Продукти:
1 кутия кори за лазаня (аз най-харесвам на Мелиса)
2 буркана домати
500 гр. гъби
1 гл лук
3-4 ск. чесън
1 червена и 1 зелена чушка
(Може и всякакви други режимни зеленчуци, аз не слагам защото не обичам особено)
3-4 с.л. брашно
750 мл бульон
олио (по правило с масло става по-хубаво, но с олио е по-режимно)
сол, черен пипер, босилек, риган, магданоз
В олио запържвам ситно нарязаните лук, гъби, чешки и чесън. Добавям пасираните домати и подправките (добре е да се добави и 1 ч.л. захар, за да не е много кисело) и варя докато се посгъсти. Не трябва да става прекалено гъсто, корите доста поемат. Отделно правя бешамел като запържвам брашното в олио до цвят на бира, добавям бульона, ако станат бучки минавам с пасатора и варя не много, само леко да се посгъсти. В намаслена тава редя кори-доматен сос-кори-доматен сос докато свършат, завършвам с кори. Заливам с бешамела и пека. Върху бешамела може да се наръси малко галета за по-хубава коричка.
[/color]