Помагайте ми, моля! Ето и снимки вече!

  • 11 976
  • 34
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 2 040
Момичета, утре имам рожден ден и свекър и свекърва ми ще идват и понеже свекърва ми се мисли за много голяма готвачка, да не казвам най- голямата, та реших направо да я шашна с "масата". НО естественно за целта вие може да ми помогнете, щото прелистих от сутринта 10 книги, но не се спрях на нищо.

Кажете с какво вземате акъла на добри кулинари, без значение продукти, ако нямам нещо, веднага ще купя. Ама имам едно условие, да не се приготвя дълго, че с детето съм сама през работното време за трудещите се  Laughing , а госпожицата ми не е от мирните и тихи дечица, та затова ....

Много ще съм ви благодарна!

# 1
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 712
Щом е добър готвач, просто наблегни на по-ефектното сервиране и украси. Не се сравнявай с нея. Всяка домакиня си има стил.
Предлагам ти да сервираш ордьоври от панирани филенца сервирани върху листо от марула, декорирано с резен лимон и шприцована розичка от майонеза. Основното може да е печено пиле или пържоли предварително преседели в марина с гарнитура от броколи със сметана и зелен лук с гъби, пържени картофи, или ориз със соев сос. За десерт нещо , което си правила и знаеш, че  ще се получи или желираната торта на Рая. Отделно някаква салата(зелена например или картофена). Успех!!!

# 2
  • Мнения: 3 251
Вземи й акъла с едно "пиле-овчарче" Grinning .сега ще ти напиша точно наставленията по приготвянето му.Лесно и бързо а е супер ефектно ,майка ми я викат познати да го приготвя за кръстника на сватбите.
Едно голямо пиле се изпича цялото,по възможност вържи краката му и крилцата за да не се разтворят много.През цялото пиле се прекарва една пръчица ,висока толкова,че да може да се забие в питка и отгоре да се покаже малко за да може към нея да се прикрепи"глава"от варено яйце.Тази пръчица се прави от някое дърво ,но малко се запича във фурната за да не пуска сок  в пилето.За "навуща" на забитото вече пиле се намазват краката му долу с крема сирене и се навива характерния завръз от черен по-плътен конец-като отпред се кръстосва.Прави се една средно голяма палачинка ,подгъва се малко и се слага на гърба на пилето така,че да обхване и крилцата отпред-прикрепя се с малки парченца от клечки за зъби и се нашарва с какао /гъсто/за да стане на хоризантално райе.Главата е от варено яйце ,за очи-черен пипер,за уста-малко парченце морков и за калпак-крема сирене смесено с какао,натрупва се за да заприлича на такъв.В едната си ръка/крилце държи гега ,пак е от пръчица-много тънка ,леко прегорена на котлона ,за да придобие по-естествен вид и най-отгоре с карфичка се закрепя извитата й част.Това е.Аз съм му свикнала и с готовите продукти се справям за не повече от 30-ина минутки ,но забравих да ти пиша ,че е хубаво да се приготви или питка или баница ,за да имаш на какво да го закрепиш и по желание да украсиш със зеленийка за по-натюр. Grinning

# 3
  • Мнения: 1 655
Моето предложение за основно ядене - пилешки рулца. Вземат се обезкостени пилешки бутчета, начукват се от вътрешната страна (чука се, като се постави найлонче върху месото) за да се разстели добре пържолката. Прибавя се плънката - нарязани кисели краставички, топено-пушено сирене, кашкавал, шунка, нарязани рачешки рулца (каквото имаш в наличност от изброеното), след това пържолката се завива като се прави на руло. Отгоре се 'зашива' с дървено шишче (или с игла и конец), поставя се в тава с похлупак, залива се с 1/2 бутилка бира и се пече, по някое време се обръщат да се изпекат от другата страна. Малко преди да се извади се снема капака, за да получат хубав загар рулцата.
Преди да сервираш трябва да извадиш шишчето.
Остава само да измислиш подходяща гарнитура - картофки, задушени зеленчуци...

# 4
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 1 608
Цитат на: Svetla1
Моето предложение за основно ядене - пилешки рулца. Вземат се обезкостени пилешки бутчета, начукват се от вътрешната страна (чука се, като се постави найлонче върху месото) за да се разстели добре пържолката. Прибавя се плънката - нарязани кисели краставички, топено-пушено сирене, кашкавал, шунка, нарязани рачешки рулца (каквото имаш в наличност от изброеното), след това пържолката се завива като се прави на руло. Отгоре се 'зашива' с дървено шишче (или с игла и конец), поставя се в тава с похлупак, залива се с 1/2 бутилка бира и се пече, по някое време се обръщат да се изпекат от другата страна. Малко преди да се извади се снема капака, за да получат хубав загар рулцата.
Преди да сервираш трябва да извадиш шишчето.
Остава само да измислиш подходяща гарнитура - картофки, задушени зеленчуци...



Правя същото, но вместо да го зашия, след кат ого навия на руло, бодвам на няколко места краищата с клички за зъби. Така става даже интересно. Рулцата изглеждат като таралежчета.

# 5
  • Мнения: 2 040
Цитат на: zaek
Правя същото, но вместо да го зашия, след кат ого навия на руло, бодвам на няколко места краищата с клички за зъби. Така става даже интересно. Рулцата изглеждат като таралежчета.


О, наистина, ще стане доста интересно.

Благодаря на всички, че намерихте време да ми отговорите!

# 6
  • Мнения: 1 289
Това с рулцата е много добро, а и оставам с впечатление че не е много трудоемко.
Моя съвет е да направиш нещо, което си сигурна че приготвяш много добре. А колкото до свекървите - велики кулинарки, нищо няма да ги убеди, че готвиш много добре. Кусури винаги ще намират. Ти не си ли гледала "Всички обичат Реймънд" Confused:  Моя случай е подобен, въпреки че съм убедена че моята свекърва изобщо не може да готви, защото не може да подправяш всички манджи само с джоджен. Тя обаче не ми вярва.

# 7
  • Мнения: 6 472
Ха- ха- ха, това с джоджена ми звучи ужасно познато, само дето мойта блъска и девисил Grinning  Обаче жената не твърди че е голяма готвачка:)

По въпроса за рулата, бях правила едни от свинско месо (мисля, че ще се получат доста добре и с пилешко). За плънка задуших 4-5 глави лук, нарязан на полумесеци с малко бяло винце, подправки, гъби и 1-2 л доматено пюре. За да не седи много "течно" прибавих и средата на 1 филия хляб. Месото, от което ще се правят рулцата овкусих със сол и черен пипер. От едната страна намазах добре с пастет и върху него сложих плънката. После завих на стегнато руло и забодох с клечки. Понеже съм голям мързел направих само две такива рула, ама големи. Изпекох ги в малко биричка и после ги нарязах на шайби. Стана хем вкусно, хем страшно ефектно:)
Сега е сезона на зеленяшите и спокойно можеш да импровизираш с някаква зелена плънка за "по- голям контраст" Grinning

# 8
  • Мнения: 2 040
Цитат на: luluto
Ха- ха- ха, това с джоджена ми звучи ужасно познато, само дето мойта блъска и девисил Grinning  Обаче жената не твърди че е голяма готвачка:)

По въпроса за рулата, бях правила едни от свинско месо (мисля, че ще се получат доста добре и с пилешко). За плънка задуших 4-5 глави лук, нарязан на полумесеци с малко бяло винце, подправки, гъби и 1-2 л доматено пюре. За да не седи много "течно" прибавих и средата на 1 филия хляб. Месото, от което ще се правят рулцата овкусих със сол и черен пипер. От едната страна намазах добре с пастет и върху него сложих плънката. После завих на стегнато руло и забодох с клечки. Понеже съм голям мързел направих само две такива рула, ама големи. Изпекох ги в малко биричка и после ги нарязах на шайби. Стана хем вкусно, хем страшно ефектно:)
Сега е сезона на зеленяшите и спокойно можеш да импровизираш с някаква зелена плънка за "по- голям контраст" Grinning


ха, ето начин да употребя малко пастет. Имам няколко кутии, а незнам какво да ги правя, така че половината с пастет, другата половина като на Светлето. Кой каквито му душа иска.  Laughing  Laughing

# 9
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Цитат на: Irena80
 Ама имам едно условие, да не се приготвя дълго, че с детето съм сама през работното време за трудещите се  Laughing , а госпожицата ми не е от мирните и тихи дечица, та затова ....


Пиле с майонеза , няма да ти отнеме 10 минути за приготвяне и час за печене, тъкмо ще приготвиш салатите.

Пилешко филе (прицени за колко човека, но за една теджера йена около 600гр.), нарязва се на едри парчета (кубчета), слагат са на дъното на йенската тенджера (леко се посоляват или натроши 1 пил.бульон), ред стар лук нарязан на едри колелца, ред гъби нарязани на едри полумесеци. Никаква мазнина или вода!
Това е, пъхаш в фурната леко загрята и печеш за около час, като постепенно увеличаваш градусите до 200-250, без да бъркаш.
Като е готово месото, вадиш от фурната настъргваш кашкавал, и намазваш от горе с 1 майонеза. Слагаш в фурната за още 15мин. докато хване златиста коричка.
Гарантирам ти, че е много вкусно.

# 10
  • Мнения: 2 040
Цитат на: Milenika
Цитат на: Irena80
 Ама имам едно условие, да не се приготвя дълго, че с детето съм сама през работното време за трудещите се  Laughing , а госпожицата ми не е от мирните и тихи дечица, та затова ....


Пиле с майонеза , няма да ти отнеме 10 минути за приготвяне и час за печене, тъкмо ще приготвиш салатите.

Пилешко филе (прицени за колко човека, но за една теджера йена около 600гр.), нарязва се на едри парчета (кубчета), слагат са на дъното на йенската тенджера (леко се посоляват или натроши 1 пил.бульон), ред стар лук нарязан на едри колелца, ред гъби нарязани на едри полумесеци. Никаква мазнина или вода!
Това е, пъхаш в фурната леко загрята и печеш за около час, като постепенно увеличаваш градусите до 200-250, без да бъркаш.
Като е готово месото, вадиш от фурната настъргваш кашкавал, и намазваш от горе с 1 майонеза. Слагаш в фурната за още 15мин. докато хване златиста коричка.
Гарантирам ти, че е много вкусно.


Ха, и това ми хареса. Ще сготвя всичко което ми казахте.
Но да питам друго сега. Взех няколко тарелки пил. пържоли, но имам домашни свински (мама ми е пратила), та може ли рулцата да ги направя със свински пържоли, а с пилешките това с майонезата или само с пилешки да готвя, пък нищо че месото на всиччки манджи ще е пилешко? То вече честно казано свинското почна да ми втръсва, а пилешкото е така леко,че всеки го обича.

# 11
  • Мнения: 6 472
Аз рулцата от свиня ги правих Grinning  Тогава и на мен маминка такова ми беше пратила Grinning Пилешкото, обаче, наистина е по- леко, тъй чи си прецени!
А това пиле с майонеза горещо ти го препоръчвам! Много е вкусно!

# 12
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Пиле с майонеза съм го правила 50 свинско и 50 пилешко.
Може да пробваш и само със свинко.
Утре да разкажеш как е минало Wink

Днес ли е РД Confused:

И да не е............ Ч.Р.Д.!!!

Желая ти много здраве и усмивки.
Бъди обичана и желана жена!

# 13
  • Мнения: 2 040
Цитат на: Milenika
Пиле с майонеза съм го правила 50 свинско и 50 пилешко.
Може да пробваш и само със свинко.
Утре да разкажеш как е минало Wink

Днес ли е РД Confused:

И да не е............ Ч.Р.Д.!!!

Желая ти много здраве и усмивки.
Бъди обичана и желана жена!



Много благодаря за поздрава!

Рождения ден ще го отпразнуваме утре в събота, така решихме, че моите хора да не са на работа, тате да забавлява Никол, пък аз да се развихрям в кухнята. Свекърва ми ме попита да дойде ли да ми помага, но нали искам да я изненадам, затова й отказах.
Даже тортата на lulu ще я направя още днес, че утре до обяд да успея с всичко останало.

Супер сте, много ми помохнахте! хиляди благодарности от мен!

# 14
  • Пловдив
  • Мнения: 23 725
После искаме снимки и подробно да обясниш кое как е станало и как се приело. Не само ти се опитваш да унищожиш свеки с готварски постижения Laughing  Laughing  Twisted Evil

# 15
  • Мнения: 2 040
Цитат на: Янтра
После искаме снимки и подробно да обясниш кое как е станало и как се приело. Не само ти се опитваш да унищожиш свеки с готварски постижения Laughing  Laughing  Twisted Evil


Непременно! Laughing

# 16
  • Мнения: 246
Irena80 Честит рожден ден!!!

# 17
  • Мнения: 246
Желая ти много здраве и щастие и да бъдеш обградена от много любов и внимание!!! Да бъдеш обичана и уважавана от всички около теб!!! #Milti  #Milti  #Milti

# 18
  • Мнения: 246
А относно пилешкото и свинското ние правим в къщи една комбинация между двете меса и става чудна манджа. Ето я:
Пилешкото и свинското се нарязват на парченца (не много големи). Нарязват се на не-много ситно, за да не се смият при готвенето лук, моркови, гъби и ако искаш малко бекон или пушени кремвирши. Прибавяш соев сос, вино (най-много 1-1.5 ч.), черен пипер, малко джинджифил, може и доматено пюре (2-3 с.л.). Ако няма много мазнинка се прибавя и олио. Всичко се обърква. Поставя се в гювеч, затваряш капака и по поставяш в студена фурна, за да не се спука. Печеш на 200 градуса и след 2.30 часа най-много 3 часа става мозък. Дори има и сосче. Сервира се по желание с пюре или задушени картофи, които можеш да направиш в тенджера под налягяне.
Да ви е вкусно.

# 19
  • Мнения: 5 713
Ето едно бързо нещо, майка ми го приготвяше за нула време.

Солен пай
Разбиват се 4 яйца, 1ч.ч. кисело мляко, 2ч.л. сода, 6с.л. олио, 16 с.л. брашно, 1ч.л. сол, ситно нарязани 150гр сирене, 150гр колбас, 4ерен пипер, ким, 1вр. магданоз. Сместа се изсипва в обилно намазана с масло тава. Отгоре се настъргва кашкавал и на няколко места по малко масло. Пе4е се в нормална фурна.
Ако тави4ката е кръгла, режеш после тортени пар4ета. Става много вкусно.

# 20
  • Мнения: 2 040
Ха така, ето още чудесни манджи, да му се чуди човек. Много ви благодаря за предложените специалитети. Днес вече стъкмих една солена торта, сега като се навечерям ще редя само пластовете, така че соления пай ще го занеса на 23.05 в свъкирите че те имат празник тогава!

Fani, благодаря ти за пожеланията, да ти се връщат двойно и тройно!

# 21
  • Мнения: 2 040
Момичета качих снимки на манджите дето стъкмих. Много ви благодаря! Може да ги видите в сайта долу!

# 22
  • Мнения: 3 777
Майко мила, ти си и скрила шапката на свекървата.
Горката сигурно не е спала цяла нощ Laughing

# 23
  • Мнения: 5 713
Лелееее, само браво мога да кажа. Как си смогнала?

# 24
  • Варна
  • Мнения: 956
Малееее, засрамих се Embarassed  Embarassed  Embarassed

При всичките ми кулинарни напъни, никога не съм успявала да приготвя толкова много неща сама Wink

# 25
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Браво! Свеки изказа ли се нещо? Wink
Какво беше менюто?
На снимките има едни като банички Laughing , много ми е интересно какво всъщност е Laughing

# 26
  • Мнения: 2 040
Радвам се, че ви е харесало, ама доста се постарах, после като си отидоха бях скапана от умора  Laughing . Не съм сядала от сутринта, като солената торта и тия банички ги направих вечерта, по скоро през нощта. Баничките ги направих много лесно. Взех корите и ги навих на руло, после това руло го нарязах на малки рулца които подредих в тавата с разреза нагоре. И отгоре ги залях със смес от яйца, сирене и една люта чушка, сложих малко чесново брашно и черен пипер и  айде във фурната. Това го прави Звездев, но пише само на горно печене, което според мен не е точно правилно, щото отдолу не се опекоха корите, та после ги пуснах на дъното на фурната да се допичат, затова и стана посреднощ. Правих и орехово- сиренени топчета, кашкавал пане като в ХЕПИ, пил. хапки като в ХЕПИ и рулцата и едни стекове - абе супер стана. Свекървата каза: "Рени, ама ти много си се постарала, личи си че си си играла и с украси и с всичко. Прекрасно е и толкова вкусно. Вижда се, че с любов си го правила!"  Много се възгордях  Laughing  А подредбата на масата я прави съпруга ми, аз като застъпих в кухнята в 7ч сутринта, чак в 13ч приключих. Но си заслужаваше. Но рулцата станаха супер, само дето направих страхотна грешка, щото в магазина взех Пил.филе, но то беше на ленти, не на пържоли, та рулцата напривих със свинско, а пил. филета вчера ги направих с  кис. краставички, гъби и бекон, залях със сметана, настъргах кашкавал накрая и те направо се топят в устата, стана страшно вкусно, щом съпруга ми заръча същото и за днес ....  Laughing само дето днес не ми е до готвене и мисля заедно с детето да обискираме спалнята . Като казах бекон, какво правите с него, щото взех 500 гр, а то се оказа голямо парче и сега незнам какво да го правя, затова го сложих във фризера и чак вчера отрязах за пържолите, но пак си е много. Дайде някои идейки за бекон. Суров много много не го ям, щото има малко сланинки по него и ....
И това е, много ми помогнахте с предложения и се представих супер. Другия път пак ще питам.
Благодаря ви! Heart Eyes

# 27
  • Мнения: 1 655
Знаех си, трябваше първо да хапна и тогава да седна да чета форума:) Като видях какви гозби си спретнала съвсем огладнях:) Браво, скрила си им шапката на свекърите. Колко време ти отне приготвянето на тази хубава и отрупана с вкусотии маса:)

# 28
  • Мнения: 2 040
Незнам точно, вечерта няколко часа и на другата сутрин около 5-6 часа  Laughing  Мислех  че влизам в графика ми за време и някъде забавих темпото, но се оказа, че съм си правила сметките без кръчмар и последните 2 часа ми се видяха като на нагорнище. Вместих се де, със зор, само дето обличах роклята докато те са се качвали по стълбите сигурно Laughing , даже детето баща й я облича  Laughing  То не бе тичане, то не бе чудо ... Laughing  Но мина. Само ме е яд, че съм излязла дебела на снимките, незнам що така, като ги гледам ако се незнам ще помисля че съм 100 кила, а на мойте 50 ми е направо свръх  Sad  Това не ми харесва и съм разстроена, но ....
Сега живот и здраве ще се развихрям чак на първия рожден ден на Никол, но до октомври месец, има много много време. Тогава пък ще разбия всички до един, ако трябва няма и да лягам 3 дни, но ще ги изумя съвсем, даже мама, дето си мисли че още незнам да готвя, щото не го правих, ама сега да беше дошла да види какъв спец съм в тия работи малееее  Laughing  Laughing  Laughing .

Аааааааааа, я ми елате на гости да изядем тортата, щото съм на диета и седи цялата в хладилника, само 1 парченце хапнах да я пробвам, супер е, но ще гръмна ако я изям, а тати не е по сладкото. Айде идвайте!

# 29
  • Мнения: 1 289
smile3501  smile3501  smile3501  Направо съм шашната. Натворила си чудеса от храброст. И ако сега не си скрила шапката на свекито, тогава не знам как ще го направиш. Браво.

# 30
  • Мнения: 2 040
Цитат на: Milena B.
И ако сега не си скрила шапката на свекито, тогава не знам как ще го направиш. Браво.


Много й хареса, но живот и здраве октомври на първия рожден ден на Никол ще се постарая двойно повече, че и на мама да докажа тогава, щото те не успяха да дойдат в събота. Ей сега по телефона й разправях, ама не е същото  Laughing  Общо взето много обичах да готвя, но мъжът ми също прави страхотни неща и ако не сготвя аз, той с удоволствие го прави. Да не казвам че свекърва ми всеки ден прави такива специалитети и не ни пропуска никак или тя ни носи или ходим в тях да вечеряме ..... и доста се поразглезих. Затова рождения ми ден беше повод аз да я изненадам. Тя как го прави непрекъснато. Случих на страхотен съпруг и невероятна свекърва и трябва да се стегна вече. Пак ще правя такива неща, я как се възгордях онзи ден от похвали  Laughing  Laughing  Laughing

# 31
  • Варна
  • Мнения: 366
Irena 80 извинявай ,но как правиш кашкавала и пилешкото като в Хепи?Иначе поздравления за хубавата маса.

# 32
  • Мнения: 702
Ирена браво  newsm10 масата ти е убиец
Страшно ми хареса идеята с баничките само да попитам слагаш ли им мазнина и как заливаш цялостно или върху всяко ролце по отделно

# 33
  • Варна
  • Мнения: 366
Благодаря за рецептите.Страшно си бърза.Ще ги опитам и ще ти кажа дали са се получили.Поздрави Stop

# 34
  • Мнения: 121
Всичко е страхотно Grinning
Разкажи малко за тортата, страхотна е.
Аз ще трябва да правя за събота, че мойта госпожица става на 2г. и ще празнуваме с бабите и дядовците. Бях решила да купя готова ама ти нещо ме запали та май ще готвя Grinning Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт