как точно правите попара?

  • 2 929
  • 40
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 363
Интересуваме какъв чай ползвате/казаха ми на хип.но кой то4но?\Слагате ли захар?Какъв  сухар ползвате -на хип или може и обикновен?И по колко 4ай слагате?Благодаря!

# 1
  • Стара Загора
  • Мнения: 6 391
попарата я правя с вода-чай не ползвам....Захар не слагам и я правя с обикновени сухари,а от 1г със хляб

# 2
  • Мнения: 492
Сухари ползвам най-обикновени. Захар слагам съвсем малко в чая, който е билков.

# 3
  • Мнения: 184
ами и аз почнах да правя на Катя попара сега.но и слагам по 180-200гр.вода и 2 сухара.сиренце по около 2 бучки -колкото тези захарните.масълце по 1 бучка.а захар не слагам.правя я без чай.но мисля да почна да редувам-един ден със захар и чай;един без.чаят е хубав всякакъв,но мисля,че от шипки или лайка е най-добре!но ако правиш от шипки-задължително сложи и захар,защото ина4е ще запече!
чувала съм всякакви вриянти на попарата,но аз я правя по-гъста-дори и с 2 и полувина сухара по някога,защото я пасирам на робота и става много рядка.нямам избор да я пасирам само с лъжи4ката,защото се дави от големите парчета!
и последно се сетих-хубаво е като залееш с горещата вода да похлупиш с 4инийка,ако я правиш с чай!  chef

# 4
  • Мнения: 2 131
Попарата я правя с вода. Захар досега съм слагала 2-3 пъти само. Използвам от обикновените сухари, не на Хип. Слагам масло и сирене. Водата - на око, гледам попарата да стане по-гъста, а да не е много водниста.

# 5
  • Мнения: 2 908
Правя я с домашен липов цвят и домашни шипки.Не съм я правила с вода,не ми се вижда вкусно,нито виждам полезният смисъл въобще от попарата.Слагам сухар(2 сухара),обикновен,сирене,масло и малко мед,никога захар.Но меда го слагам след 1г,преди това без мед.Накрая изтисквам и малко лимон.

# 6
  • някъде там
  • Мнения: 1 698
шипков чай, малко кафява захар, масло, бучка изкиснато сирене и 2 сухара  Peace

# 7
  • Мнения: 116
Аз я правя с вода на око, от скоро с 4 сухара /Goldies/, масло и сирене. Захар не слагам, с чай не съм правила /незнам с какъв е подходящо/. Като залея с врялата вода захлюпвам с чиния да се задуши и след малко ..  feeding

# 8
  • Мнения: 9 973
шипков чай, малко кафява захар, масло, бучка изкиснато сирене и 2 сухара  Peace
и аз точно така правя Peace

# 9
  • Мнения: 2 172
Най-обикновена попара като за големи  Mr. Green
Меката част на филия и половина,натрошена на ситно.
Сирене-повечко.
Пудра захар-малко.
Парче масло.
Гореща вода или мляко.

# 10
  • Мнения: 50
Аз вместо чай слагам ябълков сок на Хип и малко вода.Става много вкусна.
Захар не слагам, защото сокът е сладък.

# 11
  • Мнения: 17
Слагам 3 сухара(Голдис,Елит), малко масло, сирене колкото кибритена кутия-обезсолено,1/4 чаена лъжичка захар и вода на око да стане гъста, за да не се мажем. До 8 месеца я пасирах, вече не. Чай никога не съм слагала.

# 12
  • Мнения: 4 020
Правя я като Гера-гера, но вместо захар, слагам една лъжичка от чая на Блевит - копър и лайка (на гранулки), останал ми е от първите месеци. Иначе бих пробвала с домашен липов чай, сигурно на бебка ще й хареса, макар че по мой вкус попара и чай от каквото и да било би било странна комбинация.

# 13
  • Мнения: 1 745
Аз пък я правя с АМ,щото с чай мойта мишка не я иска. Wink
4 сухара-редувам пълнозърнести и обикновени
малко кафява захар
сиренце
130-140 мл. вода
2 мерителни лъжички АМ
 Peace

# 14
  • Мнения: 167
две сухарчета, половин лъжичка кафява захар, сиренце, колкото половин кибритена кутийка и малко масълце. Ядем я с вода, липов или чай лайка.

# 15
  • Мнения: 2 960
Както и да я правя не я харесва.
Правила съм с 3 сухарчета ,изкиснато сиренце,кафява захар/или с липов чай или с АМ/.Хапва малко и се мръщи-явно не е почитател на тази попарааааааааааа ooooh!

# 16
  • Мнения: 2 908
Хм,аз пък от съвсем малка ми правят попарата с чай,никога не съм яла попара от вода-явно е въпрос на разбиране от хората. Rolling EyesДори с АМ или с мляко е по-добре според мен от вода.Ама това пак повтарям е явно заради начина на живот на хората-аз от съвсем малка знам,че така се прави,пък и липовият и шипковият чай са къде,къде по-полезни.

# 17
  • Мнения: 4 447
1-2 или 3 сухара. Масло. Сиренце. Кафява захар.
Всичко това се залива с горещ чай от липа, лайка,
шипка, плодов.... За по-големи деца може да се
добавят и натрошени ядки. Понякога замествам
сиренето с кашкавалче. Слагам понякога и яйчице.
Жълтък или с половин белтък.   chef

# 18
  • Мнения: 1 586
Попарата правя с вода, 2-3 сухара,обикновенни, масло и сирене!Става супер"парка" както казва синът ми......... Joy Захар никога не съм слагала и не виждам никъкав смисъл да се слага!

# 19
  • Мнения: 8 242
Попара дадох сефте преди месец  Crazy
Правя я с прясно мляко, хляб, масло и сирене.. И понякога добавям малка лъжичка мед Simple Smile

Това хляб с вода нещо не ми се вижда нужно да се дава  newsm78 Да не говорим на БЕБЕТА на 6-7 месеца..

Ама всеки си решава как да си храни детето  Peace

# 20
  • Мнения: 31 198
Когато давам, а това е рядко, я правя с шипков чай, обикновени сухари и слагам захар, масло и обезсолено сирене. Правила съм и с АМ. С вода не ми се струва нито полезно, нито вкусно. Става и с чайчетата на Хип.

# 21
  • Мнения: 4 447
Не ми е минавало през акъла да направя попара само с вода...  ooooh!

А ако се прави с мляко попарата, тогава не й се слага сирене, а захарчица, мед...  Sunglasses

# 22
  • Мнения: 781
Сухар, вода, сирене и масло.
Другото за мен вече не е попара Peace

# 23
  • Мнения: 4 447
Сухар, вода, сирене и масло.
Другото за мен вече не е попара Peace

А какво е? Манджа ли?  hahaha


Т'ва без чай и захар ми стои като
храна за селското куче на двора.
Прощавайте.

# 24
  • Пловдив
  • Мнения: 2 388
Сухари ползвам на Голдис.Правя я без захар и с вода.С чай не му харесва.

# 25
  • Мнения: 781
Сухар, вода, сирене и масло.
Другото за мен вече не е попара Peace

А какво е? Манджа ли?  hahaha


Т'ва без чай и захар ми стои като
храна за селското куче на двора.
Прощавайте.
Чая си е чай, попарата си е попара.
Моля без ирония, не си спомням да съм те иронизирала, че слагаш захар и чай...

# 26
  • София
  • Мнения: 3 249
Хляб, сирене (повечко), масло, чай - шипка с 1 чаена лъжица мед. Купих чай на Хип (шипка и малина май беше), мирише ми ужасно силно, доста сладък е, докарва един неестесвено розов цвят  Sick , предложих веднъж и не повторих. И на мен не ми харесва.

За протокола - попара детето ми прояде след едногодишна възраст, преди това съм предлагала 1-2 пъти със захар, но отказите бяха повече от категорични.

Последна редакция: пт, 29 авг 2008, 15:37 от Ним

# 27
  • Мнения: 4 447
Аз по принцип попара давам еядко, защото не е кой знае колко
питателна и хранителна тази смес. Еле пък без чай и захар  Whistling

На детето си дадох попара след 8-ми месец Peace

# 28
  • София
  • Мнения: 4 588
Сухар, вода, сирене и масло.
Другото за мен вече не е попара Peace

И аз така я правя, а и винаги съм я яла така като дете. Явно съм "селско куче на двора". Grinning
Имам смътни спомени, че веднъж ми я направиха с чай и  щях да повърна. А и комбинацията "захар-сирене" ми се вижда повече от ужасна, но въпрос на вкус. Peace

Последна редакция: сб, 30 авг 2008, 00:26 от passion

# 29
  • Мнения: 89
1. три черни сухара Елит
2. три мерителни лъжички от АМ фини овесени ядки /накиснати за 10 мин. във вода и заврени в микровълновата/
3. през ден по един жълтък /в пюрето не го яде/
4. изкиснато сирене - колкото кибрет
5. масло - колкото бучка захар
6. чай - шипка или липа

# 30
  • СВИЩОВ
  • Мнения: 556
Правя я с шипков,липов  чай, обикновени сухари и слагам захар, масло и обезсолено сирене. Правила съм и с АМ в началото, но синът ми  не я одобри.Лятото я правих и с водичка.  Става и с чайчетата на Хип, но те са сладки и съответно не трябва да се слага захар.

# 31
и аз съм селско куче на двора и съм яла и ям попара от хляб, сирене, масло и вода. Чая го пия без захар, от чаша...така бих предложила попара и на бебка.

Засега обаче АМ, сухар или черен хляб.

# 32
  • Мнения: 569
   Сухар,сирене , масло , вода , 2 м.л. АМ-когато не  си допие млякото рано сутрин.
   Но повече я харесва само с вода(без АМ)

# 33
  • Мнения: 213
Попара давам отскоро и то не много често. Иначе я правя с вода, а не с чай. Захар не слагам. Слагам сухарче, сиренце и масло.

# 34
  • от Луната
  • Мнения: 1 752
Попарата я правя с вода. Захар досега съм слагала 2-3 пъти само. Използвам от обикновените сухари, не на Хип. Слагам масло и сирене. Водата - на око, гледам попарата да стане по-гъста, а да не е много водниста.
Peace

# 35
  • Мнения: 142
Аз я правя по стандартния начин както мамите по-горе но слагам и една бисквитка вътре- става много по-хубава  Peace

# 36
  • Мнения: 1 420
Попарата я правя със сухари, гореща вода, обезсолено сирене и малко масло. Захар не даваме на малката  Naughty чай на Хип за пиене сме ползвали няколко пъти, но ми изглежда много изкуствен, а и малката не го хареса.

# 37
  • София
  • Мнения: 3 271
Слагам от гръцките сухари, сирене, малко кр.масло, захар и заливам или с обикновен билков чай или само с вода.

# 38
  • Мнения: 112
Сухари (голдис,елит), обезсолено сирене, краве масло, и гореща вода толкова ,че да се покрият натрошените сухари. оставям 2-3 минути докато сухарите попият водата, понякога добавям 1 лъжичка АМ или пък заменям сиренето с извара ако нямам обезсолено сирене.

# 39
  • Мнения: 35
наясно съм вече как се прави попарата,но ми е много любопитно как правите попарата да е без парченца.пасирате ли я?защото ние сме вече на 6 месеца и мисля да въведа попара за закуска,но ако не е като пюре няма и да я близне бебка.

# 40
  • Мнения: 1 586
Първият път като дадох попара,реших да я пасирам.........страшна гадост стана...... Sick Хриси категорично отказа да я яде,и от тогава просто я разбърквам добре ,става пак като каша но е с по едри парченца.Но аз я въведох по-късно май около 8 месец..... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт