Печени чушки /пиперки/

  • 24 665
  • 26
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 2 655
Дайте идея какво да приготвя с тези печени чушки за хапване?
Преди време някой беше постнал печени чушки на фурна с сирене и яйца, някой може ли пак да напише тази рецепта?
А други идеи?

# 1
  • Мнения: 5 183
миш-маш, кьополу, 4ушки бюрек

# 2
  • Мнения: 9 903
аз съм с другите идеи.
Салата с печените чушки - с лук, може маслинки, другото е оцет, зехтин/олио и сол.
Или панираш опечените чушки в брашно-разбито яйце-галета и пържиш. Много вкусно. Чушка-бюрек май му викат.
А също и мусака, по класическия начин, като печените чушки са на мястото на картофите.

# 3
  • Мнения: 5 183
Преди няколко години в Приморско в едно заведение ядох нещо под названието Северна салата - нарязани пе4ени 4ушки, варени яица и сирене, разбъркани с майонеза и кисело мляко+сол и 4ерно пипер4е.

# 4
  • Мнения: 5 183
Харесва ми и т.нар. "Пикантна салата" от тези готовите. В нея има: пе4ени 4ушки наситно, извара, майонеза, 4есън, 4ервен пипер и сол. Мисля 4е беше пасирано. не съм си била в България от лятото на 2003, но помня тази салатка, мммммммммммммммммммммм Simple Smile

# 5
  • Мнения: 1 983
бабата на милото ги прави с олио,оцет и чесън,като салата, но ръси отгоре и чубрица, по възможност прясна, но ако няма не е болка за умиране, става страхотно Peace

# 6
  • София
  • Мнения: 39 761
Аз преди около 3 седмици правих точно такива чушки със сирене и яйце на фурна.
Купих един буркан стерилизирани чушки (да не са кисели де). Разбих три яйца, намачках сиренето и го прибавих, подправки на око. И от тук започва експеримента. Сипах и прясно мляко. Понеже обаче ми се видя твърде рядка сместа реших да сложа брашно. Ама брашно нъцки. Мъж ми се присети, че бяхме купили картофено пюре. Та така ... сложих си аз картофеното пюре и сместа се сгъсти. След това с една лъжичка натъпках чушките, подредих ги в тавата, излишната смес я разлях около тях. Мъж ми адски ги хареса.

Може и още да се експериментира по темата. Да речем една заливка като за мусака.

# 7
  • Мнения: 4 176
10 чушки печени ( червени)
3 патлиджана печени и обелени


Отделно в тиган се запържват 3 глави лук , като накрая се слага 1 глава чесън ( не нарязан чесъна).
всичко се смила в кухненския робот или пасатор.

Подправя се с 2 с.л. оцет и сол на вкус.

Това е така наречения АЙВАР:) Да ви е сладко.

# 8
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Аз пък правя манджа с тях Grinning
С телешко - взимаш си колкото месо ползваш за едно готвене,нарязано на хапки или порционни парчета и запържваш (може и без запържване,а директно да се сложи да се вари).Към запърженото месо прибавяш нарязан лук да се запържи и той,заливаш с 1ч.ч. домати,слагаш по 1ч.л. червен и черен пипер (черния е по желание) и като клокне,доливаш с вода да покрие месото.Вари се на слаб огън до готовност на месото.
Печените чушки се нарязват на парчета,запържват се в малко олио да поомекнат и се добавят в яденето.Няколко скилидки чесън се пресоват и също се добавят.Вари се няколко минути,сгъстява се с малко брашно и се добавя магданоз.

# 9
  • In transit
  • Мнения: 11 823
Дайте идея какво да приготвя с тези печени чушки за хапване?
Преди време някой беше постнал печени чушки на фурна с сирене и яйца, някой може ли пак да напише тази рецепта?
А други идеи?

Аз ги правя по следния начин: Пека, обелвам пипера и го пълня с яйца и сирене. Нареждам ги една до друга , леко сплескани  в тавичка нмазнена с малко олио на дъното. Отгоре наръсвам с магданоз и заливам с пасирани домати , около 700-800 грама, колкото да покрие тавата, може и повече ако обичате да е по-сочно. Пече се 20 мин на умерена фурна, леко да стегне плънката .

# 10
  • Мнения: 2 381
Пела,
извинявай, че използвам темата ти, но си спомням си печени чушки с доматен сос отстрани. Правеха се по отделно. В соса имаше лук и магданоз. Някой знае ли рецептата? Май е нещо подобно на това, което описва hedra, но не съм сигурна.

# 11
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Мисля,че не е същото - май питаш за панирани чушки с доматен сос,което е една фантазия и любимото ми лятно ядене Grinning Как се панират чушките не съм аз човека,който ще каже,защото обикновено оплесквам нещата с панировката (хич ме няма в пърженето на неща Sad),но пък соса е лесен - запържваш лука,заливаш с домати в количество подходящо да залее чушките и оставяш да се посгъсти.Добавяш сол,чер пипер,скълцан или счукан чесън,оставяш още малко да поври,за да не се усеща така остро чесъна,сгъстяваш с малко брашно,ако е нужно и накрая слагаш магданоза Grinning

# 12
  • Мнения: 9 903
Мисля,че не е същото - май питаш за панирани чушки с доматен сос,което е една фантазия и любимото ми лятно ядене Grinning Как се панират чушките не съм аз човека,който ще каже,защото обикновено оплесквам нещата с панировката (хич ме няма в пърженето на неща Sad),но пък соса е лесен - запържваш лука,заливаш с домати в количество подходящо да залее чушките и оставяш да се посгъсти.Добавяш сол,чер пипер,скълцан или счукан чесън,оставяш още малко да поври,за да не се усеща така остро чесъна,сгъстяваш с малко брашно,ако е нужно и накрая слагаш магданоза Grinning

много добър сос Simple Smile
а за панирането - нищо трудно - топиш в брашно, после в разбити яйца, после в галета, и пържиш Simple Smile това е най-простата панировка, останалото е въпрос на фантазия и вкусове Simple Smile

# 13
  • Мнения: 3 211
май питаш за панирани чушки с доматен сос,което е една фантазия и любимото ми лятно ядене ....
Само да добавя, сложете задължително и 1 л. захар или мед, да убие киселината на доматите.

# 14
  • Мнения: 5 500
Опечените пиперки се изпържват в сгорещена мазнина. Подреждат се в чиния. В мазнината се слага натрошено сирене да се разтопи и с него се поливат пиперките. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.

# 15
# 16
  • гр. Луковит
  • Мнения: 30
Напоследък вкъщи си правим чушки пълнени с яйца и сирене и вместо да ги печем в тавичка във фурната ги печем на скара. Стават много вкусни, а и скарата ни е навън, та не се вмирисва цялата къща на печени чушки.

# 17
  • Мнения: 1 655
Пълнени чушки със смес от извара и сирене, печени на скара.

# 18
  • Мнения: 1 253
Ето още един вариант.

Печени чушки на фурна
Чушките се изпичат и обелват. Нарязват се на едри парчета.
3-4 яйца се разбъркват със 200-250 гр натрошено сирене и се объркват със чушките. Към сместа може да се добавят подправки по избор. На мен ми стига силния аромат на чушките Simple Smile
Изсипва се в тавичка като тук там се бодват парченца масло. Пече се в предварително загрята фурна.
Сервира се поръсено със ситно нарязан пресен маганоз.
Да ви е сладко Simple Smile

# 19
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Като стана дума за печени чушки кажете ми, милички, как ги печете? Аз нямам чушкопек и ги пека във фурната, ама така изгарят и с люспата си заминава почти цялата чушка  Sad А на котлона е голяма плесканица.

# 20
  • Мнения: 529
Аз ги пека в "парти грилчето" - едно такова соц. съоръжение като скара, но саво с горен реотан Embarassed Ползвам го за какво ли не Mr. Green

Та моята любима рецепта с печени чушки е:
Печевите чушки се овалват в брашно и се запържват. Редят се в съда, в който ще сервираш. В останалата мазнина сипваш настъргани домати (поне 1 кг.) да се запържат няколко минути. ДОбавяш сол и черен пипер. Като се посгъсти малко добавяш 4-5 разбити яйца. Те досгъстяват сосчето и накрая го изливаш върху чушките. Най-последно поръсваш с магданоз. Ей, умирам за това сосче значи eat

# 21
  • Мнения: 1 616
Като стана дума за печени чушки кажете ми, милички, как ги печете? Аз нямам чушкопек и ги пека във фурната, ама така изгарят и с люспата си заминава почти цялата чушка  Sad А на котлона е голяма плесканица.
Aз ги пека на газовия котлон, като върху него слагам парче ламарина. Като се нагорещи ламарината, подреждам чушките и когато се запекат от едната страна, ги обръщам. След това ги слагам в тенджера, заливам с вода, похлупвам с капака и оставям за 5-10 минути. Така омекват и много лесно се белят.
По темата- аз панирам вече изпечените чушки само с брашно- осолявам ги, овалвам ги, както са цели, в брашно, изтупвам излишъка и пържа до леко покафевяване на коричката. Ако щете вярвайте, много вкусно става (поне за мен). А иначе на печени чушки и чушлета много подхожда любимия ми чеснов сос- аз го наричам бял сос. Счуквам много старателно няколко скилидки чесън със сол -така, че да няма парченца, почти на пяна. След това наливам съвсем малко олио (1-2 супени лъжици) и силно бъркам и разтривам с чукалото за чесъна, докато поеме олиото. Много е важно да се прибавя по мъничко- в противен случай чесънът не може да поеме мазнината и тя остава да плува отгоре. Така няколко пъти прибавям по малко олио и бъркам- получава се пухкава като хайвер смес. Към нея прибавям няколко лъжици оцет, разбърквам хубаво да се смесят и разреждам с вода на вкус. При необходимост се добавя сол, после и ситно нарязан магданоз. Заливам чушките (или пуканите чушлета). Полученият сос е доста силен и пикантен, но пък е чудесно допълнение към чушките! Laughing

# 22
  • Мнения: 948
Понеже аз печени чушки мога да ям за закуска, обед и вечеря без да ми омръзнат - да ви кажа една олеснителна стъпка за рецептата с яйцата и сиренето: може да не си играете да пълните всяка чушка по отделно.  Аз ги разцепвам от едната страна, нареждам в тавичка, така че да покрият дъното.  Отгоре изсипвам сместта от яйца и натрошено сирене, и после нареждам още един ред разцепени на две чушки.  Пека.

Няма пълнене на чушка по чушка, няма пържене Mr. Green.  После се реже като баница, става на квадратчета.

# 23
  • Мнения: 2 952
Ооооооооооо...любимото ми сега :
 пе4ени 4ушки и обелени и  нарязани на дълго)накъсани направо)се  запържват  и към тях се прибавя сирене натрошено и яица ...... newsm22 eat newsm81 newsm81    Супер .... може  с малко  4ерно пипер4е и сол разбира се ....охо.....ако имах 4ушки , ей сега щях да си направя ....
 Peace

# 24
# 25
  • София
  • Мнения: 1 638
Пълените чушки с яйца и сирене, аз не ги пълня, защото съм мързелив човек Mr. Green

Намазвам тавата с малко олио, после един пласт чушки, един пласт от сместа, накрая завършвам на чушки и поръсвам с кашкавал. Вкусът е същия, но става по-лесно. Като в тази смес слагам понякога доматки на ситно, колбас, кашкавал, различни подправки(според настроението:))

# 26
  • Мнения: 2 099
Ако не сте пробвали досега, опитайте много е вкусно - печени чушки, пържени патладжани и доматен сос (лук, домати, чубрица, малко чесън, сол, черен пипер). Аз лично много обичам тази манджа и към нея си прибавям на масата и хубаво сирене (може и печено с малко червено пиперче). Да ви е сладко...
Мога де ви предложа и един друг вариант на пълнени печени чушки, който ядох преди време в един ресторант, бяха добавени към Комбинираната салата- печени чушки пълнени с фасул.

Общи условия

Активация на акаунт