Майонезени соленки

  • 2 582
  • 21
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • София
  • Мнения: 1 163
Предлагам ви моята  рецепта за соленки с майонеза, която измайсторих Hug


Продукти:
1 майонеза-млечна (125гр.)на Олинеза
150гр. сирене
1 каф. ч. газирана вода (~100мл.)
1 каф. л. амонячна сода
1/3 каф. л. сол
Брашно, колкото поеме

Начин на приготвяне:
В купа се натрошава  сиренето и се прибавя майонезата към него. Прибавят се газираната вода, амонячната сода, солта. Разбърква се добре, сместта трябва да „шупне”. Прибавя се брашното и се замесва тесто. Разстила се с точилка  и се изрязват лентички. Намазват  се с яйце и/или кашкавал и ким. В случая аз нямах яйце и бяха само с кашкавал и ким. Пека върху хартия за печене, на загрята фурна, на 180-200 °С, около 15мин. Стават много вкусни.

# 1
  • Мнения: 320
Изглеждат вкусни ще ги пробвам   bouquet

# 2
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
И аз си записах рецептата, ще ги направя , изглеждат ми лесни и вкусни, мерси   bouquet

# 3
  • Мнения: 315
и аз ще ги пробвам,вкусно звучат

# 4
  • Мнения: 1 804
Здравей, изглеждат невероятно вкусни!   bouquet
Моля те, кажи колко твърдо тесто!? newsm78

# 5
  • Мнения: 265
Определено  ще се пробвам . Благодаря   bouquet

# 6
ще пробвам, изглежда апетитно, акато количество как са  chef

# 7
  • София
  • Мнения: 2 164
Днес ще ги направя. МъжОт обича всичко с майонеза  Mr. Green

# 8
  • Мнения: 4 496
Нямам амонячна сода. Дали ще станат и с хлебна?
А мекички ли стават, или хрупкави?/Заради децата питам/. Blush

# 9
  • Мнения: 1 906
Изглеждат страшно апетитно и искам да ги направя, но тестото с каква гъстота трябва да бъде?

# 10
  • Мнения: 5 183
Ммммммммммм, изглеждат много апетитно.
Обожавам соленки.

# 11
  • Мнения: 187
Мммм.... колко апетитно изглеждат !!! Peace Лесни за приготвяне  със сигурност другата неделя ще ги пробвам Peace.

# 12
  • София
  • Мнения: 708
.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2008, 18:10 от addrianna

# 13
  • Мнения: 57
Сега направивих майонезените соленки даже ометох половината  Laughing.
Страхотни са,стават бързо и са много много вкусни.
Аз обаче сложих сода бикарбонат,защото нямах амонячна. Peace

# 14
  • Мнения: 1 906
Стават ли тежки, понеже напоследък мазното не ми понася  ooooh! ?

# 15
  • София
  • Мнения: 1 163
Не, не стават тежки, защото се слага една малка майонеза. Пробвала съм и с обикновена майонеза, но като че ли с млечната по-добре стават Thinking

Стават мекички, но зависи от дебелината, ако ги направите много тънки ще хрупкат.

Тестото трябва да стане такова, че да може да се разточи с точилка и да не лепне.

Правете ги с амонячна сода. Продават я във всеки хранителен магазин. Иначе се изменя рецептата, обикновената сода изисква да се угаси в кис. мляко, така тотално се изменя рецептата. Правила съм и варианти с обикновена сода и мляко, и да ви призная не ставаха толкова сполучливи, колкото тези. А и тази рецепта е идеална за такива като мене дето мразят привкуса на обикновената сода. Mr. Green

# 16
  • Мнения: 4 496

Стават мекички, но зависи от дебелината, ако ги направите много тънки ще хрупкат.


Правете ги с амонячна сода. Продават я във всеки хранителен магазин. Иначе се изменя рецептата, обикновената сода изисква да се угаси в кис. мляко, така тотално се изменя рецептата. Правила съм и варианти с обикновена сода и мляко, и да ви призная не ставаха толкова сполучливи, колкото тези. А и тази рецепта е идеална за такива като мене дето мразят привкуса на обикновената сода. Mr. Green

Благодаря за отговорите!  bouquet Ако, освен амонячна сода, в някой шкаф открия и малко свободно време, ще ги направя!   Mr. Green bouquet

# 17
  • София
  • Мнения: 2 164
В момента унищожаваме първата тава  Mr. Green
Не ми достигна брашното и не можах да разточа тесто, затова ги направих на кръгчета. Станаха малко неугледни, но затова пък вкусни  Blush

# 18
  • Мнения: 385
Току-що "наготвих" 2 тави, 1-та даже вече ометохме Laughing Само че добавих ленено семе и пшенични трици - стана мнооого вкусно, че и полезно. Рецептата е страхотна  Peace

# 19
  • Пловдив
  • Мнения: 87
Страхотни соленки. Вчера направих 2 дози и за днес имам нова поръчка от милото.
Благодаря за рецептата sillsav   bouquet

# 20
  • София
  • Мнения: 10 858
Записах си рецептата, тези дни ще ги направя и ще пиша отзиви.

# 21
  • Мнения: 929
Тъкмо се чудех утре какви соленки да правя - мерси за предложението!

Общи условия

Активация на акаунт