена, че купешки няма да дам.

# 1
  • Мнения: 2 323
А не мислиш ли че продуктите в купешките пюренца са с проверено качество...освен ако не си намираш домшни плоове,зеленчуци и меса... Thinking

# 2
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 826
Круши, сини сливи (сушени, накиснати във вода).

# 3
  • Мнения: 3 777
Цитат на: new_mama
А не мислиш ли че продуктите в купешките пюренца са с проверено качество...освен ако не си намираш домшни плоове,зеленчуци и меса... Thinking


Не, имаше и тема някъде.  Simple Smile За Ганчев, че слагат дори и загнили.
А като се замисля реално, не може да се сложат плодове без консерванти.
Аз като настържа ябълка и тя покафенява за минути.
Дори и да ги стерилизират пак се губи ефекта, защото витамините отиват по дяволите.

И последно, всичко ще е домашно. Татко  тъкмо ще се пенсионира и проявава огромно желание да гледа всичко.
Така че всичко се връзва идеално, само че искам да му е разнообразно и да опита повече неща.

Бу, сушените плодове не ги ли опушваха  с нещо Thinking или за сините сливи не важи.

# 4
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 826
Цитат на: Slunce
Бу, сушените плодове не ги ли опушваха  с нещо Thinking или за сините сливи не важи.

Само за кайсиите - сяра, ако правилно помня.

# 5
  • Мнения: 2 323
Цитат на: Slunce
Цитат на: new_mama
А не мислиш ли че продуктите в купешките пюренца са с проверено качество...освен ако не си намираш домшни плоове,зеленчуци и меса... Thinking


Не, имаше и тема някъде.  Simple Smile За Ганчев, че слагат дори и загнили.
А като се замисля реално, не може да се сложат плодове без консерванти.
Аз като настържа ябълка и тя покафенява за минути.
Дори и да ги стерилизират пак се губи ефекта, защото витамините отиват по дяволите.

Ееее-с това ме разби #Splat  #Splat  #Splat !!!!!
Но за вносните на мога да си представя такова нещо!!!!!Ужас!

# 6
  • Мнения: 3 777
Част от вносните имат захар, без това да го пише.
Направо не се търпят от захар - опитвах ги на вкус.
Е не мога да дам това на детето си.

Всеки си решава сам. Готовите са голяма улеснение сигурно.
Но ние решихме всичко да си правим сами и да даваме колкото може по натурални храни с по малко обработка.
После ще се скъса да яде чипсове и други подобни неща. Wink

# 7
  • Мнения: 6 243
ти по принцип ли се интересуваш, или за сега?

Що не се ръководиш от правилото - да се дават само сезонни плодове. След по-малко от месец ще има череши, после иде лято - круши, ябълки, пъпеши, сок от диня, сливи .. .

# 8
  • Мнения: 3 777
За сега. Но в момента има ябълки и круши.
Не е голямо разнообразие.

# 9
  • София
  • Мнения: 18 679
Оффф, сега е много зле работата.....Аз цяла зима давах натюр - купувах от бабките по пазара круши, ябълки, сини сливи, освен това банан, авокадо, манго и т.н.Ама сега е една такава дупка - старите плодове вече са се развалили или са изядени, новите още не са станали...принудих се да купя готови плодови пюрета.Пресни давам само ябълка, банан по мъничко, авокадо и манго.Тези последните екзотики можеш да ги даваш, не се водят уж алергизиращи.

# 10
  • Мнения: 6 206
Друго няма какво - няма откъде да се измислят нови плодове.
Евентуално пъпеш и грозде може, но гроздето е като сок към ябълката. Пък и знам, че някои не го харесват гроздето заради гроздовата захар и го дават чак много късно.
Пъпешите сега са бъкани с изкуствени неща, но това важи и за ябълките и за крушите, така че ще стискаме зъби до черешите и това е.
Между другото и аз понеже като сме навън няма как да му правя пюре, пък този Хип много ми дойде 1,60 лв, купих едно Ганчев да видя какво е положението. Изяде си го детето, но на мен миризмата нещо не ми допадна. Може и аз да се втелясвам, не знам. Сега ще купувам тези на Гербер, да видим те как ще ни се харесат.

# 11
  • Мнения: 6 243
Аз купувам на Ам-ам пюретата.Плодовите , де. То сега наистина се чуди човек какво да даде...

# 12
  • София
  • Мнения: 1 326
Днес си купих изсушени сини сливи. Сега ги накиснах за през нощта. Утре става ли веднага да ги пасирам или трябва да ги подваря? Вие как ги правите? Дали ще се пасират добре?

# 13
  • София
  • Мнения: 18 679
Аз малко ги посварявах в микровелето с тази вода, дето са киснали в нея.Иначе - твърди Confused

# 14
  • Мнения: 3 200
Как пасирате ябълката, тя си остава на големи парчета?? Може би трябва някаква термична обработка преди пасирането?

# 15
  • Мнения: 3 777
Аз първо я минавам на много ситно ренде, не излиза на червейчета, а на каша направо.

# 16
  • Мнения: 6 243
Цитат на: evpraksia
Как пасирате ябълката, тя си остава на големи парчета?? Може би трябва някаква термична обработка преди пасирането?
Моето злато не си пада по ябълки, но я правех, като първо я нарязвах на малки парченца, после в МВ за 10 - 15 сек с малко вода и после я пусках в блендера. Но това беше още при захранването. Вече не си играя да я правя - и без това я плюе.

# 17
  • София
  • Мнения: 1 326
И моят Вики нещо не хареса ябълките, но според мен, защото леко бяха кисели и аз не харесвам такива. Следващия път ще му купя по-сладки. А иначе как ги правя-обелвам ябълката, нарязвам на парченца и леко я подварявам на пара, после я пасирам и слагам във формички за лед, след като като замръзнат ги начупвам и бам в едно пликче! Сега вадя няколко кубчета и чакам да се размразят.
Направих и  сушените сливи. Вчера ги накиснах, днес ги сварих на пара и те доста омекнаха, после ги пасирах като прибавих и малко вода от варенето  и извърших същите процедури като с ябълките. Пюрето стана като мармалад, но нещо ми киселее, има вероятност бебо да не го хареса, но това е което мога да направя за сезона, нямам друг избор.
Засега най-много кльопа цвеклото!!! Laughing

# 18
  • Мнения: 3 161
Вчера чух много интересен коментар към пюретата на Ганчев: "купих на Ганчев, защото другите трябва да се топлят, а тези и топли, и студени са си еднакво гадни, та не се притеснявам да ги топля."
Това за контролираните продукции в детските пюрета си е рекламен трик според мен, аз лично не се връзвам.

# 19
  • София
  • Мнения: 18 679
Цитат на: evpraksia
Как пасирате ябълката, тя си остава на големи парчета?? Може би трябва някаква термична обработка преди пасирането?


Ами....никаква термична обработка.От самото начало сме на сурови плодове.Пасирам в миксер-каната на кухненския робот - направо става на пяна Sunglasses

# 20
  • Мнения: 385
Първия ни плод беше круша, после ябълка, към 9-10м. банан. Сливи май не бях давала, но няма противопоказания.

Но вначалото беше оризовата каша, разбира се. А плодовете съм слагала в нея. Другото меню беше картофено пюре, самостоятелно и после в комбинация със зеленчуци. Е и елдата опитахме, не ни хареса. Но просото много го ядеше перди годинката

# 21
  • Мнения: 3 777
Цитат на: emem
Вчера чух много интересен коментар към пюретата на Ганчев: "купих на Ганчев, защото другите трябва да се топлят, а тези и топли, и студени са си еднакво гадни, та не се притеснявам да ги топля."
Това за контролираните продукции в детските пюрета си е рекламен трик според мен, аз лично не се връзвам.


Аз защо не харесвам готови неща.
Всичко е маркетинг и реклама.

Но за много от майките така е по удобно. Иначе си е занимавка.

# 22
  • София
  • Мнения: 18 679
Цитат на: Slunce


Аз защо не харесвам готови неща.
Всичко е маркетинг и реклама.

Но за много от майките така е по удобно. Иначе си е занимавка.


  202uu

Общи условия

Активация на акаунт