Оставяте ли бакшиш на сервитьора?

  • 7 789
  • 143
  •   1
Отговори
# 120
  • гр.София
  • Мнения: 380
Според мен с бакшиша клиентът изразява отношението си към обслужването и сервитьора. В нормалните държави бакшишът е задължителен, но там и обслужването е на светлинни години от това в нашите заведения. Сервитьорът получава заплата за труда си/това, че е малка е тъжно, но на бакшиша не трябва да се гледа като на вид социална помощ/. Ако иска допълнителен бонус, трябва да си го заслужи-под това разбирам да бъде усмихнат, любезен, отзивчив и да не се налага да се  правиш на маймуна, за да привлечеш вниманието му. Така че-бакшиш оставям само, ако съм доволна.

# 121
  • Мнения: 60
По принцип-не или само закръгляме сметката

# 122
  • София
  • Мнения: 2 348
Оставям  smile3521 ! Разбира се, ако съм доволна, или поне ако не съм недоволна. Аз на бакшиша разчитам, защото това е работата ми. Ако сервитьорът държи да получи такъв, макар и в кварталното кафене на самообслужване, то трябва да ме накара да го дам.
 Виж, на девойчетата, които предпочитат да си покажат прашките, вместо уменията, ми се свиди да дам. Само закръглям сметката. В крайна сметка, докато си пия кафето, не ми е най-приятно да гледам как момичето се лигави с приятеля си на съседната маса. В такива случаи и стотинчица не оставям  Peace .

# 123
  • Мнения: 4 447
По принцип-не или само закръгляме сметката

Браво! Страшно сте!

# 124
  • Мнения: 2 759
По принцип-не или само закръгляме сметката

Браво! Страшно сте!
                       Страшно сте какво?

# 125
  • Мнения: 4 447
По принцип-не или само закръгляме сметката

Браво! Страшно сте!
                       Страшно сте какво?

                                 Страшно сте. Какво още?

# 126
  • Мнения: 540
оставям но зависи много и от обслужването

# 127
  • Мнения: 356
винаги! може и стотинки, но това зависи от много неща - кухня, сервиране ...
но оставям, и аз сервитьорка съм работила и знам какво е

# 128
  • София
  • Мнения: 113
Сутрин на кафе рядко.Но когато съм на ресторант или пицария оставям 10% от сумата.

# 129
  • Мнения: 919
Оставям,но не винаги.
Зависи

# 130
  • Мнения: 1 400
Сутрин на кафе рядко.Но когато съм на ресторант или пицария оставям 10% от сумата.
Винаги ли си правиш труда да ги изчисляваш? newsm78

Ако самият сервитьор заслужава - оставям. 

# 131
  • Ямбол
  • Мнения: 28 236
Сутрин на кафе рядко.Но когато съм на ресторант или пицария оставям 10% от сумата.
Винаги ли си правиш труда да ги изчисляваш? newsm78

Хм, Ако кафето е 60ст, ще трябва да остави 66ст. И ако даде 1лв., ще чака 34ст. ресто.
А ако сметката е 90ст., с десет % става 99ст. и тогава ще чака за 1ст.
Интересна работа са тия проценти...

# 132
  • Мнения: 2 759
Сутрин на кафе рядко.Но когато съм на ресторант или пицария оставям 10% от сумата.
Винаги ли си правиш труда да ги изчисляваш? newsm78
Хм, Ако кафето е 60ст, ще трябва да остави 66ст. И ако даде 1лв., ще чака 34ст. ресто.
А ако сметката е 90ст., с десет % става 99ст. и тогава ще чака за 1ст.
Интересна работа са тия проценти...
                   Пише 'ресторант или пицария', тъй че вероятно става дума за по-сериозни сметки...
                   Аз се чудя защо така е прието - да се оставят бакшиши в заведенията предимно. Не е ли същото, ако си доволен от 'Топлофикация'? Отиваш да си плащаш и оставяш отгоре (10% примерно)... Или телефона.. Или кабелната... Не е ли същото? А на пазара?

# 133
  • София
  • Мнения: 2 348
Разбира се, че и на други места се оставя бакшиш, ако си доволен! В един детски магазин, когато мъжът ми пазарува, винаги оставя. Но в Джъмбо(малко анти реклама) никога не бих оставила  Naughty Перфектни продавач-"консултанти" са си подбрали  Mr. Green
 В автомивка оставяме бакшиш, на пазара също. И правилото е все едно и също - ако съм доволна.
 А половин час да издирваме мацката от отдел за бебешки колички и накрая на няколкото зададени въпроса за тях, да получим отговор: " Ми гледайте количките и си избирайте"  #Crazy не бих дала да пипне стотинката. Там и не стъпих повече, а можех да им стана добър клиент  Mr. Green

# 134
  • София
  • Мнения: 62
След като работих в Америка - вече оставям ( или почти винаги ). Работех като касиерка там и имах задължение да питам клиентите дали ще оставят бакшиш за сервитьорката  Sick Обаче след като на мен веднъж ми оставиха 50 долара и ми стана едно такова хубаво...

Общи условия

Активация на акаунт