Какъв пастет?

  • 23 330
  • 49
  •   1
Отговори
  • Мнения: 389
Здравейте, момичета!
Кажете кои пастети са добри и с възможно по-малко буклуци в тях. Досега пастет вкъщи не се купуваше, но Криско започна често да споменава за филийка с пастет.
 

# 1
  • Мнения: 901
приготви си сама- не е трудоемко, моите деца умират за ето този

Пилешки пастет

# 2
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Мммм Марабу, звучи супер! А колко горе-долу издържа в хладилник? И дали мога да си направя консерви?  Thinking

# 3
  • Мнения: 22 867

Ето и рецептата на desi_minkova. Голяма вкусотия е! И малко допълнителни разяснения.

# 4
  • Мнения: 9 109
ето и този Пастет от птичи дробчета.

Затваря се в бурканчета - малки, че по-удобно, варят се 1 час и се използват до 6 месеца.
Правят се в студено време, като сега.

# 5
  • Мнения: 901
Мммм Марабу, звучи супер! А колко горе-долу издържа в хладилник? И дали мога да си направя консерви?  Thinking

ами не знам  newsm78
 при нас не издържа повече от 1 седмица в хладилник, тъй като съпруга ми и синът ми са големи фенове на пастета  Simple Smile
Може би както Пепи е писала също могат да се приготвят.

# 6
  • Мнения: 293
Това е моят пастет:
250 гр. свински черен дроб;
1,250 кг шарено свинско месо /месо и сланина/
200 мл прясно мляко /сварено/
4 яйца /разбити/
1,5 кибритени кутийки сол
черен пипер /смлян/

Дроба и месото се мелят два пъти в месомелачка на много ситно - става кашесто подобна смес, смесва се с останалите продукти и се разбива всичко много добре /по възможност с миксер/. Пълнят се малки бурканчета и се варят 3 - 4 часа. Изтрайва дълго време. Когато отворя бурканчето, преди употреба разбивам пастета с вилица. Отвореното бурканче не бива да престоява повече от 2 дни в хладилника!

Ако искате по-голямо количество консерви, ето:
2 кг черен дроб
5 кг шарено свинско месо
1 л. прясно мляко
15 яйца
по 1 заравнена кибр.кутийка сол на 1 кг месо
1 пакетче смлян черен пипер.
Технологията на приготвяне е същата.

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 00:28 от nela_66

# 7
  • Мнения: 293
А сега се сетих за един много бърз пастет от пилешки дробчета:
в 25 гр. краве масло, на тих огън запържвам 225 гр. пилешки дробчета, после разбивам на пюре със 100 г размекнато масло, добавям сол и черен пипер.
 А лесен пастет се прави от сварено месо, смляно или претрито през цедка /зависи от месото/, разбъркано с краве масло в съотношение 50:50, сол и черен пипер. Ако ви се струва много маслото, сложете по-малко. Към месото може да се добави и сварен дроб и по желание - портокалов или лимонов сок.
Има много видове пастети, които може човек сам да приготви, без да се страхува, когато купува съмнителни, със странен, гаден вкус продукти на родната ни хранителна промишленост.

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 00:57 от nela_66

# 8
  • София
  • Мнения: 12 554
Ако все пак решиш да купуваш - детският на Янев е много хубав. Аз купувам на Кало от него.

# 9
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
мъжът ми обича подобни неща, може да му направя...
не става ли мазно с толкова много масло  Thinking, ще ми мрънка после Mr. Green

нямам блендер - мога ли с пасатора да пюрирам или е твърде гъсто?

# 10
  • Мнения: 150
Вкуснотия!
Толкова обичам пастет,а баба го правеше домашен и направо си облиизвах пръстите Simple Smile
Значи е време и аз да направя и да си го сложим в бурканчета!Огромно благодаря за рецептите! Simple Smile Simple Smile
А към авторката-на Янев май са най-читави,ако може да се каже такова нещо за купешки пастет..по-скъп е малко от другите,може би затова.

# 11
  • София
  • Мнения: 4 294
И моите деца обичат пастет, купувам на Тандем ето този

# 12
  • Мнения: 27 524
На Тандем всичките им неща са добри  Peace
Иначе вкъщи купуваме патешки или гъши пастет. На другите нямам много вяра  Confused

# 13
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
без фламбиране получава ли се пастета на деси микова?
Че нещо тази процедурка не я владея  Thinking

# 14
  • Мнения: 940
Аз много обичам пастет. Купувам на фирма Hame--харесвам само Лукс с печено месо. Другите са ми някак будкави. Но нямат боклуци в тях.

http://www.hame.cz/bg/

# 15
  • Мнения: 27 524

Е, то с месо какъв пастет е?  Thinking

# 16
  • Мнения: 940

Е, то с месо какъв пастет е?  Thinking

Ами има и месо в него, освен черния дроб.

# 17
  • Мнения: 1 777
мъжът ми обича подобни неща, може да му направя...
не става ли мазно с толкова много масло  Thinking, ще ми мрънка после Mr. Green

нямам блендер - мога ли с пасатора да пюрирам или е твърде гъсто?
asyalein аз съм правила няколко пъти по рецептата на Марабу и когато мажем филийките ,маслото отгоре го махам.
Аз имам блендер ,но го правя с пасатора(по лесно се мие после). Simple Smile

# 18
  • Мнения: 22 867
без фламбиране получава ли се пастета на деси микова?
Че нещо тази процедурка не я владея  Thinking

Шани, не е сложна процедурката, но мисля, че и без нея ще стане добре. Жалко, че Деси не влиза в темата, да си напише мнението.

# 19
  • Мнения: 9 109
нямам блендер - мога ли с пасатора да пюрирам или е твърде гъсто?
asyalein
Аз имам блендер ,но го правя с пасатора(по лесно се мие после). Simple Smile

а аз нямам блендер, та го правя с пасатора. И става.

Блонди, пастета с месо е несравнимо по-вкусен от този, който е само с дроб. Месото е добре сварено, също пасирано  Peace Ето ми рецептата за Пастет, който обаче не е от пилешки дробчета, а от свински или телешки черен дроб.

# 20
  • Мнения: 22 867
.... Ето ми рецептата за Пастет, който обаче не е от пилешки дробчета, а от свински или телешки черен дроб.


пеп-4o , дроба го вариш, а месото се мели сурово? newsm78 Така ли е или нещо не схващам........Струва ми се, че имам някъде подобна, ако не същата рецепта, ядохме такъв пастет на гости, беше много вкусен и помолих за рецепта, но не съм го правила.

# 21
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Пети, Пепчо, мерси за уточнението...

и аз ще трябва да слагам месо - мъжът ми не яде много дреболии Rolling Eyes
един път правих дробчета по селски.
изяде ги, ама помоли друг път друго да готвя  Mr. Green

# 22
  • Мнения: 9 109
.... Ето ми рецептата за Пастет, който обаче не е от пилешки дробчета, а от свински или телешки черен дроб.


пеп-4o , дроба го вариш, а месото се мели сурово? newsm78

да, точно така е. Дроба е твърде кървав, за да се сложи суров в пастета  Sick А месото ако се свари ще си изгуби сочността.
Разбира се, ако това те притеснява, може да го сложиш да се свари малко.

# 23
  • София
  • Мнения: 2 856
Преди купувах детски пастет Макс и Мориц, Приказка. Но вече не му харесват, така че купувам обикновен на КФМ, харесваме го много. А малкия яде сутрин, обед, вечер от него.

# 24
  • София
  • Мнения: 7 045
Аз много обичам пастет. Купувам на фирма Hame--харесвам само Лукс с печено месо. Другите са ми някак будкави. Но нямат боклуци в тях.

http://www.hame.cz/bg/
dalka, от кои супермаркети купуваш този пастет, не съм го виждала?
Шани, ако направиш пастета без фламбиране, сподели моля те дали е станал, че и аз тази процедура не я владея изобщо.

# 25
  • Мнения: 930
пастет с маслини Peace цялото семейство го харесва, мисля че е на фирмата КФМ, но несъм много сигурна Embarassed

# 26
  • Мнения: 940
Аз много обичам пастет. Купувам на фирма Hame--харесвам само Лукс с печено месо. Другите са ми някак будкави. Но нямат боклуци в тях.

http://www.hame.cz/bg/
dalka, от кои супермаркети купуваш този пастет, не съм го виждала?
Шани, ако направиш пастета без фламбиране, сподели моля те дали е станал, че и аз тази процедура не я владея изобщо.


Има го в Хит Хипермаркет, в Билла, в МЕТРО. В МЕТРО ги продават по два.

Много пишете за КФМ--да взема да пробвам и аз.

# 27
  • Мнения: 3 268
За мен най-хубавия пастет е Апетит на фирма Компас.Ама Само на фирма Компас,защото Апетит правят и други фирми и е ужасен.Моите уважения към пастета на Тандем,но на Компас е по-хубав.

# 28
  • Мнения: 1 352
И аз се чудех защо в цяла тема никой не споменава пастет Апетит на Компас Монтана, аз от години само такъв купувам и много ми харесва. Изобщо не съм си и помисляла да пробвам друг.

# 29
  • Мнения: 371
Никога повече няма да купя на Hame.
Сега купувам Макс и Мориц заради картинката.

# 30
  • Сливен
  • Мнения: 894
и ние много харесваме пастет Апетит на Компас Монтана  Simple Smile

# 31
  • Мнения: 940
и ние много харесваме пастет Апетит на Компас Монтана  Simple Smile

Преди малко бях до магазина, но не го открих. Иксах да го пробвам. По принцип ме е страх да купувам на сляпо пастети...

# 32
  • София
  • Мнения: 12 554
и ние много харесваме пастет Апетит на Компас Монтана  Simple Smile

Преди малко бях до магазина, но не го открих. Иксах да го пробвам. По принцип ме е страх да купувам на сляпо пастети...

Има го в Кауфланд.

# 33
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 357
На Янев, мисля, Трите прасенца купувам.

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 22:02 от Тарталета

# 34
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Купувам само пастет *Приказка*,май детски се водеше.

# 35
  • Мнения: 27 524
Блонди, пастета с месо е несравнимо по-вкусен от този, който е само с дроб. Месото е добре сварено, също пасирано  Peace

Не съм яла пастет от месо, признавам си  Blush За мен месото в случая е като добавка или пълнеж към основното понякога, а не самото то основно  Simple Smile Пастетът си е пастет все пак.  Simple SmileДругото са интерпретации и определено пастетът си е от дроб  Peace Но в наши дни вече, предполагам. Иначе пастет си е консервирана храна; може, мисля, и да не съдържа грам дроб  Thinking Но аз си го свързвам с патешки или в краен случай с гъши  Blush

Хаме са кофти принципно  Sick

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 03:01 от Блонди

# 36
  • Прекрасна ВАРНА
  • Мнения: 356
не мисля че  HAME  са кофти продукти.купуваме детския им пастет и го харесваме,а също така и на Янев-ТРИТЕ ПРАСЕНЦА.за КОМПАС нямам думи-отврат.

# 37
  • София
  • Мнения: 12 554
за КОМПАС нямам думи-отврат.

Има няколко Компаса на различни фирми. Ти от кой си купувала?

# 38
  • софия
  • Мнения: 25 478
Аз още не съм давала пастет на малката и нямат и вътрешната нагласа да го направя в скоро време. Просто въобще не съм сигурна какво има в него. Ако купя пилешки/свински дроб и направя - то и в тези дробове е пълно с всичката гадост. Нали са "кошчето" на всеки организъм и не мисля, че има какъвто и да било контрол.
На Хаме не съм убедена също, че нещата са контролирани. Веднъж взимах от плодовите им пюрета, когато се захранвахме. Толкова сладки. 
Иначе за нас купувам на КФМ или Тандем, но прекалено гладката косистенция леко ми навява мисли за мас  Thinking

# 39
  • Мнения: 940
Имаше преди един много хубав Апетит, не помня марка. Обаче след това го развалиха--имаше и четина вътре. Представям си какво има вътре. Но аз много го обичам. Мъжа ми не опитва пастет. Наумила съм си да пробвам да си приготвя в домашни условия.

# 40
  • Мнения: 27 524
имаше и четина вътре.

 Sick

Аз пък вчера попаднах на кърначета, пълни вътре със сив хляб и ориз  Tired

# 41
  • Мнения: 940
имаше и четина вътре.

 Sick

Аз пък вчера попаднах на кърначета, пълни вътре със сив хляб и ориз  Tired

Отврат...Занеси го на....който трябва там. Не знам как се водят.
Аз се замислям за машинка за пълнене на наденица да си търся...

# 42
  • Прекрасна ВАРНА
  • Мнения: 356
за КОМПАС нямам думи-отврат.

Има няколко Компаса на различни фирми. Ти от кой си купувала?

не знаех,че има различни фирми,на които пастета им е КОМПАС,не купувам пастет с това име.преди години беше гаден пастета и незнам на коя фирма е бил,но имаше свински косми и от тогава КОМПАС-не.Не е гаранция,че и в другите марки пастет няма,но засега не съм срещала.

# 43
  • Мнения: 655
аз купувам само детски пастет "Макс и Мориц
".Вкусен е,а не купувам на Янев-под всякаква kритика е.
 ooooh!

# 44
  • софия
  • Мнения: 25 478
Аз, честно да ви кажа, предпочитам като, че ли, да не знам какво има в пастета Rolling Eyes Откакто четох една статия как бг производители масово внасяли машини да мелят кости, крака и всичката гадост, която се сетите, за кренвирши, не съм купила и кренвирш  Sick Сиренето, кашкавала, млякото - и те не се знаят от какво са. Месото, яйцата, пилешко, риба (пангасиус) - и тях не ги знаем с какви химии са ги наблъскали. Единият пастет, май ми остана. По-добре да тъна в "блажено" неведение, въпреки подозренията ми.

# 45
  • Мнения: 27 524
...Единият пастет, май ми остана.

Точно пък това - едва ли  Joy

# 46
  • софия
  • Мнения: 25 478
Това, естествено беше в кръга на шегата  Wink
Но да не спамя - последно взехме от Метро някакъв чужбински, с гъби и с билки. Консистенцията и вкусът му доста се различаваха от българския в добрия смисъл.

# 47
  • Мнения: 4 434
Макс и Мориц Simple Smile

# 48
  • Мнения: 3 268
и ние много харесваме пастет Апетит на Компас Монтана  Simple Smile

Преди малко бях до магазина, но не го открих. Иксах да го пробвам. По принцип ме е страх да купувам на сляпо пастети...

Има го в Кауфланд.
И в Била го има и във всеки реномиран супермаркет.Страхотен пастет.

# 49
  • Варна
  • Мнения: 10 791
Наскоро купих пуешки пастет Крами - много вкусен, Вики си изяде 2 филийки от раз.

Общи условия

Активация на акаунт