Ти какво сготви? Снимай, покажи!- 16-та тема

  • 41 192
  • 491
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 28
Чабуреките на labrex, най сетне увековечени със снимки Simple Smile. labrex, любими са ни, благодарности и  bouquet

Бъркани яйца с шунка

и едно сладкишче в микровълновата.

# 346
  • Мнения: 2 726
Момичета чудесни неща показвате Hug
От мен за днес Пилешката фантазия в гювеч на Лео  Simple Smile

# 347
  • Мнения: 1 313
Здравейте! Hug
Момичета много апетитно е и днес тук  bouquet
Кюбит, много изкусителна баница Peace
Ето и моя скромен принос към темичката Wink
Салатка

Пиле паприка

За десерт  от тортичката
 bowuu

# 348
  • Мнения: 774
Селма, radost24, благодаря ви! Hug

geleva, твоите манджи винаги са един път!  bouquet

Кюбит, пък при теб пак екзотични нещица!  bouquet

При нас тази вечер имаше "фиш енд чипс", както казват англичаните Grinning - т. е. скумрия на фурна, пържени картофки и салатка по нашенскому Grinning:




# 349
  • Мнения: 2 708
Джианджели - и крем карамелчето ти е страхотно. Аз не виждам какъв кусур му намираш.  Laughing Такъв хубав загар има тоя карамел.... чудесен е. А на въпроса "Защо ти е залепнала захарта?" - не зная отговора. Може би ти е била по силна фурната.  newsm78 и да го е грабнало. Нали знаеш, че не трябва да ти завира водата във външния съд, което прави крема без шупли. Аз лично го правя винаги в тава, защото просто ме мързи да пълня купички и не ми е залепвала захарта, пък и тавата е тефлонова, затова не мога да ти дам съвет. По важното е, че усещамм аромата му през екрана Joy

# 350
  • Мнения: 86
 Krische, отново си страхотна  bouquet, самия крем е много гладък, без нито една шупличка, ама се прави близо два часа, на слаба фурна, водата не ми е завирала, карамела обаче съвсем леко горчеше, другия път май ще трябва да го карамелизирам по-малко време, а може и аз да пробвам в тефлоновата ми малка тавичка Peace

# 351
  • Мнения: 86
 Диди, лазанята ти е чудна!  bouquet Мъжа ми е купил кори :Барилла:, ама е решил той да я прави, все пак би ли споделила как я направи ти Praynig

# 352
  • Мнения: 3 770
dianjeli3 , аз за пръв път правя лазаня и наистина стана страхотна.Имам една книга с италианска кухня , но малко измених рецептата , защото трябваше да точа кори и да варя рагу 2 часа. Mr. Green
Корите ми са готови , 500гр.1 глава лук се запържва в зехтин или олио.Прибавя  се ситно нарязан морков и целина , но аз не ги сложих , защото дъщеря ми нямаше да я яде.След това се прибавя и каймата.Около 400-500 грама , като 1/4 от нея е телешка.Аз имах такава и затова в тази си част рецептата е спазена.Добавяш 100мл вода и чакаш да се изпари.След това слагаш 100 мл пр.мляко и също го чакаш да поеме.После  добавяш домати.Аз лично ги сложих на вкус , иначе в рецептата пише 100 гр доматено пюре.Доливаш още  мъничко пр.мляко - 50-60 мл и оставяш на тих огън да поври 15 мин.Не трябва плънката да  гъста , а леко течна , да има сосче.
Приготвяш си сос бешамел или използвай готов , но му сложи течна готварска сметана и индийско орехче.Трябва да е рядък.
В намазнена с масло тава редиш ред кори , ред бешамел и настърган кашкавал или аз използвах листчета топено сирене , защото така ми каза една италианка.Така редуваш , като завършваш със сместа с каймата и покриеш с кашкавал.Аз долях и целия сос , като лазанята почти се покри с него.
Печеш във фурна на 180 градуса , към края може и да я увеличиш малко , за да се зачерви.Усеща се когато сосът е поет от корите.На моята фурна пекох около 40 мин.

# 353
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Вери динозавъра как го направи? Имаш такава форма ли?

# 354
  • Мнения: 236
Като ви гледам огладнявам! Blush
Ето какво си хапнаме вчера.

Индийска зеленчукова супа с джинджифил:



Пилешко с картофки и зелен боб на тиган:

# 355
  • Мнения: 7 424


При нас тази вечер имаше "фиш енд чипс", както казват англичаните Grinning - т. е. скумрия на фурна, пържени картофки и салатка по нашенскому Grinning:

   Обожавам скумрия!Обаче,страхотно е поскъпнала в последно време.... Confused

# 356
  • Мнения: 236
Момичета, снимките ми от snimka.bg просто изчезнаха.  Close На вас да ви се е случвало?

esy, как правиш пилето паприка? Може ли да се приложи рецептата и за пуйка. Много ВКУСНИ снимки правиш!

# 357
  • Мнения: 86
 Диди,   bouquet! Довечера мъжа ми ще я прави, той е по тая част. Та снимка тогава Laughing

# 358
  • Мнения: 1 550
Добро утро, девойки!

Неуморими сте Grinning   chef

dianjeli3, и аз ще готвя довечера лазаня с рачешки рулца Grinning

esy, много апетитно пиленце Flutter

tanky, много ги обичам такива гозби, всичко в един тиган Grinning

Снощната вечеря беше семпла:
Стек с гарнитура от пюре със заквасена сметана и вид лук и зелен боб:


# 359
  • Мнения: 236
Хи хи, и на мен са ми любими. Grinning Аз и без това рядко използвам фурната, предпочитам да готвя на тиган, а пък и по-малко се мие като всичко е заедно.

Това див лук ли е? Имах една рецепта за намачкани картофи с див лук и див чесън, но я загубих. Много апетитно изглежда!

Общи условия

Активация на акаунт