Начини за боядисване на великденските яйца!

  • 113 430
  • 582
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 931
Тази година и аз ще си купя пъдпъдъчи яйца ако успея да намеря но по принцип има в Кауфланд.А при тях нещо по - особоно при варенето тъничка ли им е черупката.

Кики ник  предполагам че листенцата се слагата преди да се увие яйцето с люспите от лук.

# 256
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Наталинка страхотно си се справила както винаги - а меденките ти са си класика в жанра - и този пък прекрасни. Колко време ти отнема украсата им и колко меденки приблизително украсяваш?

# 257
  • София
  • Мнения: 110
Наталинка, а с какво точно рисуваш върху боядисаните яйца, много сакрасиви, браво!

# 258
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Наталинка страхотно си се справила както винаги - а меденките ти са си класика в жанра - и този пък прекрасни. Колко време ти отнема украсата им и колко меденки приблизително украсяваш?

Шеметче благодаря!  bouquet

Украсата - ами много относително е. Тези са първо заляти с цветната глазура и отива около ден за да засъхне тя и да направя после детайлната украса. Знам че изглежда че не правя много но истината е, че голяма част не мога дори да снимам, защото децата ги изяждат дори още незасъхнали. Особено малкия не иска да опита друга освен украсена меденка. Crazy Със сигурност сега за Великден украсих поне 40-50 меденки, но както казах повечето бяха на тема автомобили, самолети и т.н а те се украсяват бързо - само основните черти за да се разпознае какво е - те се украсяват за минута-две. По-пипкавите ми отнемат повече време. Особено тези с мотив като дантела - отнема ми поне 10 минути на меденка, но и аз вече имам доста опит. Както виждаш обаче не са много (бяха около 12, но децата оставиха само тези).

Наталинка, а с какво точно рисуваш върху боядисаните яйца, много сакрасиви, браво!

Меденките рисувам с белтъчна глазура. Тук има по-подробно описана: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg38035.html#msg38035  Много ще ти помогне и информацията от семинара за Роял айсинг (което всъщност е белтъчна глазура точно) - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=383995.0
Благодаря на Тандури и Дими, които го организираха!  bouquet

Леле, аз спя - току що видях, че си ме питала за яйцата, а не за меденките(щото получих и на лични няколко запитвания за меденките и съвсем се огелпих, ИЗВИНЯВАЙ! ooooh! ooooh! ooooh! Blush

Върху яйцата рисувам с разтопени восъчни пастели. Ето тук съм обяснила много подробно, а в темата по-нататък съм снимала и пособията с които работя - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,42.0.html  Прочети цялата тема за подробности! Peace

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 15:20 от natalyna

# 259
  • Мнения: 264
За боядисването на яйца с люспи от лук, за да стане наситен цвета трябва люспите да се накиснат 24 часа предварително - накисват се във вода и се поставят на котлона да заврът а после ги оставяте накиснати. Например слагате ги сутринта един ден преди да боядисвате, вечерта на същия ден да заврът пак и в деня за боядисване директно варите в тях яйцата.
Яйцата трябва да са по-светли на цвят - тези на снимката са върху бели яйца от Била, но става и на червеникави. Взимате си някакво листенце което сте си харесали, намазнявате го с олио и го залепвате на суровото яйце. С парче от дамски чорапогащник го фиксирате към яйцето - аз опъвам чорапогащника и отзад го вързвам с конец. Ако искате мрежата на чорапогащника да остави жълтеникав ефект също може да я намаслите с олио ( като средното яйце от снимката) - дефакто жълтия цвят се получава там където има олио и нещо което се притиска към яйцето. Ако намаслите отзад на възела става ефект като звезда ( като най-долното яйце). Така приготвените яйца се пъхат в люспите от лук ( сместа да е със стайна температура) и се варят - аз ги оставям 20 минути след като заври.  после се оставят да стинат пък вътре в люспите и чак тогава се отварят - маха им се чорапогащника и листенцето. Пробвала съм с чрапогащник да връзвам и намаслени фигурки от оризова хартия - например зайчета или пиленца с познаваем силует и става супер - вместо листенцето имаш отпечатана фигурка.
http://i038.radikal.ru/0804/c6/b8fbbc2d901b.jpg

# 260
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Нат аз понеже доста време буксувах на коледните сладки - далеч съм естествено от твоите красоти - та просто исках да знам след като толкова години ги правиш и вече си им хванала цаката дали могат да се направят по-бързо или и след години ще ме боли гърба след 50-тина сладки и няколко часа висене над тях Simple Smile не че ще се откажа да ги правя де.

# 261
# 262
  • Мнения: 389
някой правил ли е с бой от бонжура?Били скъпички,но има четчици с восък?

# 263
# 264
  • Мнения: 2 724
nano ,нямам думи !!!
Ти да не си художничка?

# 265
  • Мнения: 2 082
nano ,нямам думи !!!
Ти да не си художничка?
не,не съм.заслугата е повече на една приятелка...  Simple Smile

# 266
  • Мнения: 580
Момичета,намерихте ли пъдпъдъчи яйца ? Днес проверих и в Метро ,и в Кауфланд ,но нямаше .

# 267
  • Мнения: 2 195
Аз пък ударих на дърво с този ечемик, никъде не мога да намеря.  Tired

# 268
  • Мнения: 99
natalina ще пробвам да направа и аз от меденките на Джули (комплименти за твоите, супер изглеждат newsm74), само искам  да те питам, как да направа цветна глазура и цветни меденки.

Всички сте прекрасни, продължавайте така   bouquet

# 269
  • Мнения: 46
Страхотни идеи, особено тази с ориза!
natalyna, много ми харесват твоите великденски сладки, толкова са съблазнителни и красиви Heart Eyes
Много харесвам писаните с восък яйца, но знам, че става доста трудно.
Ето за такива става въпрос http://gallery.gradvelin.com/index.php?sfpg=dmVsaWtkZW4vdmFzYXIv … xZWY1ZTJjY2I1ZDAy
и такива
Някой знае ли как се правят?

Общи условия

Активация на акаунт