Кулинарни изкушения с извара

  • 18 312
  • 38
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • София
  • Мнения: 2 430
Един от любимите ми продукти:
пастет от извара·
 250 гр. извара ,около 250гр сирене,1 ч.л. червен пипер, босилек(сух  около щипка), кисело мляко и майонеза,пресован чесън и малко черен пипер на вкус

Разядка с маслини и извара
250-300 гр извара
6-10 маслини
1 връзка пресен или 1 глава стар лук
1-2 суп лъж. олио или майонеза
няколко стръка копър
сол на вкус
черен или червен пипер на вкус

 още една идея
1пакет извара
1 кут. обикновена майонеза.
5 скилидки чесън.
2 шепи, смляни орехи.
сол на вкус.
Всички продукти се смесват. Маже се на филия или се слага като предястие
П.П. Всичко е много лесно и бързо за приготвяне,особено ако нямате време,а чакате  гости Wink

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 12:32 от Madam Stasita

# 1
  • София
  • Мнения: 10 858
Аз обожавам една разядка от извара, сирене, печени червени чушки и варени яйца. Страхотийка става!

# 2
  • out of space
  • Мнения: 8 573

1пакет извара
1 кут. обикновена майонеза.
5 скилидки чесън.
2 шепи, смляни орехи.
сол на вкус.
Всички продукти се смесват. Маже се на филия или се слага като предястие
П.П. Всичко е много лесно и бързо за приготвяне,особено ако нямате време,а чакате  гости Wink

Тази я правя без майонезата и орехите, а с много червен пипер и зехтин.

# 3
  • Мнения: 5 736
А нещо сладичко с извара-кремче,сладкиш,пастички,някой има ли идеи?

# 4
  • сред люляците
  • Мнения: 767
А нещо сладичко с извара-кремче,сладкиш,пастички,някой има ли идеи?

Кекс с извара от мен Hug

# 5
  • Мнения: 22 867
И на мен ми е любима изварката Heart Eyes.

Тортичка с извара

Кифлички с извара

Käse Kuchen Фантазия

Детски курабийки

ТОРТА "ДЕН И НОЩ" / с извара/

Сетих се и за темата на Бу, в нея също има доста предложения с извара.

# 6
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Ето и от мен няколко рецепти които съм си запазила от съфорумки Peace
Този е много сполучлив, правила съм го, иначе другите не...... още  Mr. Green


Десерт с къпини и извара

3/4ч.ч. рикота/извара
2/3ч.ч.кисело мляко
1с.л. пълнозърнесто брашно
2с.л. захар
1 яйце
1ч.л. настъргана лимонова кора
сок от 1/2 лимон
2ч.ч. къпини(пресни или замразени)

Разбъркваме рикотата ,киселото мляко и яйцето .Добавяме захарта и брашното.След като сме разбъркали добре добавяме кората и сока от лимон и къпините.Можем да оставим няколко за декорация.Изсипваме в предварително намаслена тавичка(18см).Печем на 180 градуса около 30-35 минути.Изключваме фурната и оставяме сладкиша вътре да постои около 20  минути. 

*1ч.ч.-240мл
**могат да се използват и къпини от компот ,но трябва много добре да е изцеден сока

Кекс с извара

Продукти :
300 гр.извара
300 гр.брашно
300 гр.захар
3 яйца
10 гр.бакпулвер
1 к.ч. прясно мляко
щипка сол
лимонова есенция
за заливката :
около 200 гр.череши
2-3 с.л. захар
1 с.л. ром
пудра захар / за поръсване /
Приготвяне :Яйцата се разбиват със захарта.Постепенно се прибавят изварата , млякото , размесеното с бакпулвера брашно , щипка сол и есенцията.Сместта се изсипва в намаслена и поръсена с брашно форма за кекс.Пече се в предварително затоплена фурна при температура 180 градуса в продължение на 40 минути.След като изстине кексът се изважда от формата и се поръсва с пудра захар.Сервира се със заливка от череши , разбита сметана или сладолед.
За заливката черешите се обезкостяват и заедно със захарта и рома се поставят в съд на котлона .Варят се около 10 - 15 минути  , като се разбъркват

Плодов сладкиш с извара

1 готов блат за торта
1 ч. ч. извара
1 пак. сирене "Крема"
1 ч. ч. захар
3 яйця
1 пак. ванилия
настъргана лимонова кора
пресни плодове - вишни, кайсии

Блатът се слага в подходяща тавичка, обилно намазана с масло. От останалите продукти /без белтъците/ се прави крем, отделно се разбиват белтъците и се обединяват двете смеси. Върху блата се редят вишни или добре узрели кайсии без костилки и се покриват с част от крема. Така се прави още един ред от плодове и крем. Сладкишът се слага в умерено гореща фурна и се пече около 45 мин. на 180 градуса по Целзий. като се изпече и поизстине, се украсява отгоре с плодове /може малини/ или се залива с лимонова глазура /2 с. л. масло, сока на половин лимон, 1 разбито яйце, 1/2 ч.ч. захар се смесват и се слагат на умерен котлон да се хомогенизира сместта, с която, като се охлади, заливаме сладкиша/.

И един руски кекс с извара мисля че е на Лабрекс

5 яйца /белтъците се отделят от жълтъците/
- 700-800 гр. мека ситна/ по възможност не зърнеста/  извара
- 1 кофичка заквасена сметана /250 гр/, може да се замени с кисело мляко
- 1,5 ч.ч. захар
- 3 пълни с.л. нишесте

1.Смесваме с вилица изварата с жълтъците, сметаната и нишестето в съд, до получаване на еднородна маса. /Ако изварата е зърнеста предварително я разбий с пасатор./
2.Разбиваме белтъците на твърд сняг, като постепенно добавяме захарта.
3.Леко и много внимателно смесваме разбитите белтъци в сместта с изварата.
4.Изсипваме получената смес във форма, намазана с масло и посипана с грис или брашно.
5.Печем при температура 160-165 град. – около 60 мин. Фурната не се отваря в никакъв случай, за да не спадне тортата.
6.Изключваме фурната и оставяме тортата да изстине в нея. Получава се много нежна по консистенция.
Украсява се с разбита или заквасена сметана, или със сирената тип Филаделфия. Може да се сложи върху тънък блат или смлени /счукани/  орехи.





# 7
  • София
  • Мнения: 10 858
Преди време съм правила едни портокалови бомби с извара:

Изрязва се шапката на портокала, издълбава се месото. Смила се заедно с изварата и малко захар и ванилия и се пълнят портокалите. Много приятен, ароматен и лек десерт се получава  Peace

Друг вариант е да се нареже месцето на портокалите на парченца и така да се смеси с изварата. Така направено според мен е по-приятно, усещат се парченцата на портокала и не е толкова водно, както ако се смели.

# 8
  • София
  • Мнения: 3 789
Току-що го забърках и го метнах във фурната. Нямах ванилия, а не ми се слизаше до магазина, затова сложих есенция ром.
По-късно ще кажа какво се е получило, но съм сигурна, че ще е сполучлив. Според мен от изварата ще стои сочен

# 9
  • София
  • Мнения: 10 858
Аз веднъж правих нещо подобно, но на мен лично не ми хареса. Седя, седя и го изхвърлих. Но то си е въпрос на вкус, разбира се.

# 10
  • Мнения: 3 641
Ще следя темата. Мъжо само извара купува, заради фитнеса и се чудя как да я приготвям.
Ето една негова проста рецепта:
1 пакетче извара
1 пакетче майонеза
3-4 сварени и нарязани яйца
5-6 кисели краставички
сол ,черен пипер. Това чудо го яде за закуска Simple Smile

# 11
  • София
  • Мнения: 3 789
мдааааа, кексчето е готово - ето го и и пак
Много е вкусен, страшно ароматен е Peace
Още една добавка сложих- 3-4 с.л кис. мляко, защото аз винаги на сладкиши с грис слагам кис. мляко, така седи още по-мекичък и сочен

# 12
  • сред люляците
  • Мнения: 767
мдааааа, кексчето е готово - ето го и и пак
Много е вкусен, страшно ароматен е Peace
Още една добавка сложих- 3-4 с.л кис. мляко, защото аз винаги на сладкиши с грис слагам кис. мляко, така седи още по-мекичък и сочен


Хей, Мишле, това моят кекс ли е? Страхотно изглежда и много се радвам, че се харесва! Ще си взема бележка и следващия път и аз ще добавя кисело мляко. Благодаря за доверието!  bouquet

# 13
  • София
  • Мнения: 3 789
мдааааа, кексчето е готово - ето го и и пак
Много е вкусен, страшно ароматен е Peace
Още една добавка сложих- 3-4 с.л кис. мляко, защото аз винаги на сладкиши с грис слагам кис. мляко, така седи още по-мекичък и сочен


Хей, Мишле, това моят кекс ли е? Страхотно изглежда и много се радвам, че се харесва! Ще си взема бележка и следващия път и аз ще добавя кисело мляко. Благодаря за доверието!  bouquet
Да, мила, страхотен е!  bouquet Hug  bouquet

# 14
  • Мнения: 1 352
Ох, много обичам извара, но тук незнам дали има. Някой някъде беше писал, че има и се нарича kwark, но аз мисля, че това е сметана. Ако чете някое от момичетата, живеещи в Холандия да пише.
Темата е много полезна.

# 15
  • Spain
  • Мнения: 3 750
На мен то4нко Кварка ми прили4а на извара - ако имате Лидл - там има в големи квадратни кутии ... за мен е то4но извара
 
а ето едно 4удесно крем4е - към изварата се налива малко мляко , ако трябва добавяте и захар ( зависи от вкуса ) . разбива се с миксер и става страхотно крем4е .. добавят се стафиди и карамелизирани орехи . или пък детски корнфлейк...или пък нарязани плодове .


Друга рецепта - пала4инки с извара
правим пала4инките - както си ги правим Simple Smile
сгъваме пала4инката на 4етири - да се полу4и като джоб4е - в него пълним с извара и стафиди (смесени предварително ) . след което на тиган леко се запи4а и готов бърз десерт .
  и ето тези неща и те се правят с извара
Ватрушки -рецептата е на руски
http://www.gurmania.ru/cb.php/vr/6942/

# 16
# 17
# 18
  • Мнения: 1 437
Благодаря за рецептата за ватрушките   bouquet

# 19
  • Мнения: 1 849
На мен много ми харесва комбинацията от извара със стафиди, ванилия и кисело мляко, портокалова или лимонова кора.
Правя такъв Сладкиш с извара от ронливо тесто.
Тесто: 350 гр. брашно, 250 гр. масло, 100 гр. захар, 2 жълтъка, 1/2 бакпулвер и кора от лимон. Тестото се замесва и се разделя на 3 части. 2/3 от него се слагат отдолу с борд на тавата, а другата 1/3 отгоре като се добавя още малко брашно, за да може да се настърже.
По средата има плънка: 300 гр. безсолна извара, 100 гр. захар, 1 ванилия, 2 жълтъка, кора от лимон, стафиди
Пече се в загрята фурна до розово.

# 20
  • София
  • Мнения: 2 430
Запечени чушки с извара
продукти:
500 г извара
1 буркан (от 800 г) печени чушки
1 връзка лук
1 връзка чесън
3-4 с.л. зехтин
за заливката:2 бр. белтъци,3-4 стръка копър
Дъното на съд от йенско стъкло се намазнява със зехтина и се покрива с консервирани печени чушки. Чесънът и лукът се нарязват на колелца и се поръсват върху чушките. Отгоре се разпределя изварата, като се притиска внимателно с нож. Процедурата се повтаря, докато продуктите се изчерпят. След последния слой извара се пече в загрята фурна около 15 минути. Приготвя се заливка, като белтъците се отделят, разбиват се на сняг и към тях се прибавя нарязаният на ситно копър. Когато изварата се зачерви, заливката се нанася се върху ястието. Връща се във фурната за още 10-15 минути

# 21
  • Мнения: 3 537
Пастет с извара

500 гр извара
4 сварени яйца
кисело мляко
сок от прясно изцеден лимон
3-4 скелидки чесън/може и повече/
зехтин
сол
червен пипер и черен пипер /по желание/

Изварата се осолява, яйцата се настъргват на ситно ренде ,чесъна също, подправя се с лимоновия сок на вкус и останалите подправки, обърква се с киселото мляко и е готово.
Става много вкусно. Peace

# 22
  • София
  • Мнения: 2 430
Кюфтенца с извара
500 г пълномаслена извара
50 г сирене "Пармазан" или "Ементал"
3 с.л. (30 г) брашно
2 бр. яйца,магданоз,черен пипер,сол,масло,олио
Пресованата извара се смесва с настърганото сирене, ситно нарязания магданоз, брашното, подправките, разбитите яйца, разбърква се добре, изсипва се върху дъска и се омесва тесто. Ако е необходимо, се прибавя още малко брашно. Правят се 16 кюфтенца от тестото, изпържват се в масло и олио до порозовяване и се поднасят с доматен сос

# 23
  • Мнения: 2 110
Аз обожавам пълнени червени домати с извара, печени чешки,варени нарязани яйца, кисели краставички и майонеза.

# 24
  • Мнения: 3 423
Много вкусна тема  Heart Eyes Mr. Green
Един лаишки въпрос  Embarassed : чийз кейка с извара ли се приготвя? Много обичам чийз кейка на Сладкарници "Неделя", но за жалост напоследък много го развалиха. Искам да си направя вкъщи.  Crazy

# 25
  • Мнения: 11 607
Не смятах,че ще пиша в тема за извара, защото не я обичаме в нашето семейство. Не знам защо бях купила една извара - саламче, може би с тайната цел да я направя на пастет за мазане, но все не и идваше времето. И тъй като се опасявах,че ще и мине срока на годност, днес ето какво направих:

Извара
Пресен чесън, орехи и копър минали през блендера
Зехтин
Шарена сол
1-2 ч.л. горчица на вкус
сол - ако в шарената сол няма(както бе при мен)
Рендосан на ситно ренде кашкавал - малко, може би 50 гр. при мен

Всичко обърках много добре, на няколко пъти слагах зехтин докато ми хареса консистенцията. Можеше и малко кисели краставички да сложа, но нямах. Хареса се на домашните.

Пастет от и … 72;ра

# 26
  • Мнения: 769
 Мъфини със извара
Ароматни мъфини със извара и сирене
Мъфини с извара и карамелизирани ябълки
Вкусна разядка от тиквички
Варя тиквичките на пара.Изцеждам ги добре.Слагам ги във една купичка и започвам да добавям....извара,натрошено сирене,майонеза,начукан чесън,сол,копър,може и нарязан на ситно домат.
Ако се сетя нещо пак ще пиша.

# 27
  • Мнения: 3 423
Мъфини със извара
Ароматни мъфини със извара и сирене
Мъфини с извара и карамелизирани ябълки
Вкусна разядка от тиквички
Варя тиквичките на пара.Изцеждам ги добре.Слагам ги във една купичка и започвам да добавям....извара,натрошено сирене,майонеза,начукан чесън,сол,копър,може и нарязан на ситно домат.
Ако се сетя нещо пак ще пиша.

линковете не се отварят  Sad

# 28
  • Мнения: 3 641
Мама Цоцоланка , мъжо те поздравява за рецептата. Simple Smile Казва,че е супер Hug

# 29
  • Мнения: 4 420
Плънка:
1.масло-разтопено
1 вр.пресен копър-на ситно
около 300гр.шунка-на ситно
2-3 яйца/според големината/сурови
0.5кг извара
всичко се обърква и се пълнят предварително изкормени и бланширани:
червени домати,чушки,тиквички/става и със сини домати ,но на мен не ми доопада/
Като се напулнят се запичат на фурна и малко преди да се извадят отгоре се слага ''капаче'' от кашкавал.

# 30
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Ето моята най-любима рецпта с извара, макар че имам доста други (тук изварата е на почит) - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg37.html#msg37
Страхотен десерт - много нежна консистенция и божествен вкус! Peace

# 31
  • Мнения: 6 390
лелелеле колко извара... аз почти не я ползвам... но за чушки и домати с извара ...много добре ще са тези дни  Wink

# 32
  • Мнения: 3 423
Отдавна не е писано в темата, но искам да споделя една рецепта за лесен чийзкейк. записах си я от Иван Звездев, но попромених малко продуктите. ( най- добре се получава в тава с диаметър 18-20см)
за блата
2 пак. бисквити "еверест" с орехи ( по оригиналната рецепта- бисквити с какао)
1 пак. краве масло ( по оригиналната рецепта са 50гр, но ми се стори прекалено сухо тестото при първото приготвяне, затова 2рия път добавих цялото пакетче и стана по- добре Simple Smile)
2 с.л. захар
1/2 ч.л. канела

бисквитите се стриват и се смесват с разтопеното масло, захарта и канелата.

за пълнежа
250 гр. извара
3 с.л. кисело мляко
1 ч.ч. захар
2 ч.л. кафе ( аз не слагам, защото не обичам десерти с кафе)
3 яйца

всичко се разбива с миксер до получаването на крем с еднородна консистенция и се добавят разбитите яйца.
пълнежът се изсипва върху блата от бисквити и се пече в предварително загрята фурна. по рецепта се пече 40-45 минути, но според мен е много. първият път блата стана толкова твърд, че  едвам се дъвчеше  ooooh! последния път просто пекох докато краищата се зачервиха ( не повече от 20 минути).

1 шоколад се разтопява на водна баня. 200 мл сметана се разбиват и към тях се добавят 1 ванилия и шипка сол. разтопения шоколад се добавя към сметаната и сместа се изсипва върху изстудения чийзкейк.
тук вече нещо не ми се получва не знам защо  Thinking сметаната все си се разтича и на изстуден чийзкейк, да не говорим за недобре изстудения, затова последния път изобщо не добавих шоколада и сметаната, и мисля, че се получи по- добре. за жалост ометоха всичко преди да успея да снимам  Embarassed
надявам се рецептата да ви харесва. лесна е и не отнема повече от 30 минути.  Simple Smile

# 33
Току що забърках чийзкейка по рецептата на Caprice-стана много бързо и лесно.В момента се пече и мирише много вкусно   chef.Обожавам чийзкейк и се надявам да стане вкусно.Благодаря ви за хубавите рецепти   bouquet.

# 34
  • Мнения: 3 423
Току що забърках чийзкейка по рецептата на Caprice-стана много бързо и лесно.В момента се пече и мирише много вкусно   chef.Обожавам чийзкейк и се надявам да стане вкусно.Благодаря ви за хубавите рецепти   bouquet.
Flutter
дано ви хареса!   bouquet

п.с.
да добавя една рецепта за разядка с извара
500 гр. извара
пресен чесън
орехи ( обичам да ги слагам на всичко и по много  Embarassed)- не ги смилам, а ги натрошавам, за да се усещат по- добре
олио/ зехтин
черен пипер

ямиии  eat

Последна редакция: сб, 19 сеп 2009, 16:58 от caprice

# 35
# 36
  • Мнения: 321
чиизкейк, се прави с крема сирене и сметана . най-добре филаделфия. аз с извара не знаех,но щом сте пробвали newsm78

# 37
  • Мнения: 3 423
чиизкейк, се прави с крема сирене и сметана . най-добре филаделфия. аз с извара не знаех,но щом сте пробвали newsm78
с крема сирене и сметана сигурно ще стане още по- вкусно, непременно ще пробвам следващия път  Peace

# 38
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=420014.msg12145826#msg12145826
хей тази торта я правя с извара.

Общи условия

Активация на акаунт