Стъклени дребни сладки

  • 15 345
  • 49
  •   1
Отговори
  • Мнения: 187
190гр. масло
125гр.захар
325 гр .брашно
1 яйце и 2 жълтъка
ванилия и лимонова кора
слагам маслото ,захарта и бъркам ,добавям яйцата ванилията ,лим. кора и брашното до пълно поемане замесвам си го и си го разточвам на кора на масата и със формичка  правя дребни сладки и една имам по малка правя  дупка на всички  натрошавам  твърди бонбони от различен цвят да станат на кристали,малко по малки от кристали на едра сол напълвам дупките на сладките с тези натрошени кристали и ги слагам във фурната на 180 градуса за около 7-8 минути до готовност кристалите се разтапят ,но после след изстиването пак си се превръщат в  твърди  кристали.поръсвам с пудра захар
Не е казано че трябва да се използва точно тази рецепта за сладките ,всеки може да си използва рецептата която харесва за дребни сладки ,просто исках да дам една идея с която можем да разкрасим едни обикновени дребни сладки  Peace Peace

# 1
  • Мнения: 1 283
Ти направо ме разби с тази рецепта. Никога нямаше да се сетя, за такъв вариант на оформяне!
Тази малката със сърчицето, колко ти е на големина?  bouquet Heart Eyes
Колко сладки излизат от тази доза?

# 2
  • Мнения: 5 001
Много оригинално.Поздравления   bouquet  bouquet  bouquet

# 3
  • Мнения: 1 117
Феноменална идея и много добро изпълнение!
Поздравления също за доброто заснемане!

# 4
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Изглеждат чудесно! Голямо изкушение bowuu Но аз искам да питам - върху хартия ли ги печеш?

# 5
  • София
  • Мнения: 3 816
Поздравления за прекрасната рецепта и най- вече за "стъкления ефект". Ще ги направя скоро.  bouquet

# 6
  • Мнения: 11 747
Много красиво и много оригинално!  Peace  Никога не съм виждала нещо подобно!

# 7
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Без думи съм - супер красиво и оригинално. Браво   bouquet
Малко играчка ми се вижда, но може да се излъжа да направя  Mr. Green

# 8
  • Мнения: 2 241
Страхотна идея,   bouquet!
Толкова красиви са се получили, че е направо грехота да се ядат!  Simple Smile
Задължително ще пробвам.

# 9
  • Мнения: 187
момичета благодаря ви за  поздравленията тези на снимката съм ги правила със готово тесто  Embarassed затова са в такива идеална форма тук продават готово тесто се казва (pasta frolla) а рецептата която съм ви дала е за домашно приготвяне на  (pasta frolla)  аз в България правих на моя братовчедка за РД на сина и по нея рецепта поради липса на готова ,но ви гарантирам че стават същите като се изрежат внимателно с формичките ,а това малкото сърчице е една формичка от дъщеря ми когато игра с пластелин  Embarassed  и съм си я запазела пластмасова е .
Ти направо ме разби с тази рецепта. Никога нямаше да се сетя, за такъв вариант на оформяне!
Тази малката със сърчицето, колко ти е на големина?  bouquet Heart Eyes
Колко сладки излизат от тази доза?
pepika не излизат кой знае колко доколкото се сещам ,може би бяха една тава за фурна със сигурност ,но за две тави  Rolling Eyes да не те излъжа честно казано не се сещам ,но долу горе там ако ги правиш за вкъщи да опитате една доза стига ,а после ако ви харесат и ти се виждат малко ще я удвоиш ,а незнам дали и в БГ  не продават по големите магазини готова според мен ще има но незнам пак Blush
Изглеждат чудесно! Голямо изкушение bowuu Но аз искам да питам - върху хартия ли ги печеш?
да или може и върху алуминио Peace[

Последна редакция: нд, 01 юни 2008, 04:49 от madagascar

# 10
  • Мнения: 1 505
Невероятно красиви са.Но аз искам да питам как ги начукваш тези бомбони,по точно с какво?

# 11
  • Мнения: 187
Невероятно красиви са.Но аз искам да питам как ги начукваш тези бомбони,по точно с какво?
Аз ли? Малко ме срам да кажа но с това за чесъна където пресовам  Embarassed  Tired слагам го вътре и леко пресовам ,че не трябва да са на сол , а на кристали както писах в рецептата  Hug

# 12
  • Мнения: 1 063
Браво madagascar , нещо лесно и красиво Peace
Благодаря, че сподели рецептата...скоро имам повод и ще се опитам да ги направя, за да изненадам децата най-вече  bouquet

# 13
  • Мнения: 1 021
Страхотна идея!!!
Благодаря, че сподели!

# 14
  • Мнения: 187
Тук имам и още една рецепта за сладки който могат да се направят по същия начин  100гр. масло, 2 яйца,130 гр. захар,320 гр.брашно,1 ч.л. бакпулвер,и пудра захар за поръсване  Peace

# 15
  • Мнения: 6 017
madagascar  браво   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet 
bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Голяма красота.........

# 16
  • Мнения: 3 622
Много оригинална идея  smile3501

# 17
  • Мнения: 187
Много се радвам че ви е харесало като идея   bouquet Hug  bouquet

# 18
  • Мнения: 224
синът ми скоро има рожден ден и ще пробвам щом madagascar казва че е лесно  Peace и много красиви изглеждат  .Благодаря madagascarза идеята   bouquet

# 19
  • София
  • Мнения: 478
Невероятна идея  Crazy Много ми харесва и определено ще я изпробвам следващия път като правя сладки CrazyБлагодаря ти, че я сподели  bouquet

# 20
# 21
  • Мнения: 577
браво madagascar!   bouquet

# 22
  • Мнения: 187
Невероятна идея  Crazy Много ми харесва и определено ще я изпробвам следващия път като правя сладки CrazyБлагодаря ти, че я сподели  bouquet
Много оригинална идея  smile3501
Hug Blush HugБЛАГОДАРЯ ВИ!!!

# 23
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Аз правя по този начин стъклата на коледната къщичка Grinning Действително става много ефектно - и съответно става и с обикновено тесто за меденки.
Още по-лесен начин за начупване на бонбоните е да сложите повечко от тях в пликче и да ги начукате с точилката Grinning

# 24
  • Мнения: 1 440
Изглеждат страхотно нежни и със сигурност при следващия повод ще ги пробвам  bouquet

# 25
  • Мнения: 2 199
 Laughing Чудесна идея,  Hug
Форумските идеи край нямат   bouquet

# 26
  • София
  • Мнения: 2 884
Уникално  Shocked Ама аз си мислех, че си взела снимките от някой сайт Peace Браво и на мъжа ти Wink

# 27
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
Правих тези сладки (stained glass cookies)по Великден. Вярно е, че са много красиви, но за ядене не се харесаха много у дома. След изпичане, бонбоните не бяха нито твърди, нито меки, а се точеха като конци и лепнеха страшно по зъбите. Може причината да е била в бонбоните, аз ползвах български карамелажни бонбони в три цвята (ходих специално да търся в различни цветове, за по-голямо разнообразие на сладките), но така или иначе се изядоха само тези, които бяха без бонбони.

# 28
  • Мнения: 187
Правих тези сладки (stained glass cookies)по Великден. Вярно е, че са много красиви, но за ядене не се харесаха много у дома. След изпичане, бонбоните не бяха нито твърди, нито меки, а се точеха като конци и лепнеха страшно по зъбите. Може причината да е била в бонбоните, аз ползвах български карамелажни бонбони в три цвята (ходих специално да търся в различни цветове, за по-голямо разнообразие на сладките), но така или иначе се изядоха само тези, които бяха без бонбони.
  vesi_127 незнам защо ти се е получило така аз като правия използвам винаги едни и същи бонбони и никога не се е случвало ,може би съм улучила на бонбони и ако ги сменя и ефекта ще е същия като твоя ,но това е един повод скоро пак да ги направя и ще сменя бонбоните и ще видя  Peace

# 29
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Прекрасна идея  bouquet!
Ще се възползвам най-скоро, само се чудя какви бонбони да взема - може би дропс /има един плодов дропс - малина, череша, пъпеш, диня - н Захарни заводи - Горна Оряховица - дали ще стане newsm78?/

# 30
  • Мнения: 187
Аз правя по този начин стъклата на коледната къщичка Grinning Действително става много ефектно - и съответно става и с обикновено тесто за меденки.
Още по-лесен начин за начупване на бонбоните е да сложите повечко от тях в пликче и да ги начукате с точилката Grinning
hedra ти като правиш стъклата на къщичките така ли ти стават както каза  vesi_127
След изпичане, бонбоните не бяха нито твърди, нито меки, а се точеха като конци и лепнеха страшно по зъбите. Може причината да е била в бонбоните, аз ползвах български карамелажни бонбони в три цвята (ходих специално да търся в различни цветове, за по-голямо разнообразие на сладките), но така или иначе се изядоха само тези, които бяха без бонбони.
   Hug

# 31
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Аз не съм ползвала карамелажни бонбони (каквото и да значи това... представям си го като карамелени бонбони?), а най-обикновени, тип фуре. Стъклото става твърдо и чупещо се, както са били бонбоните, поне веднага след изпичането - но ако престои по-дълго време (дни), особено на влажно място, започва да тече - просто се топи и тече и действително лепи по зъбите.
У нас също не е особено на почит яденето на въпросното `стъкло` (те и меденките не тачат особено, де Mr. Green), така че ги ползвам наистина само за декорация за къщичката.

# 32
  • Мнения: 187
Стъклото става твърдо и чупещо се, както са били бонбоните, поне веднага след изпичането - но ако престои по-дълго време (дни), особено на влажно място, започва да тече - просто се топи и тече и действително лепи по зъбите.

съгласна съм с теб  Peace,че като престой се овлажнява и лепне по зъбите както всеки бонбон оставен без опаковката

# 33
  • Мнения: 2 142
Чудесна идея преди две години правих медената къщичка за Коледа с такива прозорчета, беше голяма радост за дъщеря ми , а колко шарени станаха прозорчетата Heart Eyes Естествено и при нас не са на почит тези бонбони, но медена къщичка си правим за празника и то с такива стъкълца

# 34
  • София
  • Мнения: 10 858
Мадагаскар, как се сети за това нещо ooooh!
Наистина много уникално, браво   bouquet

# 35
  • Мнения: 187
Мадагаскар, как се сети за това нещо ooooh!
Наистина много уникално, браво   bouquet
Вивиан  казват stained glass cookies ако търсиш в нета ще намериш много от тези сладки само това е моя идея да си ги направя по този начин и видях че няма пускана тема за тях и реших да пусна това е  bouquet Hug  bouquet

# 36
  • Мнения: 22 867
[.....................  казват stained glass cookies ако търсиш в нета ще намериш много от тези сладки.........

Наистина в нета излизат много красиви нещица по тая технология. А дали не може да се използват желирани бонбони вместо карамелени newsm78. Не знам как им действа температурата на фурната..........

# 37
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
Аз не съм ползвала карамелажни бонбони (каквото и да значи това... представям си го като карамелени бонбони?), а най-обикновени, тип фуре.

Карамелажни и фуре е едно и също.  Peace

# 38
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Много са красиви супер, само се чудя от къде да намеря толкова малка форма сърчице. Нали ги режеш с 2 формички?

# 39
  • Мнения: 187
това малкото сърчице е една формичка от дъщеря ми когато игра с пластелин  Embarassed  и съм си я запазела пластмасова е
Много са красиви супер, само се чудя от къде да намеря толкова малка форма сърчице. Нали ги режеш с 2 формички?

да с две формички режа едната за сладки и другата тази от пластелина  Blush ако нямаш такава малка нещо измисли например с някоя капачка по малка незнам нещо такова аз имам само тази на сърчицето такава малка и само с нея правя еднообразни са ,но за мен няма значение   bouquet

# 40
  • Мнения: 164
Браво, браво много оригинална идея  bouquet

# 41
  • Мнения: 1 394
Мадагаскар-би ли показала пак снимката-нищо не отварям.Ще трябва да правя питка,баница,торта и сладки за една сватба,за кумската маса и ми трябват оригинални идеи,като тази.Прегледах в нета,наистина излизат много красиви неща,но ми се ще да видя и твоите.Благодаря предварително!

# 42
  • Мнения: 5 183
не виждам снимиките  Sad

# 43
  • Мнения: 1 589
и аз не виждам снимките

# 44
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 715
Стъклото става твърдо и чупещо се, както са били бонбоните, поне веднага след изпичането - но ако престои по-дълго време (дни), особено на влажно място, започва да тече - просто се топи и тече и действително лепи по зъбите.

... като престой се овлажнява и лепне по зъбите както всеки бонбон оставен без опаковката

Пробвайте с желирани бонбони

# 45
  • Мнения: 1 726
А те дали ще се разтопят, малко се съмнявам  newsm78

# 46
  • Мнения: 937
Мадагаскар - може ли да възстановиш снимките от първия ти пост...всички пишат че са върха но никой не слага снимки и не мога да придобия представа за какво говорят. Благодаря ти!   bouquet

# 47
  • Мнения: 2 803
Може ли снимки. Сега виждам рецептата Hug

# 48
  • Мнения: 1 101
Мадагаскар - може ли да възстановиш снимките от първия ти пост...всички пишат че са върха но никой не слага снимки и не мога да придобия представа за какво говорят. Благодаря ти!   bouquet
NaughtyЕдва ли ...Не е влизала от февруари newsm78

# 49
  • Мнения: 52
Невероятно ефектни и много вкусни наистина

Общи условия

Активация на акаунт