(стара народна рецепта)
Продукти: 1/2 кг боб (бял, шарен или черен, без значение)
2 пържоли
1 б. вино
подправки на вкус
Измивате и накисвате боба от предната вечер. На другия ден изхвърляте водата, наливате нова и почвате да го варите. Подправките са на вкус, аз препоръчвам олио, оцет, сол, захар, горчица, соев сос, кардамом, розмарин, джинджифил, 2-3 щипки марихуана за аромат.
Докато уври боба, начуквате хубаво пържолите, може да ги мариновате леко, но може и да ги оставите само на сол и черен пипер и ги мятате на скарата. Докато се изпекат пържолите, отваряте бутилката с вино, пълните чашите и запалвате свещите. Когато пържолите са готови, снемате боба от печката и го изхвърляте със замах, желателно е през прозореца.
Сервирате пържолите и сядате с милото на масата.
Да ви е сладко!