Какъв грах използвате?

  • 12 978
  • 94
  •   1
Отговори
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 340
Вчера за първи път купих пакет сух грах. Днес ще го сготвя и ми е интересно какво ще се получи.
Обикновено купувам само замразен грах. Но напоследък се сварява все по- трудно и по- трудно. Мъжът ми не харесва вкуса на стерилизирания  Crazy, а на пресен никога не съм попадала  Thinking
Вие какъв грах изпозвате най- често?

# 1
  • Мнения: 261
замразен

# 2
  • Варна
  • Мнения: 1 576
Бондуеле консерва.

# 3
# 4
  • Berlin
  • Мнения: 11 263
замразен или консерва.. но много рядко ползвам грах.

# 5
  • Мнения: 340
И аз използвам замразен в пакет,повече ми харесва от консервирания,някакси по-свеж и зелен ми е...а как изглежда сухия грах?Коя фирма го предлага Rolling Eyes

# 6
  • Мнения: 72
Досега не съм ползвала сух. Ползвам само замразен

# 7
  • Мнения: 25 636
Замразен. Купувам такъв, какъвто има в магазините край нас, досега никога не съм попадала на лошо качество. Даже почти не го варя, само го попарвам във врялата вода, за да се размрази.
Сух грах съм ползвала преди години, преди да пуснат замразен по магазините. Не ми хареса, а и трябваше да се вари дълго. Този в консервите пък понякога има лош дъх.
На замразения това му е хубавото, че може да се ползва само част от пакета, а другата да се върне във фризера. А и се приготвя бързо, за разлика от сухия.
Пресен може да се купи на пазара в началото на лятото. Бланшира се и се замразява.

# 8
  • София
  • Мнения: 5 074
Използвам консервиран грах, но само на Леда или Сторко.
Никога досега не съм попадала на лошо качество.

# 9
  • Мнения: 1 283
Най -добрия вариант. Използвам и замразения на Бондуеле.

# 10
  • София
  • Мнения: 12 554
Използвам консервиран грах, но само на Леда или Сторко.
Никога досега не съм попадала на лошо качество.

Същото и аз правя. Даже точно преди час минах през магазина и купих по една кутия и от двете марки, че като се прибера от работа довечера да сготвя.  Mr. Green

# 11
  • Мнения: 3 459
Замразен  Peace

# 12
  • Мнения: 108
БРАВО и аз така, по-вкусен ми е!

# 13
  • Мнения: 143
Използвам стерилизиран грах.Не знам защо съм останала с убеждението,че по бързо увира.

# 14
  • софия
  • Мнения: 2 140
Винаги стерилизиран.Най-често на BONDUELLE в консерва.

# 15
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 340
Е, това беше първият и последен път, когато готвя сух грах  Stop

# 16
  • Мнения: 25 636
Е, това беше първият и последен път, когато готвя сух грах  Stop

Колко време го вари?  Laughing

# 17
  • Мнения: 1 523
И аз бях купувала сух грах, накисвах го от предната нощ във вода като боб.Обаче като се свари,отгоре плуваха само люспите,голямо чистене падна  ooooh!.От тогава купувам замразен (предимно),рядко   консерва.

# 18
  • варна
  • Мнения: 1 830
И аз Peace

# 19
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Ползвала съм и замразен и в консерва, но замразения го  предпочитам  Peace

# 20
  • София
  • Мнения: 4 253
Замразен BONDUELLE   

# 21
  • Мнения: 5 001
И замразен купувам( Виталино,Бондюел) и консервиран в кутии(Сторко).
Много съм доволна.

# 22
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Когато е сезонът готвя пресен, иначе си го замразявам във фризера и от там действам. Да са живи и здрави родните, които отглеждат грах и ни дават  Blush

# 23
  • София
  • Мнения: 3 679
Или замразен или стерилизиран, сух никога не съм ползвала.

# 24
  • Мнения: 3 621
Замразен използвам, и да ти кажа честно аз нямам наблюдения да се вари по-трудно , истината е, че пресния грах става най-вкусен , обаче много трудно се намира по пазарите

# 25
  • Мнения: 27 524
Е, да беше дала повече от една функция и възможност за промяна на гласа  Crossing Arms
Исках да гласувам със сух и пресен и метнах само пресен - няма по-вкусно нещо, но  Naughty да не е презрял, тогава тропа из тенджерата след сваряване като стъклени топченца  Close  Но най-често взимам сух, става супер  Peace Стерилизиран ползвам само за салати  Simple Smile, замразен рядко.

# 26
  • Мнения: 3 641
Най-често купувам стерилизиран. Замразения ми е много твърд Rolling Eyes

# 27
# 28
  • София
  • Мнения: 7 041
Замразен на Бондуел.

# 29
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 340
Е, да беше дала повече от една функция и възможност за промяна на гласа  Crossing Arms

 smile3534

# 30
  • Мнения: 320
Винаги замразен  Peace

# 31
  • Мнения: 27 524

Не размятай лиги. Искам да гласувам със сух пък  Crossing Arms

# 32
  • София
  • Мнения: 7 097
Само консервиран - обикновено на Сторко. Харесвам го, много е крехък  Simple Smile

# 33
  • Мнения: 50
Само консерва-на Сторко.Винаги съм мислела, че замразения ще се свари по-бавно.Но след като прочетох някои отговори, ще опитам и замразен.

# 34
  • Мнения: 14
Използвам консервиран грах, но само на Леда или Сторко.
Никога досега не съм попадала на лошо качество.


И аз съм с две ръце за Сторко.

# 35
  • Мнения: 2 122
вземам стерилизиран, от Била- Клевър /всъщност си е Бондюел, но Била им плаща опаковката и е доста по-евтин, а качеството е същото/

# 36
  • Мнения: 3 453
Консервите на Сторко Peace

# 37
  • Мнения: 2 803
Когато е за руска салата - замразен. За готвене - стерилизиран. Peace

# 38
  • София
  • Мнения: 194
Само консерва-на Сторко.Винаги съм мислела, че замразения ще се свари по-бавно.Но след като прочетох някои отговори, ще опитам и замразен.
Абсолютно подкрепям  Peace само СТОРКО купувам и нямам оплаквания

# 39
  • Мнения: 71
и аз ползвам само тази марка Peace

# 40
  • Пловдив
  • Мнения: 2 163
Гласувах за стерилизиран.Доволна съм от Сторко  Peace

# 41
  • София
  • Мнения: 607
Стирилизиран, в метални кутии.

# 42
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Стерилизиран  Peace

# 43
  • Мнения: 1 494
Замразен. Но си купих пакет сух, че ми е любопитно да опитам. Ако някой има опит...

# 44
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Преди само замразен, но откак попаднах на консервирания на АРО само такъв вземам. Разкошен е и на добра цена  Peace

# 45
  • София
  • Мнения: 193
Замразен или консерва ,но замразения е по-хубав . Консерва гледам да си имам и понякога ,когато няма какво да готвя го правя набързо Peace Сухия трудно увира не бих взела втори път Simple Smile

# 46
  • Мнения: 1 494
Ами за сухия- нали пише да се накисне предварително. И аз така си мислех, ама да пробвам... Whistling

# 47
  • Мнения: 295
стерилизиран когато няма замразен.

# 48
  • Мнения: 5 001
Ами за сухия- нали пише да се накисне предварително. И аз така си мислех, ама да пробвам... Whistling
Аз съм опитвала със сух,ама хич не ми хареса вкуса....Защото стерилизирания и замразения грах се правят от пресен грах...в смисъл млад,зелен грах,а сушения е от стар грах...т.е. както боба прави най-накрая сухи шушулки и вътре са бобчетата,така и граха...Е,не ми хареса....Аз съм си свикнала с вкуса на млад грах...Независимо дали е стерилизиран или замразен.

# 49
# 50
  • Мнения: 402
Замразен, за предпочитане по-дребен, по-вкусен ми е.

# 51
  • София
  • Мнения: 152
Консерва най-често  chef

# 52
  • Мнения: 2 111
Замразен Peace
Сух и пресен не съм използвала досега,а от стерилизирания се отказах след като 2-3 пъти попаднах на такъв,който и след 2 часа готвене пак беше твърд.

# 53
  • Мнения: 4 292
Предимно замразен, но напоследък и на мен ми се струва доста твърдичък. Понякога купувам консерва, а преди няколко дена пробвах и някакъв от буркан - много скашкан ми се стори. Сух съм вземала само веднъж и изобщо не мисля да повтарям.
На пресен не съм попадала до сега.

# 54
  • София
  • Мнения: 7 005
Харесваме само от консерва, най-често взимам Бондюел или един унгарски Деко/ има го в Била/ Peace

# 55
  • Мнения: 2 774
Замразен  Peace
Много рядко консерва.

# 56
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Замразен и по-рядко консерва. Сух грах варих веднъж, ама нещо не ме грабна, нито с вкус, нито с време за приготвяне.

# 57
  • София
  • Мнения: 1 176
Предпочитам от консерва, когато няма купувам замразен.

# 58
  • Мнения: 781
Замразен грах готвя винаги. За да се готви бързо и да е свеж, е нужно да е млад. Попрезрее ли вече по-трудно се вари. А може да има и различни сортове. От сух грах си правя кълнове понякога.

# 59
  • Мнения: 1 021
Предпочитам замразен Bonduelle!

# 60
  • Мнения: 236
Замразен

# 61
  • Бургас
  • Мнения: 260
замразен, не ми харесва консервата

# 62
  • Мнения: 1 925
Замразен на Бондюел  Peace

# 63
  • София
  • Мнения: 276
Използвам консервиран грах, но само на Леда или Сторко.
Никога досега не съм попадала на лошо качество.

 Peace Peace Peace

# 64
  • Мнения: 929
Замразен при всички положения. Сухия не ми допада както и консервирания, а пресен не съм ползвала.

# 65
замръзен на бондюел

# 66
  • На село
  • Мнения: 873
Замразен купувам за готвене, а руска салата правя с консерва - и в двата случая Бондюел.

Тук прочетох, че правите салати със замразен - варите ли го предварително или е мекичък (никога не съм опитвала замразения грах преди да го сготвя и сега се зачудих  Rolling Eyes)?

# 67
  • Мнения: 1 558
Само замразен.
А за салати - завирам водичка, сипвам замразения грах и изключвам котлона.
След десетина минути го ползвам.

# 68
  • Мнения: 364
Консерва на Сторко   newsm10

# 69
  • Мнения: 107
Само замразен. Има доста по свеж цвят от консервирания.

# 70
  • София
  • Мнения: 3 271
Стерилизиран.

# 71
  • Мнения: 304
замръзен Peace

# 72
  • Разград
  • Мнения: 518
Стерилизиран  Peace

# 73
  • Мнения: 2 587
В повечето случай стерилизиран,но понякога и замразен ако е в микс от зеленчуци.

# 74
  • София
  • Мнения: 4 588
Допреди използвах само замразен, но последният, който купих, изобщо не можа да се свари. Скъсах си нервите с него и накрая го изхвърлих. Close
Вече не смея да взема замразен и ползвам стерилизиран. Не обръщам особено внимание на марката. Засега не съм имала проблем.

# 75
  • Мнения: 1 432
Замразен

# 76
  • Мнения: 93
Преди известно време направих грешката да купя 10-на пакета в чувалче сух грах, понеже беше на промоция в един супермаркет. Честно казано не беше лош, но трябваше предварително предната нощ да го накисвам във вода, защото директно ако го варя просто няма мърдане. Е, съвсем скоро свърших и последния пакет и следващият път ще се замисля когато купувам.  ooooh!

# 77
  • Мнения: 11
Аз използвам домашно приготвени консерви.Отглеждаме го в с.Д.Дял

# 78
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 340
... трябваше предварително предната нощ да го накисвам във вода, защото директно ако го варя просто няма мърдане.

Явно така ще процедирам и аз с останалия ми сух грах  Peace

# 79
  • плевен
  • Мнения: 1 249
Най-често ползвам стерилизиран на "Сторко". Много съм доволна.

# 80
  • Мнения: 1 951
Ползвам грах рядко. За руска салата най-често, тогава взимам консерва на Сторко. За готвене замразен.

# 81
  • Мнения: 503
Само не купувайте замразените продукти "Дея".Граха няма сваряване. Naughty

# 82
  • Мнения: 216
Стерилизиран  Peace

# 83
  • Мнения: 1 259
Стерелизиран...
Замръзен веднъж взех... ми не ми хареса и не повторих.

# 84
  • София
  • Мнения: 8 120
Предпочитам домашния, но сега съм далече от майка ми и баща ми няма как да ям такъв. Купувахме си в буркани, но той е от фуражния, с големите зърна, ужасен е. Сега намерих във Фантастико някакъв немски, по-скъп е от нашия, но си заслужава, защото си е истински грах.

# 85
  • Мнения: 4 406
аз напоследък не попадам на добър грах, уж същата марка замразен грах вземам, но няма увиране!
стерилизирания по- бързо ли се готви?

# 86
  • София
  • Мнения: 8 120
Ами този немския който, купих последно е почти готов за ядене, около 5 мин. вря и яденето беше готово и беше много вкусен. Аз понеже много обичам грах се бях отчаяла, че ще намеря хубав. Пак ще се повторя, но този фуражния, може и цял ден да ври и пак да е като топчета.

# 87
  • Мнения: 1 572
и аз замразен купувам , и гледам да не е български ако може

# 88
  • Мнения: 2 922
Само Замразен Бондюел или консерва на Леда  Peace

# 89
  • Мнения: 50
Замразен или консерва, в зависимост от това за какво ще го ползвам.

# 90
  • Мнения: 247
Консерва

# 91
  • Мнения: 532
Консервиран

# 92
  • Мнения: 27
АЗ ПОЛЗВАМ САМО СУХ КАТО ГО ИЗЧИСТЯ НАТОПВАМ ГО В ВОДА ДА ПРЕСТОИ НЯКОЛКО ЧАСА И ГО ВАРЯ ЗАЩОТО ЗАМ РАЗЕНИЯ НЕ МОЖЕ ДАСЕ СВАРИ ТО Е ФУРАЖЕН  РАБОТИЛАСЪМ В КОНСЕРВЕН ЦЕХ КАТО ДОМАКИН И ОТ ТАМ ЗНАМ

# 93
  • Мнения: 309
замразен или консерва.. но много рядко ползвам грах.

# 94
  • Мнения: 679
Доскоро вземах само замразен, последните два пъти вземам консерва, не буркан, консерва! Много бързо увира и е много вкусен  Peace

Общи условия

Активация на акаунт