Ти какво сготви? Снимай, покажи! -14-та тема

  • 61 258
  • 508
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 774
Докато разгледам тази страница и без дъх останах. Красота... Всички снимки, всички гозби - до една!

esy, моля за рецептата на Белгийското пиле! (Отивам да правя запеканката с кюфтенца. Дано се получи!) Hug

# 421
  • Свищов, Враца
  • Мнения: 193
 HugХвана ме музата и направих  мързеливата  баклава  на свеки!

# 422
  • София
  • Мнения: 3 789
прочутата "РОШЛА" - НА Labrex  за което отново много и благодаря 
 labrex специално за теб  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet           
Може ли рецептата, че нещо пак съм изпуснала по трасето? newsm78
Лабрекс, Бети, споделете, че от др. седмица вече ще имам кухня и ще мога отново да "творя" Praynig

# 423
  • Мнения: 185
Би ли написала рецептата? От майка си имам същия шприц и миналия месец правих бисквитки с него по една от рецептите в книжката му. Само, че не успях да направя различни формички. Тестото ставаше оформено само в едната формичка и тя не беше идеална, а майкините ставаха чудесни.
С удоволствие! Докато мама намери рецептата, опитах по тази рецепта , но определено рецептата на мама е по - вкусна, вторият ми опит беше с нея, ето я:
Шприцовани маслени бисквитки
Продукти
4 жълтъка
300г брашно
200г пудра захар
150г маргарин (аз използвах масло)
бакпулвер на върха на ножа
ванилия
Маргаринът (маслото) се разбива с пудрата захар. Прибавят се жълтъците 1 по 1, след това пресятото с бакпулвера брашно и ванилията. Оставя се да почине на хладно, шрицова се и се пече в умерена фурна до бледо зачервяване.

Реших да използвам останалите белтъци, пуснах ги да се разбиват на робота и направих ореховки, които не са много за показване, но станаха много вкусни


Успех!  Heart Eyes

# 424
  • Мнения: 774
Мишле_, виж в любимите на labrex.

ianushkaa, давай рецепта! Страхотно изглежда баклавата! Hug

# 425
  • Мнения: 4 358
ianushkaa, давай рецепта! Страхотно изглежда баклавата! Hug
И аз се нареждам за рецепта страхотно изглежда тази баклава, а щом е и мързелива Peace
Както е казала Ягодка без дъх остава човек като влезна в тази тема - Отново е много вкусно тук Hug.
От мен за днес
Закуска - Баничка моя измишльотина.Стана страхотна и вече я няма Laughing
 
За обяд а сигурно и за вечеря
Пиле с прясно зеле и домати на фурна

Шаран на фурна

# 426
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Днес на обяд - Зеленчуково пюре за Габриела (преди да го пасирам е тук), Зеленчукова супа за Петър
   

За вечеря - Градинарска чорба



Днес ми е доста "течен" ден.   Laughing

# 427
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
СМЕТАНОВА ТОРТА "РОШЛА"

(голяма, вкусна и лека торта)






    За блатовете:

•   4 яйца,
•   2 ч.ч. захар / от 250 мл/,
•   3 ч.ч. брашно,
•   400 гр. сметана, /може и кисело мляко/
•   2 ч.л.сода или бакпулвер
•   ванилия,
•   3,5 с.л. какао

   За крема:

•   1,5 кг заквасена сметана, / 3 големи кофички+една малка/
•   1 ч.ч. захар
  
                За глазурата:

•   100 гр.краве масло,
•   2 с.л. какао,
•   3 с.л. пресно мляко, /или кисело, или сметана/
•   3 с.л.захар

Приготвяне:

тесто:
От яйцата, сметаната /или киселото мляко/, брашното, захарта и содата/угасена с лимонов сок или оцет/ се забърква тесто. Дели се на две части и в едната се добавя какаото. Пекат се два блата – бял и кафяв.Тестото не е много гъсто, излива се в тава, намазана с мазнина и поръсена с брашно. Блатовете се пекат при 180 град около 25 мин. Блатовете се оставят да изстинат. Начупват се на малки парчета, горе-долу като пъдпъдъчи яйца, т.е. на хапки.
Всяко парченце се топи в разбърканата със захар сметана и се подрежда в чиния във форма  на  торта.

Приготвя се глазурата:
В съд слагаме на огъня маслото, млякото, захарта и какаото, нагряваме и разбъркваме до пълното разтваряне на захарта. Охлаждаме и покриваме тортата, като поливаме с лъжица или направо със съда. Пъхаме в хладилника.

Моите коментарии:
За да не печете два блата, вземете по-голяма тава и изсипете в едната половина бялото тесто, в другата кафявото. Става като Ин и Янг.   Тортата е голяма, спокойно може да се направи от половината продукти. Много лека, бърза, вкусна и приятна тортичка. Ако я направите вечерта, на другия ден ще имате готово чудесно сладкишче.
 Laughing Laughing Laughing ето това е прочутата рошла на Labrex.......то при нея кое не е прочуто

# 428
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
 за днес приключих с готвенето  Laughing и съм доволна от тайминга ми... т.е. бързо сготвих  Mr. Green

супа с пащърнак, шийтаки гъби и мисо



брюкселско зеле с пикантни кюфтенца и къри сос



кюфтенцата не ми се пържиха и ги направих на пара, та затова и не изглеждат много зачервени  Mr. Green

# 429
  • Мнения: 774
t_ilieva, много хубава чорбичка! Ще дадеш ли рецепта, моля?

При нас на обяд имаше зелена салата  и нещо изключително вкусно, красиво  и ухаещо Crazy - Запеканка с кюфтенца, картофки и доматена заливка на esy  bouquet  bouquet  bouquet

 



# 430
  • Мнения: 4 358
Ягодка запеканката изглежда превъзходно Hug.
А как ми се хапва сега свежа салатка........., но у нас по горе се вижда какво е менюто Rolling Eyes
Ще търпя до утре Embarassed

# 431
  • Мнения: 1 117
Леле, тук наистина човек трябва да влиза само когато не е гладен, иначе.... #Crazy рискуваш да те хване язва от засилено слюноотделяне! Браво, момичета, страхотни манджи!
Аз да си призная, снимам само по-особените неща, да не решите, че всеки ден готвя завъртулки  hahaha
За това и по-рядко поствам.

Ето от вчера вечерята - бейби октоподчета на грил, заляти със зехтин и подправени с риган


норвежка пъстърва с орехи и мащерка


салата от краставици с копър, която пропуснах, ама тя е ясна така или иначе  Laughing

Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 20:45 от Lois

# 432
  • Мнения: 1 352
Мариетка, давай рецепта за пилешките дробчета по селски, аз колкото пъти пробвам да ги направя на фурна, не ми харесват ooooh!

Сега виждам и веднага ти отговарям.

Продукти:

Дробчета - аз имах около 700-800 гр.
3 големи глави лук
3 чушки
3 моркова
около 150 гр. гъби
2 домата от консерва или пресни + малко дом. сок
1 ч.ч. вино (каквото имате, аз имах червено)
2-3 суп. лъж соев сос
3 суп. лъж. прясна универсална подправка на Пепчо (страхотна е, използвам я навсякъде)

Дробчетата се измиват, изцеждат, поставят се в тавичка с олио и се мятат във фурната леко да се запекат. През това време се приготвя соса. Зеленчуците се нарязват на едро, морковите на колелца, първо се слага лука и моркова да се задушат, след това се добавят чушките, гъбите и накрая доматите с доматения сос. Добавя се виното, соевия сос, подправките и се оставя малко да покъкри. С получения сос се заливат дробчетата и се пекат докато останат почти на мазнина.

# 433
  • Мнения: 1 116
Да се отчета за последните 2 дни

Аспержи със сусам



Свинско със зеленчуци по китайски



Сладкиш с грозде и вино



А този сандвич правихме с малката за следобедна закуска


# 434
  • София
  • Мнения: 3 789
Бетина, Ягодка,   bouquet
Много сметанова ми изглежда и същевременно и сочна. Ще я пробвам скоро, ще приложа и снимков мат'риал Peace
С тези идеи и вкусотийки, които съм запланувала даа осъществя скоро...след месец, живот и здраве,сигурно мъжо ще трябва да ме дотъркаля до АГ-то..... Mr. Green Joy

Общи условия

Активация на акаунт