Шоколадова торта
Продукти:
6 яйца
3 пакетчета масло от 125 гр.
1,5 ч.ч пудра захар (200 гр.)
50 гр. какао
200 гр. смлени орехи
1 есенция ром или 2 ч.л. ром или коняк
Приготовление:
6-те жълтъка, пудрата захар, какаото, есенцията и маслото (не трябва да е разтопено) се разбиват добре. Отделя се около 1/3 от сместа. Другото е крема. В 1/3-та смес се добавят смлените орехи и разбитите на сняг белтъци. Върху хартия се изпичат два блата - по около 20-30 минути на 200 градуса. Слага се единят блат в чинията за сервиране и се маже с крем. Слага се втория и се маже с останалият крем. Поръсва се с кокос, смлени орех или шоколадови пръчици. Оставя се в хладилника да стегне.
Рецептата е супер лесна. Крема се маже като "маргарин на филия" - оформя се бързо и без тренировки. Можете да я видите тук :
http://community.webshots.com/photo/228078181/364393738ckOjtw
Утр ще пусна и "разрязано" фото. Дано ви хареса.