скумрия

  • 11 388
  • 17
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 52
Момичета,дайте моля ви идеи за скумрия на фурна.

# 1
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Пробвай тази рецепта на Пеполина. Страхотна става така.  Peace

# 2
  • Мнения: 3 036
И аз ти давам моята рецепта за скумрия.
1 кг скумрия се почиства, нарежда се в тава и се полива с
1 чаена чаша оцет;
1 чаена чаша вода;
1 кафена чаша олио;
и доматен сок около 1 лимонадено шише.
Прибавя се червен пипер, сол и глава пресован чесън.
Отначало се слага фолио или ако е в йена се затваря.
После се открива, да остане само на мазнина.
Рибата е много вкусна!

# 3
  • Мнения: 52
Благодаря ви момичета.Ще запрятам ръкави. Hug

# 4
  • Добрич
  • Мнения: 5 454
Много вкусна става и със зеленчуци / пипер, моркови и грах / и доматен сос. Овкусявам с чесън и черен пипер. Прилича на вкус на консервите от детството ми. Понякога я режа на колелца, а понякога я разделям надлъжно на две.

# 5
# 6
  • Мнения: 405
става много добре и във фолио на фурна.взимаш парче фолио.намазняваш го отгоре слагаш гъби нарязани на филийки и после моркови.слагаш рибката и върху нея наколко резенчета домат.подправяш я със сол и пипрер и каквото още обичаш като подправки за риба.завиваш фолиото и слагаш във фурната.за о-ло 25-30 мин.става страхотна Hug

# 7
  • Мнения: 5 001
Задушава се лук 3-4 глави,1 морков,1 глава чесън на скилидки.Изсипва се в тава,слагат се 1-2 дафинови листа,добавят се доматите(от консерва или настъргани).Отгоре се слага скумрията(посолена и натъркана с черен пипер),завива се тавата с фолио и се пече.

# 8
  • Мнения: 2 249
Задушава се лук 3-4 глави,1 морков,1 глава чесън на скилидки.Изсипва се в тава,слагат се 1-2 дафинови листа,добавят се доматите(от консерва или настъргани).Отгоре се слага скумрията(посолена и натъркана с черен пипер),завива се тавата с фолио и се пече.
така я правих снощи и стана страхотна+ добавка-кисели крастави4ки на ивици-придават много специфи4ен приятен вкус(в едно заведение с Бургас я правят така-най-вкусната скумрия в керемида,която съм опитвала)

# 9
  • Мнения: 651
  доматите(от консерва или настъргани)...
- пресни, нарязани на кръгчета отдолу под рибата,
а ако са от консерва добавям   Peace

# 10
  • Мнения: 3 268
Аз правя много вкусна супа със скумрия.Сварява се 1 голяма скумрия в литър вода.Настъргваме 2 домата и добавяме във водата.Вари се около 20 минути.Изваждаме рибата,обезкостяваме я.В друга голяма тенджера слагаме да се разтопи половин пакетче масло.Слагаме в маслото 2 лъжици брашно,запържваме до зачервяване и постепенно прехвърляме към него бульона.Оставяме да заври и добавяме обезкостената риба.Ако искаме,може да сложим картофчета.

# 11
  • Мнения: 252
аз я пълня с чесън и дафинов лист - слагам я в тавата наливам малко вода и олио и пека става убийствена - особено ако наредиш шишове по дъното на тавата такаче рибата да не легна на самата тава (не и се отлепя кожата). Но най важното е соса за рибата (каквот и да готвиш с този сос става убийствено) - майонеза 1-2 с.л. кисело мляко, сух копър, чесън мхммммммм bowuu слагаш рибата приготвена) в чиния и поливаш със соса

# 12
mnogo se izvinqvam,nqkoi da snae kak se pravi supa ot skumriq.

# 13
  • Мнения: 22 867
mnogo se izvinqvam,nqkoi da snae kak se pravi supa ot skumriq.

Виж рецептата на stefani6 . Аз добавям девесил, чесън и моркови.

# 14
  • Мнения: 1 236
Скумрия "Италия"
 
Забележка: оригиналната рецепта се прави с песто. Но тъй като това не е популярен за България продукт, давам побългарен вариянт  Grinning Който си намери песто - плънката е само варени картофи и бурканче зелено песто на пюре.

4 скумрии
4-5 картофа, сварени, белени, намачкани на пюре с малко сол.
1 глава лук - нарязан на ситно
1\2 връзка пресен магданоз - нарязан на ситно
1 връзка зелен лук - нарязан на ситно
1\2 връзка пресен копър - нарязан на ситно
2 сл масло
1\2 сл чер пипер
1\2 сл червен пипер
2 лимона

Скумриите се почистват от вътрешностите, главите се оставят. Слагат се в тава върху намаслено фолио. С остър нож се правят по четири разреза напречно и леко по диагонал отгоре върху всяка риба (без да "разрязвате" докрай).
Единият лимон се изцежда на сок и се полива рибата. Вторият лимон се реже на кръгчета, които середят отгоре.
Останалите продукти се смесват (може и да ги пуснете в блендер за секунда) и с това се пълни рибата.
Поръсете малко олио отгоре. Пече се 30 мин, ако не са се зачервили добре, сложете ги за малко само на горен реотан или грил.

# 15
  • Мнения: 940
Аз винаги слагам бяло вино при печенето на скумрията в тавичката, като първо пека с фолио, после отвивам.
В кухината на рибата слагам подправки, малко соев сос и нарязан лук. Така соевия сос и лика вземат от миризмата на рибата.
Отдолу нареждам домати или доматен сок. Абе вкусотия си е.
Но и по-горе видях интересни рецепти, ще пробвам.

# 16
  • Мнения: 2 133
За 4 ри риби:
1ч.ч.оцет
половин ч.ч. олио
1ч.ч. вода
Рибата си я изчиствам, овкусявам и я пълня с лук и домати.
Заливам я с марината, завивам във фолио и така 1 час.После махам фолиото и запичам.Страшно вкусна става!

# 17
  • София
  • Мнения: 4 141
За 4 ри риби:
1ч.ч.оцет
половин ч.ч. олио
1ч.ч. вода
Рибата си я изчиствам, овкусявам и я пълня с лук и домати.
Заливам я с марината, завивам във фолио и така 1 час.После махам фолиото и запичам.Страшно вкусна става!
А каква е целта на оцета за заместване на виното ли, а и страшно много ми се струва, като количество newsm78?

Общи условия

Активация на акаунт