ЯСТИЯ,МАГИЯ И ЛЮБОВ

  • 44 499
  • 53
  •   1
Отговори
  • Мнения: X
За мен кулинарията е хоби,мечта,съвършенство,магия и най-вече любов.

"Подправката,която добрите готвачи неизменно използват ,е ЛЮБОВ!"  

Затова...заповядайте в моята тема!Надявам се да ви е сладко!

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:15 от Анонимен

# 1
  • Мнения: X
ПИЛЕ ПО КИТАЙСКИ  
за 3 порции

450 гр бяло пилешко месо ,на хапки
1 гл лук,накълцана
3 скилидки чесън,наситнени
4 моркова,на жулиени
4-5 сушени китайски черни дървесни гъби
1 опаковка бамбук маринован
2 ч л червено къри
1 ч л лимонова трева
1/2 ч л подправка 5 аромата
2 с л доматено пюре
1 с л сос от стриди
сол
3-4 с л царевично олио
1 ч л сусамено олио

Месото се запържва в царевичното олио,докато промени цвета си,добавят се лука и чесъна,след 5 минути се добавят и морковите,бамбука и гъбите,предварително накиснати в студена вода за 1 час и отцедени.Добавят се и подправките,1 к ч вода и се задушава на умерен огън около 1/2 час.Накрая се добавя сусамовото олио за аромат и се поръсва с нарязан магданоз.

 

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:15 от Анонимен

# 2
  • Мнения: X
КАКАОВ СЛАДКИШ С БАНАНИ ,БЯЛ ШОКОЛАД И КРЕМ ОЛЕ

блат  
1 ч ч кисело мляко
1 ч ч захар
3 с л какао
1 ч л сода бикарбонат
2 с л олио
1 1/4 ч ч брашно
1 ч л ванилия

сироп  
1 ч ч захар
1 ч ч вода
----------------------------
1 банан
----------------------------
1 крем Оле
400 мл прясно мляко
----------------------------
200 гр шоколад
50 гр масло
----------------------------
за украса-кокосови стърготини,шоколадови пръчици,филирани бадеми,настърган щоколад,орехи,потопени в шоколад-кой каквото има.

Разбиват се продуктите за блата и се пече на умерена фурна,докато клечка за зъби излезе суха.
Като изстине,се сиропира.Банана се нарязва на кръгчета и се реди върху блата.Крема Оле се приготвя според указанието на опаковката и се разпределя върху банана.Слага се в хладилник за 1 час.Шоколада се разтопява със маслото и се нанася върху крема.Пак в хладилник да стегне.
Правих го във тортена форма с откопчаващ се ринг с диаметър-20 см.

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:16 от Анонимен

# 3
  • Мнения: X
БРИОШ  

 

350 гр брашно
1/2 ч л сол
100 гр масло размекнато
10 гр мая
1 1/2 с л захар
4 с л прясно мляко
3 яйца  / 1 жълтък за намазване/

Омесва се тесто и се прави на хубава гладка топка.Хубаво е да се меси поне 5-6 минути.Оставя се да втаса ,докато удвои обема си.Отделя се едно малко топче,за шапката,а останалото се оформя на топка и се слага във формата.Натиска се отгоре да се образува дупка и в нея се слага малкото топче.Втасва още около половин час.Намазва се с жълтъка и се пече на умерена фурна.
Фурната ми беше само леко топла,като сложих хлебчето.Не съм я загрявала много предварително.
Могат да се направят и малки бриоши във малки форми.

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:16 от Анонимен

# 4
  • Мнения: X
Пълнени картофи с моркови и синьо сирене

 

 

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:16 от Анонимен

# 5
  • Мнения: X
Пита Роза  
  


 


Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:17 от Анонимен

# 6
  • Мнения: X
ПИТКА-ГРОЗДЕ ЗА Трифон Зарезан


 

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:17 от Анонимен

# 7
  • Мнения: X
ТОРТА ЛЕГЛО

Това е тортата,която направих за 20 годишнина от сватбата ни.

 



Последна редакция: сб, 23 яну 2010, 13:52 от Анонимен

# 8
  • Мнения: X
А това е тортата за Свети Валентин.Аз като една много романтична жена,освен питката за Трифон Зарезан,се постарах да има и нещо сладко за душата,което да отговаря на празника.


ТОРТА ЗА Свети Валентин


   

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:17 от Анонимен

# 9
  • Мнения: X
То Кал Би /телешки шницели по корейски



 



Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:18 от Анонимен

# 10
  • Мнения: X
РУЛЦА "ЧЕРНО И БЯЛО"



 

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:18 от Анонимен

# 11
  • Мнения: X
Курабийки с амонячна сода

 

8 с л олио
8 с л кисело мляко
8 с л захар
1 амонячна сода
брашно,да се меси

Омесва се тесто,да не лепне,оформят се топчета ,нареждат се в намазнена тава,ръси се по малко захар отгоре и се пекат.

И още един вариант:След като се оформят топчетата,се овалват в разбит белтък и се отъркалват в смлени бадеми,орехи.Нареждат се в тава върху пекарска хартия и се пекат.



Последна редакция: пт, 27 ное 2009, 09:50 от Анонимен

# 12
  • Мнения: X
Маки суши



1 ч ч ориз
1 1 /2 ч ч вода
1 с л оризов оцет
1 с л сол
1 ч л захар
100 гр  пушена сьомга,на жулиени
1 краставица ,на жулиени
1 морков,на жулиени
4 листа кори Нори

Ориза се измива в няколко води и се сварява.Като поизстине малко,се подправя с оризовия оцет,солта и захарта.
Върху рогозка се слага лист Нори с гладката страна надолу.Разстила се ориз,като се оставя около 1 пръст от края.В другия край се нареждат ивици сьомга,краставица и морков.
С помощта на рогозката се навива на стегнато руло.
Реже се на хапки с помощта на остър и намокрен нож.
Сервира се с купичка соев сос и уасаби.



Последна редакция: сб, 23 яну 2010, 13:53 от Анонимен

# 13
  • Мнения: X
Суфле от кайма,спанак и гъби

 

Не мога да дам точни пропорции,защото това ястие го готвя вече на око,но приблизително:
500 гр кайма
1 яйце
250 гр спанак
150 гр гъби
сол,зехтин,подправки на вкус
2-3 с л доматено пюре
Всичко се обърква добре и се разстила в намазнена тавичка.Пече се на умерена фурна,като 10-на минути преди края се наръсва с настърган кашкавал,аз използвах гауда.И се допича.

1 ч ч ориз Басмати
2 ч ч кокосово мляко
1 гл лук
2 с л олио
сол на вкус

Главата лук се накълцва и се запържва в олиото.Добавя се ориза и кокосовото мляко и се вари,докато се поеме.Посолява се .
Може да се наръси с бял пипер.

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:19 от Анонимен

# 14
  • Мнения: X
Шоколадова торта

 

рецептата  

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:19 от Анонимен

# 15
  • Мнения: X
КИШ ЛОРЕН  

 

и парче
 

РЕЦЕПТАТА  

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:19 от Анонимен

# 16
  • Мнения: X
ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ  

 

РЕЦЕПТАТА      

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:19 от Анонимен

# 17
  • Мнения: X
БАДЕМОВИ БИСКВИТКИ  



РЕЦЕПТАТА    

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:20 от Анонимен

# 18
  • Мнения: X
Macaroons

 

РЕЦЕПТАТА  

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:20 от Анонимен

# 19
  • Мнения: X
                           ТОРТА С АЙСИНГ

 

 

елементи

 

РЕЦЕПТАТА    

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:20 от Анонимен

# 20
  • Мнения: X
ШОКОЛАДОВ ПАЙ  

 

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:13 от Анонимен

# 21
  • Мнения: X
ГОВЕЖДО РУЛО

 

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:13 от Анонимен

# 22
  • Мнения: X
ЗАДУШЕНО СВИНСКО НА ТИГАН

 

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:13 от Анонимен

# 23
  • Мнения: X
МОРКОВИ ВИШИ

 

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:14 от Анонимен

# 24
  • Мнения: X
КЕКС С ЧЕРЕШИ И ОРЕХИ  

   

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 12:14 от Анонимен

# 25
# 26
# 27
# 28
# 29
# 30
# 31
# 32
  • Мнения: X
ПИТКА ЦВЕТЕ



В рецептата е даден начина на оформяне.

# 33
# 34
# 35
  • Мнения: X
КЕКС С ТЕЧЕН ШОКОЛАД



230 брашно
1 ч л бакпулвер
1/2 ч л сода бикарбонат
1/2 ч л сол
90 гр масло
3-4 с л течен шоколад
150 гр захар
2 яйца
1 ч л ванилия
1 ч ч кисело мляко

Смесват се брашното,бакпулвера,содата и солта.
Разбива се маслото с шоколада 1-2 минути,добавя се захарта ,яйцата,ванилията.
Добавят се по малко от сухата смес и от киселото мляко ,като се редуват.
Завършва се с брашното.Изсипва се върху пекарска хартия или върху намаслена и набрашнена тава с д=20 см.Пече се на 180 градуса около 45-50 минути.    
Наръсва се с пудра захар.

# 36
  • Мнения: X
ХЛЯБ С КАШКАВАЛ,САЛАМ И МАСЛИНИ



700 гр брашно
1 суха мая /аз използвах 1/2 прясна/
2 ч л сол
2 ч л захар
350 мл хладка вода /аз използвах 50-50 ,  вода-прясно мляко/
--------------------------
150 гр салам,на кубчета
150 гр кашкавал,на кубчета
60 грл маслини,без костилките,нарязани
черен пипер,подправки-по желание
--------------------------------------------------------------------------------------
Маята се разтваря със захарта,малко от течността и 2-3 с л брашно.
Оставя се да шупне.Омесва се със солта,останалата течност и брашното на меко тесто и се оставя да втасва,докато удвои обема си.
После се премесва,добавят се салама,кашкавала,маслините и подправките и се оформя хляб-кръгъл,продълговат ,по желание и се слага в намаслена тава .Оставя се за половин час и се пече на умерена фурна до златисто.
Като го извадя от фурната,го напръсквам с малко вода и го покривам с памучна кърпа.Така коричката омеква.
Рецептата е от сайта на "Гответе с мен".

               
Тук съм разточила тестото на правоъгълник,наръсвам го с плънката и завивам на руло.
Слага се в кексова форма,половин час втасва и се пече.Наръсено е с черен сусам.

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 15:12 от Анонимен

# 37
  • Мнения: X
Пиле с чушки и моркови



За 4 порции:

600 гр пилешко месо/ бяло ,от бут/
4 чушки,на парчета
4 средни моркова,на парчета
3 с л балсамов оцет /може ябълков/
1 глава лук,накълцана
сол,черен пипер на вкус
2-3 с л зехтин
250-300 мл пилешки бульон
магданоз за поръсване
---------------------------------------------------
Загрява се зехтина в дълбок тиган и се запържва лука за кратко.Добавя се пилешкото месо,нарязано на хапки.След около 6-7 минути,като промени цвета си ,се добавят и зеленчуците.
Залива се с балсамовия оцет и се разбърква добре.Долива се бульона и се задушава до омекване на месото,около 20 минути на среден огън.Добавят се подправките и след 4-5 минути се маха от котлона.Поръсва се с магданоза.   
Рецептата / с вариации/ е от книгата "Зеленчуци за здраве".   

# 38
  • Мнения: X
СОЛЕН КЕКС С БРОКОЛИ,ЦАРЕВИЦА,КОПЪР И СИРЕНЕ



250 гр брашно
1 с л бакпулвер
3 яйца
1 с л вегета
100 гр сирене
200 гр царевица от консерва
100 мл прясно мляко
4 с л зехтин /олио/
2-3 цветчета броколи,накъсани на малки парчета
нарязан копър
-------------------------------------------------------------------
Разбиват се яйцата ,добавя се прясното мляко,зехтина,вегетата,брашното с бакпулвера,сиренето.Накрая се добавят броколите,царевицата и копъра.Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена кексова форма и се пече на 180 градуса около 35-40 минути,докато клечка излиза суха .
Зеленчуковите добавки могат да се променят според вкуса!

# 39
  • Мнения: X
ЯЙЦА ПО ФРЕНСКИ



за 4 порции
5 твърди домата,нарязани на филийки
12 черни маслини,без костилките
4 сварени яйца,нарязани на филийки
1 с л магданоз
1 гл лук,накълцан
500 мл сос Бешамел
2 с л масло,на парченца
1 сурово яйце
сол на вкус
--------------------------------------------------
В намаслен огнеупорен съд /тава се редят един пласт домати.Посоляват се.Върху тях се слагат половината от маслините ,половината от яйцата.Наръсва се със сол и магданоз.Отгоре се слага половината лук и се залива с половината сос Бешамел,разбъркан със суровото яйце.
Нарежда се втори пласт домати,пак маслини,яйца,сол и отгоре Бешамел.Разпръсква се отгоре маслото и се пече на умерена фурна,докато повърхността стане златистокафява, около 30-40 минути.

# 40
  • Мнения: X
                    СЛАДКИШ  С  КРУШИ





За тестото
100 гр масло,меко
200 гр брашно
40 гр захар
1 щипка сол
1 жълтък
2 с л ром
За глазурата
2 ябълки
6 круши
1 лимон
5 с л нектар от круши /аз нямах  и използвах захарен сироп/
1 щипка канела
1 щипка карамфил на прах
25 гр шамфъстък / орехи/
мазнина за формата
-----------------------------------------------------------------------------------
За форма с диаметър -26 см
Омесва се тесто от продуктите .Меси се няколко минути,може с робот и се слага ,увито във фолио в хладилника за половин час.
Ябълките и две от крушите се обелват, и се нарязват на парчета.Лимонът се изцежда.
Нарязаните плодове,лимоновия сок,подправките и крушовия нектар се слагат на котлона и се варят на слаб огън,докато плодовете омекнат.Маха се капака и се вари ,докато изври течността.
Формата се намазнява.Тестото се разточва на кръг ,малко по-голям от формата и се поставя в нея,като се оформя и стена.Плодовият мус се разстила върху тестото.Пече се около 15 минути в предварително загрята фурна.
Останалите круши се нарязват на четвъртинки,почистват се и се нарязват на резенчета.Редят се върху изпечената плънка.Поръсва се с шамфъстъка /орехите/ и се пече още 15 минути.
Може да се наръси с пудра захар.

Източник: "Да печем с любов"

# 41
  • Мнения: X
                  КАРТОФЕН ОГРЕТЕН



5-6 картофа
1 яйце
черен пипер,вегета
магданоз
50-60 гр пармезан
100-150 гр сирене
5-6 резена бекон
---------------------------
Картофите се обелват и се сваряват.Намачкват се на пюре,добавят се яйцето,черния пипер,магданоза и половината пармезан.Обърква се добре .Половината се слага в намаслена тавичка /форма/,натрошава се отгоре сиренето,нареждат се лентите бекон.Отгоре се слага другата половина картофи.Пече се на умерена фурна около 30 минути.Наръсва се с останалата половина пармезан и се допича за още 5-6 минути.

# 42
  • Мнения: X
                                ШОКОЛАДОВИ БОМБИЧКИ



за три минитортички
9 кръгчета,изрязани от готови блатове за торта
1 крем Оле,при мен Ванилия
малко нес кафе за напръскване на блатчетата
70-80 гр шоколад
1/2 ч ч сладкарска сметана
-----------------------------------------------------------------
Редят се като торта-блат,напръсква се с кафето и се слага крем,пак блат ,сироп,крем...отгоре се омазва хубаво с крем.Слагат се в хладилника да стегнат.
Сметаната се загрява и се излива върху натрошения шоколад.Заливат се тортичките,като започне да стяга малко,да не се разтича много шоколада.


Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 11:56 от Анонимен

# 43
# 44
# 45
  • Мнения: X
                                    ИРЛАНДСКО ЗАДУШЕНО...




# 46
  • Мнения: X
                 ШОКОЛАДОВИ МЪФИНИ С ТЕЧЕН ШОКОЛАД




за 12 броя
375 гр самонабухващо брашно /може брашно с 1 ч л бакпулвер/
1/2 ч л сода бикарбонат
25 гр  какао /сложих 2 ч л лъжички/
100 гр кафява захар
125 гр масло ,разтопено
2 яйца
250 мл прясно мляко
200 гр Нутела /друг течен шоколад/
---------------------------------------------------------------------------------------
Смесват се поотделно сухите съставки -брашно,содата,какаото и захарта, и мокрите- маслото , яйцата и прясното мляко.Добавят се сухите към мокрите и се объркват да се смесят добре.
Във формичките се слага от сместа до 1/3 от тях,слага се по 1 с л течен шоколад и отгоре отново от сместа.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност,приблизително 25 минути.
---------------------
източник :  Gotvetesmen.com

Последна редакция: ср, 30 дек 2009, 15:10 от Анонимен

# 47
  • Мнения: X
                 МУСАКА ОТ ПАТЛАДЖАНИ И ТОФУ



за 4-5 порции
2 патладжана
зехтин
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
4 домата / 3 с л доматено пюре/
400 грама тофу
1 ч л сух риган
1 ч л кимион
морска сол
--------------------------------------------
Патладжаните се нарязват на тънки филийки и се пържат в зехтина.
Изцеждат се върху абсорбираща хартия.
Нарязания лук и чесън се задушават в 2 с л зехтин за около 3-4 минути и се добавят доматите,нарязани на ситно или доматеното пюре с 4-5 с л вода.
Тофуто се нарязва на кубчета и се добавя в тигана заедно с ригана,кимиона и морската сол.
Тази смес се вари около 10- минути.
На дъното на тава с размери 21/11 см се подреждат филийките патладжан ,като се нареждат и по страните ,така че краищата им да висят навън.Слагаме част от плънката,покриваме с филийки патладжан,пак плънка,пак патладжан...до изчерпване на продуктите.
Ястието се "затваря" с краищата на филийките патладжан и се пече на 180 градуса около 15 минути.

Източник: "Кухнята на петте първоелемента"
фън шуей рецепта

# 48
  • Мнения: X
                         ЗАДУШЕНИ ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА ПО КИТАЙСКИ



2-3 пилешки бутчета
2 сухи люти червени чушки /не са задължителни/
1 стрък пресен лук /или 1/2 гл лук/
4 с л соев сос
1 ч л петте подправки
1 ч л сол
1 ч ч бульон
1/2 ч л джинджифил
---------------------------------------------------------------------
Лукът се нарязва на ситно.
Чушките се почистват от семето и също се нарязват на ситно.
Джинджифилът се настъргва,ако е пресен или сушен.
В силно сгорещено олио се пържат бутчетата около 2-3 минути,добавят се лука,чушките и джинджифила и се пържи още 1 минута.
След това се добавят соевия сос и петте подправки.
Месото ври така 3-4 минути,след което се добавя бульона ,намалява се котлона и се задушават под капак до готовност.
Преди да се свали от огъня,се поръсва със сол.
Аз не ги поръсих,защото ми се сториха достатъчно солени.
При мен рецептата е по умножена по три.


гарнитура:ориз Басмати
1 ч ч ориз Басмати
3 ч ч вода
сол,олио,подправки по избор
---------------------------------------
Слагам всички продукти в съд,подходящ за микровълнова и задушавам до готовност.
Имам готова програма за ориз...но приблизително за това количество ориз на мощност 800 ,за около 30 минути.

# 49
  • Мнения: X
                                   СВИНСКИ ДРОБ ПО ИСПАНСКИ



500 гр свински черен дроб
250 гр домати /може и консервирани/
1 гл лук
1 морков
1 скилидка чесън
олио
1 с л галета
черен пипер
вегета/това от мен/
----------------------------------------------------
Почистения и измит дроб се нарязва на хапки и се изпържва в загрятото олио,около 3-4 с л.
Добавят се нарязаните лук,морков,пресования чесън и подправките и се задушава още 3-4 минути.След това се добавят нарязаните домати и ако е необходимо,малко вода или вино,да покрие дроба.Задушава се под капак на тих огън до омекване,около 30-40 минути.
Гарнитурата е по желание.  Simple Smile)

# 50
  • Мнения: X
                             МАСЛЕНИ СЪРЦА



125 гр масло
200 гр брашно
80 гр захар
2 жълтъка
2 ванилии
1 ч л червена боя
------------------------
От всички продукти се омесва тесто.Разточва се на лист с дебелина 0,5 мм и с формичка се изрязват бисквитки.
Редят се в намаслена тава или върху пекарска хартия и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 10-12 минути.
Не се препичат,защото стават твърди.
Могат да се поръсят с пудра захар или да се украсят според предпочитанията.

# 51
  • Мнения: X
         ЛЕСНА ТОРТА С ОРЕХИ



За блатовете:
2 яйца
1/2 ч ч пудра захар
15 гр /1 с л / мед
50 гр брашно
1/2 ч ч масло /маргарин/
1 пакетче ванилена захар
1 ч л бакпулвер

Разбиват се яйцата със захарта,добавя се меда,разтопеното масло,и брашното с бакпулвера и ванилията.
Сместа се изсипва в намаслена форма за торта с диаметър 20 см върху пекарска хартия.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.
Прави се проверка с клечка за зъби,тя трябва да е суха.
Като изстине ,се разрязва на две.


Крем:
1 крем Paradiso на д-р Йоткер /става и с крем Оле/
250 мл прясно мляко
100 мл сладкарска сметана,разбита на крем с 1 с л захар

Крема Paradiso се разбива с прясното мляко.Смесват се със разбитата сметана.

Сироп:
прясно мляко със захар

1 банан,нарязан на кръгчета
200 гр натрошени орехи
1/2 консерва варено подсладено кондензирано мляко /или Дулсе де лече/

Слага се единия блат в тортена чиния,сиропира се със сироп.
Намазва се обилно с крем.
Нареждат се филийките банан.
Отгоре се наръсва обилно с натрошени орехи.
Слага се втория блат.Сиропира се и се намазва отгоре и отстрани цялата торта с останалия крем.
Залива се с кондензираното мляко.
Наръсва се с натрошени орехи.

Карамел:
100 грама  захар се карамелизират на котлона.
С лъжица се правят ивици върху пекарска хартия.
Като стегнат,след около 3-4 минути,хартията се отлепя и карамелените плетеници се слагат върху тортата.

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 15:30 от Анонимен

# 52
  • Мнения: X
           ШОКОЛАДОВ МУС С МАРШМЕЛОУС



Количествата на продуктите са приблизителни,малки вариации не влияят на вкуса.

50 гр бонбони маршмелоус
20 гр масло
2-3 с л прясно мляко
100 гр шоколад
150 мл сладкарска сметана
натрошени орехи
-------------------------------------
Бонбоните ,маслото,прясното мляко и шоколада се стопяват на котлона.
Сметаната се разбива на крем.
Добавя се към нея леко охладената шоколадова смес и се разбърква с шпатула.Добавят се и орехите.
Насипва се в чаши/купи и се охлажда в хладилник.
Украсата е по лични предпочитания...  Simple Smile.

# 53
  • Мнения: X
                     ТАРТА С ЯЙЦА,СИРЕНЕ И СМЕТАНА



за тестото:
1 ч ч брашно
1/4 ч л сол
1/3 ч ч масло,студено
2-3 с л вода,студена
За плънката:
2 яйца
1 малка готварска сметана/250 мл/
1/2 ч ч натрошено сирене
2-3 стръка пресен лук
сол,черен пипер
10-на маслинки
------------------------------------------------
Брашното се пресява в купа със солта.Отгоре се нарязва маслото на парчета и с пръсти се стрива заедно с брашното на трохи.Добавя се водата лъжица по лъжица,да се омеси тесто.Увива се в стреч-фолио и се слага в хладилника за 1 час.
Разточва се на кръг ,малко по -голям от тавичката за печене и се слага в намаслената тавичка.
Аз го точих върху пекарска хартия и после с нея обърнах разточеното тесто в тавичката.
Яйцата,сметаната,нарязания пресен лук и подправките се смесват и леко се разбиват с вилица.
Сиренето се слага върху кората,отгоре се излива сместа със сметаната и яйцата.
Тук-там се слагат маслинки.
Тартата се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.
Това тесто и плънка е за тавичка с диаметър 22-23 см.

Общи условия

Активация на акаунт