Уф, голяма каша с рецепти е тук!

  • 3 925
  • 44
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • UK/София
  • Мнения: 7 681

   Може би всеки един от постоянните посетители на този форум се е сблъсквал с проблем за търсене на рецепта.Разбрахме, че готварската книга е безмислено да се обновява.

 Но не може ли да се измисли нещо за да не се губят толкова хубави рецепти?Доста вече са архивирани и трудни за откриване.Има страхотни рецепти, но забравени и потулени.

 Хайде да измислим нещо за някаква организация!Винаги като вляза в сайта на "Гответе с мен" и се възхищавам на подредбата и лесното намиране на всяка една рецепта.А при нас е като образцов чифлик....нищо не може да се намери.

   Не може ли някоя рецепта с доста страници изписани по нея да се слага на отделно място.Т.е. да направим и тук раздели с предястия, основно и т.н.Но не всяка рецепта да се вписва. Струва ми се, че от типа"Имах два домата и компот и направих чудна супа, вижте." са излишни.

 Знам, че за двама модератори е немислима работа, но е грехота да се затриват повечето рецепти.Дайте някаква идея!Зная, че ще има отново доброволци за помощ на модераторите!

# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Гответе с мен е форум само за кулинария.
този не е.

аз не се сещам как може да се систематизира цялата информация, освен в Готварска книга. newsm78

за мен лично съм намерила следното решение: харесвам рецепта - изпробвам.
ако ми хареса си я запазвам в моята готв. книга  Peace
ако не ми хареса - трия...

# 2
  • Мнения: 22 867

......за мен лично съм намерила следното решение: харесвам рецепта - изпробвам.
ако ми хареса си я запазвам в моята готв. книга  Peace
ако не ми хареса - трия...

И аз по тоя начин - пробвам и записвам или трия. За съжаление и идея нямам как да се систематизират рецептите. Донякъде помагат Любими - там по автора може да откриеш нещо.

# 3
  • София
  • Мнения: 18 679
Гответе с мен е форум само за кулинария.
този не е.
Мхм...А за какво е тогава форум "Готварски рецепти", ако не само за кулинария newsm78

# 4
  • София, Манастирски ливади
  • Мнения: 1 194
И аз действам с copy/paste на моя си комп и след като изпробвам, ако става си я преписвам в тефтера с рецепти  Peace

На мен ми харесва идеята да се систематизират по някакъв начин рецептите, най-вече, за да не се затриват. Иначе ми е ясно, че това не е кулинарен сайт, но би било хубаво, ако има как да се направи някакъв опростен 'модел' на "Гответе с мен"   Peace

# 5
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Мхм...А за какво е тогава форум "Готварски рецепти", ако не само за кулинария newsm78

"Гот. рецепти" е подфорум в Бг мамма.
Гответе с мен е форум само за кулинария  Peace
аз разлика виждам  Peace

# 6
  • Варна
  • Мнения: 5 533
А защо не мога да видя част от рецептите в Готварската книга? Аз първо търся там, но като намеря каквото ми трябва и опитам да отворя линка ми казва, че е недостъпно.

# 7
  • Мнения: 9 108
преди две години някъде  newsm78 мисля, че Ерика се зае да направи нещо такова - рецептите да се пускат в съответните категории теми, като пусна и съотвветните теми - "Ястия с.... еди какво си там"

Но потребителките продължиха да пускат рецепта в стил
   типа"Имах два домата и компот и направих чудна супа, вижте."
и те отминаха назад в небитието.

А готварската книга не е попълвана месеци, някъде и година назад

# 8
  • Мнения: 6 713
Аз също ровя в готварската книга, но много често нищо не се отваря.
За любимите рецепти - там също е сложно, нямам време да отварям често там, а има истински попадения и страхотни рецепти! Наистина е права Биляна, че трябва да има категоризация.

# 9
  • Мнения: 2 126
Струва ми се, че от типа"Имах два домата и компот и направих чудна супа, вижте." са излишни.
Охх може да е офф ама немога да го подмина това просто ей така Crazy Joy,помлях се от смях Joy А наистина подобни теми са меко казано дразнещи Sick
А иначе съм съгласна с всяка една дума написана от Биляна Peace Peace Peace

# 10
  • Мнения: 27 524
Съгласна съм с Биляна, но и с asyalein. Форум БГ Мамма е за майки, за бебета, бременност и деца. Готварският също е супер, но не е водещ. Няма как да му се отдели подобаващото внимание, при положение, че това все пак е бг мамма. Иначе много се ползва, търси и има много потребители и търсене, това е факт. Така че Биляна от една страна е права, от друга - трудно за осъществяване. Аз лично ако мога с нещо - винаги ще помогна.
Образцовият чифлик и супата са супер  Joy Joy Joy
Според мен може да се отдели закована тема именно с онези рецепти, набрали много страници, т.е. интерес. Обаче не коментариите и 20 страници ох и ах, а просто да е копната самата рецепта. И да се слагат такива една след друга. Но кофти става за търсенето. Защото има хиляди варианти...
Архивирането в случаят е проблем, да, но неизбежен.
Можем да се организираме както преди за обновяването на готварската, но този път да се отвори тема (закована) само за рецепти (без писането след това), пак да се категоризира, но да са копирани, не с линк, защото след архивирането и с минаване на времето, линковете дефакто ги няма вече.
Тогава обаче ще остане ли готварската книга или не?
Може да се питат админите, какво могат да предложат като идея, защото наистина интересът и ползването тук са големи  Simple Smile

# 11
Принципно какъвто и да е раздела - целта е да може да се стигне до необходимата информация. По тази логика ако има рецепти но самото им търсене и откриване отнема време, което не сме готови да отделим какъв е смисълът от раздела? Ако всичко е излято в една страница до някъде може човек да натисне ctrl+f и да потърси по спомени... но това е мнооого далеч от нужното. Има много начини да се реализат нещата, но или нямат време хората или не им се занимава. Ако все пак се реши да се създаде някаква база с тези данни то ще трябва някой, който да въвежда новите неща, да търси дали не се повтарят и тн. Не е невъзможно, но иска много занимавка. А иначе дали ще си струва? Ами сигурно все пак целта на мрежата е да човек да може да споделя и намира информация.

# 12
  • Мнения: 27 524
Ако все пак се реши да се създаде някаква база с тези данни то ще трябва някой, който да въвежда новите неща, да търси дали не се повтарят и тн. Не е невъзможно, но иска много занимавка.

Затова са модераторите. Peace Ако се налага - могат да се изберат още един, двама, трима....

# 13
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Според мен за да може да се открие едно или друго нещо трябва да се направят подфоруми в готварския, но разделени по категории. Но не знам дали някой ще се наеме да ги следи, да разчиства ненужното и да сортира само информацията за съответния раздел  newsm78

# 14
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Според мен за да може да се открие едно или друго нещо трябва да се направят подфоруми в готварския, но разделени по категории. Но не знам дали някой ще се наеме да ги следи, да разчиства ненужното и да сортира само информацията за съответния раздел  newsm78

както е казала вече pep-4o това вече беше факт, но явно идеята не се увенча с успех.

# 15
  • На небето
  • Мнения: 5 530
И аз ползвам познатия начин с copy;paste и имам уордски документ само с подбрани рецепти от всякъде. Но безспорно от търсачката полза не съм видяла.  Close Ако търся някоя рецепта за да проверя за подробности или да я споделя с някой е невъзможно да я намеря.  Crossing Arms Няма да е лошо да се измисли, някакъв начин за сортиране на хубавите рецепти. Примерно като библиотека или закована тема с препратки. Не знам, но няма да е зле да е по-прегледно.

# 16
  • Мнения: 2 018
А, не може ли да се систематизират по азбучен ред? И аз съм търсила много време едно ястие и съм си мислила за това  Rolling Eyes .

# 17
  • out of space
  • Мнения: 8 573
И аз ползвам познатия начин с copy;paste и имам уордски документ само с подбрани рецепти от всякъде. Но безспорно от търсачката полза не съм видяла.  Close Ако търся някоя рецепта за да проверя за подробности или да я споделя с някой е невъзможно да я намеря.  Crossing Arms Няма да е лошо да се измисли, някакъв начин за сортиране на хубавите рецепти. Примерно като библиотека или закована тема с препратки. Не знам, но няма да е зле да е по-прегледно.

Е нали има!!!
Изобщо знаеш ли какво и защо пишеш? Rolling Eyes

# 18
  • Варна
  • Мнения: 1 576
И аз се дразня много от това, че има закована тема с рецептите, а като вляза се оказва че нито един от линковете не работи.
Билянке, твойта болярска пита надявам се я имаш записана на лист,защото цял живот ще я правя и все я търся тука като я правя.  bouquet

# 19
  • София
  • Мнения: 974
Съгласна съм, че има известно неудобство, когато се търсят рецептите...но мен Готварската книга ме е спасявала много пъти, това за мен е начинът да се организира всичко. Не подценявайте  труда, който момичетата положиха, за да подредят всичките тези линкове с рецепти  bouquet
Но съм съгласна,  че има нужда от лека модификация, и имам предложение в тази насока, ....сбор от всичко правено и предлагано до сега /почти на 100 % се припокрива мнението ми с това на Блонди Hug/

Готварската книга да си остане в този вид, закована, но да съдържа линкове като препратки към отделни теми по раздели. Във всяка отделна тема да се пише само по раздела /както Ерика беше предложила/, но не от всички потребители, а само от "оторизирани" лица, доброволци, които ще поемат попълването на темата. Модераторите ще следят да няма случайни мнения, да има изрично написано, че темата е помощна към Готварската книга и т.н да няма объркване и да се задават въпроси по рецептите. Мненията в темата да са рецепти, копирани от съответната тема и линк към темата, ако има желаещи да четат и опита на опиталите рецептата. Така дори да не работят линковете, рецептите са си там. И нека темите да отпадат назад, няма страшно, защото линковете към тях са в закованата тема.


Но да си изкритикувам предложението...това е къртовски труд и не знам кой ще се навие да го направи /освен мен Laughing пиша се доброволец/...но пък, ако има разделение, "ти тази седмица, аз другата" може да стане по-лесно и постоянно във времето. Освен това си мисля, че и обема на темите ще е огромен Thinking

# 20
  • На небето
  • Мнения: 5 530
И аз ползвам познатия начин с copy;paste и имам уордски документ само с подбрани рецепти от всякъде. Но безспорно от търсачката полза не съм видяла.  Close Ако търся някоя рецепта за да проверя за подробности или да я споделя с някой е невъзможно да я намеря.  Crossing Arms Няма да е лошо да се измисли, някакъв начин за сортиране на хубавите рецепти. Примерно като библиотека или закована тема с препратки. Не знам, но няма да е зле да е по-прегледно.

Е нали има!!!
Изобщо знаеш ли какво и защо пишеш? Rolling Eyes

Може би аз не съм се изразила правилно.  newsm78 Нямам предвид Книгата с рецепти, закована на 1 страница. А нещо от рода на препоръки и препратки към теми, към които има голям интерес.

# 21
  • Мнения: 3 830
Съгласна съм!
Трябва нова система на подредба на рецептите.
По вид ястия първо и после по азбучен ред. И да не са чрез линкове, ама тук вече не знам как да стане по друг начин.
Мисля, че модераторите могат да свършат тази работа, а ние единствено да помагаме.
Примерно едната седмица да се пусне специална тема за всички супи и всички да издирваме рецепти, които да се подреждат.
Следващата седмица примерно аламинути и пак по същия начин.
Така мисля аз.

Дайте и други идеи за подобряване на книгата.

# 22
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
 

      Estellia , нещо подобно правихме преди 1,5г.бях пуснала тази тема.

       *Pukanka*, тя е незагубваема, спокойно. WinkСега открих рецепта за подобна питка, но ми харесва много повече.Само още малко и ще я пусна във форума. Simple Smile

  Понеже няколко пъти се развихря спор за авторските права, имам въпрос.Много губя рецепти които съм опитала от форумите и съм харесала.Ако например искам да си запазя рецепта на Пеп-4о, може ли да я поместя в любими, със моя снимка и да напиша източника от къде е.Това обидно ли е GrinningТова за мен е единственият шанс да съхранявам рецепти.

 Иначе за предложението за сортиране, май само си пишем.

 

# 23
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Мойто единствено предложение (за сега) е да пробваме пак по онзи начин- различни теми по раздел. Т.е тема "супи", тема "ястия с кайма" и т.н, където да се публикуват самите рецепти! Темите да са заковани, за да не се търсят назад.

Ние ще следим за спам и излишни въпроси в тях. Ако някой има питане- пуска отделна тема или директно действа на ЛС.

И друго- аз повече не се заемам да качвам линкове в готварската книга (отне ми адски много, много време и както се вижда- няма смисъл, дори ако бях участвала в създаването й само аз- отдавна да съм я изтрила).

# 24
  • Мнения: 27 524
Понеже няколко пъти се развихря спор за авторските права, имам въпрос.Много губя рецепти които съм опитала от форумите и съм харесала.Ако например искам да си запазя рецепта на Пеп-4о, може ли да я поместя в любими, със моя снимка и да напиша източника от къде е.Това обидно ли е GrinningТова за мен е единственият шанс да съхранявам рецепти.

От правилата:

"Моля, когато публикувате рецепта, която не е собствена, а е взаимствана от чужд източник (вестник, списание, книга, сайт, предаване) да указвате от къде е взета, а ако източникът има адрес в интернет - към рецептата да публикувате и линк към сайта".

Няма проблем за това, аз също често правя по рецепти или от теми на други момичета, просто казвам от кого е, и ако има линк го слагам, и готово  Hug
Те затова са Любими рецепти, а не лични.  Peace  Simple Smile

Ерика, не се ядосвай  Hug Ще измислим нещо.  Peace

# 25
  • Мнения: 22 867
Мойто единствено предложение (за сега) е да пробваме пак по онзи начин- различни теми по раздел. Т.е тема "супи", тема "ястия с кайма" и т.н, където да се публикуват самите рецепти! Темите да са заковани, за да не се търсят назад.


Нещо като авторските теми в "Гответе с мен" - на първата страница да има линковете за супите напр., а нататък да следват рецептите.
Или пък просто изброени по азбучен ред с обозначение на коя стр. се намират newsm78.

# 26
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
нямам предложение за систематизация, но ми хрумна нещо друго.

често има отделни теми за рецепти за разделно хранене, за пости, за безглутенови, Дюкан и какво ли още не.

предлагам след името на всяка рецепта да има по едно символче и така човек бързо да се ориентира  дали са подходящи за него или не ... Peace

за сега се сещам:
вегетариански
без животински продукти - вегански (за пости)
без глутен
разделно хранене
Дюкан
диабетични
( за болни от диабет, не за опитващи се да отслабнат  Wink)

който се сеща да добавя  Peace

# 27
  • Мнения: 3 830
Мойто единствено предложение (за сега) е да пробваме пак по онзи начин- различни теми по раздел. Т.е тема "супи", тема "ястия с кайма" и т.н, където да се публикуват самите рецепти! Темите да са заковани, за да не се търсят назад.

Ние ще следим за спам и излишни въпроси в тях. Ако някой има питане- пуска отделна тема или директно действа на ЛС.

И друго- аз повече не се заемам да качвам линкове в готварската книга (отне ми адски много, много време и както се вижда- няма смисъл, дори ако бях участвала в създаването й само аз- отдавна да съм я изтрила).


Това е добра идея! Peace

# 28
Има и друг възможен подход. Прави се една база данни на аксес, със съответните спецификации за дадена рецепта - дали е тестена, месна и тн (също така име, продукти, от къде е взета...). Тази база данни се подновява от човек(събира и гледа какво ново има във форума) и се поставя някъде онлайн, където другите потребители да могат да си го изтеглят файла. Разбира се, ще има дадените си рапорти, справи и тн. Ако нещата се организират и координират (главно за въвеждането на рецептите до сега), мисля че ще има добър ефект. Рецептите, не стига че ще са на едно място, ами и всеки потребител ще си има "кулинарната книга" на собствения си хард диск.

# 29
  • Мнения: 7 474
Понеже няколко пъти се развихря спор за авторските права, имам въпрос.Много губя рецепти които съм опитала от форумите и съм харесала.Ако например искам да си запазя рецепта на Пеп-4о, може ли да я поместя в любими, със моя снимка и да напиша източника от къде е.Това обидно ли е GrinningТова за мен е единственият шанс да съхранявам рецепти.

От правилата:

"Моля, когато публикувате рецепта, която не е собствена, а е взаимствана от чужд източник (вестник, списание, книга, сайт, предаване) да указвате от къде е взета, а ако източникът има адрес в интернет - към рецептата да публикувате и линк към сайта".

Няма проблем за това, аз също често правя по рецепти или от теми на други момичета, просто казвам от кого е, и ако има линк го слагам, и готово  Hug
Те затова са Любими рецепти, а не лични.  Peace  Simple Smile





Място, в което всеки регистриран потребител може да отвори собствена тема, в която да записва (подробно или само с линк) любимите си рецепти, които е публикувал във форум Готварски рецепти. Във всяка тема може да пише само авторът, който е започнал темата.

 Wink
Повечето не разбраха правилно идеята и публикуват и чужди рецепти, което изобщо не беше идеята на този форум специално, но сега ще  кофти да се изтрият половината теми там. Да си ги направил и пуснал снимки и рецепта по бива, но не и само събиране на рецепти- ако всеки тръгне да го прави ще стане лудница там. Stop


Можем да пробваме предложението на Ерика-заковани теми, в които да се слагат само рецептити, но тези,към които  има повече интерес, а не всичко наред Rolling Eyes

Аз например си вадя рецептите на документ и си ги събирам в папка Wink

Последна редакция: ср, 27 авг 2008, 10:52 от L e o

# 30
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Мойто единствено предложение (за сега) е да пробваме пак по онзи начин- различни теми по раздел. Т.е тема "супи", тема "ястия с кайма" и т.н, където да се публикуват самите рецепти! Темите да са заковани, за да не се търсят назад.


Аз мога да помогна с реализирането, но след средата на септември, че ще сме на море, а после ми предстои да кръстим дребчи

# 31
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 296
За мен е добра идеята с отделни заковани теми Супи, Предястия и т.н.  Peace И аз мога да помагам.

# 32
  • UK/София
  • Мнения: 7 681


            L e o, мерси за подробното обяснение.Май доста хора сме чели между редовете.Но всяко зло за добро, поне има нещо подредено в подфорума Simple SmileМен лично там много ме улесняват публикуваните рецепти.Нищо, че не са пускани в отделни теми и тук.Но, ако всяко нещо се пуска като отделна тема, вярно ще станат хиляди.


  Ако се приеме предложението за закованите теми, какво ще правим с тези, за които момичетата казват, че не се отварят като линкове?
   

# 33
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Не знам.
Ти какво предлагаш?

# 34
  • Мнения: 27 524
Място, в което всеки регистриран потребител може да отвори собствена тема, в която да записва (подробно или само с линк) любимите си рецепти, които е публикувал във форум Готварски рецепти. Във всяка тема може да пише само авторът, който е започнал темата.
Повечето не разбраха правилно идеята и публикуват и чужди рецепти, което изобщо не беше идеята на този форум специално, но сега ще  кофти да се изтрият половината теми там. Да си ги направил и пуснал снимки и рецепта по бива, но не и само събиране на рецепти- ако всеки тръгне да го прави ще стане лудница там. Stop

Нуждая се от повечко обяснение  Blush
Искате да кажете, че всяка рецепта, която си мятам в Любимите, трябва преди това да съм я пуснала в Готварския? Това е излишно.  Stop За какво да пускам тема след тема, за всяко сготвено нещо?  Първо.  Аз си представях, че Любимите са просто нещо като личен тефтер, общодостъпен, и който иска нещо - търси и ползва. И не само от форума  Peace И второ - това ни най-малко не е равно на това, че рецептата ще е авторска. Едва ли много хора могат да измислят тепърва нови рецепти. Почти всичко е чуто, прочетено, видяно. Може да е видоизменено леко, но изцяло авторско - съмнявам се. Ако следвате тази логика не половината, а 99 процента от нещата трябва да бъдат изтрити  Peace
А иначе просто преписването на теми от книги и тефтери са си сто процента за триене  Peace

# 35
  • Мнения: 7 474
Блонди достатъчно е да си направил рецептата, снимал и пуснал рецептата и евентуално източника, не е казано за всяка да има отделна тема. Мисълта ми е да не се повтарят рецепти, които е пуснал някой друг преди теб във форума и просто да ги копираш и събираш Rolling Eyes. Както ти го правиш в твойта тема е чудесно. Peace

Няма как да е като тефтер, защото ако 50000 потребители си направят какво правим Laughing

# 36
  • Мнения: 27 524
Разбрах  Hug
Под тефтер имах предвид, че си правиш разни любими неща и си ги мяташ в твоята си тема за общо ползване  Simple Smile
Все пак сравнително малко хора си поддържат готварската книга. Затова писах на Биляна, че според мен не е проблем да направи нещо по рецепта на друг потребител и да си го копне при нея. Както имам например рецепта за една сьомга от Асялейн, а тя също я има при себе си. Може би това не е правилно и аз трябва да я махна  Thinking

# 37
  • Мнения: 7 474
Малко не се конкретизираха нещата за Любимите рецепти още в началото и затова се получи така неясно. ooooh! Не махай нищо от твоята тема, добре си е  Hug

# 38
  • Мнения: 27 524
Малко не се конкретизираха нещата за Любимите рецепти още в началото и затова се получи така неясно. ooooh! Не махай нищо от твоята тема, добре си е  Hug

И на мен така ми се струва. Затова не мисля, че някой чете между редовете  Simple Smile
Но ако трябва - ще се поправяме  Heart Eyes

# 39
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Нищо не се разбрахме по въпроса- да вдигна темата.
Само Биляна ли я е еня?  Simple Smile

Блонд, само да трийнеш нещо в твоите любими- ще те убияяяя

# 40
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Нищо не се разбрахме по въпроса- да вдигна темата.
Само Биляна ли я е еня?  Simple Smile

Блонд, само да трийнеш нещо в твоите любими- ще те убияяяя

Мисля, че ако го направим по подобие на темите в "Гответе с мен" ще е доста нагледно и удобно. В първия постда има нещо като съдържание по страници с линкове към постовете с рецептите. Желателно е (според мен) който публикува рецепта да прилага снимков материал и източник. Защото едва ли някоя от нас открива топлата вода, макар че съм сигурна че много от нас импровизират в кухнята.

# 41
  • out of space
  • Мнения: 8 573
На мен много ми харесва както е в "гответе с мен", но се опасявам, че ще си е живо плагиатство и ще има недоволни....  Thinking

# 42
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
На мен много ми харесва както е в "гответе с мен", но се опасявам, че ще си е живо плагиатство и ще има недоволни....  Thinking

Ами, мисля, че никой няма да се сърди, но трябва да знаете, че това означава ежедневно прехвърляне и подреждане на линкове. Hug Помислете добре, ще имате ли време и сили (Ерика, това се отнася най-вече за вас модераторите Peace) Освен това, не съм сигурна дали има смисъл да се категоризират вече пуснати рецепти (може би само най-обичаните и търсени, както предложи някой), но направо може да се започне от сега с новите. иначе наистина има нужда от подредба - така е доста объркано, а и търсачката не винаги помага.  Успех!  bouquet

ПС. Използвам да попитам теб, Лео и Морена, имате ли нещо против да пуснем библиотека към темата за тортите(за да избегнем дългият първи пост)? Тя е почти готова, но ще се попълва регулярно (затова моля да не я заключвате Praynig)!

Лека вечер!

Последна редакция: пт, 29 авг 2008, 00:40 от natalyna

# 43
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
Не знам.
Ти какво предлагаш?

 И аз не знам ConfusedМоже би трябва да се премахне готварската книга в този й вид.Като я отворя и затърся рецепта, милионите редове ми се размазват в едно.С мишката отбелязвам на кой ред съм и се моля да не кихна, защото ръката ми се размества и хайде пак 20 мин. за търсенето на една рецепта Simple Smile

  Може би трябва да се създаде подфорум като този за любимите рецепти и да се озаглаяви "Рецептите на бг-мамма".Там да се разделени на предястия, основни и т.н.

  Нека си дадат и останалите предложенията.

 От диалога на Лео и Блонди разбрах, че трябва да си купя тефтерче и химикалка, да пиша и бриша и така Simple Smile

# 44
  • Мнения: 7 474

ПС. Използвам да попитам теб, Лео и Морена, имате ли нещо против да пуснем библиотека към темата за тортите(за да избегнем дългият първи пост)? Тя е почти готова, но ще се попълва регулярно (затова моля да не я заключвате Praynig)!


Hug Няма проблем, пускайте Peace

Общи условия

Активация на акаунт