Готов блат от тези квадратните, които са по три в кутия, на "Сладък път" май бяха
1 кофичка цедено кисело мляко
2 к.ч. захар ( или според вкуса)
150 мл сладкарска сметана
3,5 пак. желатин на д-р Йоткер
1 есенция ванилия на д-р Йоткер
Сокът на един компот от кайсии
Пресни кайсии или други плодове
Разбивам киселото мяко със захарта и ванилията, добавям вече разбитата сметана и 1,5 пак. разтворен в малко вода желатин.
В сока от компота разтварям останалите 2 пак. желатин + 100 гр вода и като леко се охлади добавям плодовете.
Малките парфета ги направих в едни порцеланови купички за крем-карамел: Сложих до половината от сместа с кайсиите, оставих за малко във фризера да стегне по-бързо, отгоре от парфето и най отгоре блат, покрих с прозрачно фолио и оставих да стяга около 2 часа в хладилника. Преди да го обърна в чиния за сервиране, го потопих за 10 секунди във вряла вода да може лесно да се отдели от купичката.
От цялата смес ми се получиха една торта - 24 см и 3 купички