За попарата

  • 6 413
  • 30
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 29
С какъв чай се прави попарата?
С какво сирене(обезсолено или не,краве...)
Колко масло се слага?

Малко глупави въпроси...  Embarassed

# 1
  • UK/София
  • Мнения: 7 681


 Прави се с чай от шипка, или липа.Лайка-НЕ!

 Сиренето може да е и краве, но напълно обезсолено за толкова малко бебе.

 Сухари ползвах на Пападопулус.Слагат се 1 или 2, в зависимост от апетита на бебето!

 Количеството е следното:сирене колкото кибритена кутийка, масло колкото нокътя на малкия ти пръст.Захар по възможност недей да слагаш.Синът ми ядеше попара винаги без захар.

# 2
  • Стара Загора
  • Мнения: 6 391
Аз пота винаги я правя с вода ,а не с чай;сиренето няма значение какво е-важното да е обезсолено/може и извара/;

# 3
  • Мнения: 554
Аз правя попарата с вода, никога не съм я правила с чай и захар не слагам. Преди я правех с 2 сухара, сега я правя с един, купувам си краве сирене, което изкисвам във вода. И сиренето и маслото слагам на око и не ги пестя, все пак полезното в една попара не са сухарите.

# 4
  • Мнения: 451
Правя попарата с АМ, обезсолено краве сирене, 2 сухара. Случвало се е и да не съм обезсолявала сиренето, но така или иначе винаги купувам по- безсолно.

# 5
  • Мнения: 690
аз ще я правя с вода  Peace както и за себе си я правя  Crazy вода, сухар, сирене и масло  Peace никаква захар  Naughty

# 6
  • Brokenpromiseland
  • Мнения: 1 432
Знам, че всяка майка си решава сама за себе си, но не сте ли мънички още за попара  newsm78
Това което ползвам аз са плодовите чайове на ХИП...много са приятни и дъщеря ми ги пиеше в огромни количества....НО..аз чай в попара не съм слагала, защото смятам (по мой вкус) , че е отвратително.За попара винаги съм слагала 2 сухарчета, малко гореща вода, обезсолено сирене (колкото парче локум) и колкото лешник парче масло.
Рекламации до сега не съм имала....дори дъщеря ми я предпочита пред млечната попара.

# 7
  • Мнения: 1 897
С какъв чай се прави попарата?
С какво сирене(обезсолено или не,краве...)
Колко масло се слага?

Малко глупави въпроси...  Embarassed

Аз правих попарата винаги с липов чай.Много по-ароматна става, отколкото ако я направиш с вода.
Сиренето задължително трябва да е обезсолено за възрастта на която е детето ти.Може да е краве, да.
Масло слагах на върха на ножа.

# 8
  • Мнения: 29
Знам, че всяка майка си решава сама за себе си, но не сте ли мънички още за попара  newsm78

Започваме я след 20 дни,но нали трябва да знам как се прави  Hug

# 9
  • Мнения: 514
Попарата я почнах на 6 месеца и 26 дни!С 2 сухара -чай шипка и извара с малко масълце!Водичката завира слагам чайчето и после добавям всичко друго!Няма нужда от пасиране и може малко да я захлупиш с нещо отгоре!Успех!!!!!! Peace Peace

# 10
  • Мнения: 2 960
Правя попарата с АМ, обезсолено краве сирене, 2 сухара.

И ние така я хапване ,но нещо не сме първи почитатели на попарата,така че разнообразявам с другите алтернативи за закуска на бебо. :peace:

# 11
  • Мнения: 9 973
правя я с безсолно сирене,масло,чай от шипка и 3 сухара

# 12
  • София
  • Мнения: 627
Аз я правя с домашен сухар,обезсолено сирене, масло и вода.

# 13
  • София
  • Мнения: 15 232
Аз правих попарата винаги с липов чай.Много по-ароматна става, отколкото ако я направиш с вода.

 Peace

Аз започнах с чай от шипка, после давах и други.
Друго си е. Само с вода никога не съм яла нито аз (като дете), нито съм давала на Иво.

# 14
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 10 353
Може и чай от анасон или копър, освен всички изброени в темата. По принцип казват, че козето мялко е най-близко до кърмата, така че може за начало с обезсолено козе сирене. В редките случаи, когато подслаждам нещо на малката, го правя с боров мед. Попара още не е яла, няма кога просто.

# 15
  • Мнения: 1 477
С какъв чай се прави попарата?
С какво сирене(обезсолено или не,краве...)
Колко масло се слага?

С вода.Сирене-слагам краве(обезсолено)колкото кибритена кутийка.Масло-много малко.

# 16
  • Мнения: 773
А може ли вместо обезсолено сирене да се сложи прясно тъй като то няма абсолютно никакава сол?

# 17
  • София
  • Мнения: 15 232
А може ли вместо обезсолено сирене да се сложи прясно тъй като то няма абсолютно никакава сол?

Свежото сирене не е подходящо за бебета, защото не е добре узряло.
"Зреене и микробиологична безопасност
Неузрялото сирене може да съдържа и вредни микроорганизми, Например, ако кравите, от които се взима млякото за производство на сирене са болни, микроорганизмите могат да преминат в човека, особено ако суровото мляко не е с необходимото качество. чрез консумация на неузряло сирене. Поради това бялото саламурено сирене зрее около 45 дни в солен разтвор (саламура). Ако сиренето е прекалено солено, това означава, че производителя се застрахова срещу патогенни микроорганизми и спестява етапа на зреене или част от него.".
(От тук: http://www.bnap.org/?p=93 : )

# 18
  • Мнения: 207
И аз да питам още не сме яли, но вие пасирате ли попарата? Може да е глупаво ма да питам  Blush

# 19
  • Мнения: 1 984
na 6 m сте въвели глутен? и сирене? уау...

# 20
  • Пловдив
  • Мнения: 2 388


 Прави се с чай от шипка, или липа.Лайка-НЕ!

 Сиренето може да е и краве, но напълно обезсолено за толкова малко бебе.

 Сухари ползвах на Пападопулус.Слагат се 1 или 2, в зависимост от апетита на бебето!

 Количеството е следното:сирене колкото кибритена кутийка, масло колкото нокътя на малкия ти пръст.Захар по възможност недей да слагаш.Синът ми ядеше попара винаги без захар.
bowuu

# 21
  • София
  • Мнения: 15 232
И аз да питам още не сме яли, но вие пасирате ли попарата? Може да е глупаво ма да питам  Blush

В началото-да. После започнах да пасирам до не толкова гладко, после натрошавах сухарите почти на прах, сиренето-на мноооого малки парченца, докато свикна да я яде с по-груба консистенция.

# 22
  • София
  • Мнения: 1 735
Дайте ми идеи за разнообразно меню.С какво да замествам попарата?Чудя се става ли с йогурт с плодове? newsm78

# 23
  • София
  • Мнения: 627
Някоя мама дали ползва свежо сирене за попарата? Добре ли е да се ползва такова сирене вместо обезсолено сирене?

# 24
  • Мнения: 1 155
Правя я с вода, така бебка повече я харесва. Слагам изкиснало краве сиренце и малко масълце

# 25
  • София
  • Мнения: 15 232
Някоя мама дали ползва свежо сирене за попарата? Добре ли е да се ползва такова сирене вместо обезсолено сирене?

Писах в една от текущите теми за попарата-не, не е добра идея.
Дадох и линк към сайта със сравнителния тест на сирената.
Свежото сирене е достатъчно узряло и ако не е сигурен източникът на млякото, може да има проблеми с микробиологичната и бактериалната чистота.

# 26
  • Мнения: 2 897
Дайте ми идеи за разнообразно меню.С какво да замествам попарата?Чудя се става ли с йогурт с плодове? newsm78

Понеже моето дете така и не прояде попара (не му хареса) му правех закуски от овесени ядки, елда или просо. Редувах ги, добавях масло и сиренце и той си ги хапваше с апетит.

# 27
  • Мнения: 1 367
Аз винаги съм правила попарата с вода,а не с чай или мляко.Вече слагам 4 сухара,но започнах с два.Сиренето е добре обезсолено,но ако забравя да сложа от предната вечер във вода,просто слагам необезсолено.Все пак гледам да не е прекалено често.Слагам краве масло,което понякога замествам с маргарин.Без захар.

# 28
  • Мнения: 17
Мами кога започнахте с попарата.Дано не ви се стори странен въпроса , но наистина не знам

# 29
  • Пловдив
  • Мнения: 580
     На моите момчета започнах да я давам като навършиха 1 год.
     Иначе я правих с чай, сухар, сирене обезсолено, малко масло и съвсем мъничко кафява захар. Пробвах в началото без захар, но въобще не я искаха.

# 30
  • Плевен
  • Мнения: 252
Аз давам от 7 месец. Правя я със изкиснато сирене, сухар и преварена вода.

Общи условия

Активация на акаунт