Бутер тесто - идеи......

  • 12 967
  • 25
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 11 607

Много обичаме бутер тесто.....Правя от него банички със сирене, кашкавал, кремвирши, правила съм и плънки с пилешко+гъби, сладко......

Ще ми се да съберем на едно място всички рецепти с бутер тесто.

Преди време в чата Мамица бе споделила за пица с бутер тесто и знам,че имаше успех тази рецепта.

Имаше и по магазините едни Наполеонки - бутер тесто с бял крем, много ми харесваха, но как ли се правят?

Чакам вашите рецепти!

# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Имаше и по магазините едни Наполеонки - бутер тесто с бял крем, много ми харесваха, но как ли се правят?

пусни на търсачката Торта Наполеон  Wink

рядко ползва бутер тесто и обикновено правя Наполеона Peace

# 2
  • София
  • Мнения: 604
аз откакто видях на Лео охлювчетата от бутер тесто, само тях правя-много лесно, бързо, вкусно Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=96609.msg1688938#msg1688938

# 3
  • Мнения: 4 496
Аз черпя идеи от тук! Благодаря на момичетата, списващи в "Гответе с мен!"  bouquet

ДЗАК! Hug

# 4
  • Мнения: 22 867
Още една идейка, не е нова, показвала съм вече Свинските муцунки за дечица, но понеже се ползват с голям успех не само сред детската аудитория, припомням ги.

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 00:27 от labrex

# 5
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Ето и моето предложение за пай с пилешко месо

# 6
  • Мнения: 804
Аз например режа бутер тестото на квадратчета и слагам посредата различни неща: парче домат с чубрица и сирене, кашкавал с шумка и гъби, кисели краставички, колбас, кашкавал и др.  Завръщам крайчетата нагоре, така че да стоят отворени и пека. Стават като мини сандвичи или хапки, подходящи за предястие, интересни за децата Hug

# 7
  • Мнения: 3 251
Наскоро правих по рецепта от бутер тесто  "Белла" - някакви карамелки с крем -станаха много вкусни.
По оригинална рецепта бяха наречени "Карамелки" или нещо подобно, но съм я затрила някъде.
Бутертестото се нарязва на малки квадрати, във всеки от тях поставяме по 1л. сладко-аз използвах смокиново. Прегъват се квадратите за да се залепят, като леко се притискат краищата и образуват правоъгълници. Намзват се с разбит жълтък, поръсват се със захар на кристали и се пекат. В тавичка сипваме 5-6 с. л. захар и я карамелизираме, нареждаме изпечените  карамелки и между тях пускаме 1-2 л. стафиди и заливаме с 500 мл. прясно мляко с разбити в него 3 яйца и  по желание ванилия. Пече се на водна баня и ниска Т*, докато стегне като крем "Карамел".
А ето една стара тема в която споделяхме кой каква рецепта има от и с  бутер тесто: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=84422.msg1455071;topicseen#msg1455071

# 8
  • Мнения: 1 283
Ето и няколко идеи от мен. Има още, но не съм снимала. Нека малко да захладнее, че в тея жеги не се яде Wink

http://picbg.net/pic.php?u=18131gw46D&i=131859
http://picbg.net/pic.php?u=18131gw46D&i=131860

# 9
  • Мнения: 2 241
Ето от мен една идея за цял лист тесто, само се навиват краищата, намазват се с яйце, слага се в тавата, а вътре се слага пълнеж според наличните продукти. Тук гледам съм сложила зелен лук и домати, а отдолу май имаше шунка, ако добре си спомням. От изрезки и решетка даже съм направила. Grinning


# 10
  • Мнения: 11 607
Ето и няколко идеи от мен. Има още, но не съм снимала. Нека малко да захладнее, че в тея жеги не се яде Wink

http://picbg.net/pic.php?u=18131gw46D&i=131859
http://picbg.net/pic.php?u=18131gw46D&i=131860

Може ли обяснение за това как точно правиш бутерката като медал?

# 11
  • Мнения: 2 241
pepika сигурно вече спи, но аз междувременно мисля, че мога да помогна, като че ли са по модела на ЧервеноВинце:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=272542.msg6714449#msg6714449

# 12
  • Мнения: 2 018
Моята рецепта, май е най-мързеливата  Laughing
Слагам един лист най-отдолу в тавата. После яйце и сирене. Отгоре отново един лист, намазан с яйце. Нарязвям на ромбчета или правоъгълничета с помоща на един нож за пица /има формата на диск, който се върти/ и пека.   Peace

# 13
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ето моите Бутерки с кашкавал

# 14
  • Мнения: 3 268
Флан с домати
В тава като за баница разстиламе бутертестото.Изрязваме излишъка.Изрязваме още ленти с ширина от около 1.5 см и слагаме по ръба на кръга,който се е получил в тавата,като рамка да се получи.Надупчваме с вилица навсякъде.Правя сос бешамел с прясно мляко и масло.Като е готов,настъргвам кашкавал около 250гр. и слагам в бешамела.Подправям със суха целина.Върху тестото в тавата нареждам пушена шунка или друг пушен колбас.Може и без колбас.Изсипвам от горе бешамела и най-отгоре нареждам домати на кръгчета.Тук там слагам маслини.Пека в загрята фурна да готовност.Супер е!

# 15
  • Мнения: 800
темата за бутер тестото ме подсети, че отдавна не съм правила тригуни  Simple Smile 

# 16
  • Мнения: 4 496
По каква рецепта ги правиш?  bouquet

# 17
  • Мнения: 800
без рецепта  Simple Smile  режа бутер естото на квадратчета, прехлупвам да стане триъгълно, може парченца орех или др. ядка да се сложи, или малко захар, аз обаче не слагам; пече се по указанията за бутертесто. Като изстинат, се поливат с обикновен захарен сироп-  вода и захар в съотношение 1:1 + ванилия  Peace Сиропа да е горещ, а тригунките да са съвсем студени, иначе се разкшкват

Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 19:31 от Шилан & Шиар

# 18
  • Мнения: 3 621
без рецепта  Simple Smile  режа бутер естото на квадратчета, прехлупвам да стане триъгълно, може парченца орех или др. ядка да се сложи, или малко захар, аз обаче не слагам; пече се по указанията за бутертесто. Като изстинат, се поливат с обикновен захарен сироп-  вода и захар в съотношение 1:1 + ванилия  Peace Сиропа да е горещ, а тригунките да са съвсем студени, иначе се разкшкват
и аз така ги правя, а понякога преди да ги прегъна, вътре слагам по-малко кокосови стърготини, придават страхотен вкус

# 19
  • Мнения: 800
изобщо не съм се сещала за кокос  Embarassed  ама вече ще знам , мерси  bowuu

# 20
  • Мнения: 4 496
Благодаря за отговорите! Hug Hug

# 21
  • Мнения: 1 283
Ето и няколко идеи от мен. Има още, но не съм снимала. Нека малко да захладнее, че в тея жеги не се яде Wink

http://picbg.net/pic.php?u=18131gw46D&i=131859
http://picbg.net/pic.php?u=18131gw46D&i=131860

Може ли обяснение за това как точно правиш бутерката като медал?

Извинявай за късния отговор, но сега влизам във форума.
Правиш квадрат, сгъваш го на триъгълник. Двете малки страни на триъгълника ги режеш до върха, без да го сряздваш до края. Двете лентички, които се получават, ги огъваш и в средата слагаш парченцето кренвирш. Ако правя скоро ще го снимам стъпка по стъпка Peace

# 22
  • Мнения: 226
Включвам се в темичката с една рецепта, на моя приятелка, на която благодаря за всички хубави рецепти, които ми е дала Hug:

Кайма в писма:
 
Тестото се реже на квадрати. Плънката е със сурова кайма, омесена с лук, нарязан на много ситно и черен пипер. Плънката слагам с помощта на чаена лъжичка в средата на квадратчето. Четирите връхчета се събират в горната част и се прищипват, а ръбчета се прищипват едно с друго така, че пакетчето да се затвори отвсякъде. Защипват се пръсти добре, че като се пече, се отварят. Дано съм го обяснила добре. Получава се като затворен плик. Отгоре се маже с жълтък и се поръсва със зрънца  ким. Пекат се да получат златист цвят. Ако "пликчето" не е затворено добре, след изпичането може да извадите отворени писмата  Laughing
Дано да харесат и на вас  Hug

# 23
  • Sofia
  • Мнения: 4 025
Аз правя много вкусни бутерки с шипков мармалад - нищо сложно, тестото нарязвате в форма, подходяща за плънката, слагате сладкото, завивате и печете.

# 24
  • Мнения: 800
онзи ден правих бутер-пицата от пуснатия линк .  изяде се де, но класическите бутре-банички май повече ги харесваме

# 25
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
без рецепта  Simple Smile  режа бутер естото на квадратчета, прехлупвам да стане триъгълно, може парченца орех или др. ядка да се сложи, или малко захар, аз обаче не слагам; пече се по указанията за бутертесто. Като изстинат, се поливат с обикновен захарен сироп-  вода и захар в съотношение 1:1 + ванилия  Peace Сиропа да е горещ, а тригунките да са съвсем студени, иначе се разкшкват

Ето го моят вариант на подобно нещо http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=239969.msg5528780#msg5528780.

А сега и 2 плънки, които знам от Русия и често правя бутерки с тях.

Правя бутерки с плънка от варено яйце и зелен лук. Яйцето твърдо сварено ии нарязано на ситно, лука накълцан и задушен в масло. Съставките се смесват и се ползват като плънка.
Другото, което правя е бутрки с кайма. Запържвам 1 глава лук, после добавям 1 пак. кайма, чер. пипер и сол на вкус. Слагам малко мазнина да не станат бутерките после много мазни.

Общи условия

Активация на акаунт