камби

  • 32 590
  • 25
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • в града на младостта
  • Мнения: 136
 Здравейте. Моля, дайте идеии за вкусна и трайна туршийка от червени камби. Приемам  рецепти всякакви- мариновани, печени..с мед изобщо за каквито се сетите..Благодаря   bouquet

# 1
  • Мнения: 320
Заповядай:
В буркани от компот се разтварят: 1 с.л. сол, 2 с.л. захар, оцет до ръба, 2 асперина и 6 с.л. олио. Камбите се нарязват и се попарват леко във вряла вода. Камбите топли се слагат и се тъпчат в бурканите, слага се чесън и магданоз, веднага се затварят и се обръщат. Не се изваряват. Това е, дано ви хареса Peace

# 2
  • Мнения: 165
Аз ще ти предложа една много лесна и любима в нашето семейство рецепта за камбички:

Печени камби във фурна

Килограм изпечени камби се побират в един компотен буркан.
Така че, в зависимост от броя на бурканите можеш да купиш точните килограми.

Почистените от семето камби се нареждат плътно една до друга в тава.

Във всяка една от тях се слага щипка сол, щипка захал, по една лъжица олио и оцет.

Пече се във загрята на 250 градуса фурна, докато се опекат. Без да прегаря ципата.
На дъното на компотения буркан стриваш два аспирина и тогава слагаш целите камбички,
както са още горещи и със маринатата. Затваряш с капачка и обръщаш обратно.

След един ден слагаш в мазата.

# 3
  • в града на младостта
  • Мнения: 136
Аз ще ти предложа една много лесна и любима в нашето семейство рецепта за камбички:

Печени камби във фурна

Килограм изпечени камби се побират в един компотен буркан.
Така че, в зависимост от броя на бурканите можеш да купиш точните килограми.

Почистените от семето камби се нареждат плътно една до друга в тава.

Във всяка една от тях се слага щипка сол, щипка захал, по една лъжица олио и оцет.

Пече се във загрята на 250 градуса фурна, докато се опекат. Без да прегаря ципата.
На дъното на компотения буркан стриваш два аспирина и тогава слагаш целите камбички,
както са още горещи и със маринатата. Затваряш с капачка и обръщаш обратно.

След един ден слагаш в мазата.

   Направих ги по тази рецепта. Благодаря  на упорито зайче за предложението   bouquet

# 4
  • Мнения: 2 018
Рецептата на упорито зайче е страхотна, препоръчвам с две ръце. Само ще добавя и склидка чесън във всяка камба.  Wink  
Понякога и само това съм хапвала с хляб. Голяма вкусотия е!  Hug

# 5
  • Мнения: 800
Майка ми прави страхотна туршия от пълнени камби, само че не знам пропорциите  Sad  камбите се пълнят с нарязан карфиол, морков, зеле и преседяват в марината-сол, захар, оцет и олио, но не знам в какво съотношение  newsm78

# 6
  • Мнения: 1 494
Майка ми прави страхотна туршия от пълнени камби, само че не знам пропорциите  Sad  камбите се пълнят с нарязан карфиол, морков, зеле и преседяват в марината-сол, захар, оцет и олио, но не знам в какво съотношение  newsm78

Аз я правих веднъж, обаче беше за първи път иии.........тази година ги изхвърлихме. Blush По книгата правих рецептата, но станаха страшно блудкави. Така, че ако не те затруднява, питай майка си за нейната рецепта. Praynig

Иначе ми хареса на alex_og97 рецептата. Ще я направя. Hug

# 7
  • Пловдив
  • Мнения: 2 163
Аз съм бременна и не мога да ям нищо консервирано с аспирин , а без рецептичка има ли  Embarassed

# 8
  • Мнения: 165
Здравейте момичета! Радвам се че ви хареса рецептата за печени камбички.
 Hug
Утре ще правя пълнените камбички със зеле и моркови.
Писала съм рецертата в другата тема.
Честно казано тази рецепта е на свекито,
но тя е страхотно вкусна. Камбичката е хрупкава.

# 9
  • Мнения: 2 018
Аз съм бременна и не мога да ям нищо консервирано с аспирин , а без рецептичка има ли  Embarassed

Аспирина се слага, за да не се развали туршията, докато И дойде времето през зимата. Ако ти се хапва нещо, направи си малка доза, за бърза консумация и я съхранявай в хладилника, в няколко буркана.  Peace

# 10
  • Мнения: 134
Рецептата я взех от майка ми тя прави страхотни мариновани камби. 5кг. камби - това са 3 3литрови буркана. Камбите се почистват и нарязват, напълват се в бурканите добавят се разни подправки целина, черен пипер, чесън и др. Приготвя се марината от:9 ч.ч. вода, 6ч.ч.оцет, 3ч.ч.захар и 18 л. морска сол. Маринатата се затопля за да се стопят захарта и солта. С топлата марината се заливат бурканите, запечатват се и се обръщат. На мен маринатата не ми достигна и доливах с вода изглежда чашата ми е била по малка.

# 11
  • Пловдив
  • Мнения: 2 163
Аз съм бременна и не мога да ям нищо консервирано с аспирин , а без рецептичка има ли  Embarassed

Аспирина се слага, за да не се развали туршията, докато И дойде времето през зимата. Ако ти се хапва нещо, направи си малка доза, за бърза консумация и я съхранявай в хладилника, в няколко буркана.  Peace



Да знам мила, че за това се слага аспирин и затова попитах има ли вариант да я консервирам без аспирин.Няма да мога да я съхраня и да я консумирам бързо, ще ми е по-удобно да отварям буркани  Sad Hug.Така че ако има някакъв начин.... Hug

# 12
  • France
  • Мнения: 726
Давам ви рецептата на свеки. Туршийката става страхотна, вече няколко години правя от нея.
5кг почистени камби се накисват в 10л вода и 1кг морска сол за 24ч.След изваждане се изцеждат и се слагат в буркани, които се заливат с марината от 1кг захар, 1л оцет., която трябва да кипне. Добавя се чесън, целина и магданоз по желание. Аз слагам повече чесън, защото става много вкусен. След като изстине, се счукват 15 аспирина и се добавят в бурканите.
Да ви е сладко.

# 13
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
Аз правя камбите почти като по рецептата на упорито зайче, но не слагам аспирин.И без аспирин на камбите нищо не им става.Пълня ги в сухи, затоплени върху печката буркани, веднага затварям и завивам обърнати в одеяло.А във всяка камба слагам 1ч.л. оцет, 1 ч.л. олио, 1 кафена лъжичка захар и непълна каф. лъжичка сол.И чесънче във всяка, но след като ги извадя от фурната.

# 14
  • Мнения: 2 018
Аз правя камбите почти като по рецептата на упорито зайче, но не слагам аспирин.И без аспирин на камбите нищо не им става.

E-e-e-e-e, браво!  Hug
Хайде rrhh, ти си   Peace

# 15
  • Пловдив
  • Мнения: 2 163
Аз правя камбите почти като по рецептата на упорито зайче, но не слагам аспирин.И без аспирин на камбите нищо не им става.Пълня ги в сухи, затоплени върху печката буркани, веднага затварям и завивам обърнати в одеяло.А във всяка камба слагам 1ч.л. оцет, 1 ч.л. олио, 1 кафена лъжичка захар и непълна каф. лъжичка сол.И чесънче във всяка, но след като ги извадя от фурната.



 Hug  bouquet Благодаря ти Сарина

Аз правя камбите почти като по рецептата на упорито зайче, но не слагам аспирин.И без аспирин на камбите нищо не им става.

E-e-e-e-e, браво!  Hug
Хайде rrhh, ти си   Peace

 Peace Joy Laughing Само да набавя продуктите и почвам Благодаря Бо  bouquet

# 16
  • Мнения: 13 191
Аз ще ти предложа една много лесна и любима в нашето семейство рецепта за камбички:

Печени камби във фурна

Килограм изпечени камби се побират в един компотен буркан.
Така че, в зависимост от броя на бурканите можеш да купиш точните килограми.

Почистените от семето камби се нареждат плътно една до друга в тава.

Във всяка една от тях се слага щипка сол, щипка захал, по една лъжица олио и оцет.

Пече се във загрята на 250 градуса фурна, докато се опекат. Без да прегаря ципата.
На дъното на компотения буркан стриваш два аспирина и тогава слагаш целите камбички,
както са още горещи и със маринатата. Затваряш с капачка и обръщаш обратно.

След един ден слагаш в мазата.


И аз правя подобни, като в камбите добавям и черен пипер, и скилидки чесън /след изпичането/. Не слагам аспирин, а ги заварявам. Стават супер гарнитура!

# 17
  • София
  • Мнения: 39 765
Аз също преди да сложа камби в буркан... ги пека на фурна. Стават.. хм... по-вкусни.
Може двете рецепти за камби да се комбинират.
Отдавна обаче не съм затваряла камби в буркан. Пека и прибирам във фризера.

# 18
  • на село
  • Мнения: 3 924
А някой да е пробвал с пиперки, дали ще стане да ги направя по този начин, че имам едни и се чудя как да ги зазимя  Simple Smile

# 19
  • София
  • Мнения: 39 765
Би трябвало и с пиперки да стане Simple Smile

# 20
  • Мнения: 2 018
А някой да е пробвал с пиперки, дали ще стане да ги направя по този начин, че имам едни и се чудя как да ги зазимя  Simple Smile

Сестрата на мъжа ми /каква ми се падаше  Crazy/ ги прави така. Много вкусни стават.

# 21
  • на село
  • Мнения: 3 924
Благодаря ти Бо_, тази седмица и аз ще пробвам да ги направя,
надявам се да станат  Peace

# 22
  • Мнения: 165
Някой интересува ли се от пълнени камби със зеле и моркови ? Но рецептата е с аспирин.

# 23
  • Пловдив
  • Мнения: 2 163
Някой интересува ли се от пълнени камби със зеле и моркови ? Но рецептата е с аспирин.



Давай , въпроса е да има предложения и избор  Peace, а пък тези като мен, които им е  Naughty  с аспирина ще избират и ще се пазят  Joy

# 24
  • Мнения: 165
Пълнени камби

Продукти: за една доза
25 бр. камби - това е около 3 кг.
1 бр. зелка - около 2 кг.
1 кг. моркови
1 връзка магданоз (или целина по желание)

за саламурата:
700 мл. оцет (една бутилка ябълков)
250 гр. вода;
250 гр.захар;
120 гр.сол;
1/4 ч.ч. олио;
чер пипер, дафинов лист, бахар (ако го обичате)

Марината се завира и се слага 8 бр. счукани аспирина.
Потапят се камбичките и се вадят да изтинат.
По рецепта е да престоят един ден.
Но аз не ги чаках толкова. Сутринта ги бланширах преди закуската,
преди да стане зверилника у дома. И късно преди лягане ги напълних.
Общо взето почти не усетих, че правя туршия.

Зелето, настърганите моркови и магданоза се намачква с малко сол.
Пълнят се камбичките, като 3-4 по-големи моркова се режат да кръгчета,
и с кръгчетата се затапват камбичките.
Нареждат се в буркани.
Заливат се с останалата марина.
По желание може да се сложи по един стрък целина най-отгоре, завит като покривало.
Слага се капачка. И след един ден в мазето.

Дано да ви хареса.

# 25
  • Мнения: 1 271
Аз ще ти предложа една много лесна и любима в нашето семейство рецепта за камбички:

Печени камби във фурна

Килограм изпечени камби се побират в един компотен буркан.
Така че, в зависимост от броя на бурканите можеш да купиш точните килограми.

Почистените от семето камби се нареждат плътно една до друга в тава.

Във всяка една от тях се слага щипка сол, щипка захал, по една лъжица олио и оцет.

Пече се във загрята на 250 градуса фурна, докато се опекат. Без да прегаря ципата.
На дъното на компотения буркан стриваш два аспирина и тогава слагаш целите камбички,
както са още горещи и със маринатата. Затваряш с капачка и обръщаш обратно.

След един ден слагаш в мазата.


на такива свеки слага вътре зеле и морков с целина - стават супер ... а и чесънче

Общи условия

Активация на акаунт