С готови кори- баница пица! Какво друго от готови кори?!

  • 32 542
  • 41
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 126
Какво правите с готовите кори само баници ли? Има ли и друго което може да се прави с тях?

# 1
  • Мнения: 5 001
В чашките за крем карамел които са приготвям един вид предястие....

Чашките се намазняват,слагат се два листа кори,които да влязат вътре в чашката по стените.С ръка гледам да наместя добре.После пълня с сирене,шунка,гъби(предварително задушени), яйца.Остатъка от карите,койот е останал отвън го връзвам със конец(да стане като вързано чувалче  Laughing Пека във фурната.После махам конеца и на негово място слагам зелен лук или лентичка праз,която вързвам красиво.Вързопчето го изваждам от чашката и слагам в подходяща чиния в която ще сервирам.Лесно излиза от чашката.


П.П. Пълнежа може и да е друг по твое усмотрение и вкус...

# 2
  • Мнения: 126
БАНИЦА ПИЦА


1 пак. готови кори
2 кренвирша
2-3 кис. краставички
натрошено сирене
олио
3 яйца
1коф. кис. мляко
 
В намазнена тава редите 1 кора - поръсвате с олио и слагате втора кора! Върху нея редите наситнени на кубчета кисели краставички, кора, олио, кора в/у нея натрошено сирене, кора, олио, кора - в/у нея наситнения на кубчета кренвирш и така докато свършат корите - завършвате с 2 кори!
В купа разбивате яйцата и киселото мляко до хомогенна смес! Нарязвате баницата на квадрати и заливате със сместа! Пече се като обикновена баница!
Става страхотно сочна и вкусна!
Да ви е сладко!

# 3
  • Мнения: 126
В чашките за крем карамел които са приготвям един вид предястие....

Чашките се намазняват,слагат се два листа кори,които да влязат вътре в чашката по стените.С ръка гледам да наместя добре.После пълня с сирене,шунка,гъби(предварително задушени), яйца.Остатъка от карите,койот е останал отвън го връзвам със конец(да стане като вързано чувалче  Laughing Пека във фурната.После махам конеца и на негово място слагам зелен лук или лентичка праз,която вързвам красиво.Вързопчето го изваждам от чашката и слагам в подходяща чиния в която ще сервирам.Лесно излиза от чашката.


П.П. Пълнежа може и да е друг по твое усмотрение и вкус...


Благодаря ти!
Това е много идейно! Ще го пробвам!
А сигорно изглежда красиво така завързаничко!?

# 4
  • Мнения: 1 352
TheNMaster, предястието ти е много интересно и мисля да го пробвам. Събирам подобни предложения, защото в детската на сина ми често има партита и всяка майка носи по нещо. Разбира се, аз като българка  Sunglasses все се старая да покажа нещо интересно и красиво, та тези вързопчета ще са следващите. Само да те помоля ако имаш снимка да покажеш.

# 5
  • Мнения: 5 001
Хванахте ме!  hahaha hahaha hahaha
Снимка нямам,защото все още нямам фотоапарат  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Но наистина е красиво...

# 6
  • Мнения: 165
Крем- пита, баклава, щрудел.  Peace

# 7
  • Мнения: 1 440
Тиквеник, крем-пита, малки банички Peace

# 8
  • Мнения: 126
Може ли рецептата на крем питата и на малките банички с готовите кори?
Благодаря!   bouquet

# 9
  • Мнения: 126
  chef  Забравих да спомена, че правя с тях баклава и млечна баница, а също и такава със сирене и яйца.
Но ми се иска да науча и някоя нова рецепта - не само за баница! За салата? За предястие? За основно!?

# 10
  • Мнения: 930
баница с праз, зелник

# 11
  • все тук
  • Мнения: 1 716
От студентските години си пазя една рецепта за фалшива бърза лазаня с готови кори.

Прави се с някакъв колбас, отделно си правя сос от 3-4 яйца, доматен сос, вода и подправки. Между корите редя колбас, стържа кашкавал и поливам със соса. Става бързо и доста вкусно.

# 12
  • Мнения: 126
От студентските години си пазя една рецепта за фалшива бърза лазаня с готови кори.

Прави се с някакъв колбас, отделно си правя сос от 3-4 яйца, доматен сос, вода и подправки. Между корите редя колбас, стържа кашкавал и поливам със соса. Става бързо и доста вкусно.

Благодаря ти! И това звучи страхотно - ще се пробва - даже мисля да е довечера - че не съм готвила нищо за вечеря!   chef

# 13
  • София
  • Мнения: 140
Ето ти тръбичките с вишни на Селма, които можеш да приготвиш с готови кори.Рецептата е невероятно лесна и изключително вкусна.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=354591.0

Можеш и пататник да приготвиш с готови кори за баница.

# 14
  • Мнения: 126
Ето ти тръбичките с вишни на Селма, които можеш да приготвиш с готови кори.Рецептата е невероятно лесна и изключително вкусна.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=354591.0

Можеш и пататник да приготвиш с готови кори за баница.
Благодаря!
Тортат изглежда супер!
А пататник не съм правила никога!?
Може ли рецепта?

# 15
  • Варна
  • Мнения: 3 890
За Свети Валентин правих на половинката баклава с локум вместо подарък. За пръв път правя такова нещо, стана страхотно!

Тази лазаня с кори ми хареса, ще пробвам.

# 16
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Традиционната баница със сирене, скоро пробвах и Добруджанската кавърма на Цецето - убиец направо  Peace!, тиквеник, баница с праз и ориз, с лопуш, с кайма, триъгълни банички с яйце и сирене или с шоколад, пататник, щрудел, баклава, галактобурико, сиропирана баница с локум, баница с кремвирши и майонеза...май пропускам нещо, ама...абе много неща стават и все вкусни Grinning.

# 17
  • Мнения: 1 523
Чудя се дали от готовите кори,ако се начупят и запекат леко няма да стане домашна юфка?

# 18
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Чудя се дали от готовите кори,ако се начупят и запекат леко няма да стане домашна юфка?

Трябва да стане Peace.

А ето това забравих - млечна баница.

# 19
# 20
  • Мнения: 126
Еха колко неща си изброила Мариета!
Мола те само да дадеш рецептите или линк към тях , че аз съм невежа и полумената от тях не съм ги чувала!
Галактобурико какво е!?
Ако има и снимки ще ми е съвсем ясно вече!
Благодаря предварително!

# 21
  • Мнения: 126
Pety извинявай за въпроса но какво е рикоти?
За пръв път го чувам от вас!
То аз съм го казала: "bgmama е енциклопедия", но май ще трябва някой да издаде и тълковен речник за по-глупавите като мен  Embarassed

# 22
  • Мнения: 389
Pety извинявай за въпроса но какво е рикоти?
За пръв път го чувам от вас!
То аз съм го казала: "bgmama е енциклопедия", но май ще трябва някой да издаде и тълковен речник за по-глупавите като мен  Embarassed


И аз като теб Laughing

# 23
  • Мнения: 1 777
Рикотата прилича на извара. Simple Smile

# 24
  • Мнения: 126
А може ли да го сменим с извара?
Или каде я има тая ригота!?
 Иначе страхотно изглеждат!  bouquet

# 25
  • Мнения: 1 777
А може ли да го сменим с извара?
Или каде я има тая ригота!?
 Иначе страхотно изглеждат!  bouquet
Разбира се ,че може да се замени с извара или с бяло саламурено сирене. Simple Smile
А от къде може да се купи не зная.

# 26
  • Мнения: 1 440
блага83, заповядай рецептата за крем-пита тук, а за малките банички имах предвид загъването на плънката за баница в лист кора (половин) на правоъгълник и после се пече в намаслена тавичка Peace

# 27
  • Мнения: 126
Благодаря Нарина!
Това също изглежда супер! Ще я пробвам!
Сетих се за една крем баница, която предлагат в пицарията до нас - отдолу си е нормална (както я правя аз-с мляко и яйца), отгоре слагат някакъв бял крем - много вкусен! Но не му знам рецептата! Нещо като млечен крем с брашно дето се прави - и това ще трябва да се изпробва!

# 28
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Еха колко неща си изброила Мариета!
Мола те само да дадеш рецептите или линк към тях , че аз съм невежа и полумената от тях не съм ги чувала!
Галактобурико какво е!?
Ако има и снимки ще ми е съвсем ясно вече!
Благодаря предварително!

Ами линкове не мога да ти посоча, тези неща си ги правя доста отдавна, отпреди да се регистрирам тук. пък сега точно нямам време за подробни обяснения, хайде да оставим за следобед.

Галактобурико е страшно вкусна арменска баница с плънка от грис и после сиропирана Crazy...повечето неща ги имам снимани, в линка отдолу в подписа ми потърси...

# 29
  • Мнения: 126


Ами линкове не мога да ти посоча, тези неща си ги правя доста отдавна, отпреди да се регистрирам тук. пък сега точно нямам време за подробни обяснения, хайде да оставим за следобед.

Галактобурико е страшно вкусна арменска баница с плънка от грис и после сиропирана Crazy...повечето неща ги имам снимани, в линка отдолу в подписа ми потърси...
[/quote]


Браво!   bouquet Ти си страхотна просто! И как успяваш да ги правиш тия красоти с 2-та сладури който имаш!?
А за рецептите - когато можеш!
Ако може да помоля и за рецептата на "Вълчата баница" - харесах я от снимката и ми звучи доста вкусно!

# 30
  • На небето
  • Мнения: 5 530
От кори за баница правя ето това: става изключително бързо и вкусно.

# 31
  • Мнения: 307
Estell, може ли и рецептата да споделиш ?

# 32
  • София
  • Мнения: 1 341






Заповядай  ( да отменя Мариета ) - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=192763

# 33
# 34
  • Мнения: 307
Въпрос за арменската баница - мога да сложа нещо друго вместо грис ?

# 35
  • Мнения: 126
Благодаря за рецептата Рени!
Естел това изглежда доста апетитно - ако кажеш и рецепта ще е страхотно!
Феме какво мислиш да пъхнеш в корите вместо грис?

# 36
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Estell, може ли и рецептата да споделиш ?

Трябва да я запиша най сетне тази рецепта докато не съм я забравила:

ТУРСКИ БАНИЧКИ

•   кори за баница
•   сирене (кашкавал) или и двете
•   масло
за поливка: вада и олио
Взимат се по 2 кори за баница и се намазват с маслото (може и разтопено) Отгоре се поръсва със сирене (обезсолено) и се завива на четири като плик. Пържат се като палачинки. Тигана може да се намаже с масло. Слага се баничката и се полива с една лъжица с водата и олиото. Като се гледа да се напои навсякъде. След като се изпече се обръща и поливаме отново отгоре вече изпечената страна.

В случая на снимката е и със сирене и с кашкавал.

# 37
  • Мнения: 126
Estell, може ли и рецептата да споделиш ?

Трябва да я запиша най сетне тази рецепта докато не съм я забравила:

ТУРСКИ БАНИЧКИ

•   кори за баница
•   сирене (кашкавал) или и двете
•   масло
за поливка: вада и олио
Взимат се по 2 кори за баница и се намазват с маслото (може и разтопено) Отгоре се поръсва със сирене (обезсолено) и се завива на четири като плик. Пържат се като палачинки. Тигана може да се намаже с масло. Слага се баничката и се полива с една лъжица с водата и олиото. Като се гледа да се напои навсякъде. След като се изпече се обръща и поливаме отново отгоре вече изпечената страна.

В случая на снимката е и със сирене и с кашкавал.

Нещо не разбрах аз  Sick! Тези банички пекат ли се или се пържат?
И това на 2-та снимка от предния ти пости те ли са? А и водата с олиото ли се разбърква? Като се пържат (ако се пържат) не пръска ли много с водата?

# 38
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511




Браво!   bouquet Ти си страхотна просто! И как успяваш да ги правиш тия красоти с 2-та сладури който имаш!?
А за рецептите - когато можеш!
Ако може да помоля и за рецептата на "Вълчата баница" - харесах я от снимката и ми звучи доста вкусно!

Справям се.

Плънката на Вълчата баница е от задушен праз + кайма - после процедираш като обикновена баница.

Някой питаше с какво да замени гриса в Галактобурикото - ами с нищо, тогав няма да е галактобурико Wink.
Нещо линка за нея не ми се отваря, само да кажа, че по моята рецепта в гриса се добавят жълтъци и настъргана портокалова кора - това я прави просто невероятна Crazy.
Обещавам много скоро /като приключа с диетата все пак Mr. Green/ да я направя и снимам, че май само нея нямам в албума...

Ето я рецептата, ако не ви се отваря линка:
1 пакет кори за баница
масло за намазване на корите

за сиропа:
1 кг. захар
900 мл. вода
1 с.л. коняк /обаче на мен така ми е много сладко и правя 1л. вода с 500-600 гр. захар/

за гриса:
1 л. пр. мляко
300 гр. захар
150 гр. грис
1/2 настъргана портокалова кора
3 яйца
100 гр. масло

Млякото със захарта завира + грис. Вари се 10 мин. Прибавят се разбитите яйца. Сваля се от огъня, добавя се маслото и портокаловата кора. Оставя се да изстине.

Една кора се намазва с масло, слага се от гриса /аз слагам в единия край/ и се завива на руло.
Поставя се в намазнена тава. Нарязва се на парчета и се пече до златисто в предварително загрята фурна. С горещия сироп заливаме изстиналата баница.

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 15:02 от mari_eta

# 39
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Estell, може ли и рецептата да споделиш ?

Трябва да я запиша най сетне тази рецепта докато не съм я забравила:

ТУРСКИ БАНИЧКИ

•   кори за баница
•   сирене (кашкавал) или и двете
•   масло
за поливка: вада и олио
Взимат се по 2 кори за баница и се намазват с маслото (може и разтопено) Отгоре се поръсва със сирене (обезсолено) и се завива на четири като плик. Пържат се като палачинки. Тигана може да се намаже с масло. Слага се баничката и се полива с една лъжица с водата и олиото. Като се гледа да се напои навсякъде. След като се изпече се обръща и поливаме отново отгоре вече изпечената страна.

В случая на снимката е и със сирене и с кашкавал.

Нещо не разбрах аз  Sick! Тези банички пекат ли се или се пържат?
И това на 2-та снимка от предния ти пости те ли са? А и водата с олиото ли се разбърква? Като се пържат (ако се пържат) не пръска ли много с водата?

Пекат си в тефлонен тиган. Водата и олиото се разбърква естествено. Не пръска то не се изсипва много, а колкото да се напои баничката 3-4с.л. Но дори и да текне по тигана бързо се изпарява. Да така изглеждат първата снимка са още в тигана, а втората са всички банички.

# 40
  • Мнения: 126
Благодаря Естел за подробното обяснение! Чувствам се блондински глупава  Embarassed

# 41
  • Мнения: 126
ЧЕСТЕТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ!

Общи условия

Активация на акаунт