Пълнени чушки с яйца и сирене

  • 6 620
  • 26
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 1 122
Предлагам ви една много лесна рецепта:

Пълнени чушки с яйца и сирене

10 чушки
4 яйца
200 гр. сирене
брашно
50 гр. олио

Яйцата се разбъркват и към тях се добавят сиренето натрошено, олиото и брашно,колкото да стане нито много рядко нито много гъсто.
С получената смес се пълнят чушките.Поставят се в намазана с олио тава , леко изправени за да не изтече сместа от чушките.
Пекат се до готовност.

 

# 1
  • Мнения: 1 267
Обожавам ги тези чушки. Освен това мога да ги правя и през зимата, след като открих, че в Метро продават 2кг. за 4 лв., при това хубави, големи и преобладаващо червени, които предпочитам през зелените.

# 2
  • Мнения: 1 802
Ммммм обожавам ги и аз! Ще си купя чушки и ще направя! Благодаря за подсещането!   bouquet

# 3
  • Мнения: 1 803
Обожавам ги тези чушки. Освен това мога да ги правя и през зимата, след като открих, че в Метро продават 2кг. за 4 лв., при това хубави, големи и преобладаващо червени, които предпочитам през зелените.

Може да се замразят във фризера сурови чушки - страхотно е за тази цел!  bouquet
Друг е въпроса, че при замразяването една част от полезните вещества се губят, но пък като сметна, че чушките са домашни от село без нитрати - с удоволствие си ги хапвам!  chef

Сетих се също, че аз понякога оставям капачето на чушката(т.е дръжката) за да не изтече сместа или пък слагам коричка хляб или доматче!

# 4
  • Стара Загора
  • Мнения: 743
... слагам коричка хляб или доматче!
PeaceСъс залък хляб стават страхотни - поема от мазнинката и се препича  Simple Smile

# 5
  • Мнения: 581
Това за парченцето хляб е страхотна идея! Дано не забравя да я приложа другия път като правя  Peace

# 6
  • плевен
  • Мнения: 1 249
Ада попитам в тавичката наливате ли вода или само мазнина?

# 7
  • Мнения: 1 122
Само мазнина се слага.
Аз ги бланширам и ги слагам в пликчета и във фризера и цяла зима си имам домашни чушки.

# 8
  • Мнения: 655
мерсиза хубавата рецепта.може дае традициоона и лена,но си прзнавам че до сега не съм правила такива чушки Embarassed

# 9
  • София
  • Мнения: 5 074
Може и да ги панирате с яйце и галета. стават прекрасни чушки бюрек.

# 10
  • Мнения: 5 001
Може и да ги панирате с яйце и галета. стават прекрасни чушки бюрек.
Ха така!   bouquet Ама не използваш ли печени и обелени чушки за бюрек?Аз за бюрек само белени правя...

# 11
  • София
  • Мнения: 5 074
Ами за печени и белени става въпрос, да.
Може да се напълнят сурови чушки - сирене, яйца, магданоз, малко чер пипер.
 Понякога нарязвам в сместта домати на дребно и отгоре на отвора едно колелце домат.
Запичам във фурната.

# 12
  • Мнения: 281
Вкуснотия Hug

# 13
  • София
  • Мнения: 604
по моя роден край-Плевен тази рецепта е традиционна, много са вкусни чушките Peace

# 14
  • Мнения: 195
 smile3501Рецептата е страхотна! Опитайте и с извара вместо сирене [вкусът е същият]. newsm10

# 15
  • Мнения: 1 122
по моя роден край-Плевен тази рецепта е традиционна, много са вкусни чушките Peace

Аз имам тази рецепта от свекърва ми, а тя е от Оряхово.

# 16
  • София
  • Мнения: 5 074
Стаси, като ти гледам аватара, все едно виждам моите дъщери, когато бяха малки. Имат абсолютно същата снимка.
А по темата, аз нямам нищо общо с плевенския край, ама видите ли,рецептата ми е същата.

# 17
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Леле, бях позабравила тази вкусотия - Благодаря, че ми напомни!   bouquet

# 18
  • Мнения: 98
Аз пък ги залях с един бърз доматен сос от лук чесън,домати от консерв, мазданоз,сол-всичко пасирано.Така си имаха и сосче.

# 19
  • Мнения: 2 774
Навсякъде из България се хапват тези чушки ,но в Несебър си бяхме купили много интересни...не знам как да го обясня....приличаха на сладолед във фунийка ,такава топка от сирене имаше в/у чушката.Все се чудя как са ги направили  newsm78....
Вкъщи често си правим,било пържени ,било в тава...понякога с домати нарязано на ситно,понякога им слагам и шунка или кавкавал настърган ....ммм вкусно,но така и не успях да направя като тези в Несебър.... топката отгоре не мога да я направя,ако някой има идея как става да казва  Thinking

# 20
  • Мнения: 1 505
Връщам малко темата,ама днес реших да ги направя тези чушки,но фурната ни е развалена и искам да попитам мога ли да ги направя на микровълнова печка,и при това положение вода слага ли се,и ако някой знае на колко градуса и за колко време,ще съм много,много благодарна.че мъжлето ми ще се прибере много гладно,тъй като на обяд няма да папка,защото има работа много.Благодаря предварително за отговора ви.

# 21
  • Мнения: 1 318
Аз съм ги правила на микровълнова, но трябва да има функция "топъл въздух", т.е. да се запекат, защото иначе само се сваряват.

# 22
  • Мнения: 160
Вчера точно тези чушки приготвих Naughty
Вместо само със сиране ги направих с равни количества извара и сиране,и вместо магданоз сложих копър/придава страхотен аромат/

# 23
  • Мнения: 677
Навсякъде из България се хапват тези чушки ,но в Несебър си бяхме купили много интересни...не знам как да го обясня....приличаха на сладолед във фунийка ,такава топка от сирене имаше в/у чушката.Все се чудя как са ги направили  newsm78....
Вкъщи често си правим,било пържени ,било в тава...понякога с домати нарязано на ситно,понякога им слагам и шунка или кавкавал настърган ....ммм вкусно,но така и не успях да направя като тези в Несебър.... топката отгоре не мога да я направя,ако някой има идея как става да казва  Thinking


Когато са напълнени "до ръба" се получава така (приличат на сладолед във фуния).
И аз обожавам чушките с яйца и сирене, по моят край обаче тавата не се намазва с мазнина, а след като са напълнени и наредени се полива със олио. И тези със сирене и сухите с боб "обичат" много олио.

# 24
  • Мнения: 2 774
AG абе как ли не ги пълних,че и с лъжица за сладолед се мъчих да закрепя топката ,е не става с толкова голяма топка...има хитрост някаква  newsm78,те и на килограм ги продаваха и естествено се мъчат колкото се може по тежички да са  Wink

# 25
  • Мнения: 481
И ние сме фенове на чушките със сирене и яйца, но аз ги правя в другия вариант. Майка ми слага печени, белени червени чушки във фризера на есен. Размразявам ги и ги срязвам така че да станат 2 половини и ги редя на дъното на тавата, докато я покрият. След това изсипвам сместа от яйцата и сиренето и върху нея нареждам парченца топено сирене (купувам от френското в кутиите, натурално). Завършвам с ред печени чушки и запичам, накрая настъргвам кашкавал и запичам за няколко минути на грил реотана.
Става чудно и свършва бързо  Laughing.

# 26
  • София
  • Мнения: 3 271
Любимата ми лятна манджа Flutter

Общи условия

Активация на акаунт