Морковен кейк с глазура от крема сирене

  • 5 932
  • 28
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • София
  • Мнения: 614
Морковен кейк с глазура от крема сирене

В голяма купа смесваме добре 370гр. брашно, 310 гр. захар /добре е половината да е кафява захар/, пакетче бакпулвер, пакетче канела, 2 пакетчета ванилия, 1 и половина чаена лъжица сол.  Отделно разбъркваме енергично /но не разбиваме, защото ще се получи майонеза!/ 3 яйца със 190 мл олио, прибавяме ги към брашнената смес и разбъркваме добре. Прибавяме и настъргани на едро 500 гр. моркови. Изливаме в кексовата форма, намазана с масло, и печем 40 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Изваждаме кейка и изчакваме да изстине.

Отделно приготвяме глазурата, като смесваме 2 пакетчета крема сирене със 80 гр. разтопено краве масло, 400-500 гр. пудра захар и ванилия. Разбъркваме до хомогенна смес и заливаме изстиналия кейк.  Добре е да се консумира след като глазурата се поохлади и се стегне.

Аз днес нямах ванилия  Embarassed и я замених с есенция Ром, пак стана добре, но с по-тежък вкус. Peace
Глазурата е подходяща за всякакви кексове.
А, и между другото, с тия мерки става огромно количество глазура, тъй че може да си намалите пропорциите. На мен обаче ми харесва с повече, както е в рецептата Peace

 

Последна редакция: вт, 12 фев 2008, 17:10 от Цецето

# 1
  • Мнения: 7 418
  Тъкмо се оглеждах за други твои рецепти! hahaha
  Кейка изглежда потресаващо!

# 2
  • Мнения: 239
Страхотна рецепта!Днес стъргах с робота 1 кг.моркови и с половината ще го направя.Цеци,рецептите са мн.интересни и вкусни  bouquet.

# 3
  • Мнения: 2 126
Невероятно изглежда и не трудно за изпълнение Laughing
Цеци, Hug

# 4
  • София
  • Мнения: 35 990
Аз също правя кейк от моркови, торта, бомбони, така че съм фен на този зеленчук Grinning и ще пробвам и твоята рецепта.
Много,много благодаря  Grinning

# 5
  • Мнения: 528
Цеце, стига си пускала рецепти. Naughty Само трупам продукти, а все още нищо не съм приготвила Blush Няма начин, ще трябва да се стегна, че не се издържа само на гледане Hug

# 6
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Цецето, изглежда страхотно, браво на теб.   bouquet  Мерси за рецептата ще се пробва задължително   chef

# 7
  • София
  • Мнения: 3 816
Благодаря за рецептата, скоро ще го направя, изглежда страхотно!  bouquet

# 8
  • Мнения: 795
Много апетитно изглежда, ще го направя задължително!  bouquet  chef

# 9
  • София
  • Мнения: 2 437
Цеце, ти си моят идол   bouquet

Невероятни рецепти. Днес ще купя продуктите и утре ще го забъркам  Grinning

# 10
  • Мнения: 192
Много интересна рецепта,обаче не става ли странно на вкус-моркови и захар newsm78.

# 11
  • Мнения: 764
Цецето,страхотни рецепти пускаш,благодаря ти!

# 12
  • Мнения: 679
И аз благодаря и искам да помоля за нещо. Не знам дали си забелязала, линкът за капамата не работи. Ще се радвам ако го оправиш, защото рецептите ти са страхотни!   bouquet

# 13
  • София
  • Мнения: 614
Ееее, благодаря за хубавите думи, надявам се след като го направите да бъдете също толкова въодушевени! Hug И да се похвалите след това!

Между другото, още по-сполучлив става, ако имате тортена форма, която да става и за печене /моята за съжаление съм я дала назаем.../ Печете го в нея, оставяте да изстине, изсипвате отгоре крема и като постои час-два, тогава откопчавате формата. И кремът много красиво се разтича отстрани на тортичката  Peace


dixi
, линкът за капамата наистина не работи, но аз открих, че рецептата ми се припокрива почти 1:1 с вече публикувана рецепта. И реших, че няма да е коректно да я пускам и аз. Но ще ти я пусна на лични  Peace

# 14
  • Sofia
  • Мнения: 576
 Невероятно вкусно изглежда. Потекоха ми лигите. Аз правя едни курабии с моркови и са много вкусни.

# 15
  • Мнения: 324
Чудесно изглежда!

мам4е 2, ами те морковите са си сладки.
Аз много обичам настъргани ябълки и моркови със захар  Laughing

Цеце, а крема сирене какво използваш? 

# 16
  • София
  • Мнения: 614
Арабела, като съм писала 2 пакетчета, съм имала предвид българското крема сирене, много хубаво става  с "Филаделфия" натурално - мисля, че 200 гр. е едната кутия. Една стига в този случай.

# 17
  • Мнения: 2 126
Направих го Grinning
Впечатления:бързо,лесно, вкусно.На мен ми се струва че солта е в повече и следващият път сол няма да слагам,но и така е вкусно де.Ето го цък цък

Крема сирене ползва българско на Милмекс Варна Peace

# 18
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Цецето, кейка се пече, чакам го да стане, да изстине, да го мажа и да го почвамеее  smile3508

# 19
  • Мнения: 2 312
Това 370г брашно и 310 г захар колко е в чаени чаши?За да не объркам нещо пропорциите

# 20
  • София
  • Мнения: 614
370 гр. брашно са 3 чаени чаши - едната с връх, а 310 гр. захар - 2 чаени чаши и половина. Peace

Камамбер, не се похвали с резултата  Wink

# 21
  • Countryside
  • Мнения: 11 632

Камамбер, не се похвали с резултата  Wink
Не се похвалих, щото съм блейка  hahaha
Така, значи по мое мнение май сложих малко по-малко моркови, другия път повече(не е така оранжев като при теб на снимката). И захарта е много - аз сложих в самия кекс 250гр, а в глазурата 300гр пудра захар и пак ми е много сладко, максимум едно парче изяждам  Blush Мисля другия път в кейка 200-250гр захар (1ч.ч.) и в глазурата пак толкова. Иначе глазурата не идва много като количество, ако се намаже обилно отвсякъде, после в хладилника или на терасата да се охлади и става трепач  Crazy МНого хубава рецепта, мерси Цецето   bouquet
п.п. правих го в правоъгълна форма за кекс и стана много добре, намазан отвсякъде   chef

# 22
  • Мнения: 2 312
370 гр. брашно са 3 чаени чаши - едната с връх, а 310 гр. захар - 2 чаени чаши и половина. Peace

Камамбер, не се похвали с резултата  Wink
Мерси!
Вчера го направих,пропорциите малко на око,но резултата-превъзходен.
Сега минавам на другата ти рецепта Grinning

# 23
  • София
  • Мнения: 614

Аз затова съм написала, че е добре половината захар да е кафява  Peace Тя не е толкова сладка като бялата, а и много подобрява вкуса. И дава цвят. Аз ползвам DARK BROWN, вярно, че излиза по-скъпичко, но резултатът си заслужава. Абе въобще тая захар си е супер за всякакви сладкиши, особено за канелени, ако беше и малко по-евтинка, цена нямаше да има  Mr. Green

Вярно, че е малко сладичка глазурата, но пък като се стегне, точно от пудрата захар се получава една много хубава консистенция, предполагам си усетила. Но пък наистина то си е въпрос на вкус  Peace

Ивелина, радвам се, че си се справила и резултатът ти е харесал  Hug

# 24
  • Мнения: 239
Това е моят кейк.Нямам снимка с глазурата,че батерията свърши.Спазих вс.пропорции по рецептата и стана супер Peace

# 25
  • Мнения: 528
Кейкът е невероятно вкусен!
Сестра ми снощи си облиза пръстите. Очуди се като и казах, че глазурата е с крема сирене Laughing

# 26
  • Варна
  • Мнения: 208
И аз го повторих  Mr. Green Аз нали го фалих навсякъде и сега не сваря да правя и да черпя.

Изводъът ми е - Първият път глазурата я направих смесено със пудра и обикновена захар. Вторият път само пудра и стана по-тежка. Когато има обикновена захар тя не се размива, и повече се усеща лекия привкус  на крема сиренето.

Оф  ooooh! сега  и за свекито май ще трябва. 

# 27
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
Това ми е един от любимите кейкове - става и с тиквички. Суровите тиквички ги настъргвате, както морковите, те също имат естествена сладост.

Глазурата винаги ми идва сладка, не съм сравнявала тази рецепта с моята, но мисля, че може с по-малко захар.

Страхотни рецепти, Цецето!

# 28
  • София
  • Мнения: 3 679
Ще взема утре - дават го дъждовно - да спретна и аз тоз кекс на Цецето  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт