Моля за рецепта за заливка на мусака

  • 13 378
  • 31
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 14 654
Това ми е питането. По принцип правя мусаката без заливка или със сос бешамел, но искам да пробвам и други варианти. Издайте вашите, благодаря.

# 1
  • София
  • Мнения: 1 341







Аз я правя с 2 яйца+ 2 с.л. брашно + 1 кофичка к.мляко + сол + черен пипер.
Всичко  разбивам със шейкър.
Вместо к.мляко може и с прясно!

# 2
  • Мнения: 22 867
Виж пухкавата заливка на yosif. Страхотна е и много вкусна!

# 3
  • Мнения: 656
Аз я правя с 2-3 яйца и 1 кофичка кисело мляко.Понякога слагам щипка сода.

# 4
  • Мнения: 14 654
Много сте любезни, знаех си, че ще ми помогнете   bouquet
Смятам да пробвам първо тази на рени, досега не съм правила с кисело мляко. Но събирам и още рецепти.

# 5
  • На небето
  • Мнения: 5 530
И аз правя яйце и кисело мляко, но в зависимост от мусаката може да я залея с пр. мляко и малко преди да стане да настържа кашкавал отгоре. Така най ми допада като че ли. Друг вид заливка е запържва се в малко мазнина брашно и се налива пр. мляко с малко сол бърка се докато се получи кашичка и с нея се залива мусаката.

# 6
  • Мнения: 5 001
1 яйце,1 кофичка кисело мляко,1 с.л. брашно,щипка сол,3 щипки сода бикарбонат.Всичко се разбърква до гладка смес и се залива мусаката.

# 7
  • Мнения: 3 880
Аз я правя с кисело мляко (количеството е според големината на тавата, около кофичка) + 4-5-6 яйца, малко сол и магданоз...

# 8
  • Мнения: 3 268
Аз я правя с 2-3 яйца и 1 кофичка кисело мляко.Понякога слагам щипка сода.
И моята заливка е такава-без брашно,без сода,става пухкава и хубава.

# 9
  • Мнения: 27 524
2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, брашно до получаване на кашица с гъстотата на боза.

# 10
  • Мнения: 4 496

Един ден търсех в Гугъл "заливка за мусака" и пухкавата заливка излезе като втори резултат. Реших да я опитам и оттогава само нея правя. А щом и мъжът ми я хареса... Heart Eyes

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 17:09 от ♥ мис арк ♥

# 11
  • Мнения: 11 818
Аз правя и споменатите с кисело мляко, и с прясно също. Но винаги след като съм забъркала заливката, студена или топла, добавям обилно количество нарязан магданоз и тогава заливам и запичам. Става много по-свежо, а и красиво! 
Ако муската е зеленчукова и копър.
А ако случайно нямам пресни зеленийки слагам чубрица, риган, червен, черен пипер.. иначе ми е някак незавършена.

# 12
  • Мнения: 2 926
1 кофича кисело мляко, 1 яйце, 1 л. брашно,щипка сода, щипка сол

# 13
  • София
  • Мнения: 18 679
Аз я правя от около 2 чаши прясно мляко, 2-3 яйца, около 2 с.л. брашно и - внимание, това е тайната на успеха - малко настърган кашкавал. Свеки ме научи, супер става мусаката с кашкавалчето Peace
Ще пробвам и пухкавата, но може би пак ще сложа кашкавал. С яйцата.

# 14
  • Мнения: 1 259
Аз понякога слагам ситно нарязан магданоз във вече готовата заливка, разбърквам и тогава я слагам!

# 15
  • Мнения: 549
Момичета,последният път като правих мусака я залях с "Маги фикс малки тайни"/специално за мусака/.Стана много вкусна и отгоре с хрупкава коричка.

# 16
  • Мнения: 14 654
Направих с кисело мляко, яйца, брашно и черен пипер, досега не съм правила никога заливки с кисело мляко, все с прясно, ще видим дали ще е вкусно. Аз ви благодаря за идеите и ще си ги запазя в готварския тефтер до една.
Белинда, брашното сурово ли го смесваш с млякото и яйцата или първо го запържваш в мазнина? Защото подобна заливка на твоята с кашкавал правя за гръцка мусака и в нея запържвам. Всъщност става като сос бешамел с яйца и кашкавал.

# 17
  • София
  • Мнения: 12 554
2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, брашно до получаване на кашица с гъстотата на боза.

Същото само че слагам 1 кофичка кисело мляко.

# 18
  • в мечтания дом с любимите мъже...
  • Мнения: 157







Аз я правя с 2 яйца+ 2 с.л. брашно + 1 кофичка к.мляко + сол + черен пипер.
Всичко  разбивам със шейкър.
Вместо к.мляко може и с прясно!
И аэ

# 19
  • София
  • Мнения: 18 679
Белинда, брашното сурово ли
Сурово. За мусака пържа каймата и ако пържа и брашното за заливката, много пържено ще ми дойде.

# 20
  • Мнения: 132
Не слагам цяля кофичка кис мляко.Иначе пак две яйца,две суп лъжици брашно,сол и мъничко сода.Всичко бъркам с пасатора и заливам.

# 21
  • Мнения: 110
Класика, 1 кофичка мляко-кисело, 2 яйца, 2-3 лъжици, брашно и сол, аз не слъгам сода ,защото ми мирише.

# 22
  • Мнения: 9 973
1 яйце,1 кофичка кисело мляко,1 с.л. брашно,щипка сол,3 щипки сода бикарбонат.Всичко се разбърква до гладка смес и се залива мусаката.
и аз така правя

# 23
  • Мнения: 6 461
Яйца и кисело мляко и отгоре настъргвам кашкавал.

# 24
  • Мнения: 751
Яйца и кисело мляко и отгоре настъргвам кашкавал.
Не съм правила с кашкавал,но следващият път ще пробвам.Сигурна съм,че е вкусно. Heart Eyes

# 25
  • Мнения: 774
В нашето семейство я правим така от край време: 1 кофичка кисело мляко, 4 яйца и малко сол - според големината на тавата и количеството на мусаката, продуктите се коригират.

# 26
  • Мнения: 6 461
Яйца и кисело мляко и отгоре настъргвам кашкавал.
Не съм правила с кашкавал,но следващият път ще пробвам.Сигурна съм,че е вкусно. Heart Eyes
По принцип се прави запръжка от брашно ,мляко и яйца и се настъргва кашкавала ,после се пече в умерена фурна.
Аз не винаги слагам брашно.

# 27
  • Мнения: 2 803
Аз правя - яйца, брашно и разреждам с малко кис.мляки и прясно мляко.

# 28
  • Мнения: 66
Половин кофичка кисело мляко+2 яйца+1 препълнена с.лъжица брашно,сол и лек повей черен пипер.Става върхът!

# 29
  • Мнения: 1 447
Класика, 1 кофичка мляко-кисело, 2 яйца, 2-3 лъжици, брашно и сол, аз не слъгам сода ,защото ми мирише.
И аз я правя по този начин,а за сода чувам за първи път. Embarassed

# 30
  • Мнения: 1 546
1 яйце,1 кофичка кисело мляко,1 с.л. брашно,щипка сол,3 щипки сода бикарбонат.Всичко се разбърква до гладка смес и се залива мусаката.
и аз така правя

Същата, понякога с 2 яйца. Wink

# 31
  • Мнения: 182
Аз я правя с 2 яйца,1 кофичка кисело мляко,1 с.л. брашно и щипка сол!

Общи условия

Активация на акаунт