КЮФТЕТА ФРИКАСЕ

  • 36 851
  • 24
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 25
КАК ДА ГИ ПРИГОТВЯ

# 1
  • Мнения: 5 001
Каймата се омесва с лук(ситно нарязан),черен пипер,чубрица,малко ориз.
Оформят се топки,които се овалват в брашно и се пускат във вряща вода с 1 глава лук,1 морков и няколко зърна черен пипер.
След като се сварят се дърпам от котлона и изваждам кюфтетата.
В отделна  тенджерка запържвам 2-3 с.л. брашно и наливам от бульона на кюфтетата.  Разбивам 2 жълтъка с 1/2 кофичка кисело мляко и внимателно прибавям към посгъстения сос.Оставям да клокне и добавям кюфтетата.Подправки сол и черен пипер.Оставям да отлежи преди сервиране.При поднасяне поръсвам с нарязан пресен магданоз.

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 16:02 от TheNMaster

# 2
  • Мнения: 346
Чудесна идея.Много обичам кюфтенца със всякакви сосове.Това ще го сътворя утре.

# 3
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 715
Правя ги по тази рецепта - много  вкусно  Peace Кюфтенца с бял сос

# 4
  • Мнения: 1 905
Любимото ми ястие от малка Peace Още днес ще си сготвя Peace

# 5
  • Мнения: 120
Правя ги по тази рецепта-стават бързо и са вкусни-
Завира съм 700-800 гр вода с нарязан на ситно 1 глава лук,2 с.л. олио и сол.Като заври добре,пускам кюфтета от 500гр кайма,омесена с 50 гр ориз,черен пипер и оваляни в брашно.Като се сварят,застройвам с 2 жълтъка,разбити в половин кофичка кисело мляко.

# 6
  • Мнения: 307
Оризът, суров ли го омесваме с каймата ?

# 7
  • Мнения: 804
Ето и рецептата,по която аз ги правя: Първо изпържвам кюфтетата/така са ни по вкусни/.В тенджера задушавам лук на ситно.Добавям 3-4с.л. брашно,запържвам и него и разреждам с вода,оставям на слаб огън да къкри като подправям със сол,чер пипер,даф.лист.Като се посвари и брашното пускам кюфтетата да поврат и те 10минути.Изключвам котлона и когато поизстине прибавям застройка-1 жълтък разбит с 3с.л. кис.мляко-прибавям на тънка струйка при непрекъснато разбъркване.Това е .Да ви е вкусно!

# 8
  • Мнения: 120
Оризът, суров ли го омесваме с каймата ?
Суров се омесва ориза,а застройката я правя като Lina dm-прибавям на тънка струйка при непрекъснато разбъркване.

# 9
  • Мнения: 721
Правя ги по тази рецепта - много вкусно Peace Кюфтенца с бял сос

и аз ги правя така, стават божествено.лимона е задължителен

# 10
  • Мнения: 28
Az gi pravq taka:Omesvam si kaimata kato kam neq pribavqm nepalna kafena 4a6a oriz moje i magdanoz ,4eran piper ,podpravki po tvoi vkus.Oformqm kuftetata i gi puskam v vrq6ta voda,sled kato sa gotovi gi slagam v otdelen sad i precejdam bulona,4akam da poistine bulona i pravq slednoto:V tendjera razbivam s miksera 3 qica,6-7 supeni lajici bra6no,250-300grama kiselo mlqko razbivam mnogo dobre da nqma bu4ici i sled tova dobavqm 6 4aeni 4a6i ot bulona koito predvaritelno eoxladen za da ne se prese4e smesta.Slagame tendjerata na kotlona i postoqnno barkame s darvena lajica da nezagori ,kato se sgasti slagame polovin bu4ka maslo i sosa ni e gotov,podravki sol i 4eren piper na vkus slagame kuftetata v sosa i qstieto e gotovo

# 11
  • Мнения: 4 434
 CrazyПодсетихте ме да направя,че отдавна не съм  bouquet

# 12
  • Мнения: 91
Ориза го сварявам предварително,след като изстине го смесвам с каймата и правя малки кюфтенца.

# 13
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 243
Ако знаете откога търся точно тези кюфтета!
Намерих ги сега, когато съм на диета и мога
да изям кит Joy Но ще ги направя само за
себе си, децата и мъжа не ги долюбват. ooooh!

# 14
  • Мнения: 1 085
... Но ще ги направя само за
себе си, децата и мъжа не ги долюбват. ooooh!

И у нас само аз си ги ям. И дори слагам чесън в белият сос, за ужас на домочадието  Mr. Green

# 15
  • Мнения: 769
Правих скоро  кюфтенца със сметанов сос.У дома много се харесаха Hug

# 16
  • Мнения: 427
Аз също ги пържа, а тази рецепта я правя с домати като ориза го слагам суров.

# 17
  • Мнения: 7 640
мастър, благодаря за подробното описание Hug



Блогът на Габи е страхотен  bouquet

# 18
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 243
И у нас само аз си ги ям. И дори слагам чесън в белият сос, за ужас на домочадието  Mr. Green

Така пък стават три пъти по-вкусни.

# 19
  • Мнения: 6 390
Правя ги по тази рецепта - много  вкусно  Peace Кюфтенца с бял сос
и аз по подобен начин, преди година пак от форумска рецепта - едно от най-лУбимите яденета у нас  Sunglasses
Аз слагам лука, моркови и целина малко да поври, после ги пасирам и чак тогава пускам Кюфтенцата - кайма - 250-300 гр с едно пакетче ориз - мисля че 100гр се води... и едно яйце е в сместа с подправки разбира се, малки Кюфтенца като топчета за пинг-понг правя, като са готови добавям кофичка кис. мляко - голяма вкусотия

# 20
  • Мнения: 549
И аз ги приготвям като Мастерчето,става разкошно.

# 21
  • Мнения: 16
Нужни са ви:
500 г кайма, 50 г ориз, 1 глава лук, 1-2 с.л. олио, 2 яйца(само жълтъците),200 г кисело мляко, сол, черен пипер и малко брашно(за овалване на кюфтетата).

Слагаме да заври 600мл вода с нарязания на ситно лук, олиото и малко сол. Щом заври, пускаме добре оваляните в брашно кюфтета, приготвени от каймата,ориза и подправени със сол и черен пипер. След като се сварят, правим застройка от 2 жълтъка и киселото мляко

# 22
  • France
  • Мнения: 726
А как се правиха кюфтета с доматен сос?
Май както фпикасе,ама вместо мляко и яйце се добавят домати newsm78

# 23
  • Мнения: 16
500гр. кайма
1 филия хляб, накисната във вода
1 яйце
1кг. домати
2 глави лук
1 глава чесън
2с.л. брашно
50мл. олио
магданоз,чубрица,чер.пипер,сол на вкус

Начин на приготвяне:

Каймата се омесва с хляба (изстискан), яйцето, подправките и половината лук (ситно нарязан). От получената смес се приготвят малки кюфтенца, които се овалват в брашното и се пържат за кратко в мазнината, но не до пълна готовност (да се запечатат). В същата мазнина се слагат останалия лук, също ситно нарязан и настъргани на ренде домати. След като са се посгъстили доматите се добавят ситно нарязания чесън, магданоз и кюфтенцата. Ястието се оставя на тих огън за около 30мин. да се задуши.

# 24
  • France
  • Мнения: 726
Гинес, благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт