Давате ли авокадо?

  • 3 616
  • 30
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Пловдив
  • Мнения: 589
Навсякъде пише, че авокадото е много полезно и е подходящо за една от първите храни за бебето.
Как го приготвяте? То е плод, но много добре се съчетава вкуса му и със зеленчуците...
Давайте идеи  bouquet

# 1
  • Мнения: 707
Аз не съм го готвила, а съм го давала сурово, намачкано към някой плод. Трябва да е добре узряло.

# 2
  • Мнения: 27 524
Давам. Редовно, откакто е навършил 6 месеца. Като бебе му го намачквах 1:1 с банан. Сега му правя пастет на филийка със сиренце, зехтин и шарена сол.  Simple Smile

# 3
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Не го приготвяш никак - просто намачкваш с вилица и даваш директно, и то бързичко, че иначе потъмнява Grinning
Става много вкусно с настърган домат - един вид като гуакамоле, ама без лука и подправките Grinning

# 4
  • Мнения: 5 940
Давам или самостоятелно, или в комбинация с банан.

# 5
  • Мнения: 27 524
Не го приготвяш никак - просто намачкваш с вилица и даваш директно, и то бързичко, че иначе потъмнява Grinning

Никога не ми е потъмнявало авокадо  newsm78

# 6
  • BG
  • Мнения: 1 900
Не съм давала.

# 7
  • Мнения: 138
Да си призная, за авокадо въобще не се бях сетила, да давам.
Но сега имам едно в хладилника / за гуакамоле....../ , което е съвсем узряло и утре ще пробвам дали Алек ще го хареса.
Браво Vanessa_MM , даваш ми страхотна идея. Hug

# 8
  • Мнения: 4 306
Понеже на мен лично не ми допада на вкус и не съм го пробвала в различни комбинации, та не знам, как се познава че е добре узряло? Днес гледах в Била, но ми се сториха твърди, имаше само едно леко жълто от едната страна.

# 9
  • Мнения: 27 524
не знам, как се познава че е добре узряло?
имаше само едно леко жълто от едната страна.

Авокадото за консумация трбява да е при лек натиск леко меко. Не кашкаво. Без никакви петна - черни, жълти, зеленикави... Да не е прекалено меко, нито кораво. В интерес на истина трудно се намира добър за консумация плод.  Rolling Eyes

# 10
  • Стара Загора
  • Мнения: 6 391
Досега не съм давала

# 11
  • Бургас
  • Мнения: 10 822
Като бебе и го смесвах с пюрето вместо мазнина,а сега си го хапва на филийка най-често без нищо допълнително,но и харесва и със сирене или маслинки.

# 12
  • София
  • Мнения: 7 050
Давам го с банан.

# 13
  • Испания и Стара Загора
  • Мнения: 1 036
Давала съм авокадо.Аз го смесвам с пастет и така му мажа филия хляб.Алекс го харесва.

Не го приготвяш никак - просто намачкваш с вилица и даваш директно, и то бързичко, че иначе потъмнява Grinning

Никога не ми е потъмнявало авокадо  newsm78
Да,авокадото почернява,ако не се консумира веднага след като е обелено. Peace

# 14
  • Бургас
  • Мнения: 10 822
Има сортове авокадо,които не потъмняват и след 3-4 часа,но има и такива които започват след 30 тина минути.Това го знам от личен опит.

# 15
  • Мнения: 78
Давам с банан!  Peace

# 16
  • Мнения: 31 230
Давам с банан, но нещо не иска да го яде вече. Потъмнява много бързо и наистина трудно се намира добър плод. Тук е много зелен и трябва да се чака да узрее, но тогава омеква много.

# 17
  • Мнения: 4 306
Авокадото за консумация трбява да е при лек натиск леко меко. Не кашкаво. Без никакви петна - черни, жълти, зеленикави... Да не е прекалено меко, нито кораво. В интерес на истина трудно се намира добър за консумация плод.  Rolling Eyes
Давам с банан, но нещо не иска да го яде вече. Потъмнява много бързо и наистина трудно се намира добър плод. Тук е много зелен и трябва да се чака да узрее, но тогава омеква много.

Благодаря!Ще се престраша да взема макар и малко твърдо и ще чакам да поомекне за да го предложа, както повечето давате с банан за начало.

# 18
  • Мнения: 27 524
Аз съм пробвала със зелен и да чакам да узрее, но винаги започват да гният, а не да зреят. Посбръчкват се, стават на петна и вътре са черни и загнили. Два-три пъти пробвах и вече не купувам зелени. Поне тук не зреят, може от влажния климат да е.
Вчера пак търсих в един голям магазин, ами няма и няма хубави плодове  Crossing Arms

# 19
  • Пловдив
  • Мнения: 589
И авокадото, което съм купила е доста твърдо. Ще изчакам още няколко дни да омекне малко, пък ще видим какво ще се получи.  newsm78

# 20
  • Бургас
  • Мнения: 10 822
В една брошурка четох,че ако се купи зелено е хубаво да се увие в тъмна хартия продупчена на места за въздух.Пишеше че узрява за 2-3 дни,но при мен се случва чак след седмица/ако въобще узрее/.Сега имам едно от 1 седмица,което все така си е твърдо и като че ли започва да изсъхва/сбръчква се/.Случва се и да хвълям без да се употреби,защото просто не става.

# 21
  • Мнения: 5 183
Давах му авокадото, леко намачкано, без нищо друго.
Сега му правя пастет от авокадо и сирене. Много го харесва.

# 22
  • Мнения: 349
Мисля, че трява да се купува готов за консумация плод, а не да чакаме да зрее. Ами ако ну узрее - хвърляш.

В една брошурка четох,че ако се купи зелено е хубаво да се увие в тъмна хартия продупчена на места за въздух.

И аз съм пробвала по този начин и с други плодове, но не се получава.

# 23
  • Мнения: 4 306
Отказахте ме  Laughing. Ако по някаква случайност нацеля по-мек и узрял плод - ок. Но експерименти няма да правя, да чакам да ми зрее седмица. За съжаление това е екзотичен плод и няма гаранция, че няма да е "зряло" в магазина.

# 24
  • Мнения: 138
В магазините в Бг е почти невъзможно да се намери узряло авокадо, това е защото се берат много зелени , за да могат да издържат докато ги транспортират. Съхраняват се в хладилник , увити във вестник , докато узреят /. Няма нищо сложно , нито опасно.....

# 25
  • Мнения: 27 524
Аз търся от черните, кубински май се водеха, те са винаги идеално узрели и за с по-плътен вкус от зелените  Peace

# 26
  • Мнения: 31 230
Даже не съм виждала кубински.

# 27
  • Мнения: 4 306
Вчара дадох авокадо, пасирано с банан. И двамата го харесаха и много ги засити. За първи път след плодово пюре спаха 2 часа Grinning.

# 28
  • в Надежда-та
  • Мнения: 4 983
Peace

# 29
# 30
  • Пловдив
  • Мнения: 589
Пасирах 1 банан с половин авокадо и Марина си го хапна с удоволствие.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт