Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 33-та тема

  • 47 591
  • 368
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 3 770
Tumba_lumba , аз чак се стреснах от твоята публикация и се върнах да чета подробно.Мамето само е казала , че трябва всички да ходим да отслабваме и да си изберем диета.
Така , че споко   Peace Пък и тук има доста дюканки и един дюканец - на Мариетка половинката !
  Grinning

# 91
  • София
  • Мнения: 8 124
diana78, може ли рецептата за желиран компот  Hug

Едно пакетче желатин, разтворено в студена вода, докато набъбне, после на водна баня да се разтвори, около компот и половина сложих, не трябва да завира, и се маха от котлона. И се разсипва в купички. Много лесно, но вкусно. Трябва да се изчака да се желира хубаво, а не като мъжа ми да изяде половината купички още преди това и да пита защо не е желирано? Joy

# 92
  • Мнения: 319
Ей кога успяхте за един ден и седем страници, вие не почивате ли  newsm78
Направо незнам какво да кажа от вкусно по-вкусно, от красиво по-красиво  smile3501
Не мога да изброя колко неща си харесах и не ми остава нищо друго освен да поздравя всички за майсторството   bouquet  bouquet  bouquet

Да се запиша и аз с нещо, че току виж с тези темпове темата пак свършила
Моя вариант на салата "Остров":

и Мусака:


лека нощ и до утре!!!

# 93
  • Мнения: 30
Сразена съммммммммммммммм #Crazy #Crazy #Crazy.Не мога повече.Да ме баннан да не влизам тука.
Марулка за гъбената супа и за мъфините със спанак рецепта има ли Praynig Praynig Praynig
Не мога да ви изредя, невъзможно ми е, но newsm09 newsm09 newsm09.
Това българките бая оправни се оказахме бе хора.Евала на всички тука smile3501.Не мога да повярвам колко е наготвено и изписано #Crazy

Напълно изцяло подкрепям поста на Бъни.Момичета невероятни сте,толкова хубави неща показвате  bouquet

Аз днес цял ден мързелувам и само зяпам в готварския Blush,ама добре че имам яка воля и не омитам хладилника,след всяко влизане тука Joy

И да се разпиша и аз с една кавармичка по радомирски от снощи и днес на обяд



А мвжду другото как е правилно каварма или кавърма,щото в гугъл го срещам и с "а" и с "ъ"  newsm78
ако може рецептичка за кавърмата- моля

# 94
# 95
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 2 657
Маме, аз вече диета съм си избрала - ще се пробвам да намаля въглехидратите... та най-много да ви пускам в близко бъдеще сварено пилешко Simple Smile. Но можеш винаги да заповядаш за месене и у нас - знайш' ли как ще ти се зарадват мъж ми и Камбанката  Laughing Ама сега ще те откажа - не живея в самия Париж, а в едно село на 20 км на юг  Grinning
За среща на БГ земя съм готова - тъкмо по Великден ще си идвам за една седмица и ще се радвам, ако някоя от вас иска да се запознаем  Grinning
За макароните - това е един много типичен френски десерт - бисквита с диаметър окoло 4-5 см, на базата на захар, белтък и бадемово брашно. Малко вариант на нашите ореховки си пада, но не е толкова сладък. Хрупкави отгоре и меки отвътре. Предполага се, че във Франция е пренесен от Италия (амаретите) по време на Ренесанса. Разпространява се във Франция през 18-19 век. Съществуват много видове "макарони" - от Амиен, ообластта Лорен, от Прованс и баския регион. Това, което ви показах на снимката е т.нар. "парижки макарон", който води началото си от началото на 20-ти век - когато един образ на име Пиер Дефонтен (правнук на основателя на една от най-известните сладкарски къщи, Ladurée) слепва два макарона с ганаш. В момента, макароните биват с различни аромати - шоколад, кафе, ягода, малина, ванилия, лимон... и могат да се купят от почти всяка сладкарница. Две са основните "къщи", които предлагат по-нетрадиционни вкусове - Ladurée и един техен ученик, който се води един от най-добрите парижки сладкари в момента - Pierre Hermé. На снимката, която ви показах, макароните са - шам-фъстък, манго със жасмин и малина.
И ето деншната ни вечеря - разноцветни фарфале с млaд спанак и пиноли:

А, за малко да пропусна - Ася, под лиофилизирана имах предвид точно суха супа (ама пуст Алцхаймер, не можех да се сетя как аджеба, се казва суха супа  ooooh!). А мъжa ти го разбирам - и на мен не ми харесва френскaта шкембе-яхния Simple Smile.

# 96
  • Мнения: 3 770
Роца , на срещата по Великден се записвам отсега и ще бъда нахална до край - чакам те с една кутия макарони ( тези с шам фъстък и манго с жасмин ) и поне 3 пакета от разноцветното фарфале !  Grinning

Много е красиво това ! Може да се смеете , но аз не съм виждала такова !
  Embarassed

# 97
  • Мнения: 4 358

Много е красиво това ! Може да се смеете , но аз не съм виждала такова ! [/b]  Embarassed

И аз не съм Embarassed.И тия Макарони дето хич не приличаха на макарони и тях не съм виждала Rolling Eyes
Нали питахте не пичиваме ли от готвене newsm78Аз да кажа за себе си.Почивам Да - като Ям Joy Joy Joy

# 98
# 99
  • Мнения: 9 111
Нали питахте не пичиваме ли от готвене newsm78Аз да кажа за себе си.Почивам Да - като Ям Joy Joy Joy

  love001 и  cheers

ние имахме и канелени пръчици на Петя  Peace много ароматни



за утре вече има кисело зеле със свинско



и супа с месо



Юлка, тази птица има много приятен загар   bouquet

Веси, палмите ти са чудни   bouquet

# 100
  • Мнения: 679
Веси, това зеленото /листата на палмите/ от какво го правиш? Гледах, чудих се и не можах да се сетя...  newsm78

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 00:27 от dixi

# 101
  • Мнения: 3 770
dixi , от перцата на пресен лук са листата на палмите.

# 102
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 327
Веси, страхотна е "островната" ти салата. Много ефектно!  Peace

Ето какво измайсторих тази вечер. За пръв път ми е да правя точно такава, затова много й се радвам

# 103
  • Мнения: 1 777
За днес шкембе чорба ,печени пилешки филета,печен патладжан и салата. Simple Smile

 

# 104
  • Мнения: 679
dixi , от перцата на пресен лук са листата на палмите.

Мерси!   bouquet Hug
Mileto, питката ти е много хубава!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт