Можете ли да ми преведете от руски рецепта

  • 5 087
  • 24
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Canada
  • Мнения: 139
Много моля която знае по-добре руски от мен да ми помогне. Praynig
http://kuking.net/my/viewtopic.php?p=233458#233458- това е рецепта на MissL (малко надолу) за медовик.Чета,чета,но някой неща не разбирам.А как да изпека блат за медовик без да залепне за хартията за печене?Може и да е елементарен въпрос,но това ще е първата торта която правя и малко се шашкам ooooh!Благодаря ви предварително!!!  bouquet

Последна редакция: вт, 24 юни 2008, 06:00 от Panadila

# 1
# 2
  • София
  • Мнения: 98
3 яйца + 1,5 чаши захар се разбиват с миксер. След това 1 с.л. мед, 2ч.л. сода се погасяват с 3-4 ч.л. оцет или лимонов сок, 2 с.л. разтопено масло. Всичко се смесва.После добавяте 2 чаши брашно. Разбърквате и слагате на водна баня за около 40 мин. Когато тестото стане еластично и с цвят на меден пряник, разточвате кори (8 бройки) и печете всяка около 5 минути. Колкото са повече корите толкова по добре.
Крем: 300 гр. Сметана ( с по- голяма масленост) + 3 с.л. захар се разбиват и се намазват блатовете, посипва се с трохи от тестото  + орехи.   chef


# 3
  • Мнения: 6 800
Panadila ,ако ми позволиш бих ти препоръчала тази рецепта като към меда,захарта и содата добавиш и около 1/2пакетче (60-70гр.) краве масло.И ако харесвате, към канелата можеш да добавиш по щипка смлени кардамом,бахар,индийско орехче,джиджифил,карамфил,бахар,ванилия.За да ти е по лесно,разточвай направо на хартията за печене и слагай във фурната.Не залепва и се отстранява лесно.Блатовете стават твърдички,но като се напоят с крема омекват и се топят в устата.Тортата е много вкусна,така че успех.

# 4
  • Canada
  • Мнения: 139
Мерси момичета HugДнес ще купя продуктите и тия дни ще изпратя мъжа и детето за риба,а аз ще се опитам да я направя.Тези от кукинг които са я правили пишат за карамелен вкус,а и на снимката изглежда умопомрачително
http://kuking.net/my/viewtopic.php?t=16367&postdays=0&po … asc&start=270
всъщност я видях в темата за френска селска торта и вече толкова време не ми дава мира #CrazyЩом я направя ще я покажа bowuu

# 5
  • Мнения: 7 418
3 яйца + 1,5 чаши захар се разбиват с миксер. След това 1 с.л. мед, 2ч.л. сода се погасяват с 3-4 ч.л. оцет или лимонов сок, 2 с.л. разтопено масло. Всичко се смесва.После добавяте 2 чаши брашно. Разбърквате и слагате на водна баня за около 40 мин. Когато тестото стане еластично и с цвят на меден пряник, разточвате кори (8 бройки) и печете всяка около 5 минути. Колкото са повече корите толкова по добре.
Крем: 300 гр. Сметана ( с по- голяма масленост) + 3 с.л. захар се разбиват и се намазват блатовете, посипва се с трохи от тестото  + орехи.   chef



      Сметана от руски се превежда заквасена сметана.Да не се обърка авторката. Naughty
      Многократно съм правила торта Медовик и ,да ви кажа,при положение,че корите са 8 ,крема трябва да е много повече!300 г заквасена сметана са страшно малко! Shocked
      Виждала съм тази рецепта и преди и това ми е направило впечатление. Thinking
      Лично аз за толкова кори ползвам 1 кг(или даже повече) заквасена сметана + 2-2,5 ч.ч. захар.
      Бих препоръчала на Panadila да поразгледа и други рецепти на Медовик и да  ги сравни!
       Simple Smile

# 6
  • София
  • Мнения: 541
Селма, а може ли и твоята рецептичка, ммм?
Аз също запалена от търсенето на рецептата за френска селска торта съм се спряла на медовика да направя, ама още не съм избрала по коя рецепта  Thinking newsm78

# 7
  • Мнения: 7 418
Селма, а може ли и твоята рецептичка, ммм?

   Защо не! Hug

    Торта "Медовик" .
   
     за корите:
     150 г масло(или маргарин)
     3-4 с.л. мед
     1.5 ч.л. сода бикарбонат
     Всичко това се разбърква в една тенджерка и се слага на котлона за да се разтопи.След това се оставя малко да се охлади.
     В друг по-голям съд(където ще месим тестото) размесваме:
     3 яйца
     3/4 ч.ч. захар
     сместа от тенджерката
     2-2.5 ч.ч. брашно.
     Тестото се получава много-много меко!
     разделя се на 8-10 части,от тях се оформят топки,след това всяка топка една по една се разплескват с ръце в кръгла тава(форма) и се пекат,пак една по една.Корите преди изпичането трябва да са много тънки,чак прозрачни,а след изпичането стават бухнали,с дебелина на бисквитка "Закуска" или повече.Изпичат се много бързо,внимавайте да не загарят.
     Аз ги пека във форма с диаметър 25 см.
     Големината на формата и броя на корите може да варират,естествено! Simple Smile
 
     за крема:
     1 кг 200 г заквасена сметана
     2 -2.5 ч.ч. захар
     1-2 ванилии
     По желание се добавят орехи,какао 4-5 лъжици,ром.....
     Украсява се с настърган на ренде шоколад.

      Корите се намазват.
      Тортата може да се консумира след 1 час! Grinning
      Да ви е сладко! Heart Eyes
 
     
     
   

Последна редакция: пн, 01 сеп 2008, 08:50 от Селма

# 8
  • София
  • Мнения: 541
Селма, а може ли и твоята рецептичка, ммм?

   Защо не! Hug
   

Благодарности!   bouquet Hug  bouquet

# 9
  • Мнения: 3 988
Селма, благодаря за рецептата!   bouquet
Имам един въпрос.  newsm78 Една по една ли печеш корите? Не допускам, че имаш 8 форми и 8 фурни, ама да питам тъй като не съм много веща в готварството. И ако ги печеш една по една, в какво съхраняваш останалите части от тестото, докато се пече съответната кора. Имам предвид, трябва ли да го пазя от изсъхване, топло, студено?

Въобще не си и помисляйте да ми се смеете на въпросите.  Mr. Green  Hug

# 10
  • Мнения: 7 418
   Cubbit,пека ги една по една.Изпичат се доста бързо.Вадя ги внимателно,за да не се чупят.Тестото държа на стайна температура,така остава меко и лесно се разпределя във формата.Не го покривам. Simple Smile
   Съвсем са ти нормални въпросите.Питай,не се притеснявай! Peace

# 11
  • на брега на реката
  • Мнения: 141
Тортата е чудесна, жалко че не можах да я снимам. Единствено, не бях прочела да угася содата с лимонов сок и малко се усеща. Днес имам рожден ден и правих доза и половина за две торти- една голяма и една по- малка. Колежките ми днес много я харесаха. Голямата я намазах с крем ванилия с краве масло, а тази за купона на работа, със смесен крем какао и сметана на Мегле - половин кутия. Направих ги по 6 кори , на третата намазах първо с конфитюр и тогава крем.За украса поръсих с кокос и шоколадови пръчици.

# 12
  • Мнения: 7 418
  canu6a,коя от всичките рецепти си използвала за твоята торта?

# 13
  • на брега на реката
  • Мнения: 141
ето тази ,а намазах с крем 2                                                                                                                              М Е Д О В  И К                                                                                                                                           Продукти 
650 гр  брашно тип   500
250 гр  захар
90 гр  мед
70 гр  маргарин /кр.масло/
3 бр.  яйца
2 ч.л.  сода бикарбонат,угасени  с лим.сок или 1 ч.л. оцет или 1 пак. бакпулвер                                     Крем -1 вид
500 мл  сметана течна
400 гр  сметана квасена                                                                                                                                                                 250 гр. захар,1 пак.  ванилия                                                                                         
Приготвяне
1.В тенджерка се слагат яйцата, меда, 1 ч.ч. захар и маргарина
2.Съставките се бъркат на водна баня, докато обемът на сместа се увеличи 2-3 пъти
3.Тогава се добавят содата и брашното (може и повече от посоченото в рецептата) и се оттегля от котлона
4.Полученото твърдо тесто се оставя на хладно (но не в хладилника) за 30 мин
5.От тестото се разточват с брашно  5-6 тънки кори, които се набождат с вилица и се изпичат върху хартия за печене до златисто оцветяване (за 5-7 мин),Може и върху алум.фолио намазано с олио.
6.Приготвя се крем: разбива се на пяна течната сметана с ванилията и останалата захар(ако използвате подсладена сметана, намалете захарта)
7.Отделно се разбива заквасената сметана
8.Смесват се двата вида сметана и кремът е готов
9.Върху първия блат се намазва дебел слой от крема (поне 1.5 см), отгоре се слага следващия блат, върху него пак крем и така, докато свършат блатовете
10.Блатовете не се сиропират
11.Най-отгоре и отстрани се намазва с крем и се наръсва с трохи от блатовете или с кокосови стърготини
Тортата се сервира след 8-10 часа.                                                                                                               Крем- 2 вид
3 яйца, 125гр масло, 200 гр захар, ванилия, 1 л. прясно мляко, 1 нишесте Ванилия 2-3 лъж.какао по желание

Приготвяне на крема:
млякото се подварява със захарта, нишестето се разбърква със 100 гр. мляко и се смесва с разбитите с бъркалка цели яйца. Сместа се сипва с разбъркване в млякото до готовност. Кремът трябва да е гъст. Слага се кр.масло и се разбърква до пълно изстиване, накрая може и в хладилника. Не трябва да се получава коричка на крема. През това време се разбива 0,5 л течна сметана + 1 ч.ч. захар  и към млечния крем се добавя сметановия крем
Рецептата е от форума. Черпих с нея колежките си за рожден ден вчера и събирах овации.

Последна редакция: вт, 22 юли 2008, 13:40 от canu6a

# 14
  • Мнения: 7 418
   canu6a,снима ли тортичката?
   Рецептата ми напомня някоя от форума,не се сещам коя точно..... newsm78 Сигурно,е много хубава! Simple Smile

# 15
  • Мнения: 324
   canu6a,снима ли тортичката?
   Рецептата ми напомня някоя от форума,не се сещам коя точно..... newsm78 Сигурно,е много хубава! Simple Smile

На мен ми напомни "френскат&# … 090;а" Wink Все се каня да я пробвам и аз...

# 16
  • Мнения: 7 418
   canu6a,снима ли тортичката?
   Рецептата ми напомня някоя от форума,не се сещам коя точно..... newsm78 Сигурно,е много хубава! Simple Smile

На мен ми напомни "френската селска торта" Wink Все се каня да я пробвам и аз...
  Абсолютно същата е! Peace
  И аз се каня,да я направя.Особено крема ми е любопитен! Simple Smile

# 17
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Селма ,направи ли тортата?!Тази на Кампари,от темата за френска селска торта?
Аз в четвъртък имам рожден ден,и яко съм се замислила коя от всички предложени да направя Thinking Утре/събота/ще направя тази,която си я написала в тази тема,но ми се иска да си пробвала и на Кампари ,и да ми кажеш отзиви........че 2 торти.....бе то аз ще ги направя,ама нали и трябва да се ядат Mr. Green

# 18
  • Мнения: 7 418
  danidji ,да си призная,не!Оттогава няколко пъти съм правила любимия си Медовик,по моя си рецепта,а до онази на Кампари  още не съм стигнала..... Embarassed

# 19
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Сега да кажа за тортата......направих я,но коя е въпроса Mr. Green
Написах си три рецепти за торти......торта Мадона,Френска селска и тази на Селма.......гледах ,гледах и установих,че блатовете са почти еднакви,с тази разлика в яйцата и в 1 от тях имаше масло....
Та аз направих по рецепта на Мадона,но добавих и масло,реших,че е добре.....Да много хубави станах блатовете,със страхотен вкус,като изпълних и технологията да се вари на водна баня сместа за тях ,но без брашното Wink
Бедата дойде от крема,като реших да пробвам този който е с гриса,понеже ми беше ясно какъв ще стане този на Селма като вкус,и реших да пробвам....Хич,ама хич не ми хареса SickПърво не съм фен на гриса,даже хич,и второ много е маслен за моя вкус,и трето въобще не стана въздушен както се описваше,че трябва да изглежда Close
Както и да е,реших да го сложа на готовите блатове пък да видим,може и да ми хареса в комбинация....но не.Не ми допадна,но в края на краищата затова и направих опит преди да я правя за деня Wink
Аз имам такава рецепта от много години,и моя си крем много повече ми харесва от този,но нали са за това рецептите......за разнообразие...на мен не ми допада,на друг пък ужасно много му харесва Laughing

# 20
  • Мнения: 7 418
  Този грисов крем и на мен ми звучи доста необичайно.
  Аз лично обичам грис,но  не знам,как бих го възприела в крем за торта.... Thinking особено в комбинация с шоколада..... Rolling Eyes
  Бих опитала по-скоро този крем от Френска селска,заквасена+готварска сметана. Wink
  Нищо,danidji,лошият опит пак е опит!Правиш изводи и следващия път не повтаряш грешките! Hug

# 21
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Да така е,но в блатовете вече определено ще присъства и маслото......невероятен вкус докарва WinkБрашното не съм го мерила,слагах на око,защото както казах съм я правила преди години и имам спомен какво трябва да е тестото Heart Eyes

# 22
  • Мнения: 7 418
Да така е,но в блатовете вече определено ще присъства и маслото......невероятен вкус докарва Wink
     Ами да.....В моята рецепта присъства маслото! Flutter
     За брашното,аз винаги меря,ако има указано количество.Иначе,лесно мога да проваля сладкиша.

# 23
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Стана ми хубаво,че от твоята съм взела маслото  love001
Наистина невероятен вкус....защото тази която аз имам от време оно е без масло и другите написани от форума пак нямат,само една имаше и то твоята да била newsm53 .Просто сега като пиша,рецептите не са пред мен и незнаех чия е рецептата с маслото,затова не споменах,но се радвам,че е твоята  smile3521

# 24
  • Мнения: 7 418
  Е!Направо си изпросих комплиментите! Embarassed
  Не знам за мен,но рецептата ми(всъщност,не е точно моя,а на моята начална учителка,която беше украинка) си ги заслужава!  bowuu  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт