Кафяв ориз на каква фирма?

  • 7 907
  • 18
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 1 883
Здравейте мили мами.Имам въпрос към тези които са захранили или дават кафяв ориз на бебетата.На коя фирма  е ориза?Аз взех един на "ТРОХО", но нещо не ми харесва. ooooh! Или всичкия кафяв ориз е такъв?Имам в предвид ,че има много тъмни и необелени зърна. Thinking
Споделете вие какъв ориз взимате!

# 1
  • Мнения: 1 691
Точно такъв е кафявият ориз - с тъмни и необелени зърна. Аз честно казано дори не помня на каква фирма съм взимала такъв ориз. Купувам рядко, защото никой вкъщи не го хареса особено - нито детето, нито възрастните. И реших, че ще си набавям полезности от другите храни.

# 2
  • Мнения: 700
 А,не има някои зърна с най-външната люспа,една такава много груба.Бях си купила преди една марка (не я помня),но беше толкова пълен с такива зърна,че не можеш го изчисти.Беше неприятно за ядене.После си купих Панино- доста по-чист,почти няма такива необелени зърна.Чистят се.Супер е и е много по-вкусен от белия.Сега взех и на Крина и той ми се вижда чист.Важно е да се накисне 40 мин преди приготвянето.
 Да уточня,че кафевият ориз не е небелен,а НЕПОЛИРАН.

# 3
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 825
На Крина най-често купувам, защото най-често го намирам. Но не съм сигурна, че е съвсем неполиран.

# 4
  • Мнения: 700
На Крина най-често купувам, защото най-често го намирам. Но не съм сигурна, че е съвсем неполиран.
Хм,няма бели зърна.Или ти искаш да кажеш,че по-светло кафявите са леко полирани?

# 5
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 825
Хм,няма бели зърна.Или ти искаш да кажеш,че по-светло кафявите са леко полирани?
Много бледи ми се виждат Rolling Eyes Пък и ниската цена ме кара да се съмнявам - също като с евтината кафява захар. Но аз не разбирам, това са мои спекулации Crazy Трябва да каже някой разбирач.

# 6
  • Мнения: 700
 Аз пък си мисля,че кафевият би трябвало да е по-евтин дори.Нали все пак се избягва процеса на полиране?Дано някой разбирач даде компетентно мнение.

# 7
  • Стара Загора
  • Мнения: 6 391
Точно такъв е кафявият ориз - с тъмни и необелени зърна. Аз честно казано дори не помня на каква фирма съм взимала такъв ориз. Купувам рядко, защото никой вкъщи не го хареса особено - нито детето, нито възрастните. И реших, че ще си набавям полезности от другите храни.
и при нас така  Peace

# 8
  • Мнения: 1 883
Мерси за отговорите. HugДругия път ще взема друг и ще видим какъв е. Grinning

# 9
  • София
  • Мнения: 5 190
   Всичко, което е полирано, рафинирано, стерилизирано, химически консервирано НЕ се разваля. Затова е с по-ниска цена.
   Суровите ядки, студено пресованите масла, пълнозърнестите брашна, ориз... БЪРЗО ГРАНЯСВАТ . И с времето, и от въздуха, и от светлината ...и производителят е на загуба. Или завъждат насекоми всякакви.... както се случва редовно с кафявия ориз в шкафа ми и с ъс зърна за покълване (защото не са обработени да издържат с години). Затова са по-скъпи - специални опаковки, по-къс срок на съхранение и ограничен кръг купувачи - и ето и високата цена.
   А на мен ми ми харесваше един неполиран "златен" ориз.  Купувала съм го от диетични магазини в насипно състояние, но скоро не съм го виждала.
   

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 11:44 от bilyanam

# 10
  • Мнения: 700
 Да,наистина бързо завъждат буболечки.Аз затова държа кафевият ориз и пълнозърнестото брашно в хладилника. Simple Smile

# 11
  • Мнения: 731
Купувала съм на 3 различни фирми, но съм най-доволна от Панино. Другите, който съм ползвала са Изи (не го препоръчвам, че открих пшеница в него) и Трохо, в който има твърде много необелени зърна. Дано съм била полезна  Peace

# 12
  • Мнения: 3 718
Този, който ползвах е "Хоуп". От диетичния щанд съм го взимала, пише, че е почистван чрез щадяща технология. Не е лош, има много приятен вкус дори и преди да го подправя  Peace

# 13
  • Мнения: 1 896
А от каква възраст може да се дава на бебе? Мога ли да правя кашичка от него на7-месечна мацка с нежен стомах или да изчакам още малко? Тука неполиран ориз има златен, червен, кафяв и още видове  #Crazy , не съм предполагала и съм объркана малко, но ще поразрова из нета.

# 14
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 825
А от каква възраст може да се дава на бебе? Мога ли да правя кашичка от него на7-месечна мацка с нежен стомах или да изчакам още малко? Тука неполиран ориз има златен, червен, кафяв и още видове  #Crazy , не съм предполагала и съм объркана малко, но ще поразрова из нета.

Aз с кафяв почнах Simple Smile Но аз съм малко health freak, знаеш. Не е проблем да се дава на бебе. Има фибри и е по-богат на всякакви полезности. Ако те притеснява стомахчето, можеш за начало да го предложиш 2:1 или 1:1 с бял полиран. Можеш да правиш и кашички - аз го препичах на брашно, мелех и после каша, но сега си мисля, че обратния вариант - киснене, варене и пасиране - също е не по-лош и малко по-лесен Simple Smile

# 15
  • Мнения: 731
А от каква възраст може да се дава на бебе? Мога ли да правя кашичка от него на7-месечна мацка с нежен стомах или да изчакам още малко?

basilisk
, аз започнах да предлагам намачкани сварени зрънца кафяв ориз когато малката беше на 6 месеца и половина. Бяха няколко микродозички, но се прие добре. Определено става много по-лесно във вариант киснене, варене и пасиране  Grinning
Бу, въобще не е лошо човек да е "малко health freak" даже мисля, че е препоръчително  Peace

# 16
  • Мнения: 3 718
basilisk , аз също захраних (на 6 месеца беше) с каша от такъв кафяв ориз, домашно направена. Добре го прие Алекс, но той никога не е имал проблеми със стомаха. Приготвях кашата както е описала Бу, препичам, на брашно и варя. Има чудесен вкус.
Да нацелуваш седем месечната мацка и брат й от нас  Hug

# 17
  • Мнения: 1 449
А от каква възраст може да се дава на бебе? Мога ли да правя кашичка от него на7-месечна мацка с нежен стомах или да изчакам още малко?

7 м. е подходяща възраст:
- Кафявият ориз съдържа около 5-7 пъти повече фибри от рафинирания, но като цяло е с ниско съдържание на влакнини (под 2%).
- При възрастни с чувствителна стомашно-чревна система, на които не се разрешават типичните пълнозърнести продукти, конкретно кафявият ориз е допустим, дори силно препоръчителен в някои случаи.
 
Алтернатива на кафяв ориз при чувствително стомахче:
- полупълнозърнест ориз (като вид може да е дългозърнест, перлен, цветен и т.н.)
- обогатен ориз (рафиниран ориз, но с последваща добавка на част от външния зърнен слой)
По възможност – био.

За да се приеме по-безпроблемно от крехкото храносмилане, пълнозърнестата оризова каша трябва:
- да е по-течна
- да се предлага достатъчно кърма преди/след нея
- да се предлага достатъчно кърма/течности през целия ден

Домашно оризово брашно:
- Може да се приготви 1 път в месеца.
- Става бързо и лесно: зърната се сушат на фурна (да не се препичат - иначе ензимите, които се активизират при накисване и освобождават минералите, няма да бъдат био-активни) и се мелят.
- Важно е да се съхранява в плътно затворен съд, на хладно.
- Пълнозърнестото оризово брашно се накисва за 8-12 часа, при възможност 24 часа.

/Истинският ‘златен’ ориз е доста особен вид ориз - ГМ-ориз с достойнства, но е хубаво да се види в специализираните източници за детско хранене дали е подходящ./

# 18
  • Мнения: 5 539
Косе Босе - както винаги изчерпателна Hug  bouquet
И аз ползвам ориза на Хоуп, но досега не съм го давала на бебето. Нямам възможност да го меля, затова ще опитам варианта киснене-варене-пасиране. Мойто гардже е непретенциозно и досега храна не ми е отказвало, затова вярвам, че ще му хареса. Пък и обича оризовата каша, която му проготвям от обикновено оризово брашно.

Общи условия

Активация на акаунт