Свински пържоли

  • 25 986
  • 45
  •   1
Отговори
  • Мнения: 853
Здравейте, моля Ви да ми дадете идеи за приготвянето на свински пържоли но по начин по различен и вкусен LaughingБлагодаря предварително!

# 1
  • Под звездите
  • Мнения: 1 299
 Начуканите и мариновани пържоли оставям в хладилник да постоят 1-2 часа,след това в йенска тенджера слагам малко масло,пържоли,гъби,топено сирене(или няколко вида сирена)готварска сметана и малко вода и печа

# 2
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Аз ги правя на фурна, на ниска температура за около 2- 2,5 часа. Намазвам ги с горчица, нареждам ги в тавичка, заливам дъното й с един пръст вода и ги покривам с фолио. И така поне 2,5 часа ги задушавам ......и чак ги забравям  Joy

# 3
  • Мнения: 2 149
Аз ги приготвям в тава със зехтин,лимон,сол,пипер,чубрица Peace

# 4
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Аз съм ги правила по този начин и стават много вкусни  Peace

Начукват се пържолките, заливат с горчица , бяло вино , черен пипер ,лимон и след половин час се пекат на скарата.Могат и да се изпържат в тиган с мазнина. Готовите се слагат в йена и между тях се нареждат малки лукчета и няколко скилидки чесън, заливат се само с вино и се пекат за малко във фурната.
Друг начин е да се начукат предварително и да се намажат със следната паста от соев сос,горчица,черен пипер, лимон.После се оставят да престоят и се пекат в тава с малко вода и вино с фолио отгоре.

# 5
  • Мнения: 4 916
Майка ми ги накисва в прясно мляко  Peace стават много вкусни. Според мъжа ми същото важи и за киселото мляко, но не сме го пробвали.

# 6
  • Мнения: 2 926
Аз ги мариновам с портокалов сок и подправки.
А когато ги сложа да ги пека, в тавичката слагам останалата марината и бяло вино.
Стават супер  Peace

# 7
  • Мнения: 2 803
Аз ги мариновам с портокалов сок и подправки.
А когато ги сложа да ги пека, в тавичката слагам останалата марината и бяло вино.
Стават супер  Peace


Това ще го пробвам. Може ли да ми кажеш какви подправки слагаш?

# 8
  • Мнения: 2 926
Честно казано използвам готови подправки за пържоли, защото са по-ароматни, а и като започна аз да ги слагам на око винаги прекалявам с даден аромат и прецаквам другите.

# 9
  • Мнения: 7 723
Аз ги правя на фурна с лук. С много лук.

п.п...ястието е подходящо само, ако на следващия ден нямате светски излизания.
 Mr. Green

# 10
  • Мнения: 2 028
Майка ми ги накисва в прясно мляко  Peace стават много вкусни. Според мъжа ми същото важи и за киселото мляко, но не сме го пробвали.

а в прясното мляко ли се пекат или само се накисват в него предварително?

# 11
  • Мнения: 4 916
Майка ми ги накисва в прясно мляко  Peace стават много вкусни. Според мъжа ми същото важи и за киселото мляко, но не сме го пробвали.

а в прясното мляко ли се пекат или само се накисват в него предварително?

Само се киснат - за крехкост  Peace След това се поизмиват Hug

# 12
  • Мнения: 7 419
   В тази темичка съм дала много хубава изпитана рецепта за приготвяне на свински пържоли.Виж я ,ако искаш. Simple Smile

# 13
  • Мнения: 2 028
argun, мерси  Hug сега ги накиснах в прясно мляко и довечера ще пробваме за какво иде реч  Laughing

# 14
  • Мнения: 503
ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ И МАЙОНЕЗА

Продукти:Свински пържоли/да покрият дъното на средно голяма тава/;
1 малка майонеза;
същото количество кисело мляко;
1-2 ч.л горчица;
300 гр гъби;
черен пипер,сол,1 с. л брашно,1 кубче гъбен булъон.

Пържолите се осоляват, поръсват с черен пипер ,начукват се и се изпържват леко в загрята мазнина.Нареждат се в тавичка.В същата мазнина се запържват гъбите и се изсипват върху месото.
В компотен буркан се разбиват 1 с.л брашно, горчицата,майонезата ,кис. мляко и натрошеното кубче булъон..Долива се вода два пръста под ръбчето .Буркана силно се разклаща
да се разбият продуктите и се заливат пържолите.
Тавичката се завива с фолио и ястието се пече в предварително загрята фурна.
Пържолите може предварително да се мариноват с малко бяло вино.

Изпитана и много сполучлива рецепта.


 
 


 

# 15
  • Мнения: 1 271
Правя марината-майонеза, сос песто, малко сол и олио, да стане нито течно, нито много гъсто.Пържолите престояват 12 часа в маринатата, добре покрити с нея и след това на скара или барбекю-тази рецепта я знам от един беларус , страхотни стават

# 16
  • Мнения: 711
Аз ги пека с прясно мляко,лук и черен пипер. Много крехки стават. А понякога вместо млякото слагам бяло вино. Не ги мариновам преди това.  Peace

# 17
  • Бургас/София
  • Мнения: 411
Преди време бях правила по една рецепта от нета. Помня, че се мариноваха със соев сос, горчица, черен пипер и лимон, а после върху тях се редеше лук на шайби. Станаха много вкусни. Сега обаче не успявам да я открия. Виното при печенето ли би следвало се добави?

# 18
  • Мнения: 22
Пържолите от врат са по-вкусни. Непременно поне няколко часа да са били мариновани,но не в оцет,а във вино,вода,подправки има готови,аз слагам малко риган,мащерка,черен пипер на зърна,лук.С гъби и кашкавал стават вкусни.

# 19
  • Бургас
  • Мнения: 3 079
ще копирам една рецепта, която намерих в Нета и пържолите наистина стават уникално вкусни!  Peace

Пържоли по сливенски


ПРОДУКТИ
1 кг свински пържоли
50 г моркови
150 г лук
3 скилидки чесън
200 г домати
20 г керевиз
1 лимон
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пържолите се начукват, наръсват се със сол и черен пипер и се изпържват. Отделно се задушават лукът, морковите, керевизът, чесънът, доматите с малко бяло вино. Тази смес се изсипва върху пържолите, като върху всяка от тях се поставят филийка домат и лимон. Така приготвени, пържолите, наредени в тавичка, се слагат във фурната за 15 мин. Любителите на по-силни подправки могат да гарнират пържолите с по две люти чушки.
черен пипер

Аз обаче не ги пържа, а ги слагам в тава, задушената смес изсипвам върху тях. Покривам с алуминиево фолио за 30 мин (да се задушат) и после го махам и оставям още малко, съвсем леко да се запекат (но се внимава да не е прекалено, че да се изсуши месото.  Peace

# 20
  • Мнения: 10
Казват, че комбинацията от магданоз и чесън е силен афродизиак. Магданоза засилва либидото – оказва влияние на хормонално ниво, а чесъна – за него се смята, че подобрява циркулацията и някой учени твърдят, че съдържа ензим, който участва в ерекцията. Така, аз искам да ви предложа, любима на нашето семейство рецепта.

ПЪРЖОЛИ С ЛИМОНОВ СОС

Продукти:
4 свински пържоли
½ ч.л. сол
¼ ч.л. смлян черен пипер
1 лимон
½ ч.ч. пилешки бульон
2 скилидки чесън (може и малко повече)
½ ч.ч. нарязан пресен магданоз
масло
Начин на приготвяне:
   Подсушете пържолите, посолете ги и ги наръсете с черен пипер. Пържат се в загрят тиган  с тефлоново покритие по 4 мин от всяка страна до златиста коричка. Наредете ги в съд за сервиране и ги покрийте с фолио. В тигана където сте пържили месото, налейте бульона прибавете чесъна (нарязан на ситно или счукан), малко настържете от кората на лимона и сложете сока от лимона (от ½  до цял). След като соса кипне, варете соса около една минута, като се бърка непрекъснато. Дръпнете го то огъня и добавете малко масло (½ ч.л) и магданоза. Преди сервиране залейте пържолите със соса. Може да ги украсите с клонка магданоз и резен лимон

# 21
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Пържоли в бързоварна тенджера

      4-5 свински котлета
     1 буркан кисели краставички
     2-3 моркова от туршия или пресни сварени
     малко горцича-10 грама
     малко соев сос-10 грама
     1 глава лук
     кетчуп-10 грама
     1 кафяна чашка бяло вино
     100 грама олио
     чер пипер и сол на вкус

Начуквате пържолите и държите в марината съставена от соевият сос,малко бяло вино и горцича, около 4 часа.След това ги потапяте в брашно и леко запържвате.Само да се запечатат.В бързоварна тенджера на дъното слагате нарязани на дребно кисели краставички,моркови,изсипвате и маринатата в която са били пържолите с една настъргана глава лук.и много малко вода ако сместа е почти гъста.Поставяте върху тази смес приставката на тенджерата за задушаване и върху нея нареждате пържолите.
Затваряте тенджерата и завирате в продължение на 20 минути.Стават като мозък и са много вкусни.По желание се сервират с различна гарнитура.А сосът който се е получил може да се прецеди или пасира и да се използва при поднасянето

# 22
  • Мнения: 4 785
Снощи главен готвач ни готви пържоли с марината от портокал и мед, имаше и други неща (според мен и чесън, вино малко...обаче оттам нататък тъмна Индия)... ще го изнудя да си каже, защото беше нещо умопомрачително  Crazy

# 23
  • София
  • Мнения: 5 606
   В тази темичка съм дала много хубава изпитана рецепта за приготвяне на свински пържоли.Виж я ,ако искаш. Simple Smile
Това е най-вкусното свинско, което съм яла. Препоръчвам ти го!

# 24
  • Мнения: 9 450
Ами правя си марината.
Уни сос и подправка за месо.
Киснат така около 30-40 мин и после ги мятам на скарата.

# 25
  • Мнения: 1 236
Здравейте, моля Ви да ми дадете идеи за приготвянето на свински пържоли но по начин по различен и вкусен LaughingБлагодаря предварително!

Мяташ пържолите в тиган с капак, лисваш олио и соев сос на вкус, запържваш. Като се зачервят веднъж, добавяш един пръст вода, дафинов лист на вкус и затваряш капака да се готвят. Гледаш водата да не се изпари и добавяш да има по половин сантиметър около пържолките.
Сваряваш картофки и ги смачкваш на пюре с прясно мляко и много малко масло.
Нарязваш на тънки полумесеци една и половина глави червен лук, слагаш в купа, добавяш сол, черен и червен пипер, пъхваш ръка в купата и го понамачкваш. Добавяш пресен магданоз и омешваш добре.
В чиния за сервиране разстилаш малко лук, отгоре поляга една пържолка и покрай нея слагаш пюренце.
Поднася се с червено домашно вино и телевизия Планета  Laughing

# 26
  • София
  • Мнения: 4 052
   В тази темичка съм дала много хубава изпитана рецепта за приготвяне на свински пържоли.Виж я ,ако искаш. Simple Smile
Това е най-вкусното свинско, което съм яла. Препоръчвам ти го!
Тази рецепта съм си я запазила от много време и съм я забравила. Май е крайно време да я спретна. Мерси, че ме подсети.

Майка ми ги накисва в прясно мляко  Peace стават много вкусни. Според мъжа ми същото важи и за киселото мляко, но не сме го пробвали.

а в прясното мляко ли се пекат или само се накисват в него предварително?

Само се киснат - за крехкост  Peace След това се поизмиват Hug
А, колко време се киснат? Има ли някакъв минимум?

# 27
  • Мнения: 2 382
Потвърждавам за прясното и киселото мляко.Стават много сочни и крехки, дори и котлетите, които са по-сухи по принцип.
Вчера ги накиснах за 40 мин в смес от кисело мляко, една с.л. горчица и малко бяло вино.После само отстраних излишното количество от сместа и ги метнах на грил тигана.Станаха мозък.

# 28
  • софия
  • Мнения: 2 140
Вкъщи на почит са вратните пържоли,приготвени по
най-елементарния начин.Изпичам ги с масло в тефлонов
тиган.Стават разкошни.  food002

# 29
  • София
  • Мнения: 4 052
Ох, олигавих клавиатурата... eat

# 30
  • Мнения: 59
Вкъщи на почит са вратните пържоли,приготвени по
най-елементарния начин.Изпичам ги с масло в тефлонов
тиган.Стават разкошни.  food002

И така ги правя ,хем бързо хем много вкусни  Heart Eyes и някой път с много лук и гъбки ,ако има и сметана или синьо сиренце .

# 31
  • Мнения: 940
ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ И МАЙОНЕЗА


Тази у нас много се тачи. Понякоха вместо кисело мляко слагам заквасена сметана.

# 32
  • Мнения: 1 236
С кисело зелце са класика, на фурна.   chef С винце и шумна компания  Laughing

# 33
Ако пържолите се печат на скара, в никакъв случай не ги начуквайте.  Така се губи сока, вместо да остане вътре в пържолите.  Бърза и вкусна марината - морска сол (ситна), прясно смлян черен пипер, малко бял пипер, червен пипер, много ситно нарязан кромид и прясно изтискан лимонов сок (кисел портокалов е по-добре, но не се намира навсякъде).  Така напудрени, пържолите се слагат в найлонов плик, сипва се червено вино в плика и се затваря.  Намачвате пържолите с маринатата с ръце и слагате в хладилника за поне 4-5 часа.  Слагат се на скарата и се обръщат след 4-5 минути, за да загорят двете страни и така сокът да остане вътре в пъжолите.  Обръщат се по 2-3 пъти 5-6 мин. за всяка страна. 

# 34
  • Мнения: 2 133
На туча ги пека без никакви подправки.Стават божествени.
На фурна със сол, чер пипер и много лимон изстискан.Завивам ги във фолио.Стават много крехки.

# 35
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
На туча ги пека без никакви подправки.Стават божествени.
На фурна със сол, чер пипер и много лимон изстискан.Завивам ги във фолио.Стават много крехки.

Какво ще рече туча ?   newsm78

# 36
  • Мнения: 2 133
Toва-
http://media.snimka.bg/3692/013638426.jpg
http://media.snimka.bg/3692/013638425.jpg
http://media.snimka.bg/3692/013638428.jpg
Плочата си я обръщам в зависимост какво ще пека.Освен месата и зеленчуците стават много сочни и вкусни.

# 37
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
 Peace  Hug Ясно.
 И аз имам такъв тефлонов грил със стъклен похлупак и наистина стават много вкусни и там .

# 38
# 39
  • New Zealand
  • Мнения: 871
Пържолите не ги начуквам, за да останат сочни. Нареждам в тенджера ред пържоли, сол, черен пипер, нарязан лук, заливам с бира и най- отгоре мащерка. После отново пържоли, сол, черен пипер, лук, бира и мащерка и така, докато свършат пържолите Simple Smile Не прекалявам с бирата, защото месото се свива. Препоръчително е да останат един ден/нощ в хладилника, преди печене. Подходящи са и за фурна и за барбекю. Това са най- вкусните пържоли, които аз лично съм опитвала Sunglasses

# 40
  • Мнения: X
Наскоро в друга тема споменах за ребърца,но и вратната пържола я правя по същия начин:намазани с мед,сол,пикантина барбекю,черен пипер престояват в хладилника няколко часа,завързани в плик за печене със съвсем малко олио/без вода/.Като им дойде времето пека около 1ч.Ако се изпекат веднага меда почти не се усеща,но като престоят месцето придобива съвсем леко сладникаво карамелен вкус-на нас много ни харесва така.

п.п.Руске,как бяха ребрата,облиза ли пръсти и как ги направи? Grinning

# 41
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Доста идейки си харесах Mr. Green

# 42
  • сусурлево
  • Мнения: 474
вратни пържоли предпочитам , правя ги по най - различни . Последно ги направих така: киснаха в марина от прясно мляко , соев сос, подправки и алкохол . След това ги подредих  ред пържоли , ред топено сирене и настърган кашкавал, и пак така докато свършат пържолите , малко масло и залях с гот.сметана. Станаха разкошни.

# 43
  • Мнения: 221
Предпочитам вратните, правя ги по най различен начин но най често на скара.

# 44
  • Мнения: 2 562
Първо ги начуквам много леко от двете страни,после ги накисвам обилно в соев сос лайт и чубрица...След половин до един час ги мятам на скарата,поливам периодично със смес от зехтин и пресен лимонов сок.Стават фантастични.

# 45
  • София
  • Мнения: 178
Леле какви вкусотийки има тук Hug Ще пробвам някоя задължително!

Общи условия

Активация на акаунт