ИДЕЙ ЗА РЕЦЕПТИ С АНАНАС

  • 10 820
  • 41
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 71
Много се рових за рецепти със ананас.Неоткрих ни6то.
Даите ми идей.
БЛАГОДАРЯ.

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 10:28 от zizunka06

# 1
  • София
  • Мнения: 1 341








Аз правя парфе с ананас.

# 2
  • Мнения: 71
Ще се радвам ако споделиш рецептата и

# 3
# 4
  • Мнения: 71
Имам 7 ананаса и ще бъде много жалко ако не направя нещо от тях

# 5
  • Мнения: 71
малко глупав сте ми е въпросът,но какво представлява тази заквасена сметана?
От рода на кисело мляко ли е?Или от тези течните във кутиики/слдки и солени/?
Аз съм в италия и незнам точно за какво става на въпрос.
Може ли да се направи със натурален ананас?

# 6
  • Мнения: 71
Яла съм във китаиси ресторант пилешко със ананас.Знае ли някои как се прави?

# 7
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
салата с ананас

тост Хавай

зеленчуков киш

всичко става и с пресен ананас.

заквасената сметана е гъста като цедено кисело мляко.

# 8
  • Мнения: 71
благодаря за рецептите,но все още немога да разбера за тази заквасена сметана.Да неби да е тази която се разбива със миксер?Ох харесва ми рецептата само дето немога да разбера тука във Италия какво да тарся.Данеби да е маскарпоне?

# 9
  • Мнения: 3 830
Може да приготвиш и панирани ананасчета в сладка панировка или карамелизирани.
Пилешко с ананас и аз съм яла в Италия, но загубих рецептата. Rolling Eyes

# 10
  • Мнения: 1 726
Свинско с ананас

Панират се няколко пържоли или парченца свинско, редят се в йенска тенджера. Запържва се ананас и домати, нарязани на парченца в равно количество с малко олио, за 10-15 мин.Тази смес се изсипва върху месото докато е гореща, захлупва се и се оставя 1 час. Панировката попива от соса и пържолките стават много вкусни, сигурно пилешкото е нещо подобно.

# 11
  • София
  • Мнения: 1 341








защо не пробваш да ги нарежеш на шайби и не замразиш част от тях!

# 12
  • в резерват
  • Мнения: 3 722
благодаря за рецептите,но все още немога да разбера за тази заквасена сметана.

заквасена сметана е в кофичка и има вид на изцедено кисело мляко

нещо ей такова http://www.lbbulgaricum.bg/pictures/smet2.jpg

# 13
  • Мнения: 737
Ето някои добри идеи за ястие с ананас
http://kulinar.gbg.bg/index.php?type=special&area=1&p=articles&id=64

# 14
  • Мнения: 154
Заквасената сметана можеш да я замениш в Италия с Creme fraiche или с маскарпоне. Сметаната, която е за разбиване също би станала, но ще липсва леко киселия вкус, който дава заквасената сметана.  Peace

# 15
  • Мнения: 71
Мерси тумнокоска.
много хубави идеи си дала.

А за замразяване на ананаса незнам какво сте се полу4и.

# 16
  • Мнения: 71
Отивам да купя маскарпоне и сте пробвам тортата.

# 17
  • София
  • Мнения: 39 770
Дияна обича пица с ананас, "Хавай" (по нашите пицарии). Не съм приготвяла у дома, само по пицарии съм поръчвала.
Аз обичам и сушените плодове, които продават по разните будки за ядки. Не знам как се приготвят, но май имат доста захар.

http://gotvarstvo.georgievi.net/a/pineapple
Цитат
Как да съхраняваме ананас?
Съхранявайте ананасът винаги на стайна температура. При температура под 5 градуса той губи аромата си.
http://www.gotvetesmen.com/recipes/10_from/recipes_with_chicken/recipe_76.php
http://hamhum.net/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid= … etail&id=2545
http://www.receptite.com/recepta.php?r=3956

# 18
# 19
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 321
С най-добри чувства към авторката я моля, да си поправи правописните грешки в заглавието на темата

# 20
  • Мнения: 71
сте ме извините,но направо съм забравила да писа на български.Пак и не се справям добре със клавиятурата.
Какво трябва да поправя?

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 01:49 от zizunka06

# 21
  • Мнения: 71
Тази вечер направих тортата.
Утре сте пусна и снимки ,стига да не съм забравила как ставаше.
Струва ми се че наистина ще е страхотна.

# 22
  • Мнения: 737
Дияна обича пица с ананас, "Хавай" (по нашите пицарии). Не съм приготвяла у дома, само по пицарии съм поръчвала.
Аз обичам и сушените плодове, които продават по разните будки за ядки. Не знам как се приготвят, но май имат доста захар.

http://gotvarstvo.georgievi.net/a/pineapple
Цитат
Как да съхраняваме ананас?
Съхранявайте ананасът винаги на стайна температура. При температура под 5 градуса той губи аромата си.
http://www.gotvetesmen.com/recipes/10_from/recipes_with_chicken/recipe_76.php
http://hamhum.net/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid= … etail&id=2545
http://www.receptite.com/recepta.php?r=3956
За пицата не се сетих!
И аз я обожавам Peace
Както също харесвам комбинацията синьо сирене и ананас в някои салати Peace

# 23
  • София
  • Мнения: 607
Щях снощи да пиша, но направо ми се затваряха очите.....

Вчера Иван Звездев прави рецепта за Пиле с ананас. Ето я:

http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=4272

Доста лесно и бързо става. Успех!

# 24
  • Мнения: 71
Забравих да ви кажа,че вместо котешки езичета сложих чаени бисквити,защото това имах под рака

# 25
  • Мнения: 1 726
Правила съм леко запечени кръгчета ананас и върху тях парченца синьо или друго по меко сирене. Доста е вкусно.

# 26
  • Мнения: 132
Ананасови триъгълници:

250гр брашно
1/2 пакетче бакпулвер
125гр масло
100гр захар
щипка сол
2 яйца
125мл мляко
1 ч.л лимонов сок
2ч.л джинджифил
200гр ананас
100гр бадеми

За сиропиране-100 гр захар и 2 с.л ром

Омесва се тестото и към него се прибавят нарязаните на парчета ананас и счуканите бадеми.Поставя се в тавичка,застлана с хартия за печене.Пече се около 20мин на 200градуса.Докато се изпече,смесваме захарта и ромът.Още топъл сладкишът се залива със тази смес.Нарязва се на триъгълници и се украсява с парчета ананас.

  bouquet

# 27
  • Мнения: 3 830
"Идей за рецепти с ананас" всъщност трябва да се поправи на "Идеи за рецепти с ананас". Peace

# 28
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 321
"Идей за рецепти с ананас" всъщност трябва да се поправи на "Идеи за рецепти с ананас". Peace

ох добре, че го написа и ти, защото мислех, че аз нещо съм се объркала с правописа. Бях решила повече да не се намесвам
Обаче то и момичето си каза, че е забравила да пише на български, което е видно между другото не само от заглавието, ами и от всички нейни постове

# 29
# 30
  • Мнения: 71
http://www.foto.bg/data/500/medium/DSC018864.JPG


http://www.foto.bg/data/500/medium/DSC018875.JPG

Това направи моят мъж.Пилешко с ананс.
Стана страхотно.Рецептата си измисли тои.

# 31
  • Мнения: 71
http://www.foto.bg/data/500/medium/DSC018844.JPG

http://www.foto.bg/data/500/medium/DSC018856.JPG

Пускам още веднъж снимките.
Искам да попитам,не е много уместно ,но незнам как става.Ако можете та ми помогнете. Praynig
Имам отворена друга тема от великден,по какав начин мога да я намеря.Или трябва да отварям всички страници,за което сте ми трябва доста време.
Благодаря.

# 32
  • Мнения: 5 001
За мен сандвич "Хавай" е панирана,пържена филия,отгоре тънко парче шунка,кръгче ананас,кашкавал (или от тези на листчета).Сандвича се запича.


Имам отворена друга тема от великден,по какав начин мога да я намеря.Или трябва да отварям всички страници,за което сте ми трябва доста време.
Благодаря.
Ако помниш как се казва темата ти,просто я напиши в търсачката и тя ще излезе...

# 33
  • Мнения: 22 867

Искам да попитам,не е много уместно ,но незнам как става.Ако можете та ми помогнете. Praynig
Имам отворена друга тема от великден,по какав начин мога да я намеря.Или трябва да отварям всички страници,за което сте ми трябва доста време.
Благодаря.

Виж ТУК последните си публикации, две странички са, ще откриеш темата.

# 34
  • Мнения: 80
Моята простичка рецепта е:
1 ч.ч ориз бланширан
200 гр. замразени зеленчуци(моите са смес президент  - броколи, морков, грах, царевица)
2 резена ананас от консерва, нарязан на малки кубчета
1 с. л  пикантина
соев сос на вкус
3 с.л олио
настърган кашкавал на вкус

Ориза се сварява и оставя настрани. В мазнината се слагат замразените зеленчуци и се запържват леко. добавя се пикантината, слага се ориза(отцеден) разбърква се добре, добавя се ананаса и няколко капки соев сос. Разбърква се добре и се сервира. Поръсва се с настърган кашкавал.

Не знам дали някой е публикувал подобна рецепта... така готвя аз.

# 35
  • Мнения: 80
Или пък, свинско с ананас, зелени пиперки, лук и сметана.

# 36
  • Мнения: 71
labrex - много си точна.Благодаря за информацията.Разбрах как става, но все пак темата за великден я нямаше.
Благодаря и за твоето предложение/ кифлички с извара.Щте го пробваме.

# 37
  • Мнения: 22 867
labrex - много си точна.Благодаря за информацията.Разбрах как става, но все пак темата за великден я нямаше.
Благодаря и за твоето предложение/ кифлички с извара.Щте го пробваме.

zizunka06 , пейстни ника си на чичко Google и ще си видиш великденските темички. Излизат първи. bouquet

# 38
  • Мнения: 71
labrex,неразбрах какво трябва да напиша на Google.Пък и не се сещам как бях озаглавила темата.

# 39
  • Мнения: 22 867
labrex,неразбрах какво трябва да напиша на Google.Пък и не се сещам как бях озаглавила темата.

Копваш и пействаш zizunka06, и първите теми които излизат са точно свързани с великден.
Я цъкни на  линка.

# 40
  • Мнения: 71
labrex,ти направо си страхотна.Как успяваш да отговаряш на толкова хора и то веднага.Браво.
Благодаря много.Така научих нещо ново.Само дето не се справям със тези български термини като/копваш и пеистваш/Добре че ми прати линка ,за  да разбера.
Още един път благодаря.   bouquet  bouquet  bouquet

# 41
  • Мнения: 22 867
........Само дето не се справям със тези български термини като/копваш и пеистваш/Добре че ми прати линка ,за  да разбера.
Още един път благодаря.   bouquet  bouquet  bouquet

Ох, те са много български тези термини, ненавиждам тая побългарена употреба на чужди думи, но понеже масово се използват, и аз да не остана по-назад. Реших, че така ще е по ясно, пък то ..........станало обратното.  Embarassed  Няма значение, важното е, че се намери темата.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт