Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 43

  • 32 060
  • 296
  •   1
Отговори
# 225
Сега ще се включа и с малко коментари. Най - важното в цялата процедура беше, че запалих и мъжа по тортоправенето Peace Вярно малко късно се включи, но точно когато бях вече гроги и на път да се откажа. Той измайстори и подреди всички топчета, много държеше да сложим шапка и така Joy За съжаление няма разрез. Тортата беше по случай кръщавката на детето на нашите приятели/ бяхме кръстници / и след церемонията бяхме в къщи. Та в лудницата, след като я разрязахме пропуснахме да снимаме, а после си я взеха и ....... Но вътре не е нещо особено / само е много вкусно и свежо  Embarassed /. Долната част е с блатовете на Меги - 4 бр. редувани бял и кафяв. Кремчето е шоколадово нишесте, има и банани, сиропирана с шоколадовото сосче пак на Меги. Това отгоре е Варна. Горната част е тортата с рула - само вътре е ягодово нишесте. Абе исках да са две различни на вкус торти.

# 226
  • София
  • Мнения: 2 118
vania1305, много сладко октоподче (само пипалата май са по-малко от 8, но за малко бебе и така става, я после опитай да пренебрегнеш детайл..., как беше, Ванче, "нама дала"Simple Smile)) това още си го помня и повтарям при нужда:) И хубави цветовееее, браво!


natia, ако не си правила досега блатове, избери такъв с бакпулвер, за да си по-спокойна за резултата. Тези, чието бухване зависи от това колко добре си разбила яйцата и дали не си ги "смачкала" добавяйки останалите продукти, са малко капризни и могат да очаят човек с опит, камо ли без, но место начинаещите имат късмет и точно тези неща някак си на магия се получават:)))

blueeye®, не бях на линия навреме, но това, което се е получило в крайна сметка, е много добре, точно силуетите ми харесват много:) Аз само бих пропуснала бутилката...но пък апликираният щъркел е супеер. Гледам тук в една книжка тази техника с апликиране, много елегантни неща стават така:)))


Петя, да е жива и здрава майка ти! Сигурна съм, че ще й е вълнуващо да получи тази торта...Като гледам какво безспирно даване е родителството, ако получиш един ден, сигурно е голям кеф... Тортата ти е много нежна, с толкова много цветя и да, за да имаш добър ефект на кошница, трябва да е по-висока тортата. В няколко от случаите, в които се отказах да правя плетка на кошница това беше причината (в другите просто установих, че не мога да плета кошница) Simple Smile

# 227
  • Мнения: 373
Петя много е хубава тортичката, Честит Празник на майка ти   bouquet, със сигурност ще я зарадваш!!!

# 228
Доста ми помогнаха съветите ви за подпирането на горната част - този на silrai /в предната тема/, van444eto  / естествено / за пипалата, направих ги от Варната, е верно, че са малко като червейчета, но не ми стигна материала, затова са и само 5,dimitrina73 . На всички ви огромно благодаря  smile3525- шашнах гостите си.

# 229
  • Мнения: 1 965
vania1305 - Много сладък тоя синия...... Само не разбрах защо е така уплашен горкия..... Ама, явно като и видял толкова деца.... и е "ах-нал" от ужас..... Браво на тебе. Потупай и мъжа си по рамото за да се стимулира и да те подкрепя и за в бъдеще......
Димитринче..... откакто се изложих с "гедалата" на болида.... гледам под лупа. Зоркото око съм станала вече..... а и нали се сещаш че всички наоколо ми гледат тортите под лупа.... И всеки намира по някакъв кусур, ама що ли не седне някой да пробва и да види какво е..... Joy Joy Joy наистина сме станали адски критични и сами на себе си вече не можем да угодим, а????
violetblue - не ме мъчи моля ти се.... мразя я тая глазура. Ама много я мразя. Май Силрай беше изнесла лекция по темата преди 1-2-3 теми...... ще я потърся и ще ти я дам. Иначе нямам рецепта. Шоколад /темпериран 2 пъти,  Rolling Eyes и масло/ нямам мерки обаче. винаги действам на око. Белия шоколад с мляко, не с масло. Мазалото е пълно докато се залива... лепнеш до ушите после..... За да покрие гладко - много шоколад, много фира......много мазане...... много близане на пръсти...  Rolling Eyes  Joy

# 230
Преди време бях питала за вкуса на Варната и става ли за ядене, след това видях, че и други поставят този въпрос. Какво установих - явно си  е до вкуса на човека, защото ние с приятеля ми не го харесваме особено. Значи на тази торта и на горската мадама, която правих го бях разточила доста тънко и си го хапвахме, но без особен мерак и като се случи да се отдели от останалата торта / от парчето де / го махахме, но приятелите ни сега бяха очаровани от вкуса му. Искаха към парчето торта да им слагам топченцата да си ги папкат. Ами това е  - за тези, които тепърва ще питат дано видят това. Имам и питанка разбира се във връзка с тази публикация
Просто имах останала "Варна" в хладилника и реших да я използвам.
Но не можеше да се работи с нея, много е топло и тя като е престояла цял месец беше доста ронлива.
за горната част на тортата използвах Варна останал ми от горската мадама / правих я в началото на месеца /, наистина страшно ронливо беше. Аз обаче без малко да се прецакам и с боичката, че и ливнах малко повече вода, но не ми се хвърляше та слагах от боичката, добавях пудра захар, за да компенсира оводняването и се получи, но пак трудно се работеше с марципана. След това като мачках новото приготвено тесто разликата беше очеизбочваща. А го съхранявах както обяснявате тук - в найлоново пликче и то в кутия, и в хладилника. Що така не знам  newsm78 пак е време по - опитните да съветвате. А тортичката на снимките е доста по хубава от действителната - щото на яве "кръпките" направо ми вадеха очите, пипалата и те бяха понацепени, но не ми се рискуваше да ги глазирам щото ме беше шубе, заради водната боичка. И така...ако се сетя още нещо ще свиркам  Whistling

# 231
vania1305 - Много сладък тоя синия...... Само не разбрах защо е така уплашен горкия.....
Какво да ти кажа - доста се поизпотих с това чудо, а и изобщо с цялата подготовка за гостите и като стигнах до очите, шапки и прикриване на нередности бях блокирала, ама отвсякъде  Crazy Голямо мислене на пустата му торта, но явно недостатъчно. А забравих да ви кажа, че само си мислех, че нямам вече марципан Варна. Когато приключих с тортата и я прибрах в хладилника какво да видя в кутията ми стои половината тесто  ooooh! - блокаж пълен но я оставих така с пет пипала, че и боята изхвърлих, абееееееееее. И не бях доизмислила от какво ще направя очите и устата, та в последния момент плеснах белите кръгове, оцветих с какао масления крем, който ми остана и виждате резултата. А иначе октопода в оригинал и той беше така изцъклен  Shocked и ми хареса като идея.

# 232
  • Мнения: 541
Момичета как най лесно да налепя по стените на торта корлнфлейкс или някоя ядка филирана или натрошена?
Правя една торта за домашно ползване та решух и това да направя.

# 233
  • Мнения: 541


Замислила съм обаче една тортичка, всъщност 2 тортички, след 2 седмици близнаците на кумата ми стават на 1 годинка. Искам да им направя нещо по специално, надявам се само да мога да се справя, ще я започна от по рано за да не ми се струпа накуп и да мога да ги завърша(тортите).


Ще следя с интерес, защото и мен ме чака същото след няколко месеца.

# 234
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
Мили момичета, от доста време не съм се вясвала в темичката, но не съм имала поводи за тортоправене, ето че сега отново съм на линия и ви представям тортата за вчерашния рожден ден на малката ни дъщеричка.



Основата на тортата е от орехови платки и крем с кондензирано мляко, масло, ванилов пудинг и желатин. Куполът, къщичката на тъбисите е от торта Мозайка или както се оказа, че това е същата рацепта, като прословутия сладък салам на свеки. Покритието е от ябълкови маршмелоуз, а фигурките и цветята от готова моделираща маса.

Ето тук има повечко снимки

Утре ще е тържеството и тогава ще я срежем и ще пусна допълнително снимки.

Искам да поздравя Петя, чудесна нежна тортичка и да е честит празника на майчето ти!

Блу, растеш! Чудесна тортичка, харесва ми.

# 235
  • София
  • Мнения: 618
Момичета как най лесно да налепя по стените на торта корлнфлейкс или някоя ядка филирана или натрошена?
Правя една торта за домашно ползване та решух и това да направя.

Наю лесно с широк нож /или някаква подложка/ гребваш от корнфлейкса и залепваш по стените

# 236
  • UK
  • Мнения: 1 351
 Здравейтееее  Hug
Леле чудни торти сте спретнали  Crazy Браво на всички ви. Страхотни сте  Hug

 Аз да се похваля с придобичките ми  Joy
 http://www.megita.snimka.bg/album.php?album_id=154888&pid=67 … 9229&lp=-1800 Това и другите има 2 преди нея. Сивите са захарни перлички, лилавата кутия е на последната снимка с захарните кученца, захарни цветенца.
 Сега ще пусна и линкове към сайтовете на тези нещица  Hug
 http://www.sweet-sensations.co.uk/?page=149&prod=true&pc … lse&cac=false
 http://www.fiddespayne.co.uk/
 

# 237
  • Мнения: 373
marulka_s Да ти е жива и здрава дъщеричката!!  bouquet Много сполучлива торта с какво я намаза, че така хубаво лъщи?

vania1305 Много хубав и много син октопод Simple Smile

# 238
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
marulka_s Да ти е жива и здрава дъщеричката!!  bouquet Много сполучлива торта с какво я намаза, че така хубаво лъщи?


Поради липса на водка я намазах с ракийка. Mr. Green

# 239
  • Мнения: 1 485
marulka_s,честит ви празник на патерици!Да ви е жива и здрава дъщеричката и много
щастлива! newsm59
Тората е страхотна! HugЧакаме разрез и весел празник!
Момичета как най лесно да налепя по стените на торта корлнфлейкс или някоя ядка филирана или натрошена?
Правя една торта за домашно ползване та решух и това да направя.

Наю лесно с широк нож /или някаква подложка/ гребваш от корнфлейкса и залепваш по стените
Ето с това да онагледя Wink
http://petrova03.multiply.com/photos/album/14#33

Общи условия

Активация на акаунт