Кошничка за готвене на пара

  • 9 881
  • 27
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 3 550
Наскоро се сдобих с такава. Прочетох останалите теми, които са пускани, но не открих отговор на въпросите си.
Можете ли да споделите колко време ви отнема приготовлението на продуктите? За колко минути се сваряват картофи, карфиол, риба?
Често ли извира водата? Струва ми се, че стойките са много късички и че постоянно трябва да седя и наблюдавам да не свърши водата.
Отгоре захлупва ли се с капак цялата тази система? Или да стои полуотворен?


# 1
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
запис, имам една мрежа и имувам как   да я ползвам! за пържене не става ли да замести фритюрника?

# 2
  • Мнения: 408
Докато заври е захлупено,след това отхлупваш малко,защото има пяна особено при картофите.не е лошо да наглеждаш често,защото аз имам пластмасова и веднъж го залепих за тенджерата.Вода се сипва до  дъното на кошницата.не е много бързо не и бавно,колкото нормалното е.Аз правих на бебо храна в него и не е много бавно,но трябва да е поузахлупена защото ако е без капак няма да стане нищо.

# 3
  • Мнения: 408
запис, имам една мрежа и имувам как   да я ползвам! за пържене не става ли да замести фритюрника?

с поече олио и силен котлон,защо не?става,у  chefспех

# 4
  • Мнения: 5 001
Кошничка или от онези джаджи,дето се разперват вътре в тенджерата?

# 5
  • Мнения: 581
 Ползвам такава от години, отгледах си детето с нея и съм супер доволна.
 Според мен продуктите на пара стават готови по-бързо, отколкото ако се варят във вода.Точно време не съм засичала, проверявам си ги.Водата много рядко ми е извирала (най-вече когато съм варила телешко или свинско), но си я наблюдавам и ако е нужно добавям.

Отгоре захлупва ли се с капак цялата тази система? Или да стои полуотворен?



Мойта "система" е обикновена тенджера, в която слагам металната джаджа за варене на пара.Оставям капака леко отворен, защото ако го затворя почва да подскача.

 
 

# 6
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
моето е кошница, мрежеста! мерси! и аз мисля да го пробвам за пържене!за "на пара" имам кускусиера, ама  на пара не знам как ще са на вкус нещата, сол, масло слагате  ли после?овкусяването кога е?защото аз там готвя кускус и оризи вси4ко си е овкусено с олио сол ,подправки!

Последна редакция: пн, 29 сеп 2008, 16:24 от marsy

# 7
  • Мнения: 581
ама  на пара не знам как ще са на вкус нещата, сол, масло слагате  ли после?овкусяването кога е?

 Аз слагам малко сол докато се варят продуктите.Овкусявам след варенето според зависи какво ще правя от сварените неща.Обикновено правя картофена салата, крем-супи, варя си замразени зеленчуци и после ги подправям със масло или зехтин и подправки, правя телешко на пара и после го задушавам с масло, чесън и подправки.

# 8
  • Мнения: 3 550
Всъщност не е кошничка, а от ония джаджи, които се разперват.  Grinning Не знаех, че така се нарича.
Някой правил ли е риба? Трябва ли да се обръща?
А зеленчуците разбърквате ли периодично?
Докъде се пълни приспособлението - само дъното или догоре?Тия от горните етажи не остават ли сурови?
Кога се слагат зеленчуците - веднага или след като заври водата?
Кажете поне приблизително време за приготовление на нещо?
Картофите на какви парченца трябва да са нарязани - като за салата или по-ситни като за мусака? Ако са цели или на половинки, сурови ли ще останат вътре?
Могат ли да се направят на пара яйца?

# 9
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
парата има по-висока температура от вряща вода.
съответно всичко се сварява по-бързо.
вода се слага така, че варивото да е над водата.

може да се вари всичко.
нищо не се бърка или обръща.

аз варя яйца на пара с черупките.

картофите могат да се варят и цели, и нарязани.
както искаш. това важи и за другите зеленчуци Peace

ако вариш риба или месо, може да ползваш после бульона, защото при варене капе от месото/рибата във водата и бульонът е подходящ за супа.

за горните етажи не го разбрах newsm78

# 10
  • Мнения: 45
Всичко сготвено по този начин е по вкусно и наистина става по-бързо. До сега съм варила само зелевчуци, но ще опитам и с месо.

# 11
  • Мнения: 3 550
Благодаря за изчерпателния отговор! Това за бульона нямаше никога да го измисля.  Grinning Под горните етажи имах предвид продуктите, които са натрупани най-отгоре на купчинката в кошничката.

# 12
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Под горните етажи имах предвид продуктите, които са натрупани най-отгоре на купчинката в кошничката.

ако капакът е плътно затворен се сварява всичко без да се бърка.
няма разлика дали са най-отдолу или най-отгоре... парата си циркулира в тенджерата Peace

# 13
  • Мнения: 27 524
Асялейн е обяснила всичко идеално  Peace

Ние имахме такъв уред:



и всичко по горните етажи си става екстра.  Grinning Не се бърка нищо  Simple Smile

Обаче е обемист и ми заема място и го подарих. Взех си преди няколко дни такова:



за микровълновата, всичко става за 5-8 минути и съм много доволна  Simple Smile

# 14
  • Мнения: 929
Аз имам така наречената "пеперуда", определено всичко се сварява много по - бързо, а и на вкус е много похубаво.

# 15
  • Мнения: 5 001


аз варя яйца на пара с черупките.

Как става номера с яйцата,че нещо все не мога да ги запазя здрави?Пукат се и белтъка все едно,че е избутал черупката.....

# 16
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Мастер, няма номер  newsm78

нареждам ги в решетката и пускам котлона.
обикновено е слаб и водата завира бавно...

пробвай така.
моите се пукат когато са във вода, на пара никога не са се пукали  Thinking

# 17
  • Мнения: 5 001
Ми и аз така ги варя,но ВСЕКИ път са спукани  ooooh! ooooh! ooooh!
На слаб котлон,не се допират до водата и пак са спукани....Уффффф! Сигурно е от яйцата в такъв случай....
Благодаря Ася   bouquet

# 18
  • Мнения: 27 524
Мастер, а защо не си вземеш уред за варене на яйца на пара? Стават за 3 вида твърдост и винаги стават идеално.  Peace

# 19
  • Мнения: 5 001
Ами защото всеки път си викам...Айде ще ги сваря в тенджерката...Айде ще ги сваря в джезвето(ако са 1-2 бройки)....И така  Laughing Laughing Laughing Laughing

# 20
  • Мнения: 952
Наскоро се сдобих с такава "пеперудка" и аз, но все още не съм я ползвала. Приятелка каза, че така си вари сърмите, но не съм я питала за технологията  Blush
Така и така става въпрос за готвене на пара, какъв друг уред или пък тенджера за готвене на пара бихте ми препоръчали.

# 21
  • Мнения: 408
Ами защото всеки път си викам...Айде ще ги сваря в тенджерката...Айде ще ги сваря в джезвето(ако са 1-2 бройки)....И така  Laughing Laughing Laughing Laughing

И аз имам яйцеварка и е супер,аз пък или съм ги преварила или сорови,но в яйцеварката си стават каквито искаш.Дори и за 1 яйце си е включвам.Просто слагаш малко вода ,дупчиш яйцето и оставяш!!! Peace

# 22
  • Smallville
  • Мнения: 994
Имам и аз такава "пеперудка".Първият и единствен път когато варих зеленчуци,нещо не се справих и я захвърлих някъде по шкафовете.Записвам се да следя темата,че може да ми дойде музата да я извадя и да пробвам пак  chef

# 23
  • Мнения: 5 001
Ами защото всеки път си викам...Айде ще ги сваря в тенджерката...Айде ще ги сваря в джезвето(ако са 1-2 бройки)....И така  Laughing Laughing Laughing Laughing

И аз имам яйцеварка и е супер,аз пък или съм ги преварила или сорови,но в яйцеварката си стават каквито искаш.Дори и за 1 яйце си е включвам.Просто слагаш малко вода ,дупчиш яйцето и оставяш!!! Peace


Извинявай за тъпия въпрос,но как така дупчиш яйцето и оставяш? Не изтича ли като ги продупчиш?  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

# 24
  • Мнения: 27 524
Извинявай за тъпия въпрос,но как така дупчиш яйцето и оставяш? Не изтича ли като ги продупчиш?  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

Мастер, голям си образ  Joy Hug Към уредите за варене на яйца на пара си има съответното малко канче - има три разделителя, според които да сипеш вода - от 1 до 7 яйца наведнъж и за рохко, средно и твърдо яйце. Винаги яйцата се дупчат на дупето и се оставят с дупчицата нагоре. Беличкото, малко канче отстрани на уреда, е снабдено с твърдо, яко шипче за тази цел  Grinning Дупчицата е миниатюрна - не може да тече, не може да се спука. Не може и да окаже влияние при чукането на Великден, аз така си ги правя и проблеми няма.

# 25
  • Мнения: 408
Е Блонди ти е обеснила няма да се повтарям.Аз не съм пробвала за Велигден да ги варя там,но явно става.Следващата година и аз ще пробвам!

# 26
Готвенето на пара е доказано полезно и здравословно.

Аз имам една метална за готвене на пара кошница и с нейна помощ правя, зеленчуци, като говя сърми също я слага (така не ми загарят), картофи и какво ли не, но не и месо и риба.
Обикновено я ползвам в комбинация с тенджерата под налягане и всичко става и бързо и вкусно.

Но маята метална помощница е вече на години и вида и е доста не добър, а и загубих някъде специалната джаджа с която се вади.

Само да се похваля, че си купих тази силиконова и като я изпробвам ще пиша отзиви.


Както се вижда освен кошничка се изкуших и от силиконова шпатулка (нея я тествах и е върха)
 Мъжо пак ще е #Crazy , но това е всеки има страсти Embarassed

А за уредите за варене яйца, мога само да ги похваля многооо... Като варя яйца само в него .

Последна редакция: вт, 07 окт 2008, 16:04 от Miss Monday

# 27
  • Мнения: 5 001
Извинявай за тъпия въпрос,но как така дупчиш яйцето и оставяш? Не изтича ли като ги продупчиш?  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

Мастер, голям си образ  Joy Hug Към уредите за варене на яйца на пара си има съответното малко канче - има три разделителя, според които да сипеш вода - от 1 до 7 яйца наведнъж и за рохко, средно и твърдо яйце. Винаги яйцата се дупчат на дупето и се оставят с дупчицата нагоре. Беличкото, малко канче отстрани на уреда, е снабдено с твърдо, яко шипче за тази цел  Grinning Дупчицата е миниатюрна - не може да тече, не може да се спука. Не може и да окаже влияние при чукането на Великден, аз така си ги правя и проблеми няма.


Образ съм ,да....И то безподобен  hahaha hahaha hahaha  Blush Blush Blush
Блонди,много ти благодаря за подробното разяснение Hug Hug Hug. Ще си купя такваз джаджа за варене на яйца.Ей,навихте ме бе!  Joy Joy Joy Joy
И няма да гледам вече като индианец - пишеща машина..... Laughing Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт