Уред за готвене на пара

  • 135 235
  • 188
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 224
Купих го от Технополис има щанд на който пържат готвят продават ножове от там го взех. Малкият размер беше 30лв(20см), а големият 56лв (24см)

# 121
  • София
  • Мнения: 9 944
Някой има ли наблюдение на онези пароварки MIA  които се продаваха в Метро преди години- добри ли са и колко са стрували?

# 122
  • BG
  • Мнения: 2 217
Аз си купих съд с дупки, от Йенско стъкло, който се слага над тенджерата с вода. Може ли съвет как точно да приготвя ориз с него?

Би трябвало да се готви, както и с другите подобни приспособления (ако мога да ги нарека така  Rolling Eyes). Измиваш предварително ориза и го поставяш в съда (аз го овкусявам с малко сол и зехтин, а понякога слагам и някакви заленчуци). Слагаш вода в тенджерата и готвиш. Само трябва да проверяваш от време на време тенджерата, за да не остане без вода.  Wink Добър апетит!  Peace

hakama, може би ако събираш няколко месеца пари, ще можешда си купиш качествен уред. Има на Филипс за 99лв. Ето ти линк: Philips HD 9120
Успех!  Peace

# 123
  • Мнения: 224
Ще кажа защо аз се спрях на този вариант. Първо съдът е от стъкло не пласмаса, която с времето остарява и се чупи, а да не говорим че все казват че е вредна за здравето и изпускала някакви вещества. И втората причина е, че мога да измивам свичко под течаща вода без да се притеснявам че ще наморкя някой кабел.

# 124
  • BG
  • Мнения: 2 217
Ще кажа защо аз се спрях на този вариант. Първо съдът е от стъкло не пласмаса, която с времето остарява и се чупи, а да не говорим че все казват че е вредна за здравето и изпускала някакви вещества. И втората причина е, че мога да измивам свичко под течаща вода без да се притеснявам че ще наморкя някой кабел.

Много добър избор! Аз си бях купила от онези метални мрежи, които имат същата функция. За съжаление, обаче, няколко пъти не видях, че водата е свършила в тенджерата и така я съсипах. Затова, за мен, по-добрия вариант беше варианта - електрически уред.

# 125
  • Мнения: 224
Да с тези цедките мн малко вода можеш да сложиш и аз един път за малко да съсипя една тенджера. Simple Smile

# 126
  • BG
  • Мнения: 2 217
Да с тези цедките мн малко вода можеш да сложиш и аз един път за малко да съсипя една тенджера. Simple Smile

 Joy Hug Успокои ме! Мислех, че съм много смотана ....   hahaha

# 127
  • Пловдив
  • Мнения: 2 495
Моите бъдещи кумове ни предлагат такъв подарък за сватбата, та се чудя. Изглежда интересно, практична идея, но не съм виждала отблизо това - от стъкло ли пишеше по-горе, че  е капакът, или аз не разбрах ? И наистина ли се измива много трудно ?

# 128
  • София
  • Мнения: 9 944
Някой случайно да продава такъв уред?  Peace
ЛС

# 129
  • Мнения: 224
Вчера правих царевица (кучан) сварена на пара станаха страхотни хрупкави и сладки

# 130
  • София
  • Мнения: 224
Аз вече имам уреда на стефи на тефал с тавичката за печене, сега моля KLOI да ни каже някоя рецепта, защото вече цяла година не мога да забравя снимката на нейните сочни яйца с доматки правени на пара. Моля те Kloi, смили се над бременната, която иска да разнообрази трапезата си с нещо хем здравословна, хем вкусно....

# 131
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
 Мила, viki_kk, Hug

Съжалявам, че така дълго не се появявах във форума, за да ти разкажа за яйцата.  Blush

Рецептата е съвсем проста : Сипвам около 1-2 см вода  в съда за приготвяне на течни ястия, добавям подправки по вкус : риган, сол, 1/2 кубче бульон, няколко капки зехтин.... Може и само с малко солчица да ги оставиш. Интересен вариант са и с билки, които ползваме за чай.  Чуквам леко яйцата отгоре, едно до друго,  като за яйца на очи. Включвам уреда и ги оставям в него до готовност. Доматките от снимката са пресни, на салатка, с копър. Даваш ми идея да ги пробвам и тях на парата.  Wink Така приготвям и яйцата по панагюрски, защото вкуса е по-наситен, а във врялата вода, както се правят по класическата рецепта ми стават малко измити.

# 132
  • София
  • Мнения: 224
Благодаря ти, Клои, задължително ще ги пробвам още утре! Съдът за течности имаш предвид за ориз, нали? Моят не е много голям, но предполагам, че 2-3 яйчица ще се хванат. Моят мъж много ми натяква напоследък, че не готвя с уреда и съм го захвърлила в шкафа. На нас много ни харесват нещата приготвени с него, но проблемът е, че аз нямам фантазия за разнообразни манджи, лятото правех само зеленчуци на пара, но сега е малко по-трудно. Благодаря още веднъж!

# 133
  • София
  • Мнения: 224
Докладвам... направих яйчицата, сложих вода, сол, риган, червен пипер и зехтин. станаха супер, само малко съм прекалила с водата, та сосчето беше малко водно, но иначе вкусът им беше много натурален и въпреки че сложих съвсем малко риган, той доста се усещаше, така че Клои, много си права, че парата изостря аромата на подправките! ако имах желание да споделиш други интересни рецепти, моля... на твое разположение съм, с удоволствие ще ги изпробвам:) на бебето яйчицата също много му харесаха, Благодаря!

# 134
  • Helsinki / Sofia
  • Мнения: 648
Отдавна не съм се включвала по темата, но скоро попаднах на ето това описание на един от тези уреди за готвене на пара в една брошурка на Топ Шоп:
"Фурна Флейвър Уейв Турбо" работи чрез конвекция на топлия въздух, инфрачервена технология и халогенно загряване.
За мен тези уреди са на принципа на микровълновите печки.

Общи условия

Активация на акаунт